25 ianuarie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROTOCOALELE DINAMITEAZA DOSARELE PENALE – Avocatul George Avram de la Zamfirescu Racoti & Parteners: „Toti avocatii asteapta sa fie declasificate aceste protocoale... actele efectuate de asa numitele 'echipe mixte' create prin aceste protocoale fiind lovite de nulitate... In Romania, pana si principiile fundamentale ale drepturilor omului si ale dreptului penal pot fi incalcate de legiuitor si de unii magistrati... Judecatorii si procurorii sa nu uite ca avocatii sunt 'parteneri ai justitiei''

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

2 aprilie 2018 15:30
Vizualizari: 8710

Existenta protocoalelor secrete incheiate intre serviciile de informatii si parchete nu mai este contestata de nimeni. Declasificarea lor, in schimb, reprezinta o necesitate ceruta nu doar de opinia publica, ci mai ales de practicienii Dreptului. Lumeajustitiei.ro a realizat un interviu cu avocatul George Avram (foto), promovat recent in pozitia de avocat coordonator senior in cadrul societatii de avocatura Zamfirescu Racoti & Parteners, dorind sa aflam de la acesta cum percepe un tanar avocat de penal, cu un portofoliu impresionant pana la acest moment, dezvaluirile din ultima perioada legate de existenta unor „echipe mixte” intre serviciile de informatii si parchete, confirmata prin declasificarea unui protocol PICCJ-SRI, ce asteptari are de la instantele de judecata dupa declasificarea acestor documente, dar si ce planuri are in cariera.


Avocatul George Avram: “Este de o mie de ori mai dificil pentru avocatul de penal sa il convinga pe procuror de nevinovatia clientului, decat sa il convinga pe judecator”

George Avram a vorbit astfel despre nevoia de declasificare a tuturor protocoalelor incheiate intre servicii si parchete, pentru a le folosi in instanta, intrucat, in opinia sa “toate actele efectuate de 'echipele mixte' in baza acestor protocoale fiind lovite de nulitate”.

Ca tanar avocat la una dintre casele de avocatura de referinta din Romania, George Avram a vorbit cu optimism despre viitorul avocaturii, desi, in prezent, apreciaza acesta, avocatul se confrunta chiar in sala de judecata cu o situatie aberanta, aceea de a-i fi mai greu sa convinga procurorul, decat sa convinga judecatorul. Totodata, s-a ajuns in situatia in care, apreciaza avocatul George Avram, pana si cei care legifereaza si cei care sunt pusi sa aplice legea ajung sa o incalce cu buna stiinta.

Prezentam in continuare interviul realizat cu avocatul George Avram de la societatea de avocatura Zamfirescu Racoti & Partners:

Cine este George Avram, avocatul care, intr-un timp foarte scurt, a dovedit ca merita sa fie sustinut si promovat in cadrul uneia dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, Zamfirescu Racoti & Partners?

Sunt absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si avocat in cadrul Baroului Bucuresti din anul 2013, cand am intrat in avocatura cu dorinta de a excela intr-un domeniu considerat, in mod justificat, greu si solicitant - dreptul penal.

Desi nu profesez de multa vreme, am reusit sa obtin mai multe rezultate notabile pentru clientii persoane fizice si persoane juridice pe care am avut sansa sa ii asist, demonstrand ca varsta nu conteaza in avocatura, ci creativitatea, spontaneitatea si nivelul de cunostinte. Iar colaborarea cu S.C.A. Zamfirescu Racoti & Partners mi-a oferit sansa sa acumulez, intr-un termen scurt, foarte multa experienta, acordandu-mi-se incredere din primele momente.

Sunteti avocat de penal. De ce ati ales penalul si, mai ales, de ce ati optat pentru o arie dedicata, care vizeaza infractiuni economico-financiare, bancare, in domeniul pietei de capital?

Inca din anul I de Facultate am avut oportunitatea sa interactionez cu unul dintre cei mai reputati avocati de drept penal, studiind „marile dosare de coruptie ale vremii” gestionate de acesta si asistand la sedintele de judecata.

Ceea ce m-a atras cu adevarat a fost faptul ca judecatorii din penal, spre deosebire de cei din civil, te lasa sa iti exerciti profesia de avocat pledant, si atunci cand complexitatea dosarului o impune, judecatorii iti dau posibilitatea sa iti expui argumentele fara sa iti impuna o limita de timp – au fost cazuri cand avocatii au pledat si doua ore. Asa ca alegerea a fost simpla pentru mine.

Departamentul de drept penal al S.C.A. Zamfirescu Racoti & Partners gestioneaza dosare din toate domeniile dreptului penal, avocatii ZRP asistand atat persoane fizice – nume cu rezonanta politica, cat si persoane juridice - societati nationale si multinationale care activeaza in domenii strategice ale economiei.

Totusi, avand in vedere ca in Romania exista, din pacate, mult prea multe infractiuni prevazute in legile speciale, fiind imposibil pentru un singur avocat sa le cunoasca pe toate si profitand de faptul ca in cadrul S.C.A. Zamfirescu Racoti & Partners lucreaza mai multi avocati specializati in domeniul dreptului penal, am considerat ca, pentru a creste calitatea serviciilor prestate, fiecare avocat trebuie sa se specializeze in anumite arii de practica.

Avand pregatire si in domeniul economic, am ales sa ma specializez in infractiunile de tipul white collar, respectiv infractiuni de evaziune fiscala, infractiuni in domeniul institutiilor de credit si in domeniul pietei de capital.

in ultimii anii, crescand exponential numarul de mandate acordate avocatilor Zamfirescu Racoti & Partners in dosare penale in care se cerceteaza infractiuni de malpraxis medical si infractiuni din domeniul jocurilor de noroc (unde ZRP asista unele dintre cele mai mari societati din lume), am profitat de oportunitatea oferita si m-am specializat si in aceste domenii.

De ce ati ales Zamfirescu Racoti & Partners pentru exercitarea profesiei?

A fost o alegere la fel de simpla ca si orientarea catre zona de penal. La terminarea facultatii nu existau decat doua sau trei societati de avocati cu departamente specializate in domeniul dreptului penal si, firesc, am ales-o pe cea mai buna.

Poate sunt subiectiv, dar, din punctul meu de vedere, Zamfirescu Racoti & Partners este, de departe, cea mai buna scoala pentru tinerii avocatii care doresc sa profeseze in domeniul dreptului penal, avand o echipa coordonata de doi oameni exceptionali, cu o vasta experienta didactica, apreciati de toti specialistii dreptului penal: dl. Valerian Cioclei si dna. Mirela Gorunescu, oameni care au contribuit la elaborarea noilor coduri, care au format generatii intregi de avocati, judecatori, procurori si politisti, care isi dedica timpul pentru demonstrarea nevinovatiei clientilor pe care ii reprezinta Zamfirescu Racoti & Partners si care se ocupa de pregatirea continua a avocatilor din cadrul departamentului de penal.

Cum vede un tanar avocat penalist ceea ce se intampla in aceste zile in Justitie? Vorbim mai cu seama despre existenta unor protocoale secrete in parchete si instante, intre parchete si servicii, protocoale care, in final, ajung sa puna in dificultate chiar activitatea de reprezentare a unui client de catre avocat.

Din pacate, ceea ce se vede acum, in presa, doar confirma ceea ce noi, avocatii, observaseram, in practica, cu mult inainte.

Personal, am aflat in anul 2015 de existenta unor colaborari intre parchete si serviciile secrete de la un client al Zamfirescu Racoti & Partners.

Recunosc ca atunci nu am crezut ca este adevarata aceasta informatie, stiind ca o astfel de colaborare este interzisa de legislatia din Romania.

In anul 2016, citind o ordonanta de clasare dispusa de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva unui procuror si a ofiterilor de politie judiciara, publicata ulterior chiar pe site-ul dumneavostra, care se aparasera prin invocarea faptului ca transcrierile falsificate (de exemplu, in loc de „faza a doua” aparea „spaga a doua”) din dosarul penal au fost intocmite de ofiterii unui serviciu secret, mi-am dat seama cata dreptate a avut clientul.

Zilele trecute a venit si confirmarea oficiala a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ca au existat astfel de protocoale secrete.

Acum cred ca toti avocatii asteapta sa fie declasificate aceste protocoale pentru a le citi si a vedea cum le folosesc in favoarea clientilor, actele efectuate de asa numitele „echipe mixte” create prin aceste protocoale fiind lovite de nulitate.

Mergeti in fiecare zi prin instanta. Cat de sanatoasa este Justitia si cat mai conteaza priceperea unui avocat intr-o cauza, atat timp cat practica a devenit neunitara, iar actul de justitie s-a transformat intr-o loterie?

Imi este foarte greu sa ma pronunt cu privire la cat de sanatoasa este Justitia deoarece multe lucruri ne sunt inca ascunse, iar mie, ca avocat, imi place sa emit un punct de vedere doar atunci cand cunosc toata situatia de fapt.

In conditiile in care judecatorii au un volum foarte mare de munca, fiind aproape imposibil sa studieze, in integralitate, toate dosarele repartizate, unele dintre aceste dosare avand sute de volume, rolul avocatului devine esential pentru aflarea adevarului si demonstrarea nevinovatiei clientului. Asta daca si clientul este nevinovat sau probele sunt insuficiente pentru rasturnarea prezumtiei de nevinovatie.

Doar un avocat care cunoaste dosarul, care stie sa evidentieze lacunele acuzatiei si este capabil sa propuna noi probe prin care sa demonstreze nevinovatia clientului, ii poate obtine acestuia o solutie favorabila.

Asa ca imi permit sa le dau un sfat celor care sunt anchetati de organele de urmarire penala sau sunt trimisi in judecata: sa apeleze, intotdeauna, la un avocat bun, cu o pregatire juridica temeinica, daca vor sa se bucure in continuare de libertate.

Care sunt greutatile cu care se confrunta in profesie un avocat penalist in aceste vremuri?

Cel mai greu pentru un avocat de penal este sa il convinga pe procuror de nevinovatia clientului sau. Este de o mie de ori mai dificil pentru avocatul de penal sa il convinga pe procuror de nevinovatia clientului, decat sa il convinga pe judecator. Si acest lucru se vede, cel mai bine, in cresterea numarului de solutii definitive de achitare.

Din pacate, desi in Codul de procedura penala se prevede ca organele judiciare au obligatia de a asigura, pe baza de probe, aflarea adevarului si obligatia de a strange si administra probe atat in favoarea, cat si in defavoarea suspectului sau inculpatului, in practica, unii procurorii inteleg sa administreze doar probe care sustin acuzatia, respingand, de multe ori nemotivat, cererile de probe pe care le formuleaza suspectii si inculpatii, prin avocatul ales, ceea ce ii si impiedica pe procurori sa isi dea seama de nevinovatia celor anchetati.

Care au fost cele mai mari provocari pentru dumneavoastra in profesia de avocat, pana la acest moment?

Lucrand la S.C.A. Zamfirescu Racoti & Partners inca din stagiatura, provocarile au venit tot timpul.

Din acest motiv, va voi spune doar care este cea mai mare provocare pentru mine, ca avocat de drept penal: sa invat sa accept ca, in Romania, pana si principiile fundamentale ale drepturilor omului si ale dreptului penal pot fi incalcate de legiuitor si de unii magistrati. Degeaba castigi la Curtea Europeana a Drepturilor Omului sau la Curtea Constitutionala a Romaniei, peste cativa ani de zile, daca raul a fost deja facut.

Recunosc ca nu am reusit si nici nu cred ca o sa reusesc sa invat aceasta lectie si sa scap de sentimentul de revolta interioara ce ma cuprinde cand constat astfel de incalcari. Totusi speranta moare ultima si atunci sper ca pana la finalul carierei mele de avocat sa apuc ziua in care toate aceste principii fundamentale vor fi respectate.

Care este, pana la acest moment, speta care nu v-a lasat sa dormiti noaptea? si de ce?

Un dosar penal instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teriorial Bacau impotriva unui fost primar si vicepresedinte al unui partid politic care a fost trimis in judecata pentru tentativa la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau prentru altul un folos necuvenit (infractiune prevazuta in Legea 78/2000).

Desi tot probatoriul administrat pe parcursul fazei de urmarire penala demonstra nevinovatia clientului, procurorii l-au trimis in judecata, iar judecatorul fondului a respins toate probele pe care le solicitam in aparare si chiar a dispus condamnarea clientului, in prima instanta.

Fiind convins de nevinovatia clientului, am decis sa formulez o cerere de stramutare a dosarului. Consideram ca mediatizarea excesiva a dosarului pe plan local si calitatea partilor au influentat negativ solutia dispusa de judecatorul fondului, iar inalta Curte de Casatie si Justitie mi-a dat dreptate, stramutand dosarul la o alta instanta.

Ulterior am incercat sa gasesc cele mai bune solutii pentru desfiintarea sentintei de la fond, asa ca am ridicat o exceptie de neconstitutionalitate, considerand ca nu poate fi sanctionata penal tentativa la infractiunea de abuz in serviciu, si am venit in fata noilor judecatori cu o ampla cerere de probe, apta sa conduca la achitarea clientului.

La finalul dosarului, am reusit sa obtin o dubla victorie: clientul a fost achitat de judecatorii din apel, iar judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei au constatat, cu unanimitate, ca textul din Legea nr. 78/2000 care incrimina tentativa la abuzul in serviciu este neconstitutional.

Cat de importanta este munca in echipa in Dreptul penal? Va intreb acest lucru intrucat stiu ca la Zamfirescu Racoti & Partners unul dintre secretele reusitelor in multe cauze sta tocmai lucrul in echipa pe diverse spete.

In conditiile in care dosarele penale sunt din ce in ce mai complexe, anchetandu-se fapte ce au atat o componenta penala, cat si componente fiscale, civile, bancare s.a., apare nevoia avocatului de penal de a discuta cu specialisti din celelalte domenii, pentru a gasi solutiile cele mai bune pentru demontarea acuzatiei din dosarul penal.

Din acest motiv, colaborarea interdepartamentala este esentiala pentru solutionarea favorabila a dosarelor gestionate de echipa de penal a Zamfirescu Racoti & Partners si principalul atu pe care il are ZRP in fata avocatilor de penal care lucreaza pe cont propriu – acestia nu au acces la o „baza de date”, cum avem noi.

In plus, Zamfirescu Racoti & Partners colaboreaza si cu echipe straine de avocati specializati in penal, ceea ce ne permite sa gestionam mult mai usor dosarele cu o componenta transfrontaliera. Din punctul meu de vedere, acest tip de colaborare, cu echipe de avocati straini specializati in penal, o sa devina esential in anii urmatorii, odata cu intrarea in functiune a Parchetul European, institutie care va avea in competenta cazurile cu caracter penal ce aduc prejudicii bugetului Uniunii Europene, precum si fraudele transfrontaliere in materie de TVA.

Cum vedeti evolutia avocaturii in Romania?

Eu cred ca vor fi doua schimbari majore: in primul rand, preventia va avea un rol mult mai mare in viitor. Daca in perioada 2013-2015 erau societati nationale si multinationale care apelau la avocat doar atunci cand exista un dosar penal pe rolul unui parchet, din 2016 si pana in prezent am observat o continua crestere a mandatelor acordate pentru prevenirea savarsirii unor infractiuni si diminuarea cazurilor de frauda interna. Clientii si-au dat seama ca trebuie sa aplice si in Romania ce se aplica de ani buni in alte state si fac eforturi permanente si constante pentru imbunatatirea componentei de preventie. Pentru clienti este mult mai avantajos sa plateasca un avocat pentru a-i invata cum sa previna sau cum sa depisteze infractiunile, decat sa fie prejudiciati de catre proprii angajati care incearca sa ii fraudeze, de exemplu.

Totodata, consider ca avocatul roman va trebui sa invete sa colaboreze cu colegi din alte tari si in materia dreptului penal. Pentru ca, daca nu ai astfel de colaborari solide si sudate, cand va incepe Parchetul European sa functioneze, nu o sa ai cum sa iti reprezinti, cu succes, clientii.

Tinand cont ca profesia de avocat implica, in primul rand, timp, dar si o continua documentare, permiteti-mi sa va intreb: Va mai ramane timp si pentru altceva?

Profesia de avocat presupune un efort fizic si intelectual foarte mare, asa ca daca nu reusesti sa iti faci timp si pentru tine, ai toate sansele sa esuezi in avocatura sau in viata privata. Din acest motiv, pentru a reusi pe ambele planuri, personal si profesional, este foarte important sa existe un echilibru intre acestea.

Cum mie imi place sa calatoresc, incerc ca macar o data pe luna sa imi petrec timpul alaturi de cei dragi, fie descoperind noi locuri prin frumoasa noastra tara, fie vizitand alte tari.

Cine este avocatul reprezentativ din Romania care, in opinia dvs, a reusit sa determine studenti si chiar avocati practicieni ca profesia de avocat este esentiala in actul de Justitie?

S-ar putea sa va surprind, intrucat o sa rostesc numele unui om extraordinar ce si-a pus amprenta asupra avocaturii din Romania, fiind un titan al dreptului procesual civil, iar nu al dreptului penal, si aici il numesc pe domnul profesor Viorel Mihai Ciobanu.

Dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, profesorul Viorel Mihai Ciobanu a fost cel care a scris, in Tratatul Teoretic si Practic de Procedura Civila din anul 1996, despre rolul esential al avocatului in actul de justitie, dar si despre reperele organizatorice si etice ale profesiei de avocat. Sper ca judecatorii si procurorii sa nu uite vreodata ce a scris domnul profesor - ca avocatii sunt „parteneri ai justitiei”, iar noi, avocatii, sa respectam intotdeauna reperele organizatorice si etice ale profesiei de avocat.

Care sunt planurile dumneavoastra de viitor in avocatura? Vedeti posibila o schimbare in cariera dumneavoastra? Ati fost atras vreun moment de intrarea in magistratura?

Continuarea colaborarii cu Zamfirescu Racoti & Partners, deoarece mai am multe de invatat de la cei doi coordonatori ai mei – dl. Valerian Cioclei si dna. Mirela Gorunescu.

In plus, eu cred ca, in urmatorii 5 ani de zile, societatile mari de avocati vor ajunge sa domine piata avocaturii de penal din Romania. Este un aspect confirmat pana acum de cresterea constanta a mandatelor acordate de clientii persoane fizice si persoane juridice.

In ceea ce priveste o posibila schimbare in cariera, cu regret va spun ca autoritatile din Romania nu au fost, nu sunt si nu cred ca vor fi capabile sa asigure cele mai bune conditii pentru desfasurarea activitatii de judecator sau procuror, asa ca este putin probabil sa imi treaca prin cap sa intru in magistratura.

De fiecare data cand ma intalnesc cu fostii mei colegi care au ales sa intre in magistratura imi dau seama cate sacrificii fac ei, fie ca sunt judecatori, fie ca sunt procurori, ca sa isi indeplineasca sarcinile zilnice, sacrificii pe care eu nu m-as vedea facandu-le.

Care este sfatul dvs pentru tinerii avocati, pentru a reusi in profesie?

Albert Einstein zicea: „Nu incerca sa fii un om de succes, ci un om de valoare“.

Eu le spun tinerilor avocati sa incerce sa fie avocati de valoare, iar pentru asta trebuie sa aiba o temeinica pregatire juridica, si succesul nu va intarzia sa apara.

Comentarii

# gelu date 2 aprilie 2018 15:41 +3

Toate cele peste 700 de dosare penale instrumentate asa cum sefii SRI singuri au recunoscut la ultimele bilanturi anuale sa fi rejudecate de la zero.

# Mitică date 2 aprilie 2018 15:56 +6

Toate dosarele din RO cel putin incepând cu 2005 urgent anulate,rejudecate,condamnarile gratiere, amnistie si evident despagubiti toti cei paraditi insa cei din sistemul paralel care au facut acest GENOCID NATIONAL urgent JUDECAȚI de un complet special eventual militar sau de jurați. <img src=ops:' />

# GELU date 2 aprilie 2018 16:56 +1

IOTETE...CA UNBR NU ARE PROTOCOALE FACUTE SA LEGIFEREZE INEPTIA VOASTRA DE ..UNIUNE....PROTOCOALE CARE SA NE FACA SA UITAM DE "INFIINTAREA" VOASTRA.

# Moromete date 2 aprilie 2018 18:09 -2

Bun, ne-am lamurit cu protocolul intre SRI si Parchete, care au avut aplicabilitate in principal in prcesele penale. Dar, intreb si eu, nu dau cu parul, a verificat cineva daca exista asemenea influente ale SRI, cu sau fara protocoale, in materie civila sau comerciala? Daca e sa facem putin apel la logica, n-ar fi de mirare. Si stiu personal cateva situatii in care instantele uita subit de art 998 Cciv (sau cat o mai fi acum, in cosul nou)...

# Botomei Vasile,doctor in drept, 0744191717 date 2 aprilie 2018 18:43 +2

Cetatenii, sa nu uite ca avocatii au Protocolul lor incheiat intre SRI si UNBR, prin care avocatii au obligatia sa toarne la serviciile secrete. Ca sa fie acoperire in legea avocaturii 51/1995, a fost modificata prin legea 25/2017, prin care avocatii nu mai trebuie sa depuna declaratii de necolaborare cu securitatea, deci au voie sa fie turnatori.

# Tudor date 3 aprilie 2018 14:17 0

Avocatii au voie sa fie turnatori prin modificarea legii avocaturii 51/1995,prin care avocatii nu mai trebuie sa depuna declaratii de necolaborare cu securitatea?????????????

# Suzy date 3 aprilie 2018 17:49 0


Citeza pe Tudor
Avocatii au voie sa fie turnatori prin modificarea legii avocaturii 51/1995,prin care avocatii nu mai trebuie sa depuna declaratii de necolaborare cu securitatea?????????????
...Intrebare de baraj :P :P :P raspunsul se subintelege :sad:

# Cetateanul date 4 aprilie 2018 17:18 0

[quote name="Botomei Vasile,doctor in drept, 0744191717"]Cetatenii, sa nu uite ca avocatii au Protocolul lor incheiat intre SRI si UNBR, prin care avocatii au obligatia sa toarne la serviciile secrete. Ca sa fie acoperire in legea avocaturii 51/1995, a fost modificata prin legea 25/2017, prin care avocatii nu mai trebuie sa depuna declaratii de necolaborare cu securitatea, deci au voie sa fie turnatori.[/quote]......protocol ascuns sub pres ,mai acestia cu nasul in suflet.. :-)

# Laurul date 5 aprilie 2018 17:34 0

[quote name="Botomei Vasile,doctor in drept, 0744191717"]Cetatenii, sa nu uite ca avocatii au Protocolul lor incheiat intre SRI si UNBR, prin care avocatii au obligatia sa toarne la serviciile secrete. Ca sa fie acoperire in legea avocaturii 51/1995, a fost modificata prin legea 25/2017, prin care avocatii nu mai trebuie sa depuna declaratii de necolaborare cu securitatea, deci au voie sa fie turnatori.[/quote] ....SENZATIA CA CETATENII NU UITA PROTOCOALELE ,DECI AVOCATII AU VOIE SA FIE TURNATORI...

# Daddy date 2 aprilie 2018 20:08 +1

Cu toată seriozitatea întreb: care credeți că sunt actele de urmărire penală făcute de SRI? Chiar nu pot să îmi imaginez. De ce trebuia să le facă SRI? De ce nu le putea face procurorul sau polițistul? Dați exemple, dacă tot vorbim de sancțiunea nulității.

# stalinism date 2 aprilie 2018 22:00 +1

Cum de au ambasadele ciocul mic,nu se mai umfla in pene in vizita pe la ministere? Sa nu uite romanii ca ambasadele stiau de protocoale si de democrati ce sunt,le-a si placut ca romanii o iau....en grose.

# ?????? date 3 aprilie 2018 09:01 0

Aveți totuși senzația că a scăzut semnificativ calitatea prestațiilor avocaților, deși, nu pare să fi avut vreun nivel deosebit de ridicat nici anterior ?

# Mariin TULUS, OLt date 3 aprilie 2018 10:48 0

Este evident că lumea este impărtită si pe bună dreptate! Cine mai are incredere în unii sau altii dintre cele două tabere?dar cu privire la protocoalele incheiate de SRI(nu suntem de accord cu falsurile daca acestea exista!!!) lumea( o parte a ei) crede că acestea au avut un rol important pentru deconspirarea hotiei din statul român, și pe bună dreptate, iar SRI ce rol mai ar avea in această societate(?! )dacă nu ar fi folosit in scopul de a da informatiile utile organelor de urmarire penala si chiar de a sesiza incalcarea legii pentru ca este la nivel de stat o hotie inimaginabila care afecteaza pe bună dreptate siguranta natioanla. Mii de oameni isi iau zborul spre alte zari pt ca societatea romaneasca nu le ofera decat hotie, nu pot sa traiasca demn si asta, probabil, ca i-a nelinistit si pe americani si pe UE!!Dar personajul acesta av. George Avram spune iata un adevar!! Protocolul incheiat de ei cu MJ CSM (iată o ilegalitate si o faptă de coruptie ce nu este se

# Marin TULUS, Olt date 3 aprilie 2018 10:50 0

ce nu este sesizată!)) si in general ordinele transmise magistratilor de acceptare doar a clanului privat fără identitate al lui Florea si reprimarea gruparii UNBR Bota(un act criminal!!!), a fost categoric rodul acestor colaborări care le dă dreptul de a spune că ei sunt partenerii Justitiei.De unde frate să fiti voi indetificati cu puterea judecatorească cand voi sunteți apărători ai justitiabilului?!!Dar acest lucru spune mai mult: ei cred că vor fi si cei care decid ,ei trebuie să decidă cine să obțină hotărârea,așa cum au făcut cu noi cei de la UNBR Bota ,când au decis atât legiferarea după bunul lor plac a unei legi pe care o considera a lor,dar și când au decis că ei pot să constate sis a ia masuri legale pentru a se face ordine in statul roman cu privire la activitatea si profesia de avocet(vezi art.113).Ei sunt mai presus decat judecatorul sau procurorul dar si cu profituri immense,saci de bani!!!.Iata dovada de stat de clan!!!Dar SRI/ul ca si DNA/u

# Marin TULUS Olt date 3 aprilie 2018 10:53 +1

Dar SRI/ul ca si DNA/ul nu au făcut nimic in acest sens!!Nu a prevăzut Protocolul lor sau ei nu pot sa constate că se incalcă legea și in acest sens?!Dar CEDO si SUA nu pot sa constate ca Romania nu este stat de drept si avocatura ca si magistratura sunt ale clanurilor ;i nicidecum ale societății civile, statului român?!!!Sutem persecutațí si nedreptățíți tot la fel ca/n anii bolșevismului!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.01.2021 – Ionut Matei rezista. Margareta si-a facut raportul

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva