2 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UNCHESELU ANCHETAT PENTRU CORUPTIE DE DNA – Procurorul premierilor, Jean Uncheselu, a fost cercetat de colegul sau din DNA Danut Volintiru pentru presupuse fapte de coruptie. Culmea anticoruptiei: Uncheselu avea dosar penal la DNA in perioada in care ii facea dosarele lui Ponta. PICCJ confirma: Nota SIPA despre Uncheselu este reala. Fara sa vrea, PICCJ confirma si ca SIPA continua sa le faca dosare magistratilor. A fost santajat Uncheselu cu dosarul de la DNA ca sa decapeze premieri?

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

14 July 2017 15:44
Vizualizari: 10306

Ministerul Public da cu stangul in dreptul DNA si scoate la iveala informatii care pot demonstra ca la Directia Nationala Anticoruptie sunt “recrutati” procurori cu tinighele de coada care apoi sunt pusi sa scoata dosare impotriva tintelor sistemului. La o zi de la momentul la care PICCJ ne-a confirmat ca pe numele procurorului Jean Uncheselu s-a deschis un dosar pornind de la plangerea penala formulata de Coalitia Romanilor din SUA condusa de preotul Chris Terhesprin care se cerea verificarea aspectelor cuprinse in Nota interna a Biroului Prevenirea Criminalitatii in Mediul Penitenciar (serviciul secret al M dupa desfiintarea SIPA) privindu-l pe UncheseluMinisterul Public anunta ca procurorul DNA Jean Uncheselu a fost cercetat si de DNA pentru aceleasi posibile fapte de coruptie cuprinse in Nota interna.


Au ajuns sa se cerceteze intre ei

Conform precizarilor PICCJ, verificarile de la DNA efectuate, din informatiile noastre de adjunctul Sectiei I din DNA procurorul Danut Volintiru, s-au finalizat cu netrimiterea in judecata a lui Jean Uncheselu. Ministerul Public omite sa faca insa precizarea cu privire la perioada in care s-au efecutat cercetarile de la Directia Nationala Anticoruptie fata de Uncheselu.

Dat fiind insa ca Nota interna a Biroului Prevenirea Criminalitatii in Mediul Penitenciar este din 2015, rezulta ca Danut Volintiru l-a cercetat penal pe Jean Uncheselu in perioada 2015-2016, exact in perioada in care Uncheselu lucra la dosarele lui Ponta.

Pe de alta parte, este de evidentiat faptul ca o buna perioda de timp, Jean Uncheselu a fost detasat la DNA, pentru ca la finalul anului 2016 sa fie numit procuror DNA cu drepturi depline. Or, aceasta poate reprezenta ca in timp ce s-a aflat in detasare la DNA, Jean Uncheselu ar fi putut fi “ghidat” pentru a solutiona dosarele anticoruptie intr-un anume fel si pentru a “decapa” premierii.

In ce priveste precizarea Ministerului Public privitoare la faptul ca Nota interna a Biroului Prevenirea Criminalitatii in Mediul Penitenciar care il vizeaza pe Uncheselu este reala, aceasta poate dovedi ca serviciul infiintat in MJ dupa desfiintarea SIPA a continuat aceeasi practica de strangere de informatii si date privitoare la judecatori si procurori lucru care, daca este real, este extrem de grav si solicita clarificari din partea Ministerului Justitiei, dar si reactii din partea magistratilor.

Iata clarificarile Ministerului Public din data de 14 iulie 2017:

"In urma solicitarilor primite din partea reprezentantilor mass-media si a informatiilor vehiculate în presa privind plangerea transmisa Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre Romanian Community Coalition, referitoare la aparitia în spatiul public a unui document atribuit unei institutii, cuprinzand referiri la un procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Biroul de informare şi relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie şi Justitie este împuternicit sa aduca la cunoştinta opiniei publice urmatoarele:

Pe rolul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost înregistrata o plangere formulata de Romanian Community Coalition ce a fost repartizata spre solutionare Sectiei de urmarire penala si criminalistica, fiind în prezent în analiza.

Totodata, mentionam ca în urma verificarilor efectuate a rezultat ca un dosar ce viza aceleasi aspecte cuprinse si în prezenta plangere a fost solutionat de catre Directia Nationala Anticoruptie, în cauza fiind dispusa o solutie de netrimitere în judecata."

Comentarii

# ghoerghe pensionaru' date 14 July 2017 17:17 +2

Romania fiind tara in care 'totul este posibil', ba bine ca nu! Daca ne uitam un pic in istoria noastra recenta, vom observa mai multe persoane...'uncheselu'!  8)

# Groaznic date 14 July 2017 18:04 +2

Pai daca pleaca si Uncheselu, o sa ramana doar Matusica si unul sau doi Nepotei...in tot DNA-ul....

# DODI date 14 July 2017 21:26 +6

La DNA sunt doar două ”criterii” de selecționare a lingăilor luluței: procurori slab pregătiți profesional dar care au tinichele legate de coadă (s-a început cu Morar pentru a fi un exemplu demn de urmat) sau citirea listei reușiților de la coadă. Așa au ajuns luluța, portocală, man, etc. (lista este foarte lungă) mari luptători cu corupția. Atâta s-au luptat cu corupția până s-au corupt și ei. Motto DNA este ”din greșală (= achitări) în greșală (= restituiri de dosare) spre victoria finală”.

# Cornel date 14 July 2017 18:36 +1

Voi toată ziua vorbiți doar de DNA. Mai vorbiți și de altele. Problema în justiție nu este doar la DNA. TOATĂ justiția are probleme uriașe.  Mafia este în floare în toată justiția.  Mai vorbiți și de alte instituții. Răspunderea magistraților,  a judecătorilor?? Legile neconstituționale?? Oamenii sunt condamnați de catre niste mafioți pe baza de legi ilegale practic??  Suntem cei mai interceptări oameni de pe planeta, pana și Roger Stone confirma?? Anaf care jupoaie toate afacerile și cauta nod în papura? Nu aveți voi treaba cu d-astea! Voi atâta știți DNA și VIP-URI. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.03.2024 – Milu si Gluga au zambit pentru poza de grup, dar au stat separati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva