9 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SAY WHAT? - Judecatorea Mariana Ghena a scapat porumbelul, admitand ca este posibil sa fi pronuntat hotarari gresite: "Am suferit impreuna acest prejudiciu care s-a reflectat la nivelul sanatatii noastre, la nivelul poate si a unor solutii, de ce nu, pe care le-am gresit, si la nivelul imaginii noastre personale sau colective. Da, este o realitate, este realitatea muncii asidue". Ce ar trebui sa faca acum inculpatii judecati de Ghena, dupa ce a recunoscut ca a pronuntat solutii gresite? (Video)

Scris de: Elena DUMITRACHE

21 noiembrie 2019 12:13
Vizualizari: 3416

Halucinant! Judecatoarea Mariana Ghena din CSM a recunoscut ca a pronuntat hotarari judecatoresti gresite! Afirmatia a fost facuta marti, 19 noiembrie 2019, in timpul interviului sustinut de judecatorul Iulian Dragomir pentru functia de vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie in materie penala. Concret, dupa prezentarea proiectului de candidat de catre judecatorul Dragomir, Mariana Ghena, in calitate de membru al Sectiei pentru judecatori din CSM, a tinut sa ii adreseze colegului sau de la Sectia penala a instantei supreme o intrebare legata de "evaluarea riscurilor pe coruptie la ICCJ".


Inainte insa de a-l lasa pe judecatorul Dragomir sa raspunda, Mariana Ghena a tinut o "prelegere" in care a intarit declaratiile lui Dragomir, privitoare la suprasolicitarea judecatorilor supremi in activitatea de judecata, aratand ca "au suferit impreuna acest prejudiciu" care s-a reflectat asupra santatatii judecatorilor, imaginii lor, dar si, atentie, asupra hotararilor judecatoresti pe care, "de ce nu, le-am gresit".

Din punctul nostru de vedere, declaratia facuta de judecatoarea Mariana Ghena in timpul sedintei Sectiei, referitoare la posibilitatea pronuntarii unor hotarari judecatoresti gresite este una extrem de grava si poate avea efecte dintre cele mai nefaste pentru dosarele pe care le-a judecat. Nu de alta, dar orice inculpat care a fost judecat la Inalta Curte de un complet penal din care a facut parte judecatoarea Mariana Ghena se poate gandi, legitim, ca a fost victima unei hotarari gresite. Hotarare care, desigur, ar fi putut fi gresita din cauza "prejudiciilor" suferite de judecatori din punct de vedere al sanatatii, ori imaginii.

Fara a face o lista a dosarelor solutionate de Mariana Ghena, deloc putine, ne amintim doar cazul ANRP, in care judecatoarea, acum membru in CSM, a dispus arestarea fostei sefe ANRP Crinuta Dumitrean, desi aceasta era insarcinata in 8 luni.

Tot in acelasi dosar, astfel cum ne amintim si cum Lumea Justitiei a prezentat pe larg, a fost arestata si avocata Rodica Constantinovici, care recent a primit daune morale in cuantum de 50.000 de lei dupa ce judecatorii Median si Gavris de la Curtea de Apel Bucuresti au stabilit ca a fost abuziva incarcerarea sa pentru abuz in serviciu in dosarul ANRP, de catre Mariana Ghena. Ulterior acestei solutii care statua caracterul abuziv al arestarii avocatei Constantinovici, judecatoarea Mariana Ghena i-a reclamat la Inspectia Judicira pe cei doi judecatori pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. ș) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor referitoare la “nerespectarea deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in solutionarea recursurilor in interesul legii”, acuzandu-i ca nu ar fi respectat RIL-ul 15/2017 prin care ICCJ a stabilit ca “nelegalitatea privarii de libertate trebuie stabilita prin hotararile instantelor penale”.

Repetam: Nu stim daca aceasta este una dintre solutiile "pe care le-a gresit" Mariana Ghena, astfel cum singura a marturisit ca a pronuntat, insa este cu certitudine singurul caz, pana la aceasta ora, in care s-a stabilit ca a fost pronuntata o hotarare abuziva.

 

Redam in continuare declaratia judecatoarei Mariana Ghena din sedinta Sectiei pentru judecatori din 19 noiembrie 2019 din timpul interviului judecatorului Iulian Dragomir pentru functia de vicepresedinte al Inaltei Curti:

 

Mariana Ghena: "Da, domnule vicepresedinte, confirm faptul ca si impreuna si cu ceilalti colegi din complet am stat pana la ore tarzii din noapte, si asta o spunem pentru ca am suferit impreuna acest prejudiciu care s-a reflectat la nivelul sanatatii noastre, la nivelul poate si a unor solutii, de ce nu, pe care le-am gresit, si la nivelul imaginii noastre personale sau colective. Da, este o realitate, este realitatea muncii asidue pe care colegii nostri judecatori de la Sectia penala indeosebi o desfasoara datorita activitatii, complexitatii, volumului, da, timpului pe care trebuie sa il aloce cercetarii judecatoresti, desfasurarii sedintei de judecata. Am vrut sa precizez acest lucru ca sa stiti ca sunt in asentimentul dvs si in asentimentul tuturor colegilor mei de la Sectia penala care, in egala masura, au resimtit ceea ce si noi am afirmat. Revenind acum la proiectul dvs de candidatura am observat ca ati inserat in cuprinsul acestuia referire la evaluare riscurilor pe coruptie la nivelul ICCJ. V-as ruga frumos, daca doriti, intr-o prezentare de sinteza, dar chiar de sinteza, ce anume ati vrut sa punctati cu acest aspect?"


Redam momentul video cu marturia judecatoarei Ghena:


Comentarii

# Cosmin date 21 noiembrie 2019 13:28 -1

Eu o felicit pentru ca a recunoscut. E ceva rar la noi.

# goldsmith oltenesc date 21 noiembrie 2019 13:59 0

" V-as ruga frumos ( WOW!!), daca doriti ( WOW!!), intr-o prezentare de sinteza, dar chiar de sinteza, ce anume ati vrut sa punctati cu acest aspect? " glasui mieros, pervers si periculos de insinuant o Voce .... Chiar "intr-o prezentare de sinteza" Madam Jude de instanta suprema, este vorba doar despre " evaluarea riscurilor de coruptie la nivelul ICCJ " si nimic mai mult !! Chiar asa, Iulica trebuia sa se miste usor, cu gratie si strict tangent la acest subiect fara a-l intersecta ! Desigur, Iulica a gresit vorbind de funie in casa spanzuratului si era normal sa se zgarie niste sensibilitati gingase.

# Pintea date 21 noiembrie 2019 21:20 +1

”So what?”, mai precis. Dar inculpatii, nu gresesc si ei? Dar platesc! Magistratii de ce nu platesc, ca doar nu asudă mai mult decat altii?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi Klaus Iohannis un presedinte dictator in al doilea mandat?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2019 – Omul lui Kovesi vrea sa-l faca pe Calin Nistor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva