4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SRI A SUBJUGAT CSM – Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei: „Sistemul Judiciar este sufocat de servicii... CSM nu urmareste decat sa ascunda sub pres gunoiul... Aceasta institutie a fost transformata in vectorul sistemului corupt... Figuri indignate cand e scoasa la lumina subordonarea CSM si ICCJ fata de SRI... Ce cauta in fruntea CSM o persoana ca Mircea Aron, o persoana ca Livia Stanciu, fost procuror comunist, o persoana ca Danilet care a urcat pe culmi nebanuite cultul personalitatii?”

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 ianuarie 2016 15:40
Vizualizari: 6834

Acuzatii extrem de dure la adresa CSM din partea Asociatiei pentru Monitorizarea Justitiei. AMJ sustine, intr-un comunicat postat pe site-ul propriu, ca intregul sistem judiciar este sufocat de servicii, acestea avand oameni infiltrati in randul magistratilor, personalului auxiliar si chiar printre avocati, iar Consiliul Superior al Magistraturii, institutie care ar trebui sa se ocupe de independenta Justitiei, nu este altceva decat vectorul unui sistem corupt, actionand impotriva justitiabililor si Justitiei.


AMJ acuza ca scopul actualului CSM nu este decat acela de a ascunde sub pres gunoiul, devenind o institutie pe care nimeni nu o mai ia in serios. In acest sens, Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei aminteste de “figurile indignate” din CSM, care se arata atunci cand este pusa in discutie subordonarea Consiliului si a Inaltei Curti in fata SRI. In acelasi comunicat, AMJ se intreaba cum poate un personaj precum Mircea Aron sa conduca CSM, iar personaje precum Livia Stanciu ori Cristi Vasilica Danilet sa faca parte din aceasta institutie.

Prezentam un fragment din comunicatul AMJ, acesta fiind atasat integral la finalul articolului:

Nu este nevoie sa fii implicat in actul de justitie (incluzind si avocatii) pentru a realiza ca Sistemul Judiciar este sufocat de servicii. Sunt prezente pe margine, la presiune si influenta, sunt prezente in interior, prin angajati si colaboratori chiar din randul magistratilor si personalului auxiliar si chiar dintre avocati.

Un sistem corupt si putred in care cei care vor sa faca dreptate sunt o minoritate, iar actul de justitie este pervertit si transformat intr-o rafuiala intre clanuri.

Consiliul Superior al Magistraturii, institutia cheie creata pentru a arbitra si garanta independenta si corectitudinea magistratilor, nu urmareste decat sa permanentizeze pe cat posibil situatia si sa ascunda sub pres gunoiul care, de putini ani, a inceput sa miroasa in asemenea hal, incat nu mai poate trece neobservat.

In consecinta, nimeni nu mai ia in serios Consiliul si atributiile acestuia.

De ani de zile aceasta institutie a fost transformata in vectorul sistemului corupt, iar puterile si le foloseste doar pentru a lua masuri impotriva justitiabililor si Justitiei insasi.

Aparari de reputatie pe banda rulanta in favoarea unor magistrati nedemni de meseria pe care o practica, luari de pozitie impotriva mass-mediei atunci cand vreun caz punctual este pus in discutia publica, figuri indignate atunci cand este scoasa la lumina subordonarea CSM si ICCJ fata de SRI, certificate de buna purtare date ca raspuns la plangerile facute de justitiabili, sesizari din oficiu atunci cand magistratii au avut curajul sa actioneze independent.

Ne-am intors din nou in epoca lui Lupascu, Barbulescu, Stanescu si Huza. Tirania serviciilor.

Cine se bucura la valul de arestari inceput in urma cu 2 ani, sa se gandeasca mai bine.

Nu se curata sistemul, ci doar se repozitioneaza.

Pentru ca sa se curete, trebuie sa fie eliminati din sistem exact oamenii care acum il conduc: cei care sunt la conducerea instantelor de judecata, a CSM, a celor detasati la Ministerul de Justitie, a celor detasati la curtile europene de unde blocheaza orice demers spre exterior.

Iar cei care, intamplator (cu toate ca nimic nu este intamplator in Romania) au ajuns la conducerea instantelor fara a fi aserviti, sa faca un pas inapoi, pentru a lasa loc unei alte generatii de juristi, nepatati.

Ce cauta in fruntea CSM o persoana ca Mircea Aron, care a avut ca misiune speciala cazul Berevoiesti, distrugerea dosarelor informative a agentilor de securitate de pe timpul comunismului?

Ce cauta in CSM o persoana ca Livia Stanciu, fost procuror comunist, care a dat dovada de o lipsa totala de demnitate si probitate profesionala in cazul Rarinca, folosindu-se de functia detinuta pentru a influenta instantele de judecata si pentru a lua masuri de opresiune impotriva celor care nu pronuntasera hotarari care sa-i fie favorabile?

Ce cauta in CSM o persoana ca Cristi Danilet, contestat chiar de catre magistratii care l-au ales si care a urcat pe culmi nebanuite cultul personalitatii?

Sau Mona-Lisa Neagoe, un judecator mediocru (daca vrem sa fim idulgenti), sotie a unui controversat personaj implicat in afaceri cu Statul si afiliat serviciilor secrete?

Se poate face curatenia din interiorul sistemului?

*Cititi aici continuarea comunicatului Asociatiei pentru Monitorizarea Justitiei

Comentarii

# mulder, agentul mulder date 25 ianuarie 2016 15:49 +13

o singura observatie! dl neagoe robert, sotul judecatoarei din penultimul paragraf, nu a avut treaba cu serviciile secrete ale Romaniei. A lucrat vreo 4-5 ani prin MAI, dar nu are treaba cu serviciile secrete (poate dar la serviciile prepaltite...). In rest, ii multumim  pentru privatizarea PETROM si pentru ca e unul din baietii destepti....la vanzarea de curent, nu la altceva...

# florea date 25 ianuarie 2016 18:14 -5

ai dreptate, nu sunt serviciile noastre, ci cele rusesti si doar implicat in cateva cazuri de spionaj.  Asa e, baiatul e un haiduc, de capul lui...

# MISCAREA DE REZISTENTA (remember-asociat) date 25 ianuarie 2016 23:03 +9

Mai bine mai tarziu decat niciodata.Fatul ca lumea a inceput sa se sesizeze de faptul ca CSM-ul este plin de securisti,afiliati securistilor sub o forma sau alta si dezaxati, este importantant.Dar cel mai important ar fi daca CSM-ul ar fi curatat de asemenea specimene.Mi-am adus aminte:la Berevoiesti se pare ca a fost ars si dosarul de securist al lui "Cap de mort", fost contabil al securistilor si fost "cadindat" la prezidentiale iar astazi iese pe posturile de tv si spune ca... n-a mancat....nimic si...nici gura nu-i miroase. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :P :P :P <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# mulder, agentul mulder date 25 ianuarie 2016 15:52 +17

Mai e ceva: PUNCTUL 8 al Declaratiei de la TIMISOARA. SINGURUL DOCUMENT CARE TREBUIA SA STEA LA BAZA REFORMARII STATULUI. NU STIU CINE L-A SCRIS, O FI FOST VOCEA STRAZII - PROBABIL D-AIA NU SE APLICA - INSA ATAT TIMP CAT TARA E CONDUSA DE COMUNISTI SI CRETINI DE SECURISTI, NU E TARA NOASTRA. SI NOI NU SUNTEM DECAT SCLAVI.

# mda date 25 ianuarie 2016 17:24 +8

Bravo, dar n-a rezolvat nimic! :cry: :zzz

# Bacovia date 25 ianuarie 2016 17:46 +12

Din pacate csm-ul este oglinda majoritatii magistratilor punct

# Hot.CEDO 17034/03,obligatii executate incomplet date 25 ianuarie 2016 23:25 +1

Referinta dosar penal nr.260/P/2014,obiectul fiind executare incompleta a obligatiilor prevazute in dispozitivul hot.CEDO 17034/03,de 1 an si 9 luni,nu s a dat nici o solutie in speta,procurorul de caz avand obligatia legala in urma verificarilor,sa constate si in final sa dea o solutie intr-un termen rezonabil.In calitatea de persoana vatamata(parte civila)am apelat la forta coercitiva a statului Roman, unitatea PICCJ,tocmai pentru a constrange autoritatile in materie sa puna in aplicare executarea hot.CEDO 17034/03.De 6 ani statul Roman nu a dus la indeplinire integral obligatiile internationale CEDO,tolerand astfel neachitarea soldului final inregistrat in extrasul de cont al trezoreriei operative centrale,banca platitorului MFP.Fiind vorba de un caz sensibil,forta coercitiva a statului Roman,PICCJ,tergiverseaza luarea masurilor de constrangere fata de autoritatile statului in materie.Am introdus la ICCJ, dosar 3718/1/2015 Data inregistrarii 13.10.2015 Sectie Sectia Penala contestat

# Hot.CEDO 17034/03 date 25 ianuarie 2016 23:26 +1

contestatie privind durata procesului penal,care a fost respinsa.desi conf.art.406 si art.407 NCPP,hotararea se redacteaza in termen de 30 de zile si se comunica in totul partilor,eu de aproape 4 luni nu am primit incheierile de sedinta si hotararea. Introducerea contestaţiei (1) Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii. (2) Contestaţia poate fi introdusă de către suspect, inculpat, persoana vătămată, partea civilă şi partea responsabilă civilmente. În cursul judecăţii, contestaţia poate fi introdusă şi de către procuror. (3) Contestaţia poate fi formulată după cum urmează:

# Hot.CEDO 17034/03,obligatii executate incomplet date 25 ianuarie 2016 23:27 +1

a) după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale; b) după cel puţin un an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecăţii în primă instanţă; Aceste aspecte semnalate nu sunt abuzuri facute de unii magistrati ai Justitiei independente a statului de drept,democratic si membru al UE.??????????????? Aplicati legea domnilor magistrati,NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE!!!Doar JUSTITIA DIVINA!!!

# Hot.CEDO 17034/03,obligatii executate incomplet date 25 ianuarie 2016 23:31 +1

CATRE MINISTERUL JUSTITIEI,VA ROG SA LUATI MASURILE LEGALE CARE SE IMPUN..Deliberarea şi hotărârea instanţei Art. 406 Redactarea şi semnarea hotărârii (1) Hotărârea se redactează în cel mult 30 de zile de la pronunţare. SECTIUNEA 2: Deliberarea si hotararea instantei Art. 407: Comunicarea hotararii (1)Dupa pronuntare, o copie a minutei hotararii se comunica procurorului, partilor, persoanei vatamate si, in cazul in care inculpatul este arestat, administratiei locului de detinere, in vederea exercitarii caii de atac. Dupa redactarea hotararii, acestora li se comunica hotararea in intregul sau..... CATRE GREFA ICCJ,VA ROG SA MI TRIMITETI DE INDATA LA ADRESA DIN DOSARUL CAUZEI,INCHEIERILE DE SEDINTA SI HOTARAREA INSTANTEI DIN DOSARUL CAUZEI DE MAI JOS.CU DEOSEBITA STIMA, 3718/1/2015 - ICCJ INFORMATII GENERALE Nr. dosar 3718/1/2015 Institutie ICCJ Data inregistrarii 13.10.2015 Sectie Sectia Penala Materie Penal Obiect contestatie durata proces (art.488 ind. 2 NCPP) Stadiu Fond PARTI DOSAR 

# Hot.CEDO 17034/03,obligatii executate incomplet date 25 ianuarie 2016 23:32 +1

Stadiu Fond PARTI DOSAR CONSTANTIN DANIEL IONEL Petent SEDINTE DOSAR Solutia din 16.10.2015 Ora estimata: 09:00 Complet: C4 JDL Tip solutie: - Solutia pe scurt: - Solutia din 15.10.2015 Ora estimata: 09:00 Complet: C24 JDL Tip solutie: Amana cauza Solutia pe scurt: conf.art.98 alin.3 ROI Solutia din 14.10.2015 Ora estimata: 09:00 Complet: C25 JDL Tip solutie: Incheiere Solutia pe scurt: Admite declaratia de abtinere formulata de doamna judecator în cauza ce formeaza obiectul dosarului nr. 3718/1/2015 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala. In temeiul art.1091 din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, raportat la art.98 alin.3 din Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti, dispune trimiterea dosarului pentru repartizare aleatorie. Fara cale de atac. Pronuntata în sedinta publica, astazi, 14 octombrie 2015.

# stanescu ferdinat date 26 ianuarie 2016 23:33 -2

SA ISI DEA TOTI DEMISIA SI SA RAMANA DOAMNA UDREA!!!!!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva