22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TRAFIC DE INFLUENTA EUROPEAN PENTRU PENALI – Sectia pentru judecatori din CSM condamna oficialii UE care o tin in brate pe Kovesi: "Autoritatilor romane li se solicita sa ia masuri pentru ca orice procedura judiciara sa fie sistata... Prin declaratiile si prin actiunile lor, Manfred Weber, Guy Verhofstadt si Antonio Tajiani au procedat de natura a pune presiune pe judecatorul national investit cu solutionarea cauzei, ingerinte cu consecinta subminarii independentei justitiei"

Scris de: E.D. | pdf | print

3 April 2019 18:32
Vizualizari: 5867

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii ia pozitie in fata imixtiunilor si atacurilor nepermise ale liderilor europeni, disperati ca procuroarea Laura Codruta Kovesi ar putea sa fie trimisa in judecata in dosarul instrumentat de procuroarea Adina Florea de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, fiind inculpata pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa in legatura cu aducerea in tara a fostului director Gelsor Nicolae Popa. Intr-o scrioare deschisa publicata pe site-ul CSM de miercuri, 3 aprilie 2019, Sectia pentru judecatori condusa de judecatoarea Lia Savonea catalogheaza drept iesirile publice ale presedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, ale presedintelui grupului Popularilor Europeni din Parlamentul European Manfred Weber si ale presedintelui grupului ALDE din Parlamentul European Guy Verhofstadt drept presiuni asupra judecatorului investit cu solutionarea cauzei Laurei Kovesi, in acest caz judecatoarea Francisca Vasile, lucru care reprezinta o ingerinta evidenta cu consecinta subminarii independentei justitiei, infaptuita prin Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Practic, europenii care de ani de zile ne bat la cap cu Mecanismul de Cooperare si Verificare si cer in fata fiecarui microfon ca romanii sa nu mai intervina in Justitie, fac exact ceea ce ne cer noua sa nu facem: intervin brutal in actul de justitie, cerand procurorilor sa blocheze anchetele si judecatorilor sa o lase libera pe Kovesi pentru ca aceasta sa isi poata continua planurile de preamarire!

Conform scrisorii deschise a Sectiei pentru judecatori a CSM, declaratiile celor trei lideri europeni au potential de mixtiune in procedurile cu care sunt investiti magistratii in Roamnia, "separat de sustinerea politica pentru numirea sa in functia de Procuror sef al Parchetului European", afirmatiile facute de Verhofstadt, Weber si Tajani cu privire la dosarele Laurei Kovesi afectand independenta justitiei din Romania in ceea ce priveste o procedura judiciara de la Sectia Penala a ICCJ in care este implicata Laura Codruta Kovesi.

In vasta scrisoare deschisa, judecatorii CSM, referindu-se la solicitarea lui Weber de a fi stopate procedurile judiciare care o vizeaza pe Kovesi, isi exprima convingerea ca cererea acestuia reprezinta "o incalcare a valorilor statuate in art. 2 din Tratat raportat la independenta justitiei din Romania".

In ce priveste declaratiile lui Guy Verhofstadt, care a sustinut ca autoritatile romane trebuie sa ia masuri pentru ca orice proceduri judiciare in care este implicata Kovesi sa fie sistate, atat timp cat aceasta este in procedura pentru functia de procuror sef european, Sectia pentru judecatori catalogheaza drept inadmisibil ca europenii sa considere ca autoritatile nationale din cadrul puterii executive sau legislative pot dispune asupra activitatilor ce sunt in competenta instantelor nationale de control asupra legalitatii masurilor procesuale luate de procuror, asa cum este de neconceput ca europenii sa ceara instantelor din Romania sa conditioneze exercitarea atributiilor de activitatea altor autoritati politice de la nivelul statului membru sau al Uniunii.

Referindu-se la decizia presedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, de a transmite convocator pentru sedinta Conferintei presedintilor pentru data de 3 aprilie 2019, in vederea discutarii situatiei judiciare a Laurei Codruta Kovesi, in aceeasi zi in care se desfasoara si procedura de contestare a controlului judiciar in fata ICCJ de catre Kovesi, Sectia pentru judecatori a CSM afirma ca aceasta reprezina "o presiune concertata privind cauze aflate in investigare si decizii ce sunt asteptate de la judecatorul national".


Publicam in continuare Scrisoarea deschisa pentru apararea independentei justitiei fata de presiunile politice exercitate asupra judecatorului national investit cu o procedura judiciara in cazul doamnei Laura Codruta Kovesi:

"Avand in vedere ca in ultimele zile s-au intensificat declaratiile si actiunile publice ale unor oameni politici de la nivelul Parlamentului European, cu referire expresa la procedurile judiciare in care este implicata doamna Laura Codruta Kovesi, declaratii care au potential de imixtiune in procedurile cu care sunt investiti magistrati din Romania, separat de sustinerea politica pentru numirea sa in functia de Procuror sef al Parchetului European, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, in temeiul art. 126 alin. (1) si 133 alin. (1) din Constitutie si a prevederilor Legii nr. 317/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare adopta prezenta pozitie publica:

Principiile fundamentale ale Uniunii Europene, stabilite prin tratate impun respectarea fundamentelor Uniunii si a competentelor autoritatilor statelor membre si institutiilor europene. Cooperarea loiala intre palierele decizionale trebuie sa se fondeze pe respectarea stricta a competentelor si urmarirea valorilor definite de dreptul primar al Uniunii si de constitutiile statelor membre.

Tratatul Uniunii Europene stabileste in art. 2 ca statul de drept si justitia independenta fac parte din patrimoniul de valori comune care trebuie respectate de toti oficialii si institutiile europene si trebuie garantate si asigurate la nivelul tuturor statelor membre. De asemenea, este stabilit ca in materie de organizare judiciara competenta apartine statelor in baza principiului autonomiei de decizie si trebuie sa fie respectate standardele unei justitii independente, atat functional, cat si personal pentru magistrati.

Constitutia Romaniei stabileste, cu relevanta in prezenta situatie, in art. 124-126, 131 alin. (1) si 132 alin. (2) cadrul organizarii judiciare, in conditii de independenta, impartialitate, legalitate si responsabilitate, iar, in art. 133, stabileste atributia exclusiva a Consiliului Superior al Magistraturii de a garanta independenta justitiei, competenta exercitata conform atributiilor trasate de Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Standardele internationale (cum ar fi, dar fara a se limita la, cele ale Comisiei pentru Democratie prin Drept - Comisia de la Venetia sau ale Retelei Europene a Consiliilor Judiciare) definesc conceptul de independenta functionala si personala a justitiei si magistratilor, iar jurisprudenta constanta a Curtii Constitutionale a Romaniei defineste in concret aplicarea acestor standarde modelului de organizare judiciara din Romania. Aceste standarde impun ca in activitatea judiciara, autoritatile judiciare si judecatorii sa nu poata fi supusi niciunui fel de presiune directa sau indirecta, publica sau nepublica, raportat la cauzele cu care sunt sesizati si pe care le au in solutionare in diferite etape procesuale. Reiese ca aceasta este o garantie generala cu obligatie corelativa a oricaror persoane cu diferite puteri de decizie sau institutii, indiferent cine sunt acestea, de a nu actiona in sensul crearii unor presiuni asupra institutiilor judiciare sau magistratilor relativ la cauze concrete.

In concluzie, declaratiile si actiunile unor oficiali europeni, in mod nedisimulat si in afara atributiilor lor statutare, au afectat independenta justitiei din Romania in ceea ce priveste o procedura judiciara aflata in curs de solutionare la Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind pe doamna Laura Codruta Kovesi.

1.Declaratia domnului Manfred Weber presedinte al grupului Popularilor Europeni din Parlamentul European

Eurodeputatul si presedintele grupului politic mentionat a solicitat direct si fara echivoc ca procedurile judiciare de instrumentare a cauzei la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi masurile luate privind pe doamna Laura Codruta Kovesi sa inceteze de indata. In acest sens prezentam declaratia integrala publicata pe Tweeter in data de 29.03.2019 in original in limba engleza si traducerea in limba romana:

“If the legal proceedings against Ms Kövesi are not undone, we will ask for a debate in the next plenary session of the European Parliament. We also urgently call on the @PES_PSE and @ALDEParty to speak out against their sister parties in the Romanian government”

“Daca procedurile legale impotriva dnei Kovesi nu vor fi revocate/reconsiderate vom cere o dezbatere in urmatoarea sesiune plenara a Parlamentului European. Facem, de asemenea, apel la @PES_PSE şi @ALDEParty sa ia poziţie publica impotriva partidelor surori din Guvernul Romaniei.”

Astfel, in conditiile in care doamna Laura Codruta Kovesi a depus contestatie la Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva masurii adoptate de procurorul de caz, deci in conditiile in care judecatorul de drepturi si libertati era sesizat, solicitarea oficialului european de revocare, de indata, a masurilor luate sub amenintarea organizarii unei dezbateri privind sistemul de justitie din Romania in Plenul Parlamentului European, reprezinta fara echivoc un element de presiune asupra judecatorului national.

Raportat la principiile statului de drept si separatiei intre puteri, gestul omului politic de ordin imperativ reprezinta o incalcare a valorilor statuate in art. 2 din Tratat raportat la independenta justitiei din Romania.

2.Declaratia domnului Guy Verhofstadt presedinte al grupului ALDE din Parlamentul European

“The ongoing Rule of Law backsliding in #Romania cannot be tolerated and the EU should stand up for anti-corruption fighter Laura Codruta Kovesi, who is now abusively under judicial control on a politically instrumented file and banned to leave the country.”

“Actuala direcţie a statului de drept in #Romania nu poate fi tolerata si UE ar trebui sa ia poziţie in favoarea luptatoarei impotriva coruptiei Laura Codruţa Kovesi, care se afla acum abuziv sub control judiciar intr-un dosar instrumentat politic si ii este interzisa parasirea tarii”

Desi in spatiul public acuzatiile cu privire la aspectele ce formeaza acum obiectul unor proceduri judiciare erau prezentate cu mult inainte de depunerea candidaturii doamnei Kovesi, autoritatilor romane li se solicita sa ia masuri pentru ca orice procedura judiciara sa fie sistata avand in vedere procedurile administrative la nivelul Uniunii.

Sub acest aspect trebuie mentionat faptul ca este inadmisibil sa se considere ca autoritatile nationale din cadrul puterii executive sau legislative pot dispune asupra activitatilor ce sunt in competenta instantelor nationale de control asupra legalitatii masurilor procesuale luate de procuror. De asemenea, este de neconceput in baza principiilor statului de drept si al independentei justitiei ca instantele nationale sa isi desfasoare activitatile raportat la alte criterii decat legea sau sa isi conditioneze exercitarea atributiilor de activitatea altor autoritati politice de la nivelul statului membru sau al Uniunii.

Solutionarea cauzelor cu care magistratii sunt investiti se realizeaza independent de calendarul politic, agenda si activitatea altor institutii, asa cum in mod constant s-a retinut in numeroase hotarari ale CSM. Raportat la acest aspect solicitarea liderului politic ca procedurile judiciare sa fie inghetate pana se solutioneaza procedurile politice de numire a Procurorului European reprezinta un demers de natura a afecta independenta instantelor nationale. in acest context, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii apreciaza ca o asemenea conduita reprezinta o modalitate de afectare a independentei justitiei din Romania.

3.Decizia domnului Tajani Presedintele Parlamentul European de punere pe ordinea de zi a Conferintei Liderilor Politici a discutarii unui caz aflat in procedura judiciara

Luni, 01.04.2019, domnul Antonio Tajani a transmis convocator pentru sedinta Conferintei presedintilor (comitetul liderilor politici din Parlamentul European) ce urma sa aiba loc pe data de 3 aprilie 2019 in vederea discutarii situatiei judiciare a doamnei Laura Codruta Kovesi. La aceeasi data, de 3 aprilie 2019, se desfasoara si procedura de contestare a masurii preventive in fata inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul doamnei Kovesi.

Initiativa de discutare a acestui aspect in forul de conducere al Parlamentului European, for eminamente politic, care are si competenta de a stabili subiectele de dezbatere privind situatii din statele membre, mai ales dupa declaratia domnului Manfred Weber, arata o presiune concertata privind cauze aflate in investigare si decizii ce sunt asteptate de la judecatorul national.

Ulterior sedintei care a avut loc in data de 3 aprilie 2019, desi domnul Antonio Tajani s-a referit la principiul neingerintei, domnia sa a mentionat ca va transmite o scrisoare in care sa arate ingrijorarea cu privire la masurile judiciare. Este in afara principiului independentei justitiei sa primeasca scrisori de la autoritati politice sau sa primeasca indicatii de la autoritatile nationale in situatia in care scrisoarea convenita in Conferinta presedintilor (comitetul liderilor politici din Parlamentul European) este destinata Guvernului statului membru. Scrisoarea mentionata a fost anuntata la ora la care judecatorul national se afla in derularea procedurii judiciare.

Conchizand, Presedintele Tajani a mentionat ca doreste sa discute masura controlului judiciar al doamnei Kovesi raportat la alte proceduri administrative din Parlamentul European exact pe data de 03.04.2019, in Conferinta Presedintilor, domnul Manfred Weber a cerut dezbatere in Plenul Parlamentului daca investigatiile privind-o pe doamna Kovesi nu sunt oprite, iar domnul Guy Verhofstadt a considerat ca autoritatile judiciare din Romania deruleaza o ancheta politica abuziva, desi cenzura acestui fapt este de competenta exclusiva a judecatorului national.

In masura in care se afirma public ca este o ancheta asupra careia autoritatile trebuie sa intervina se pun in discutie chiar principiile functionarii independente a justitiei si al separatiei puterilor in stat de catre inalti demnitari europeni.

Asadar, discutarea unor situatii judiciare de catre una dintre structurile de conducere ale Parlamentului European, care nu are niciun fel de competenta conform Tratatului pe aceste chestiuni, anuntata public pentru aceeasi data la care un judecator dintr-un stat membru este investit sa dea o solutie judiciara, reprezinta in mod evident un element de presiune asupra instantelor nationale.

Atunci cand ingerinta este referitoare la un caz concret si cand aceasta vine de la o persoana care detine functii de raspundere politica nationala sau europeana, reprezinta o incalcare a independentei justitiei si nu se poate circumscrie dreptului la opinie sau analizei generale de sistem.

In privinta afectarii independentei justitiei, in practica C.S.M., dar si in documentele care cuprind standardele internationale in materie, s-a aratat ca nu este necesar a se demonstra daca actiunea de presiune a avut sau nu un rezultat concret, pentru ca aceasta sa fie incadrata ca afectare a independentei justitiei.

Astfel, analizand solutiile Consiliului Superior al Magistraturii din Romania privind interpretarea situatiilor generatoare de presiuni asupra institutiilor judiciare si a magistratilor, avand consecinta subminarii independentei justitiei in ansamblul sau, asa cum este definita de art. 126 alin. (1) din Constitutie, modul in care CSM a interpretat si sanctionat declaratii si actiuni ale oamenilor politici sau institutiilor din sfera celorlalte puteri, se impune constatarea faptului ca situatiile semnalate sunt cu mult mai severe din perspectiva functiilor celor care le-au generat si prin impactul acestora asupra societatii romanesti.

Conform competentelor stabilite de tratatele Uniunii Europene, independenta justitiei se garanteaza conform mecanismelor constitutionale din statele membre, iar in cazul de fata, fiind creata presiune nelegitima pe judecatori si institutii judiciare din Romania, in baza art. 133 din Constitutie, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii urmeaza sa faca aplicarea prevederilor legale privind apararea independentei justitiei.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii analizeaza cu impartialitate si obiectivitate conduita oamenilor politici raportata la independenta justitiei, indiferent de nivelul lor de reprezentare national sau european, pentru ca numai prin actiune impartiala, obiectiva şi neselectiva se pot promova deplin valorile europene ale independentei justitiei si domniei legii, prin identificarea derapajelor si corectarea lor.

Fata de cele de mai sus, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii constanta ca, prin declaratiile si prin actiunile lor, domnii Manfred Weber, Guy Verhofstadt si Antonio Tajiani au procedat de natura a pune presiune pe judecatorul national investit cu solutionarea cauzei, ingerinte cu consecinta subminarii independentei justitiei, infaptuita prin Inalta Curte de Casatie si Justitie si celelalte instante.

Secţia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii".

Comentarii

# DODI date 3 April 2019 18:50 +14

Se vede că adevărații magistrați sunt judecătorii nu marionetele procuroriste inventate de macovei și hăhăilă după o noapte de beție. Procurorii pupincuriști din CSM, împreună cu nulitățlile din PNL, sunt de acord cu tratatea României ca o colonie, cu desconsiderarea respectului față de lege și cu călcarea în picioare a mândriei naționale. Dacă mergem puțin în istorie putrem vedea că actualul USR este varianta modernă a fostei Gărzi de Fier. Nicadorii care l-au asasinat pe primul ministrru Duca erau toți trei licențiați. Cum licențiați sunt și majoritatea celor din USR. Cele le lipsește USR-iștilor? Cultura generală, respectul față de valori și de nație, patriotismul și mândria națională. Despre cei din PDL (că nu pot fi numiți liberali!) nu avem multe de zis. Suibcultura, ura față de adversarii politici, intoleranța față de partenerii de dialog și politica bazată pe principiul ”Ba, pe-a mă-tii!” sunt singurele repere dragi lor.

# Eugeniu date 4 April 2019 11:06 0

Dar ce multe le mai lipsesc si pesedistilor! Si astia-s slugile perfecte ale straineziei. Dovezi destul de multe pt asta: faptul ca desi CCR a declarat ilegale protocoalele PSD ALDE nu au facut absolut nimic sa indrepte abuzurile ci doar a tinut po******tia in sah prin declaratii ca fac si dreg ca sa ne prosteasca ca sunt altfel cand colo sunt exact la fel ca toti ceilalti,chiar mai rau ca ne-au mintit in fata, doar si-au vrut scapate cururile lor atat,codurile penale nici acum nu au fost puse in acord cu deciziile CCR, nu au facut NIMIC PT REFORMA IN JUSTITIE SI INDREPTAREA ABUZURILOR,ba mai mult au dat inapoi in ce o priveste si pe kovesi sa arate cat de ascultatori sunt bruxelului. personaje fara verticalitate, mincinosi, lasi,slugoi. numai promisiuni,amanari,tergiversari. Ati tradat Ro.ati tradat drepturile si libertatile romanilor. Inca din 2005 cu HG a guvernului tariceanu care a stat la baza protocoalelor ilegale. Arhiva SIPA de ce nu au desecret-o si ne-au pacalit si cu aia?

# Cristian date 3 April 2019 18:50 -16

Fratilor, penal esti cand esti condamnat penal. Asa cum e cazul lui Dragnea. ;)

# Eh pe bune?! date 4 April 2019 01:28 +1

Nu este adevarat. In Romanik nici o achitare sau condamnare nu este cea corecta. Condamnarile in Ro nu sunt cele corecte. Se dau condamnari in functie de interesele procurorului. Un procuror cu multe condamnari la activ este aplaudat si avansat. Procurorii in cardasie cu judecatorii au facut varza din justitie si poporul roman. Lazar kovesi si multi altii se numesc tradatori de neam si tara. https://romanialibera.ro/special/investigatii/magistratii-securisti--formati-la-scoala-de-la-bran-119826

# chyovesu' date 4 April 2019 13:14 0

Sa mori tu ca niciuna nu e corecta? Alo, cremenalu', deschideti dos pen, luati IP-ul si citati-l ca martor, ca prea le stie pe toate !

# mishulescu date 4 April 2019 19:24 0

De cine e fost condamnat Dragnea , nu cumva de acelasi gen de magistrati ca rapandula asta de Franciza/Francesca Vasile , in fond pluton de executie a adversarilor politici ai lui werner?

# TIPA date 3 April 2019 18:54 +2

Cu privire la speta de astazi, interzicerea participarii procurorului SIIJ exista chiar o decizie a ICCJ .Decizia ÎCCJ (Complet DCD/P) nr. 3/2019: Art. 88^8 alin. (2) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, DECIZIE CE CONFIRMA CE AM SUSTINUT IN MESAJUL ANTERIOR. Decizia ÎCCJ (Complet DCD/P) nr. 3/2019 Prin Decizia nr. 3/2019, ÎCCJ (Complet DCD/P) a stabilit că, în interpretarea dispozițiilor art. 88^8 alin. (2) din Legea nr. 304/2004, participarea la ședințele de judecată în cauzele de competența PÎCCJ – Secția pentru investigarea infracțiunilor de justiție, în care urmărirea penală s-a efectuat de către PÎCCJ, DNA, se asigură de procurori din cadrul Secției judiciare a PÎCCJ sau de către procurori din cadrul parchetului de pe lângă instanța învestită cu judecarea cauzei. TEZA FINALA ESTE: "sau de către procurori din cadrul parchetului de pe lângă instanța învestită cu judecarea cauzei" , adica procurori de la PICCJ , ICLUSIV procurori din cadrul SIIJ.

# Retardanis date 3 April 2019 19:02 +2

Ce fac europenii astia e mai rau decat la referendumul lui base. Chiar in ziua in care se judeca o cauza a kukuvelei, astia sar si pun presiune pe justitie, fara jena, fara nimic. Mult blamata justitie independenta s-a facut praf, cand interesele lor o cer. Pe langa, "europenii" astia, manelistii sunt niste domni.

# SILE SPERIATU date 3 April 2019 19:18 +2

Exista la nivel de UE un serviciu secret de unde viitoarea functionara INALTA Kovesi sa pescuoiasca un partener de amor ghebos?

# Sorin date 3 April 2019 19:40 +3

Ce iti doresc eu dulce Romanie / tara mea tradată si condusa de UE / nu doresc nimic mai mult / Decat iesirea din UE pentru ca mult prea mult oficialii UE te-au jefuit si te-a condus prosteste

# Romania n-a devenit cumva PASHALAC EUROPEAN ? date 3 April 2019 20:38 +4

S-a accelerat acceptarea Romaniei ca membru al Uniunii Europene - in conditiile in care oficialii recunosc ca nu erau indeplinite toate conditiile  - pentru ca numai asa putea fi instaurat in Romania o forma pura de "capitalism salbatic"!? Ce s-a urmarit?Retrocedarile!? Instrainarea Terenurilor catre Straini!? Despagubirile!? Taierea Padurilor!? Petrolul!? Gazul!? Reteaua hidrografica!? Celelalte Resurse Naturale!? Dezmembrarea Economiei Nationale care apartinea Natiei? Destructurarea Cooperativelor Agricole!? Privatizarea aproape integrala a Sistemului Bancar !? TOTUL IN FOLOSUL... ROMANILOR, NU!? JUSTITIA ROMANA E LA COMANDA OFICIALILOR EUROPEI!? DE CE!? TOTUL CA SA NU DESCOPERIM CUM AM FOST SI CUM SUNTEM FURATI!!?

# Giany date 4 April 2019 01:09 0

Ro nu are absolut nici un avantaj in UE ci numai dezavantaje

# Cui apartine suprafata arabila a tarii? Despagubim excesiv? date 4 April 2019 07:25 +2

Dupa 1990, Statul Roman retrocedeaza terenuri, paduri si/sau plateste despagubiri, conform legislatiei adoptate. Cu toate acestea exista multe nedumeriri:  nu stim inca daca Statul a avut/are o evidenta corecta privind numarul Titlurilor de Proprietate tiparite si transmise fiecarei prefecturi, nu stim care este numarul de Titluri de Proprietate pus in circulatie lunar/anual prin Ordine ale Prefectilor precum si care este suprafata totala retrocedata in fiecare judet si localitate in fiecare luna sau an de dupa 1990... Experimemtul restituirilor in exces fata de suprafetele de teren existente, despagubiri scapate de sub control precum si vanzarile neretrictive a terenurilor agricole catre straini au condus la dezradacinarea multor cetateni romani si la imbogatirea rapida a celor care au stiut cum sa manevreze. S-au evitat anchete amanuntite care sa limpezeasca nedumeririle? Pentru titluri de proprietate s-a dorit o evidenta similara celei privind titlurie de valoare? Avem Decoratii?

# johanniskraut date 3 April 2019 21:02 +1

"Valorile" mUE pe intelesul tuturor: Că voi legalitate, dar nu pentru căţei ... Şi numai cu cei mari legalitate vrem." (parafrazarea unei cunoscute fabule romanesti)

# afara din ue cu orice pret date 3 April 2019 21:44 +1

deja suntem sclavi

# Pintea date 3 April 2019 22:12 +2

Bravo lor! Sa nu se lase intimidati in tara lor de niste mafioti, fosti agenti, platiti de dusmanii tarii. Ce este mai onorabil, sa fii judecator in tara ta, sau sa fii o marioneta de agent cocotat in functie ca sa aperi niste interese oculte?

# Valter Cojman date 4 April 2019 05:39 0

https://www.luju.ro/institutii/csm/trafic-de-influenta-european-pentru-penali-sectia-pentru-judecatori-din-csm-condamna-oficialii-ue-care-o-tin-in-brate-pe-kovesi-autoritatilor-romane-li-se-solicita-sa-ia-masuri-pentru-ca-orice-procedura-judiciara-sa-fie-sistata-prin-declaratiile-si-prin-a

# nae girimea date 4 April 2019 07:13 +1

Ofensa adusa de muhaielele "ieuropene " ma intristeaza fiindca ne arata cit de jos a ajuns tara . Ni s-au adresat ca unor rindasi . Astept o declaratie politica ferma de respingere si punere la punct din partea PSD , ALDE ( a Parlamanetului , nu , caci acolo nu s-ar putea obtine asa ceva) . Daca o inghitim si pe asta , inseamna ca sintem pierduti .

# imun/teanu date 4 April 2019 08:31 0

Murdari "europenii" astia. Zeci de ani in urma unul scotea tot felul de vorbe /a si fost aruncat din tren ca sa taca. Una era ca "lumea este o piramida imensa da******in varful careia troneaza mandra femeia". Noi avem femeia, o "miss" a justitiei, prima-ntre "greturi". La UE fiind "gramada" piramidei. Pe langa care roiesc, si de la noi, mustele verzi. Asa sunt indeplinite conditiile optime sa se raspandeasca infectia.

# gelu date 4 April 2019 12:14 0

Ca sa intelegem cu adevarat cum functioneaza UE trebuie sa ne ducem la originile tarilor din Europa de Vest care au pus bazele acestei uniunii. Cam toate aceste tari au fost imperii coloniale mai mari sau mai mici care s-au unit realmente in a pune stapanire pe tarile din Europa de Est dupa aparatia nucleului vestic al uniunii. Italia, Franta, Anglia, Germania, Spania, Portugalia, Olanda, Belgia si Austria au exploatat la sange coloniile din lumea larga pe care le-au detinut in trecutul nu prea indepartat ridicandu-si nivelul de dezvoltare si de trai iar cand aceste colonii au fost pierdute aceste tari au pus bazele UE tocmai pentru ca fostele imperii coloniale sa poata sa exploateze si sa subjuge acum tarile din Estul Europei: Romania, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia... transformate si ele in colonii sub masca acestei UE. De aceea politicienii imbecili ca Timermans, Tajiani si ambasadorii acestor tari ne dau acum ordine ca niste vatafi pe plantatia luata in stapanire.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva