17 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORII #REZIST SFIDEAZA LEGEA – Demers pentru care procurorii din ONG-ul Veveritei si al Antoniei Pink trebuie dati afara din magistratura! In pofida legii care a infiintat SIIJ, asociatia lui Lancranjan cere CSM sa nu valideze numirile la sefia SIIJ, pana cand CJUE nu se va pronunta pe plangerea lor impotriva "legalitatii" legii. #Rezistentii nu pricep ca "magistratii se supun legii", demonstrand ca sunt doar niste activisti care atenteaza la ordinea constitutionala (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE

17 septembrie 2019 14:29
Vizualizari: 3160

Demers halucinant al Asociatiei Miscarea pentru apararea statutului procurorilor, infiintat de procuroarea activista #rezist Alexandra Carmen Lancranjan (foto dreapta) din DNA, lider al mai multor ONG-uri care ataca sistematic modalitatea in care functioneaza sistemul judiciar, alaturi de alte elemente sorosiste de notorietate. Consiliul Superior al Magistraturii este somat sa amane punctele de pe ordinea de zi a sedintei de Plen de marti, 17 septembrie 2019, care vizeaza validarea Adinei Florea in functia de procuror-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitiei (SIIJ), precum si a procurorilor cu functii de executii din cadrul acestei structuri nou infiintate. Solicitarea Asociatiei lui Lacranjan, pe care Lumea Justitiei o prezinta in integralitate, este motivata de faptul ca, vezi Doamne, marii activistii, s-au plans la CJUE ca legea emisa de Parlamentul Romaniei prin care s-a infiintat SIIJ, zic ei, nu este buna, iar pentru asta trebuie asteptata o decizie a Curtii europene pentru a vedea daca se mai impune numirea procurorilor in aceasta structura.


Antonia Pink le cere membrilor CSM sa se ridice din sedinta daca conducerea CSM refuza sa amane discutarea punctelor privind SIIJ

Cererea Asociatiei Veveritei este semnata de procurorii Antonia Diaconu (foto stanga), cunoscuta ca Antonia Pink, si de procurorul DNA Adrian Cosmin Iordache, iar in cuprinsul acesteia se solicita ca procurorii SIIJ sa fie numiti pe functiile de conducere sau de executie (functii obtinute in urma concursuri sustinute in fata Comisiei CSM si nu prin delegari sau alte artificii cu care acestia probabil sunt obisnuiti) abia dupa ce Curtea de Justitiei a Uniunii Europene (CJUE) se va pronunta pe vreo trei cauze care, atentie ce zic procurorii in adresa, "vizeaza tocmai conformitatea infiintarii acestei structuri de parchet cu standardele dreptului UE".

In adresa lor, Antonia Pink si Cosmin Iordache din DNA sustin ca este important ca CJUE sa clarifice daca functionarea SIIJ – structura care poate exercita, zic semnatarii adresei, "in mod indirect presiuni asupra magistratilor" – contravine prevederilor din Tratatul privind Uniunea Europeana sau din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene.

Pentru sustinerea cererii, activistii din Asociatia Veveritei indica opinii preliminare din Rapoartele GRECO sau ale Comisiei de la Venetia care ar fi in sensul "desfiintarii SIIJ si sublinierii caracterului de anomalie a unei astfel de structuri in cadrul sistemului judiciar".

Tupeul activistilor #rezist din magistratura merge pana intr-acolo incat le solicita "individual" membrilor CSM ca, in cazul in care conducerea CSM nu va amana discutiile pe functionarea SIIJ, "sa nu participe la o astfel de dezbatere avand in vedere principiul suprematiei dreptului european si rolul lor de garant al statului de drept si al indepedentei". Doamne fereste!!!

Vorba din popor la care #rezist face alegerie: "Unde-i lege, nu-i tocmeala"

Cine sunt acesti indivizi care, in loc sa se supuna legii, se comporta nu ca niste magistrati ci ca niste activisti #rezist care contesta ordinea constitutionala in stat pentru a produce haos si anarhie.

Sa nu uitam ca liderul acestei asociatii, Alexandra Lacranjan, este ONG-ista de cariera care a fost in mai multe randuri organizatoarea unor proteste ilegale, neautorizate alaturi de alte elemente din magistratura, in majoritate covarsitoare cu probleme disciplinare, cercetate de Inspectia Judiciara ori, mai grav, cercetate penal, care au facut harmalaie pe scarile Curtii de Apel Bucuresti si in fata altor instante sau parchete, cerand abrogarea Legilor Justitiei pe motiv ca nu le convin lor.

Reactia Asociatiei Alexandrei Lancranjan si a gastii ei de magistrati #rezist, care in orice stat civilizat european erau dati afara din magistratura pentru activism politic manifestat, ar trebui sa faca de urgenta obiectul unei sesizari a Inspectiei Judiciare. Apreciem ca nu este permis sa avem magistrati care nu se supun legii si incearca pe toate caile sa blocheze functionarea unor institutii infiintate prin lege, cu scopul primordial de a bloca activitatea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Aceeasi Sectie care, ce sa vedeti, ii are in ancheta pe multi dintre procurorii si judecatorii #rezist care au comis abuzuri incalificabile sau sunt tinta unor plangeri care au produs scandal in societate.

Ca sa ne fie totul foarte clar, actiunea procurorilor din asociatia lui Lancranjan este comparabila cu urmatoarea situatie: Ce ar fi ca toti criminalii din tara asta sa ceara sa nu fie condamnati pana cand nu li se solutioneaza lor eventualele plangeri pe care le-au facut pe la forurile internationale?

Nu de alta, dar prin demersul lor, stiindu-se de existenta unor dosare penale la SIIJ in randul procurorilor, devine evidenta tentativa de blocare a activitatii Sectiei, tocmai pentru impiedicarea derluarii anchetelor care ii vizeaza pe multi dintre semnatarii diverselor memorii si scrisori publice impotriva altor puteri ale Statului initiate de aceasta asociatie.

Se cade in acest moment sa amintim ce prevede art. 4 alin. (1) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

"Judecatorii si procurorii sunt obligati ca, prin intreaga lor activitate, sa asigure suprematia legii, sa respecte drepturile si libertatile persoanelor, precum si egalitatea lor in fata legii si sa asigure un tratament juridic nediscriminatoriu tuturor participantilor la procedurile judiciare, indiferent de calitatea acestora, sa respecte Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor si sa participe la formarea profesionala continua".

Publicam in exclusivitate adresa transmisa CSM de procurorii Antonia Diaconu si Adrian Cosmin Iordache:

Admirati mai jos una din pozele care vorbesc de la sine despre protestele de razvratire impotriva legilor justitiei, proteste neautorizate, organizate pe scarile Palatului de Justitie de procuroarele #rezist Alexandra Lancranjan, zisa Veverita (foto sus), Antonia Diaconu, zisa Pink (foto stanga) si judecatorul #rezist Vasilica Danilet (foto dreapta) alt ONG-ist finantat de organizatiile lui Soros

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Psycho-zoologist date 17 septembrie 2019 14:54 +10

Mey, e mai mult decât evident că ordinea de zi a ședinței de azi a CSM a fost făcută la mica meserie, îmbinând subiectul admiterii la INM cu cel al validărilor procurorilor în funcții de execuție și conducere la SIIJ. A fost singura modalitate prin care au putut fi scoase din grevă cele 7 cozi de topor gestapoviste din CSM (Die 7 Gestapo Axtstiele). Dar, ignorând demersul penibil al acestor 2 ilustre hiperestrogenice, evident intrate în „Woman’s Midlife Crisis”, întreb și Io* nedumerit: alea poze de le pune Pinka pe feisbucă, în furou și cu balconașele la vedere, sunt poze ale unui magistrat sau sunt poze de puttană? Că Io* aș zice că alea sunt picturi cripto-erotice specifice unei femele aflate în căutare de mascul. Noroc că n-a inventat Fratele Țuchemberg opțiunea olfactivă a imaginilor, că p-ormă duhnea feisbuca Pinkei a feromoni feminini. Părerea mea! Despre Veve nu poci să zâc nica fiindcă-i prea păroasă și mi se împleticește plaivazul prin pilozitatea roșcovanei.

# Edelweiss - Ivory Tower Scout date 17 septembrie 2019 15:31 +6

pentru conformitate: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2045458122173459&set=pb.100001278742270.-2207520000.1568723364.&type=3&theater :eek: și https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2025281820857756&set=pb.100001278742270.-2207520000.1568723364.&type=3&theater :o <img src=ops:' />

# Edelweiss - Ivory Tower Conditioned Liberator of Cats date 17 septembrie 2019 15:42 +6

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1822923324426941&set=pb.100001278742270.-2207520000.1568723508.&type=3&theater :-? Cât de sadic poți să fii să plimbi pisica în lesă? Ce mamuța draaqului, aia e cumva tigru bengalez? Sau nu cumva Pinka își închipuie că mâța aia e vreun ocnaș de la Găești care e la liberarea condiționată în faza judecătorie și unde Pinka se rădică pe cele 2 piciorușe silfidice de dinapoi și începe să turuie ca să se respingă cererea deținutului pentru neîndeplinirea condițiilor stipulate la art. 55 și 55^1 C.pen 1969? :sigh: Asta care plimbă mâța în lesă e sănătoasă la căpuț? CSM, cum e cu evaluarea psihologică regulată a Androidului și Cyborgului judiciar?

# Edelweiss - Ivory Tower Former Convict date 17 septembrie 2019 15:06 +4

CONTRAARGUMENT enunțat de un fost ocnaș (arhicunoscut fiind că „hoții” sunt printre cei mai experimentați practicanți ai dreptului penal. De multe ori, nivelul cunoștințelor juridice ale unui „hoț” ajunge să fie în valoare absolută egal cu cel al tuturor procurorilor dintr-un PJ): așadar, Io* în mai 2017, am invocat o excepție de neconstituționalitate într-un dosar penal. În mai 2017 excepția a fost trimisă la CCR si eu la închisoare. Io* mi-am executat integral MEPÎ dar excepția de neconstituționalitate și acum este încă în stadiul de „dosar în faza de raport”. Acum, aplicând „mutatis mutandis” logica fracturată a acestor lili-puttane, ar însemna că cei de la CA Suceava ar fi trebuit ca înainte de a soluționa dosarul, să aștepte Decizia CCR la excepția invocată? Logică de müieri cu mintea zbanga, zăpăcită de hiperestrogeni!

# Valter Cojman date 17 septembrie 2019 15:10 +9

Corupții, infractorii și incompetenții din „justițea” de KKT română se tem de SIIJ.

# BeBEE Catindati pentru noul canal Dunare-Bucuresti ? date 17 septembrie 2019 15:10 +2

... pentru minele ramase fara mineri...!? Prin 2030 se vor epuiza rezervele cunoscute de gaz si petrol din tara - export si accize nu vor mai fi...!? de unde banii pentru caldura... visati... vor aparea "case cu baterii ecologice" 'eftine, pentru toata lumea... (poate verificati cat polueaza planeta fabricarea si reciclarea acumulatorilor)... Solutia, cand romanii vor cere cu toti caldura probabil in strada !?? Padurile !? Nu s-au taiat deja!? Migratia... ca pasarile calatoare!? Grabiti-va cat e voie! Fara bani pentru import si fara produse pentru export... Agricultura cooperatista. Statul va pune impozite mari pentru detinatorii de terenuri agricole... apoi preluate la stat in pentru impozitele neachitate!? O noua schimbare de regim !? Tractoare chinezesti in leasing dupa aceasta re-nationalizare a terenurilor si exporturi agricole !? Reinventarea mineritului... si redescoperirea carbunilor!? Revine epoca vapoarelor cu aburi!? ... ai-ti-ul e solutia... dar... fara energie electrica!?

# Goargăș date 17 septembrie 2019 15:25 +10

Dragă Antonica, faci județul Argeș de râs. Plină de fițe, comportament neconform cu statutul de magistrat (mă rog, vorba vine, procurorii, în fond, nici n-ar trebui să fie denumiți magistrați), stau și mă întreb cât de corectă ești când anchetezi un activist #rezist versus un om normal la cap. Te văd în poză lângă fantele de Obor, Danileț. Nu pot să cred că îl apreciezi, ești, totuși, o femeie superioară. Dacă nu erai femeie, aș fi fost mult mai acid. Îți doresc să-ți păstreazi feminitatea, dar și decența. Succes!

# YanY date 17 septembrie 2019 15:39 +11

Dragii mei,închipuiți-vă ce se întîmplă în instanțele de judecată(judecătorii) și parchete, în condițiile în care la CSM se primesc asemenea aberații.Pînă unde merg comenzile în instanțe și în anchete.Oare chiar suntem atît de naivi și proști,noi,ce-i cu mai multe s-au mai puține cunoștințe juridice de drept, să tolerăm asemenea specimene cărora li se permite cășunarea de a comanda la CSM? Pînă cînd fraților ???????. Unde este răspunderea magistraților Semi-Dumnezei???? Afarăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă, cu nesimțiții!

# livia date 17 septembrie 2019 15:40 +9

Daca sunt curati ca lacrima, buni profesionisti, care fac ce zice legea, nu au incalcat-o niciodata, de ce le sta in gat SIIJ, si nu vor cu nici un chip ca aceasta sa functioneze? Sa se organizeze referendum; populatia vrea ca SIIJ sa existe sau nu? Astia vor doar sa ia salarii si pensii babane, sa nu rspecte legea, sa faca ce vor ei si sa nu raspunda in nici un fel. Cine sunt ei de au atatea pretentii?

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 17 septembrie 2019 15:53 +5

repostare: „ Dreptul Forței vs. Forța Dreptului” / Moto: „Atunci când Forța Dreptului intră în autodisoluție, ea este în mod automat și instantaneu suplinită prin Dreptul Forței” / Hai să spunem în tonuri de Verde neechivoc ce anume îi deranjează pe acești zornăitori din ceata lui pițigoi danileț: SECȚIA PENTRU INVESTIGAREA INFRACȚIUNILOR DIN JUSTIȚIE. Să fie KLAR/2 postulat: 1. Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție 2. Capitolul IV^1 din Legea 303/2004 modificată, cel referitor la evaluarea psihologică periodică a magistraților 3. prevederile art. 96 referitoare la exercitarea acțiunii în regres împotriva magistratului SUNT TABU, SUNT INTANGIBILE, SUNT INALIENABILE. Aceste trei uriașe modificări ale Legii reprezintă implementarea DEZIDERATELOR promovate de ani și ani de zile de sute și mii de Rarinci și Rarince, care au activat și au promovat aceste idei reformatoare pe site-uri și forumuri ale cotidianelor electronice.

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 17 septembrie 2019 15:54 +6

JOS LABELE DE PE SIIJ, DE PE EXPERTIZAREA PSIHOLOGICĂ ȘI DE PE RĂSPUNDEREA MATERIALĂ A MAGISTRATULUI! Iar acest îndemn este formulat cu responsabilitatea spiritului clarvăzător care simte că orice atingere, cât de mică, adusă acestor VALORI clamate de Agora, echivalează cu aprinderea fitilului de la butoiul cu praf de pușcă. Care vrea să transforme România în Maidan ucrainean să continue să încerce să se atingă de cele 3 VALORI INTANGIBILE, enumerate mai sus! WE WILL LIVE, WE WILL SEE! AM ZIS! Agora, Cetatea, Oamenii de la care emană conceptul de Justiție, realizată prin Oameni anume selecționați și care se transpune în folosul Oamenilor, vrea să aibă aceste 3 mecanisme de back-up și recovery: 1. detectarea din timp util a tuturor minților rătăcite, ajunse în magistratură: dezaxați, depravați, mitomani, narcomani, bețivi, psihopați, sociopați, nevropați… etc și să protejeze sănătatea systemului judiciar prin eliminarea oportună a tuturor acestor ...

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 17 septembrie 2019 15:55 +6

... BOMBE COMPORTAMENTALE CU EXPLOZIE ÎNTÂRZIATĂ. 2. Asanarea din rădăcini a tendinței de auto-îndumnezeire a magistratului și asigurarea evoluției calitative a înfăptuirii actului de justiție prin responsabilizarea magistraților - reprezentanții Agorei împuterniciți cu realizarea eficientă a JUSTIȚIEI. Prin Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, Cetatea își exercită controlul de legalitate asupra modului în care împuterniciții săi judiciari veghează asupra poziției supreme a Justiției ca stăpână și regină a tuturor virtuților. 3. Prin prevederile referitoare la răspunderea materială a magistraților, în scopul evitării risipirii resurselor din vistieria Cetății, Agora impune ca acest mecanism recuperator să fie definit explicit, să fie ferm și mai ales să aibă o reprezentare faptică reală. ATÂT VREA AGORA.

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 17 septembrie 2019 15:56 +5

În rest, pot să se păruiască și să se stuchească onor duomnii magiștri cât or vrea pe marginea prevederilor legale referitoare la admiterea în profesie, la evoluția profesională pe categorii de magiștri, la alte prevederi legale ce le conferă acestora uimitoare, nemaiîntâlnite, onctuoase și oripilant de nesimțite avantaje materiale și oligarhice. Agora vrea să existe mecanism LEGAL de sancționare a derapajelor în domeniu, pentru a nu se ajunge la situația nedorită a unui vid legislativ sau al unui vid de autoritate. Situație regretabilă în care Agora va fi nevoită să intervină oportun, să acopere vidul de autoritate apărut, prin crearea unor miliții cetățenești „ad-hoc”, miliții care, în baza Dreptului Forței emanat de la Cetate, vor începe să aresteze de-a valma magistrații care au abdicat de la menirea nobilă a misiunii ce le-a fost încredințată. Remember, popândăi și hârciogi cu robe: IUSTITIA DOMINA ET REGINA VIRTUTUM EST Magister Dixit et Tribunus Plebis Dixit!

# Addendum post-scriptum by Edelweiss date 17 septembrie 2019 16:01 +6

Acesta era textul unei postări repetitive din primăvara acestui an. Ce trebuie să se înțeleagă din relația dialectică dintre drept și forță: acest mecanism legal și constituțional instituit este răspunsul systemului față de dezideratele societății. Desființându-se Forța Dreptului acestui mecanism, se trece în mod automat la următoarea fază: o secție paralegală de anchetare și sancționare a infracțiunilor din justiție, secție alcătuită din Tribuni ai Poporului. Adică o formațiune de forță de tip punitiv care va efectua fără nici un fel de normă legală activitatea de sancționare a infractorilor din justiție, zornăitori zgomotoși pe treptele T. Cluj, CAB și cerșetori de-un eurocent pe treptele Parlamentului European. Cine are urechi de auzit, SĂ AUDĂ!

# alin date 17 septembrie 2019 16:09 +2

Știți ce ar fi trist? Ca CSM să nu aibă specialiști capabili să ofere un răspuns temeinic acestei solicitări.

# Procurorul date 17 septembrie 2019 16:35 +10

Pentru nedeșteptele Veve și Antonia Pink, de la unul care are, printre altele, și un master în drept comunitar. Normele dreptului UE, de aplicabilitate obligatorie directă (Regulamentele) sau indirectă (Directivele sau Deciziile-Cadru), prevalează numai asupra dreptului național infraconstituțional, nu și asupra Constituției înseși. Conform acesteia din urmă, dacă o normă internațională contravine Constituției, se aplică în dreptul intern numai după modificarea legii fundamentale. Conformitatea Constituției României cu dreptul UE a fost consfințită prin Actul de Aderare al României la UE. Cum SIIJ a fost declarată constituțională, rezultă că ea respectă, implicit, dreptul UE. Tocmai de aceea CJUE va da un mare reject de inadmisibilitate sesizărilor pe temă și tocmai de aceea cele 2 sus menționate n-au nicio treabă cu meseria de procuror în special și cu cea de jurist în general. Cum am zis, sunt doar 2 nedeștepte.

# TITULESCU date 18 septembrie 2019 02:04 +2

De la niște personaje care cer încălcarea unei legi în vigoare .... are cineva așteptări să facă justiție ????

# Baran Gheorghe date 18 septembrie 2019 07:14 +1

Imi pare rau ca nu pot atasa o ordonanta de clasare semnata cu stampila Lancranjan, sa vedeti hal de scris si exprimare, sau sa va arat o cerere catre PJs2 la care raspunde adjunctul ca nu poate pune la dispozitie copia dosarului instrumentat de Lancranjan decat daca se arata un interes.Pai mai mult decat ca ai fost parte ce nevoie mai este sa argumentezi un interes? Se apara unii pe altii, ca de , vorba aia pe care o tot repet , "corb la corb nu si scoate ochii". Sistamul judiciar din romania a ajuns o arma letala in mana hotilor si coruptilor , sa nu mai zic a criminalilor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.11.2019 – Tulus s-a dedulcit la viata de provincie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva