28 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUSPICIUNI DE SPAGA LA JUDECATORI – Noi dezvaluiri despre familia premierului. Al doilea episod din serialul “Fata intunecata a premierului Citu”: “Cu concursul unor judecatori de la Judecatoria Brezoi si de la Tribunalul Valcea, Vasile si Elena Citu au obtinut 50 de hectare de padure... Dupa punerea in posesie, sotii Citu au donat padurea fiilor lor Florin si George.... Se vehiculeaza ca fiecare judecator implicat ar fi primit, prin rude sau afini, cate un hectar”

Scris de: V.B. | pdf | print

15 September 2021 12:59
Vizualizari: 6758

Apar noi si noi detalii incendiare despre felul in care parintii premierului Florin Citu (foto) au pus mana pe 50 de hectare de padure in judetul Valcea, in apropierea statiunii montane Voineasa.



Fostul senator Valer Marian continua miercuri, 15 septembrie 2021, seria dezvaluirilor incepute cu doua zile mai devreme, serie intitulata „Fata intunecata a premierului Citu. Odiseea padurii de la Voineasa” (click aici pentru a citi).

Daca data trecuta Marian a aratat cum Vasile si Elena Citu (parintii prim-ministrului) au fost de doua ori dati pe mana DNA, dar ambele dosare au fost inchise la nivel de parchet, de data aceasta acelasi fost senator scrie in Cotidianul.ro ca familia Citu s-a imbogatit cu cele 50 de hectare de padure cu complicitatea unor judecatori si procurori locali sau cu sprijinul unui prieten, fostul prefect de Valcea Mircea Nadolu.


Iata intregul articol semnat de Valer Marian:


Cu concursul unor judecatori de la Judecatoria Brezoi si de la Tribunalul Valcea, parintii actualului sef al Guvernului Romaniei, Vasile si Elena Citu, au obtinut o suprafata de 50 de hectare de padure in muntele Puru, pe raza localitatii Voineasa, in apropierea Transalpina Sky Resort, desi nu au prezentat acte de proprietate in acest sens, iar amplasamentul apartinea domeniului public al statului. La scurt timp dupa punerea in posesie, sotii Citu au donat padurea fiilor lor Florin si George.


Binefacatorii si complicii familiei Citu


Cum a fost posibila o asemenea megafrauda funciaro-judiciara? Ex-primarul liberal Gheorghe Stanciu nu se sfiieste sa-i acuze pe sotii Vasile si Elena Citu ca au furat, prin intermediul instantelor judecatoresti, 50 de hectare de padure din domeniul public si sa arate ca au putut face acest lucru numai prin intelegere cu magistratii, numai cu complicitatea acestora. Fostul edil sef afirma ca in localitatea Voineasa se vehiculeaza ca fiecare judecator implicat ar fi primit, prin rude sau afini, cate un hectar de teren forestier in muntele Puru, dar nimeni n-a facut cercetari cu privire la posibilele foloase necuvenite obtinute de judecatorii binefacatori. Este posibil ca foloasele necuvenite sau mita sa fi constat in cele patru hectare care au fost instrainate de fratii Florin si George Citu, potrivit adresei primite de la Primaria Voineasa. Ar trebui verificat cine sunt cumparatorii din acte si daca au vreo legatura cu judecatorii implicati. Deosebit de grav este ca judecatorii implicati nu au introdus si nu au citat in cauza Statul Roman, prin Ministerul Finantelor Publice, in conditiile in care padurea atribuita facea parte din domeniul public al statului. Nici procurorii nu au citat Statul Roman ca parte vatamata, prin Ministerul Finantelor Publice, in dosarele penale instrumentate. Ministerul Finantelor Publice a fost sesizat de fostul primar Stanciu in vederea apararii intereselor Statului Roman, astfel ca, in primele luni ale anului 2019, acest minister a solicitat relatii de la Comisia locala Voineasa pentru aplicarea legilor fondului funciar si de la Directia Silvica Valcea si a verificat modul in care a fost solutionat dosarul nr. 1694/198/2010, in care au fost improprietariti sotii Citu, la Judecatoria Brezoi si la Tribunalul Valcea.

Conform altor surse, sotii Citu ar fi fost ajutati substantial in aceasta afacere funciara de fostul prefect al judetului Valcea, Mircea Nadolu, care le era prieten de familie si care a detinut aceasta functie in perioada 2012-2014, in care au fost solutionate favorabil dosarele de improprietarire ale familiei Citu. Mircea Nadolu a detinut functii inalte in administratia publica locala de-a lungul ultimilor 25 de ani: secretar general al Prefecturii judetului Valcea in perioada 1997-2000, subprefect in perioada 2005-2009, prefect in perioada 2012-2014 si inalt functionar guvernamental ulterior. Dupa cum se stie, prefectul este presedintele Comisiei judetene de stabilire a dreptului de proprietate asupra terenurilor, care a emis in 2013 titlul de proprietate pentru padurea dobandita de sotii Citu. Asa cum am aratat, in perioada in care a fost prefect, Mircea Nadolu l-a chemat pe primarul liberal al comunei Voineasa, Gheorghe Stanciu, si i-a solicitat sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca prin care parintii actualului premier au fost improprietariti nelegal cu padurea din localitate, atentionandu-l ca altfel va fi depusa plangere penala impotriva sa. La inceputul acestui an, dupa ce Florin Citu a devenit premier, Mircea Nadolu a fost numit in functia de sef al cancelariei prefectului judetului Valcea, dar, potrivit presei locale, el este prefect de facto, in contextul in care in aceasta functie a fost numit un novice de 30 de ani, care este fiul unui primar liberal de comuna. Tot la inceputul acestui an, fiul fostului prefect de Valcea, Catalin-Constantin Nadolu, a fost numit consilier in cadrul Secretariatului General al Guvernului. Dupa cateva luni, la finele lunii aprilie, Nadolu junior a fost numit de Guvernul Romaniei director general al Societatii pentru Servicii de Mentenanta a Retelei Electrice de Transport SMART SA. Aceasta este o societate cu capital de stat care asigura servicii de mentenanta pentru reteaua de transport a companiei nationale TRANSELECTRICA, care detine 70 % din actiunile SMART, restul apartinand Ministerului Economiei. Compania Nationala de Transport a Energiei Electrice TRANSELECTRICA SA are ca actionar majoritar Secretariatul General al Guvernului, care detine peste 58% din capitalul social al acesteia. In varsta de circa 40 de ani, Nadolu junior nu are nicio experienta in domeniul energetic sau managerial, fiind angajat anterior economist la sucursala Valcea a Regiei Autonome-Administratia Protocolului de Stat.

Dupa ce a fost uns director general al SMART, Catalin-Constantin Nadolu a primit sarcina sa negocieze si sa semneze, pentru o perioada de 3 ani, cel mai fabulos si fraudulos contract de mentenanta cu TRANSELECTRICA, in contextul in care la finele lunii martie a fost demarata procedura de achizitie publica in acest sens. Junele Nadolu a incercat, in a doua parte a lunii iunie, sa impuna conducerii TRANSELECTRICA, care fusese numita sub guvernarea liberala a premierui Ludovic Orban, un contract cu o valoare de aproape trei ori mai mare decat valoarea contractului precedent. Contractul antamat prevede preturi exorbitante, fara precedent, pentru unele lucrari, inclusiv de 20 de ori mai mari decat preturile cu care SMART subcontracteaza firmelor executante. Sefii de la TRANSELECTRICA au fost convocati in acest scop inclusiv la o cabana din judetul Sibiu, unde directorul general Nadolu a venit cu contractul semnat pentru SMART. In pofida presiunilor, directoratul TRANSELECTRICA a refuzat sa fie partas la o manopera atat de frauduloasa si de paguboasa, motiv pentru care, la finele lunii iunie, Secretariatul General al Guvernului i-a demis pe toti cei cinci directori numiti cu un an in urma si a desemnat cinci directori noi, respectiv pe Bogdan Toncescu, Ionut-Bogdan Grecia, Adrian Moraru, Marius-Viorel Stanciu si (!) Catalin-Constantin Nadolu. Dupa ce a semnat, contractul- cadru pentru SMART, odrasla amicului Nadolu are acum sarcina sa rezolve semnarea contractului si pentru TRANSELECTRICA. Specialistii atrag atentia ca incheierea unui astfel de contract ar priva TRANSELECTRICA de profit, riscand sa o bage in faliment. Prin numirea fiului binefacatorului familiei sale in functiile de director general la SMART SA si de director la TRANSELECTRICA SA, premierul Citu devine suspect de savarsirea infractiunii de folosirea influentei sau autoritatii in scopul obtinerii unor foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.


Alte suprafete de padure obtinute dubios la Voineasa


Recent am descoperit ca tatal premierului Citu a mai obtinut acte de proprietate asupra suprafetei de 20,6 hectare de padure in localitatea Voineasa. Este vorba de o suprafata de 11,6 hectare, care a fost validata prin hotararea Comisiei judetene Valcea de stabilire a dreptului de proprietate asupra terenurilor nr. 45/1800/2007, si de o suprafata de 9 hectare, pentru care a fost emis titlul de proprietate nr. 42 din 1 iulie 2003. In aceste titluri figureaza, alaturi de Vasile Citu, si Elena Manasia, cu domiciliul in comuna Voineasa, despre care am aflat ca este sora sa. Totodata, Vasile Citu a dobandit suprafata de 2,53 teren forestier in comuna Golesti din judetul Valcea, in baza titlului de proprietate nr. 16085/2010, si, conform unor surse, ar fi solicitat ca si aceasta padure sa-i fie atribuita in Voineasa. Astfel credem ca se explica diferenta de 25 hectare de padure din declaratiile de avere ale sefului Guvernului.

Pentru intrarea in posesia suprafatei de 11,6 hectare de padure, tatal premierului a beneficiat iar de concursul unor magistrati de la Judecatoria Brezoi. Prin sentinta civila nr. 74 din 3 februarie 2017, pronuntata in dosarul nr. 3067/198/2012*, a fost admisa in parte actiunea reclamantului Vasile Citu si a fost obligata Comisia locala Voineasa de aplicare a legilor fondului funciar sa procedeze la punerea in posesie a reclamantului cu suprafata de 11,6 hectare de teren forestier, astfel cum a fost stabilit prin hotararea Comisiei judetene Valcea de stabilire a dreptului de proprietate asupra terenurilor nr. 45/1800/2007. Comisia locala Voineasa si Directia Silvica Valcea au declarat apel, iar Tribunalul Valcea a decis, in 6 iulie 2017, suspendarea cauzei pana la solutionarea definitiva a dosarului Judecatoriei Brezoi nr. 724/198/2017. Obiectul acestui dosar il constituie cererea reclamantei Directia Silvica Valcea de anulare a titlului de proprietate emis pentru suprafata de 11,6 hectare de padure in favoarea lui Vasile Citu si Elena Manasia.

Directia Silvica a solicitat introducerea in cauza a Statului Roman, prin Ministerul Finantelor Publice, iar acest minister a formulat cerere de interventie in cauza in 5 noiembrie 2019, prin Administratia Judeteana a Finantelor Publice Valcea. Prin aceasta cerere s-a solicitat anularea actelor de reconstituire a dreptului de proprietate asupra suprafetei de 11,6 hectare de teren forestier. Judecatoria Brezoi a respins cererea ca inadmisibila, printr-o incheiere pronuntata in 6 iulie 2020. Reclamanta a declarat apel, care a fost admis de Tribunalul Valcea in data de 2 martie 2021, incuviintandu-se in principiu cererea de chemare in judecata a Statului Roman, prin Ministerul Finantelor Publice. Dosarul nr. 724/198/2017 are urmatorul de judecata, la Judecatoria Brezoi, in data de 22 septembrie 2021.


Implicarea fiului in numele tatalui, nu in numele Statului Roman


Introducerea in proces a Ministerului Finantelor Publice a starnit furia tatalui premierului si implicarea fiului sau in cauza, in perioada in care era ministru de finante. In data de 11 decembrie 2019, la scurt timp dupa depunerea cererii de interventie de catre Ministerul Finantelor, in numele Statului Roman, si de la investirea fiului sau in functia de ministru de finante, Vasile Citu a trimis o notificare Directiei Regionale Craiova a Finantelor Publice si Administratiei Judetene a Finantelor Publice Valcea. Prin aceasta notificare, in preambulul careia face mentiunea, cu litere mai mari, ca este trimisa spre stiinta ministrului Finantelor Publice, Florin-Vasile Citu, adica fiului sau, solicita sa i se comunice temeiul legal si inscrisurile in baza carora Administratia Judeteana a Finantelor Publice Valcea a intervenit in dosarul nr. 724/198/2017, in care se judeca cu Regia Nationala a Padurilor Romsilva-Directia Silvica Valcea. Tatal ministrului Citu a facut o notificare directa, desi ar fi trebuit, in mod normal, sa solicite aceste date si documente prin instanta, conform normelor de procedura civila. Cu un tupeu de neam prost, ca sa arate cine este jupanul, Citu senior solicita sa fie transmise si ministrului Finantelor Publice, Florin-Vasile Citu, documentele in baza carora Directia Regionala Craiova a Finantelor Publice si Administratia Judeteana a Finantelor Publice Valcea au angajat Statul Roman in procesul cu el. Este mai mult decat evidenta intentia sa de intimidare a structurilor locale ale Ministerului Finantelor Publice, la conducerea caruia ajunsese fiul sau. Tot in perioada respectiva, pentru a-l intimida pe directorul Directiei Silvice Valcea, care initiase procesul, ca institutie a Statului Roman, mama ministrului Citu a formulat plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva acestuia. Tot aceasta a sunat de multe ori la Primaria Voineasa si i-a amenintat pe angajati ca cunoaste toata conducerea judetului si-i va da pe mana parchetului.

Pe de alta parte, prin aceeasi notificare, tatal ministrului Citu ameninta ca va actiona Statul Roman in judecata si va solicita daune interese pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti, in speta sentinta civila nr.74/2017, pronuntata de Judecatoria Brezoi in dosarul nr.3067/198/2012*, invocand ca aceasta este definitiva si executorie conform incheierii nr. 352 din 11 iunie 2018, pronuntata de Judecatoria Brezoi in dosarul nr. 723/198/2018, prin care instanta de judecata a hotarat, fara cale de atac, executarea silita a sentintei susmentionate. In grandomania lui, Citu senior scoate la iveala, prin aceasta amenintare, un nou aranjament si abuz judiciar grav de la Judecatoria Brezoi, care a investit cu formula definitiva si executorie o sentinta care nu este definitiva, in conditiile in care Tribunalul Valcea a suspendat, in data de 6 iulie 2017, solutionarea apelurilor declarate in dosarul nr. 3067/198/2012* pana la solutionarea definitiva a dosarului nr. 724/198/2017.

Dupa inregistrarea notificarii lui Vasile Citu, secretarul general a Ministerului Finantelor din perioada respectiva, Mihai Diaconu, a trimis-o spre solutionare catre Administratia Judeteana a Finantelor Publice Valcea, facand precizarea importanta ca aceasta administratie este imputernicita, conform mandatului nr. 34854/11.06.2019, sa reprezinte Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice in dosarul in care tatal ministrului de finante are calitatea de parat. Deranjat de acest fapt, in data de 31 ianuarie 2020 ministrul de finante Florin Citu a solicitat la cabinetul sau, prin Directia Juridica din Ministerul Finantelor Publice, dosarul cauzei de la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Valcea si nu l-a mai returnat. Conform directorului general al Directiei Juridice, Ciprian Badea, vazand ca seful si angajatii acestei directii refuza sa-i faca jocurile in scopul avantajarii familiei sale in procesul cu ministerul pe care-l conducea, ministrul Florin Citu a propus si a realizat reorganizarea Ministerului Finantelor Publice si desfiintarea Directiei Juridice, prin Hotararea Guvernului nr. 380 din 14 mai 2020. Toate aceste demersuri au constituit presiuni asupra angajatilor Directiei Juridice si au afectat apararea statului in procesul cu tatal sau. Demersurile sale arbitrare si nelegale au fost incununate de succes, avand in vedere faptul ca Judecatoria Brezoi a respins, in data de 6 iulie 2020, cererea de introducere in cauza a Statului Roman prin Ministerul Finantelor Publice. Consideram ca, prin demersurile efectuate in vederea solutionarii favorabile a procesului tatalui sau, actualul premier este pasibil de raspundere penala pentru infractiunea de folosirea influentei sau autoritatii in scopul obtinerii unor foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Este evident ca Florin Citu a folosit Ministerul Finantelor Publice pe persoana fizica, in interesul sau si al familiei sale, mai ales ca suprafata de padure in litigiu era inscrisa deja in declaratia sa de avere in perioada respectiva.

Succesul a fost insa doar temporar, pentru ca ulterior Curtea de Apel Bucuresti a anulat hotararea guvernamentala prin care a fost desfiintata Directia Juridica, admitand actiunea in contencios formulata de directorul general Ciprian Badea, iar Tribunalul Valcea a admis interventia Statului Roman prin Ministerul Finantelor in procesul pe rol al familiei Citu. Ministerul Finantelor Publice ar trebui sa solicite, pe cale judecatoreasca, in numele Statului Roman, anularea tuturor titlurilor de proprietate si a actelor de punere in posesie obtinute de familia Citu pentru padurea de la Voineasa. In acest sens, ar trebui sa aiba in vedere precedentul creat in urma interventiei sale in dosarul Tribunalului Valcea nr.7515/90/2006, care a fost stramutat ulterior la Tribunalul Mures. Printr-o decizie ramasa definitiva si irevocabila, in calitate de instanta de apel, Tribunalul Mures a casat sentinta civila a Judecatoriei Brezoi nr. 550/2006, prin care au fost improprietarite nelegal 13 persoane cu o suprafata de 900 de hectare teren forestier in comuna Voineasa, in muntele Mereutu, pe domeniul public al statului. Cum era firesc, in urma acestei hotarari, cele 900 de hectare de padure au revenit in proprietatea statului”.

Comentarii

# Neanae date 15 September 2021 14:54 +34

Care cu hectare, care cu case, cine nu are suficient pentru gaze, lumina și medicamente are in schimb MULT GHINION! Vorbesc de Tandea și Mandea, doi stâlpi de ușă de biserica și pilaștri ai României, ai romànilor, ai Carpaților. Sa-i arză măliga de canalii parvenite, proaste și avide. Oricum, un punct in favoare - NE-AU SCĂPAT DE ALȚI PERVENITI ȘI PROSTI, MOMENTAN, DAR CU SPERANȚE DEFINITIVE. E vorba de USR PLUS, Barna și Cioloș, pisica și vulpea lu Pinocchio de la Treicoceni.

# VIKY date 15 September 2021 22:17 +61

De gaze si lumina se vorbeste de cateva luni, dar hienele se gandesc la masuri. Pana se gandesc, luati de aici: Ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, a spus miercuri că el nu este un adept al plafonării prețurilor, pentru că aceasta ar însemna o descurajare a investitorilor de a veni să investească în România și de a produce energie electrică și de a extrage gaze naturale, știind că nu pot să vândă la prețul pieței. "Și mai am o problemă: De ce nu sunt de acord cu o plafonare pe totalitate? Pentru că nu mi se pare just și moral ca și cei cu venituri mari și foarte mari să beneficieze de o plafonare." Alta hiena, Catu:„Vă spun din capul locului că nu vom interveni pentru a plafona prețurile”, declara Cîțu la o întâlnire cu ministrul Energiei, ANRE, Transelectrica, OPCOM şi Consiliului Concurenţei. Concluzia: V-au inchis minele si termocentralele ca sa vina strainii (cu un calculator) sa le deschida ca sa castige miliarde ingropandu-va pe voi.

# re constituire date 16 September 2021 15:14 0

Detalii incendiare mai sunt legate de surse locale de încredere ce confirmă câti numiți din satul Tulei Câmpeni comuna Golești Rm. Vâlcea, NU ar fi avut avere tufe de Veneția darămite zeci de hectare de floricele pe câmpii cu păduri montane inventate, ce par alte povestiri penale ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.03.2024 – Oamenii s-au dus peste „Baronul Lamborghini” (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva