4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VERDICT DE ARESTARE STIUT DINAINTE – Chirurgul Mihai Lucan a depus plangere penala la PICCJ impotriva anchetatorilor DIICOT pentru scurgere de informatii si pentru publicarea la orele 10.40 de catre stirile Pro Tv a solutiei care urma sa fie pronuntata de judecatoarea Radu Adina Adriana de la CAB: "Din adresa CAB rezulta ca minuta incheierii a fost transmisa trusturilor de presa prin e-mail la orele 16.16 si respectiv 16.20" (Actiunea)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

5 February 2018 19:31
Vizualizari: 10902

Profesorul Mihai Lucan (foto) a depus, in data de 26 ianuarie 2018, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva tuturor celor care au furnizat presei, in timp real, date si informatii din continutul actelor de urmarire penala din dosarul sau, solicitand procurorilor sa dispuna masurile necesare pentru atragere raspunderii acestora. Vizati de plangerea penala a medicului Lucan sunt chiar anchetatorii, respectiv procurorul de caz Marian Delcea de la DIICOT, ofiterii de politie judiciara si persoanele care au avut acces la cauza sa, pe care ii acuza ca au divulgat presei date din dosar sau in scopul prejudicerii imaginii. In acest sens, profesorul Lucan sustine in plangerea penala depusa la PICCJ ca aceste actiuni fac parte dintr-o campanie "sustinuta si cu siguranta finantata de persoane care au justificat interese nelegitime ori nelegale".


Medicul Mihai Lucan: "In trecut procurorul de caz Marian Delcea a avut o stransa legatura cu trustul de presa din care face parte PRO TV"

Concret, medicul Mihai Lucan acuza ca, in perioada 21 decembrie 2017 – 12 ianuarie 2018, au fost scurse in presa informatii cu privire la actiunile care aveau loc in dosarul sau. In acest sens, da exemplul situatiei din data de 21 decembrie 2017 cand, intre orele 18.10-19.16, in timp ce in sediul DIICOT – Structura centrala se incheia un proces verbal privind ridicarea unor sume de bani si a unei agende care ii apartinea medicului Lucan, anterior transportarii sale la arestul central, stirile Pro TV deja intrasera in posesia informatiei ca asupra sa au fost gasite sume de bani. Acest lucru poate fi dovedit, arata medicul Lucan, prin stirea publicata in data de 21 decembrie 2017 la ora 19.45 pe site-ul stirileprotv.ro, cu titlul "Medicului Lucan i-ar fi cazul din buzunar 5.000 de euro chiar in biroul procurorului".

Un alt exemplu graitor prezentat in plangerea penala depusa la PICCJ este cel din data de 30 decembrie 2017 cand, la orele 19.49, Stirile Pro TV online au publicat articolul "Dosar penal pentru tentativa la infractiunea de omor, dupa ultimele dezvaluiri despre medicul Mihai Lucan" care continea date si informatii despre Ordonanta de incepere a urmaririi penale in rem pentru tentativa de omor, redactata in aceeasi zi, 30 decembrie 2017, in jurul orelor 10.30-11.00.

Aceste doua evenimente i-au creat medicului Mihai Lucan convingerea ca cel care furnizeaza date din dosarul sau catre mass-media este procurorul Marian Delcea.

Iata ce sustine medicul Lucan in plangerea penala depusa la PICCJ:

"Aceaste doua informatii coroborate cu datele publice din care rezulta ca in trecut procurorul de caz Marian Delcea a avut o stransa legatura cu trustul de presa din care face parte PRO TV, mi-a creat convingerea ca acesta este autorul furnizarii datelor si informatiilor catre entitatea mass-media amintita".

Medicul Mihai Lucan: "Publicarea la orele 10.40 de catre Stirile Pro TV a solutiei care urma sa fie pronuntata de judecatoarea Radu Adina Adriana... Procurorul Marian Delcea cunostea solutia care urma sa fie pronuntata"

La aceeasi concluzie a ajuns profesorul Lucan si in ce priveste evenimentele care au avut loc in data de 12 ianuarie 2018, data la care a fost arestat preventiv de catre Curtea de Apel Bucuresti. Medicul Mihai Lucan acuza faptul ca stirile Pro TV au publicat, inca de la orele 10.40 (facsimil 1), solutia care urma sa fie pronuntata de judecatoarea Radu Adina Adriana in dosarul nr. 48304/3/2017. Aceasta s-a intamplat in conditiile in care minuta incheierii a fost transmisa presei abia la orele 16.16-16.20 din data de 12 ianuarie 2018.

Iata ce se precizeaza in plangerea penala depusa la PICCJ de medicul Mihai Lucan:

"La aceeasi concluzie am ajuns si in situatia supusa atentiei organelor de ancheta prin aceasta plangere – publicarea la orele 10.40 de catre Stirile Pro TV a solutiei care urma sa fie pronuntata de judecatoarea Radu Adina Adriana in dosarul nr. 48304/3/2017.

Din adresa nr. 59/BIRP/18.01.2018 a Curtii de Apel Bucuresti (facsimil 2) rezulta ca minuta incheierii pronuntata in dosarul nr. 48304/3/2017 la data de 12.01.2018, a fost transmisa trusturilor de presa prin email la orele 16.16 si respectiv 16.20 in data de 12.01.2018.

Din copia minutei incheierii pronuntata in dosarul amintit, copie pe care lucratorii de politie mi-au adus-o la cunostinta in dupa-amiaza zilei de 12.01.2018, rezulta ca aceasta a fost transmisa pe fax de catre Biroul de Executari penale al Curtii de Apel Bucuresti catre sectia de politie competenta la orele 15.50 in aceeasi zi, cunoscut fiind ca executarile penale reactioneaza de indata in astfel de situatii (facsimil 3).

Contextul faptic expus si dovedit cu documentele anexate releva ca procurorul Marian Delcea cunostea solutia care urma sa fie pronuntata de judecatoarea Radu Adina Adriana, solutie care se pare ca a fost dispusa fara o analiza a dosarului cauzei de vreme ce in sedinta publica atat PICCJ-DIICOT cat si subsemnatul am depus foarte multe inscrisuri in probatiune care trebuiau analizate.

In acelasi timp, nu poate ramane neobservat faptul ca in realitate solutia pe care judecatoarea Radu Adina Adriana a pronuntat-o in dosarul nr. 48304/3/2017 a fost influentata de factori extrinseci legii si procedurilor aplicabile, fiind probabil 'tocmita' anterior in acord cu partea interesata, imprejurare care naste serios suspiciuni asupra legalitatii actului de justitie si implicit asupra legalitatii hotararii pronuntate la 12.01.2018 in dosarul mai sus mentionat.

De altfel, judecatoarea Radu Adina Adriana, la finele judecarii cauzei m-a intrebat repetitiv (de trei ori) daca locuiesc la adresa de domiciliu inscrisa in cartea de identitate sau la adresa de resedinta din Cluj-Napoca, lasand sa se intrevada, anticipeze fara eforturi de logica, solutia pe care urmeaza sa o pronunte. (...)

Consider ca cele relatate si probate cu documentele anexate acestei plangeri reprezinta o dovada incontestabila a interferentelor dintre PICCJ-DIICOT si judecatorii care trebuie sa analizeze cererile acestora, imprejurari in care principiile continute in CEDO, Constitutia Romaniei si in legea penala precum prezumtia de nevinovatie, dreptul la un proces echitabi, dreptul la libertate etc., devin simple lozinici goale de continut care nu pot sta la baza functionarii actului de justitie in acord cu legea."

 


Prezentam in exclusivitate plangerea penala depusa de medicul Mihai Lucan la PICCJ:Comentarii

# Gina date 5 February 2018 20:06 +15

Ne întrebăm cutoții si buni si proşti de ce în 28 de ani tara asta NU progreseaza, de ce de fapt doar promisiuni, minciuni si doar amânari. Practic visam lucruri corecte si drepte de care NU vom avea parte absolut niciodată deoarece statul paralel Are nevoie de noi Ca sa muncim pt. Viața lor de lux si sa ne bage care cum doreste la puşcărie chiar nevinovați.Exista un.PLAN mizerabil foarte bine orchestrat de oamenii din umbra dar datorita celor multi si prosti totul functioneaza perfect doar pentru prosperitatea celor din sistemul mafiot. Noi putem doar spera în iluzii nerealizabile, dormi sau visa. :-x probabil NICI cei care au pus la cale acest sistem mafiot nu s-au gândit ca va functiiona la nesfârsit fara sa iasă nici macar o scânteie ba DIMPOTRIVĂ creierele spalate #Rezist sunt de partea celor care fac adevarate crimine impotriva legii. O țara cu adevarat ,,cataclism demențial" :-* noi ne rupem gura pt. Adevar aici pe luju degeaba..se pare ca treburile se rezolva doar in STRADĂ

# DODI date 5 February 2018 20:28 +5

Trebuie să ”mulțumim” sistemului creat de nesimțitul de bășe, prin are se încearcă distrugerea sistemului de elite din România. Așa ceva s-a mai făcut doar în anii 50 de către securitate cu ajutorul consierilor sovietici. Asta este justiția reformată de hăhăilă. Sfertodoctul de la Cotroceni prin felul în care a înțeles să execute ordinele sistemului, este un demn continuator al sistemului creat de bețivul național. Doar că nu e limbut. În rest este la fel de prost, obedient și arogant.

# Rita date 5 February 2018 22:30 0

O tampenie mai mare ca ce se intampla in Ro nu exista nicaieri in lume. O justitie cu legi interpretabile si neconstitutionale nu este justitie. Degeaba doar comentam si scriem articole daca inutilii din parlament si guvern nu fac nimic in afara de amanari si pierderea vremii. Sunt niste escroci cu totii , platiti degeaba, doar in defavoarea tarii, caci doar tot cei din parlament si guvern au dat aceste puteri justitiei care a distrus tara. O Rusine de tara. Toti cei din guvern si parlament impreuna cu toti cei din justitie si servicii trebuie categoric demisi si facuti raspunzatori de toate nenorocirile aduse acestei tari ,nu platiti regeste cum se intampla in prezent.

# Floare Albastra date 6 February 2018 10:10 -2

Serios? :lol:

# Rita date 5 February 2018 22:34 +1

Toti procurorii mai ales astia de pe la DIICOT SI PARCHETE numai dupa spagi le umbla ochii. Dosarele lor 99% primesc de cele mai multe ori solutii de condamnare intrucat nimeni nu se oboseste sa vorbeasca despre ilegalitatile si abuzurile DIICOT, si se stie ca o institutie cu solutii de achitare sau suspendare nu prea este " rentabila", si se mai taie din finantari si avansari in functii importante. Mafie ce sa mai...

# un mizantrop date 5 February 2018 22:44 +6

Eu vad copii care fac cheta sa-si sustina operatiile ortopedice in clinici din Austria si care nu mai au loc pe un formular 112, pentru ca e inflatie si tot spre clinicile austriece se duc banii Casei, in vreme ce Burnei sta pe bara, ca "Mengele" si Lucan e un pic retinut, tot din motiv "Mengele"!Comisarii sovietici, acuzatorii publici, Voiculescu tehnocratul "carice" si brancardierul USR (coborarea tehnocratiei in Parlament) sunt stiuti ca stipendiati de fundatii si granturi ce ne vor binele si-l vor lua. Mie imi pare ca "granturile norvegiene" pentru copii si clinicile austriece pentru adulti si-au impartit banii de sanatate ai romanilor, cu binecuvantarea institutiilor ticaloase si tradatoare

# yhonny date 6 February 2018 00:57 +1

Romania este in razboi din 89 pana astazi si vom ajunge la acelasi nivel ca Africa. Asazi oficial suntem condusi de niste corupti, pusi la cale de catre Soros adica CIA. Americanii pun la cale niste marionete pe care se da vina, in asa fel incat sa dati vina pe ai. Nu numai in Romania se intampla acest lucru ci peste tot in lume in tarii ca Romania. Sa vedeti ce fac in Brazilia, in Filipine, in Argentina etc... Ca sa intelegeti ceea ce se intampla trebuie sa incepeti sa an alizati ce fac nemernici in tarii ca cele enumerate. In Bolivia nationalistul care a scos milioane de oamenii in strada pentru nationalizarea resurselor naturale a FOST UCIS. In occident bantuie ideea ca fara razboaie numai este de lucru. etc... Este greu sa va facem sa intelegeti ceea ce se intampla acolo incateva randurii dar daca nu incepeti sa spuneti ca ei Americanii sunt in spatele dezastrului din Romania veti plati foarte mult. https://reseauinternational.net/comment-la-cia-infiltre-les-syndicats/    Cititi...

# yhonny date 6 February 2018 01:00 +2

A iesit la iveala adevarul cu #REZISTUL, care sunt platiti de occidentalii cu scopul de a distruge Romania. #REZISTUL se numesc tradatorii de neam, criminalii si autoritatiile trebuie sa ia masurii in cazul lor. rebuie sa raspunda PENAL de actiuniile lor, iar conturiile si ceea ce poseda trebuiesc verificate la sange. Occidenatli,i asa procedeaza peste tot. Exemplu clar de crime in Siria. Cu ce drept occidentalii trag in lume in Siria, Libia, Yemen, Irak, Nigeria, Congo etc... si acuma vor sa se duca dupa Coreenii de Nord? Ca sa se intervina intr-o tara, sigura cale este ca ONU sa ii autorizeze, iar acesta decizie se ia cu majoritatea voturiilor. Ei bine, pentru orice tara nu este o interventie legala, deoarce ONU nu a legalizat o actiune militara nici in Siria, nici in Irak, nici in Lybia, nici in Yemen si nici in Coreea unde vor sa atace. Deci aceste invazii se numesc acte teroriste armate. Ca sa se spuna ca nu ei intervin in aceste tarii, antreneaza asa spusi opozantii... 

# Noel date 6 February 2018 13:21 0

Toti romanii # rezist sa fie acuzati ca tradatori de neam si servirea intereselor straine in detrimentul Romaniei. Toti cei care au participat la acesle proteste ilegale sa fie legitimati( ca doar se gasesc filmari cu toti cei prezenti la proteste) ca absolut toate protestele #rezist sunt antinationale si sa fie scoase in afara legii.

# yhonny date 6 February 2018 01:02 +1

Ei bine, pentru orice tara nu este o interventie legala, deoarce ONU nu a legalizat o actiune militara nici in Siria, nici in Irak, nici in Lybia, nici in Yemen si nici in Coreea unde vor sa atace. Deci aceste invazii se numesc acte teroriste armate. Ca sa se spuna ca nu ei intervin in aceste tarii, antreneaza asa spusi opozantii pentru Siria si Teroristi pentru Occidentalii. Pe aceeasi manevra in Romania se ataca cu #REZISTENTII cu #ONGuriile asa spuse a lui SOROS. Dar de fapt Soros nu este un electron liber, ci el este agent CIA si face acest lucru sa putem da vina pe cineva si imaginea Americaniilor sa nu fie patata. Aceeasi strategie se aplica in Romania unde nu Olandezii, Sudezii, Americanii etc... ies in evidenta ci #REZISTENTII dar de fapt ei sunt bratul armat ai occidentaliilor cu USR si alte ONG, asa spuse ale lui Soros, care este sponsorizat de CIA, pentru actiuniile care le face. 

# santinela date 6 February 2018 08:03 0

Va dati seama ca judecatorul asta nici nu s-a scremut sa "delibereze" asupra deciziei ce urma sa o ia si a luat decizia "instant" , apoi fuga la "stapinii" care au facut "comanda" si a anuntat ce va face.Bineinteles ziarele "deontoloage" corespunzatoare au fost informate.Minuta da-o dracului o fac dupaamiaza . Ne mai miram ca judecatori de aceasta joasa speta sint scuipati intre ochi !

# cubbu date 6 February 2018 14:50 0

traiasca mascarada romana

# alex iasi date 6 February 2018 22:07 +1

DE CE NE BATEM NOI ROMANII JOC DE VALORI??????????????? Spitalele din Viena au dat faliment cat doctorul Lucan opera in Romania.Are cineva habar cati banii sunt bagati in canpania de denigrare a doctorului Lucan? Docturul Lucan e unu dintre cei mai mari chirurgi ai lumii .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva