21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REVOLTA AVOCATILOR IA AMPLOARE – Creste numarul Barourilor care isi exprima nemultumirea privind intentia Guvernului de a supraimpozita profesiile liberale. Avocatii avertizeaza cu miscari ample de protest, inculsiv cu suspendarea serviciilor de asistenta judiciara, acuzand un atac fara precedent la adresa profesiei

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 August 2023 11:43
Vizualizari: 4539

Revolta avocatilor fata de intentia Guvernului Romaniei (foto) de a supraimpozita profesiile liberale ia amploare. Ne referim la masura pe care Executivul intentioneaza sa o adopte, constand in introducerea platiii cotei CASS la o baza neplafonata, calculata la venitul realizat.


 

In editia de duminica, 13 august 2023, Lumea Justitiei a prezentat punctele de vedere critice la adresa Guvernului, date publicitatii de Barourile Bucuresti, Arges, Bistrita, Cluj, Iasi, Ilfov si Salaj (click aici si aici pentru a citi). Intre timp, noi comunicate au fost emise si de alte Barouri din tara. Este vorba despre Barourile din Giurgiu, Gorj, Prahova, Timis, Olt, Botosani, Suceava, Galati, Neamt, Vaslui, Alba, Maramures, Braila, Arad, Tulcea, Bihor, Teleorman, Sibiu, Hunedoara si Brasov.

Mesajul este unul singur: Guvernul este somat sa renunte la aceasta masura, considerata ca fiind un atac fara precedent la adresa avocaturii. In caz contrar, avocatii avertizeaza ca vor declansa actiuni ample de protest, mergand chiar pana la suspendarea serviciilor de asistenta judiciara.


Lumea Justitiei prezinta mai jos cele mai noi pozitii ale Barourilor din tara.


Baroul Giurgiu

 


Baroul Gorj

 


Baroul Prahova

 


Baroul Timis

 


Baroul Olt

 


Barourile Botosani, Iasi, Suceava, Galati, Neamt si Vaslui

 

 

Baroul Alba

 

 

Baroul Maramures

 

 

Baroul Braila

 

 

Baroul Arad

 

 

Baroul Tulcea

 

 

Baroul Bihor

 

 

Baroul Teleorman

 


Baroul Sibiu

 

 

 


Baroul Hunedoara

 

 

Baroul Brasov

 


Comentarii

# JUDECATOR IEUROPEAN POMANAGIU DA BUJETOFAG date 14 August 2023 11:52 -24

BA, IO ZIC SA RAMANETI SOLIDARI CU MAGISTRATII, SA LE PLATITI IN CONTINUARE CASS MUUUUUUULT (CA EI NU PLATESTE), DA' MANANCA CEL MAI MULT DIN BUJETU CASSS (CU SOTI, CU RUDELE LOR, CU RUDELE SOTILOR ... ETC.) CA SI GURA LOR TREBUIE SA MANANCE CEVA DULCE SI DE POMANA !

# DODI date 14 August 2023 16:43 +8

Nu-i înțeleg pe acești oameni care fac atâta caz pentru o măsură care nu a fost luată în condițiile în care au o om dedicat profesiei precum precupeața de la Justiție!

# AvemJustitie? date 14 August 2023 19:10 +13

:lol: Hai ca poate va salveaza sefii vostri CCR-istii. :lol: Si asa cu un an de magistrat si 24 de avocat luati pensie de serviciu. :lol:

# Unica date 14 August 2023 19:23 +10

Pentru informarea voastră, magistrații plătesc CASS și impozite. Iar pe avocați nu-i mai plângeți. Câștigă mai mult decât magistrații, dar nu taie chitanțe la prețul real. Sau nu taie deloc. Știți voi că pentru o simpla cerere iau 500 lei? Și știți ce onorarii au chiar și în ecepatorii?

# pt Unica poate din noaptea asta se gandesc ca vor sa date 14 August 2023 23:08 +1

inceapa sa plateasca...IA DE AICI:"La rândul său,art.99 din Lg nr.92 rep precizează că magistraţii beneficiază gratuit de asistenţă medicală, medicamente,etc.Cum prin nicio dispoziţie din legile cu caracter special la care s-a făcut referire nu s-a condiţionat acordarea asistenţei medicale gratuite personalului din ministerul justiţiei reprezentat prin magistraţi şi personal auxiliar,de plata contribuţiei de asigurări sociale sănătate,se reţine că acestor categorii de persoane nu le sunt aplicabile prevederile cu caracter general referitoare la obligativitatea achitării contribuţiei menţionate şi aceasta în mod greşit li s-a calculat, reţinut şi virat contribuţia de asigurări de sănătate pentru perioada,făcându-se o plata nedatorată către stat."Asa ca:"Prin prisma celor analizate anterior,instanţa constată că în speţă sunt incidente disp art.C.civ. ,privind plata nedatorată,texte de lege în temeiul..va dispune obligarea pârâţilor să restituie sumelede bani achitate cu titlu de CASS"

# maxtor date 15 August 2023 00:13 -1

CASS "la procent" se justifica - se risca la blesteme in raport cu "onorariul de succes". (urmeaza notarii,aia cu grile ascunse,ne-publice dupa cum srie chiar pe ele)

# Marcu date 15 August 2023 11:31 +6

Avocatii si jurisconsultii romani (ca si cei moldoveni) au manifestat ticalosie si ipocrizie cand au aparat firmele si afacerile mari, corporatiile straine si multinationalele, in dauna intereselor legitime ale Statului roman (ori, dupa caz, ale Statului moldovean) si in total dispret la adreasa cetatenilor romani simpli. Si statul, si romanii am fost umiliti, prin interpretarea vicleana, cinica si necinstita a legislatiei, ajungand ca statul sa nu poata efectua controale administrative, juridice si fiscale necesare si la sange. Numai oamenii simpli, dar si IMM-urile au avut numai de pierdut, platind dari din ce in ce mai grele, si falimentand, unii din noi, din vina lasitatii de la ANAF, ANPC si altor inspectori autorizati (la comanda politica au ba, nu conteaza). Acum, avocatii si jurisconsultii romani se revolta ca Statul roman urmeaza sa le aplice supraimpozitarea. Ba, ar face bine ca Statul s-o faca ! Sa invete astia smerenia si bunul-simt adevarat, caci le lipseste din plin.

# ucu date 16 August 2023 13:37 0

foarte bine le fac,ca prea se cred dumnezei,acum se vor vedea care pe care,rusine,lehamite ptr aceasta profesie

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva