24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RUSINOASA REZOLUTIE – Oare cum a putut seful Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru sa confirme asa ceva? Rezolutia prin care inspectorul Petre Rosu de la IJ i-a trimis in judecata disciplinara pe judecatorii Neluta Tudorache, Ileana Alexandru si Iulian Alexandru de la Tribunalul Calarasi e doar o insiruire fara noima ale actiunilor facute de trei magistrati in litigiile cu instanta la care activau. “Rechizitoriul” de 144 pagini pute de la o posta a executie judiciara (Rezolutia)

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 September 2021 11:07
Vizualizari: 10795

Judecatorii si procurorii din intreaga tara pot vedea halul in care se fabrica dosarele la Inspectia Judiciara. Lumea Justitiei prezinta in editia de astazi una dintre cele mai rusinoase rezolutii ale IJ, produsa intr-un dosar in care se incearca executia judecatorilor Neluta Marinica Tudorache (plecata prin demisie din magistratura), Ileana Alexandru si Iulian Alexandru, toti de la Tribunalul Calarasi. Un dosar in care s-a comis deja un precedent periculos, in momentul in care Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (cu voturile impotriva ale judecatoarelor Gabriela Baltag si Evelina Oprina) a dispus suspendarea din functie a judecatoarelor Neluta Tudorache si Ileana Alexandru pe perioada solutionarii dosarului disciplinar, inainte ca impotriva lor sa fie formulate acuzatii de catre Inspectie. O masura abuziva, aspect dovedit de decizia ICCJ care a desfiintat hotararea CSM de suspendare din functie a celor doua judecatoare.Rezolutia pe care Lumea Justitiei o publica in editia de astazi se intinde pe - atentie - 144 de pagini, poarta semnatura inspectorului Petre Rosu de la Inspectia Judiciara si reprezinta “rechizitoriul” prin care cei trei judecatori au fost trimisi in judecata disciplinara, fiind acuzati ca – halucinant – au contestat hotarari ale Colegiului de conducere al Tribunalului Calarasi si conducerea instantei, prin actiuni pe care, culmea, multe dintre ele le-au si castigat. Asa cum veti putea vedea, rezolutia nu reprezinta altceva decat o insiruire ale actiunilor facute de cei trei judecatori, ale acuzatiilor lansate de cei trei judecatori, aspecte care, din punctul nostru de vedere, nu pot fi considerate abateri disciplinare. Rusinoasa rezolutie este insotita de opiniile inspectorului Petre Rosu, care se pronunta in sensul existentei unor abateri disciplinare, insa acesta nu explica in concret faptele imputate celor trei judecatori si de ce acestea trebuie sanctionate.  

 

CSM trebuie sa arunce la gunoi maculatura lui Rosu ca sa nu se faca de ras

 

Tocmai de aceea, Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (care incepe judecata in acest dosar chiar azi, miercuri, 8 septembrie 2021) trebuie sa arunce la gunoi, credem noi, maculatura produsa de Petre Rosu. Asta desigur daca nu vrea sa se faca de ras si daca nu vrea sa ofere intregului corp al magistratilor inca o confirmare ca se comit executii impotriva unor judecatori care au ajuns sa deranjeze. Iar judecatorii Neluta Tudorache, Ileana Alexandru si Iulian Alexandru chiar deranjeaza in contextul in care au facut sesizari si plangeri impotriva sefului CSM Bogdan Mateescu si impotriva secretarului general al CSM George Catalin Serban (foto) - acesta din urma fost presedinte chiar al Tribunalului Calarasi si personaj suspectat de anumiti colegi de-ai sai din instante ca ar avea implicare directa in construirea acestui dosar -, existand informatii in sensul ca cei trei magistrati au pronuntat in trecut decizii care nu au fost pe placul CSM sau a unor persoane din CSM, fie ca vorbim despre membri ai Consiliului sau nu (asupra acestui subiect vom reveni intr-o editie viitoare).

In acest context, este de neinteles, spre exemplu, ura Inspectiei si a CSM impotriva judecatoarei Neluta Tudorache, trimisa in judecata disciplinara chiar si dupa ce si-a dat demisia din magistratura, urmarindu-se pedepsirea ei cu cea mai dura sanctiune, excluderea din magistratura, astfel incat sa isi piarda pensia de serviciu.

Inainte de a va prezenta rezolutia inspectorului Petre Rosu, ne intrebam: oare cum a putut sa confirme asa ceva seful Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru?

 

* Cititi aici rezolutia de 144 de pagini prin care inspectorul Petre Rosu de la Inspectia Judiciara i-a trimis in judecata disciplinara pe judecatorii Neluta Marinica Tudorache, Ileana Alexandru si Iulian Alexandru de la Tribunalul Calarasi

Comentarii

# FOST JUDECATOR date 8 September 2021 13:47 +151

ÎI CUNOSC PE CEI DOI JUDECĂTORI SOȚ ȘI SOȚIE, ALEXANDRU - PETRONEL ȘI ILEANA DE LA TRIBUNALUL CĂLĂRAȘI, AM FOST COLEGI LA JUDECĂTORIA CONSTANȚA, DE ACOLO PETRONEL A DISPUS PENSIE ALIMENTARĂ ALTERNAȚIV ÎN BANI ȘI ÎN NATURĂ(PRODUSE, OBIECTE). SUNT NIȘTE OAMENI EXTRAORDINARI, PURITANI AI DREPTULUI, ATAȘAȚI DE PROFESIE ȘI DE DREPTUL NATURAL, NU NUMAI CEL NORMATIV, NU S-AR CORUPE PENTRU NIMIC. COLEGIUL DE CONDUCERE NU E ÎN ACORD CU OPINIA LOR, CU CREZUL LOR PROFESIONAL ȘI DE ACEEA SE RĂZBOIESC, PĂREREA MEA CĂ ȘI OPINIILE JUDECĂTORILOR CONTEAZĂ NU NUMAI MEMBRII COLEGIULUI. PETRONEL E UN MARE CEASORNICAR ȘI COLECȚIONAR DE CEASURI DE EPOCĂ Ș FACE O CAFEA LA BIROU, REȚETĂ UNICĂ. PĂCAT CE FACE IJ ȘI CSM CU ACEȘTI OAMENI DEOSEBIȚI.CSM+ IJ = SERVICII SECRETE.

# FOST JUDECATOR date 8 September 2021 14:09 +172

MAGISTRAȚII SUNT DAȚI AFARĂ DIN PROFESIE PENTRU NIȘTE FAPTE CARE TE BUFNEȘTE RĂSU-PLÂNSU, MARI NEMERNICI AȘTIA DE LA CSM ȘI IJ, AR MERITA BĂTUȚI ÎN PIAȚA PUBLICĂ, CA ÎN VREMURILE FEUDALE. MAI ACUM CÎTEVA ZILE S-A SCRIS CĂ AU DAT AFARĂ O JUDECĂTOARE PENTRU CĂ A ȚIPAT ÎN BIROU. ACEASTA E LINȘAJ, NU JUDECATĂ DISCIPLINARĂ. DAR PE SECURIȘTII LOR SUB ACOPERIRE, PUII DE NĂPÂRCĂ, CARE FAC INFORMĂRI ȘI TOARNĂ COLEGII LOR, CÂND ÎI VOR DA AFARĂ? V-AȚI FĂCUT INSPECTORI DE JDUECĂTORI ȘI TURNĂTORII SECURITĂȚII PENTRU CĂ NU AVEȚI VOCAȚIE DE JUDECĂTORI, SUNTEȚI PARIA MAGISTRATURII. DACĂ VREODATĂ VOI CONDUCE ȚARA ASTA AM SĂ FAC O LISTĂ CU SCURSURILE DIN JUSTIȚIE, PROCURATURĂ, PENITENCIARE ȘI AVOCATURĂ, LE IAU PENSIILE SPECIALE ȘI CONSTRUIESC CANALUL DUNĂRE-BUCREȘTI CU EI. ADMINSITRATIVII DIN JUSTIȚIE=PO******ȚIE DE NIMIC ! MĂ DUC SĂ ASCULT BACH-CONCERT J.S.BRADENBURG 1-6.

# CARCOTAS date 8 September 2021 17:57 -27

Avocat, pierdut pensie speciala, o declar nula. Mai tovarasele, fara sa-ti reprim visele de marire, chiar daca ai bastonul de guvernator al coloniei, observa un pic fenomenul: avocatii nu au pensii de la statul roman, au numai pensii bazate pe principiul contributivitatii, platite de Casa de Asigurari a Avocatilor, iar cele mai multe dintre ele nu trec de 3 sau 4 mii lei. Traiasca mediocritatea si oamenii-masa, carcase umblatoare si deloc ganditoare.

# FOST JUDECATOR date 8 September 2021 23:48 +106

PETRONEL ȘI ILEANA SUNT DOI JUDECĂTORI, SOȚI LA ACEEAȘI INSTANȚĂ, CURÂND LUAȚI PE FĂRAȘ. EU ÎI CUNOSC, GREȘEALA LUI PETRONEL E CĂ E PREA MOALE, S-A LĂSAT CONDUS DE NEVASTĂ SA ILEANA, CARE UNEORI E CAM ISTERICĂ, ȚIPĂ LA EL, SAU EL E PREA MOALE, CERT ESTE CĂ IDIOTUL DIN CSM CARE A FOST CU EI LA TRIBUNALUL CĂLĂRAȘI, SE ȚINE DE CAPUL LOR ȘI VOR FI DAȚI AFARĂ DIN SISTEM, EI NU REALIZEAZĂ PERICOLUL, CRED ÎN SISTEM, CUM AM CREZUT ȘI EU, DAR COLEGII LOR SUNT LAȘI, ÎI VOR VEDEA JERTFIȚI ȘI ÎȘI VOR VEDEA DE TREABA LOR, IAR CEI DOI VOR EȘUA ÎNAINTE DE PENSIONARE. AU CREAT VALURI PREA MARI, PREA MULTE RECLAMAȚII, AU CREZUT ÎN PROCEDURI, PREA MULTE ACUZAȚII, AU CREZUT ÎN PIRAMIDA FORMALISMULUI NORMATIV, NU E CHIAR AȘA, ĂȘTIA TE FUGĂRESC PRIN LABIRINT UNDE TE ÎNCHIZI SINGUR. CSM O MIZERIE CARE NU RECUNOAȘTE VALOAREA, DOBOARÂ OAMENI DIN VĂRFUL ORGOLIULUI PROFESIONAL, CARE S-AU RIDICAT ACOLO PRIN MUNCĂ, AU AJUNS SĂ FIE FĂCUȚI PENTRU LUCRURI MARI ȘI SUNT FOLOSIȚI PENTRU LUCRURI MICI.

# Barbir Gabriel Dănuț date 9 September 2021 16:32 +1

Daca e asa cum ati constatat, de ce va mirati? Ieri i s-a dat unda verde inspectorului sef IJ! Pana nu se va abroga in vreun fel punctul 3 din cadrul HCSM nr. 886/20.08.2013 care a generat cangrenarea sistemului judiciar (si nu numai) facandu-l pendinte de cutumele masonice, nu va avea cum sa domneasca normalitatea [vicierea acestui sector a generat vicieri tip domino in (mai) toate celelalte sectoare de activitate]. Aceasta la pachet cu aberanta HG nr. 561/15.04.2004. Doamne ajuta. Magister/Master Ing. geolog Barbir Gabriel Dănuț

# Pintea date 10 September 2021 13:33 +67

Ăsta din poza, e magistrat? Im maiou, cu ochiul bandajat, isi face selfie? Zici ca este victima unei infractiuni de cotonogire. Ăstia au prestanță? CSM nu ii trage la raspundere, ei nu afecteaza imaginea justitiei? Vai de mama lor de specimene, zici ca sunt produse ale lui Elon Musk.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva