19 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 25.11.2021 – Tatiana l-a bagat in boala pe “Slugarete”. Neomenia cesemistilor

Scris de: L.J. | pdf | print

25 November 2021 19:26
Vizualizari: 7828

* O ampla ancheta a fost declansata dupa ce Curtea de Apel Bucuresti si-a dat acordul. Vizate sunt aproape 30 de societati comerciale, printre ele numarandu-se si doua importante companii. Click aici pentru a afla mai multe detalii.


* Toti soferii care ies din Bucuresti sau intra in Capitala trebuie sa citeasca stirea de mai jos: au fost facuti primii pasi pentru o noua sosea. Click aici pentru detalii!


* Tare suparat si nervos credem ca a fost azi seful CSM cu mandat pe duca Bogdan “Slugarete” Mateescu. Supararea i-a fost cauzata de “tupeul” Tatianei Toader de a-si depune candidatura pentru functia de vicepresedinte al CSM pe anul 2022, concurandu-l pe Nicolae Solomon. Si fix concurenta pe care Tatiana Toader i-o face lui Solomon l-a enervat pe “Slugarete”. Asta intrucat Mateescu este bun prieten cu Solomon, petrec destul de mult timp impreuna inchisi in birou, iar seful CSM ar fi fost auzit prin anumite cercuri laudandu-se ca Solomon este omul sau.

Altfel, in tot acest context, uitandu-ne la modul in care s-au distribuit voturile intre Tatiana Toader si Nicolae Solomon, este clar ca impotriva procuroarei (care pe langa votul ei a mai strans un singur vot) s-au pozitionat fie prin vot negativ, fie prin vot nul unul dintre procurorii Codrut Olaru, Florin Deac sau Cristian Mihai Ban. Or, stiind antipatia pe care cel putin Ban si Deac i-o poarta lui Bogdan Mateescu, este tare ciudat cum unul dintre cei doi ori poate chiar ambii s-au sucit peste noapte si l-au girat pe tovarasul lui “Slugarete”. Dar deh, ce sa faci, totul e pe interes in Cotet. Au baietii de la BUG Mafia un vers celebru, despre cum se schimba oamenii...


* Auziti: cica nu e bine sa scrii carti pentru bebelusi daca esti judecator sau procuror! Cica asa ceva este incompatibil cu calitatea de magistrat. Nu o spunem noi, ci Comisia nr. 1 comuna a CSM, denumita „Legislatie si cooperare interinstitutionala”. Marti, 23 noiembrie 2021, comisia a stabilit ca „functia de magistrat nu este compatibila cu cea de autor al unei carti referitoare la alimentatia bebelusilor, o asemenea lucrare neavand caracter literar sau stiintific”.

Din fericire, a existat si o opinie minoritara, in sensul ca publicarea unei asemenea carti reprezinta o opera stiintifica, protejata de Legea dreptului de autor 8/1996, si ca un astfel de caz intra sub incidenta art. 11 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

(1) Judecatorii si procurorii pot participa la elaborarea de publicatii, pot elabora articole, studii de specialitate, lucrari literare ori stiintifice si pot participa la emisiuni audiovizuale, cu exceptia celor cu caracter politic.

(2) Judecatorii si procurorii pot fi membri ai unor comisii de examinare sau de intocmire a proiectelor de acte normative, a unor documente interne sau internationale.

(3) Judecatorii si procurorii pot fi membri ai societatilor stiintifice sau academice, precum si ai oricaror persoane juridice de drept privat fara scop patrimonial”.

Va dati seama de cata lipsa de omenie dau dovada unii membri ai CSM? Situatia este cu atat mai jenanta, cu cat in joc este o tema cat se poate de nobila – si anume: incurajarea maternitatii. Dar ce sa faci... De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Lumea Justitiei a aflat ca aceasta hotarare o vizeaza pe judecatoarea Rafaela Bujor-Neaga de la Judecatoria Sectorului 3 (foto 1). Tare suntem curiosi daca magistrata va ataca neomenoasa hotarare a Comisiei 1 CSM. Daca o va face, ii tinem pumnii sa si obtina anularea ei.


* Acelasi mesaj de sustinere i-l transmitem auditoarei de justitie care a primit din partea Comisiei 1 CSM raspunsul ca nici magistratii, nici auditorii de justitie nu au voie sa participe la competitii sportive daca e vorba sa primeasca premii constand in beneficii materiale. In schimb, e OK sa participe doar acolo unde distinctiile sunt simbolice: medalii, diplome, cupe etc.

Din fericire, a existat si o opinie minoritara, in sensul ca un magistrat sau un student la INM poate participa la competitii sportive pentru amatori si chiar sa primeasca premii ori sponsorizari, cu conditia ca sponsorizarea sa nu-i incumbe obligatii – de exemplu: promovarea imaginii sau a produselor sponsorului.

 

* Nu in ultimul rand, Comisia nr. 1 a CSM s-a rastit la judecatoarea Ancuta Blanariu (foto 2), de la Judecatoria Iasi, spunandu-i ca n-are ce sa caute pe social media ca sa comenteze spete juridice pe care le-a instrumentat sau le instrumenteaza. Chiar daca magistrata a precizat de la bun inceput ca acel canal de Youtube il va folosi doar pentru a vorbi despre probleme juridice solutionate definitiv si numai in limitele permise de lege (vezi video). Opinia minoritara in acest caz a spus ca nu este treaba Comisiei nr. 1 sa se pronunte in asemenea situatii.

Aici avem un comentariu suplimentar de facut (pe langa a remarca lipsa de omenie a cesemistilor ca in cazurile de mai sus): oare nu cumva vorbim despre o razbunare? In caz ca ati uitat, va amintim ca judecatoarea Ancuta Blanariu este cea care a umilit la CCR atat Parlamentul, cat si Consiliul Superior al Magistraturii, obtinand Decizia nr. 454/2020, prin care Curtea Constitutionala a aruncat in aer procedura de transfer continuta in legile 303/2004 si 317/2004 (click aici pentru a citi).

Oricum: dupa cum vedeti in facsimilele de mai jos, in toate cele trei dosare a fost cenzurata situatia voturilor (dupa sintagma „cu majoritate”). Sa intelegem ca in fiecare caz a existat un vot strans? In orice caz: cinste CSM-istilor care nu si-au lasat omenia acasa! Speram din tot sufletul ca toate cele trei petente sa atace in instanta aceste hotarari jenante si sa aiba castig de cauza. Asta daca nu cumva sectiile ori Plenul CSM le vor face dreptate mai repede (mira-ne-am).

 

 



Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# CSM = casa idiotilor ! Hexagon inseamna doar Franta! date 25 November 2021 20:35 +78

Analfabetii din CSM au postat un comunicat de presa in care spun ca au consultat facultatile din Hexagon!!!!!!! :-x Având în vedere importanța contribuției mediului universitar pentru îmbunătățirea procesului de selecție a judecătorilor şi procurorilor, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii a organizat la data de 25 noiembrie 2021, o întâlnire la care au participat, alături de directorul Institutului Naţional al Magistraturii, decanii Facultăților de Drept a Universității din București - dl. prof. univ. dr. Răzvan Dincă, a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj - dl. conf. univ. dr. Şerban Diaconescu, a Universității din Craiova - dl. prof. univ. dr. Edmond Gabriel Olteanu, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași - d-na conf. univ. dr. Ioana Costea, a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu - dl. conf. univ. dr. Sebastian Spinei și a Universității de Vest din Timișoara - dl. prof. univ. dr. Lucian Bercea.

# Ilie date 26 November 2021 10:09 +42

Dacă tot vorbim de incompatibilități și despre ce are voie să facă sau nu are voie să facă un judecător și procuror cred că se pune întrebarea cine reprezintă Consiliul Superior al Magistraturii în instanțe în probleme litigioase. (este reprezentat de judecători / procurori, vă spun eu de pe acum) Se mai pune întrebarea dacă un judecător sau procuror poate desfășura o activitate de ”consilier juridic” în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, funcție din care să reprezinte Consiliul în instanțe, în probleme litigioase, și dacă pe calea detașării magistratul poate să încalce normele constituționale referitoare la incompatibilități sau dacă detașarea poate să fie folosită pentru crearea unor procedee de eludare a unor interdicții de natură constituțională.

# Merlin date 26 November 2021 12:04 0

Pentru comentatorul de mai sus: nu e cazul sa ne scandalizam. "Hexagonul facultatilor de drept din Romania" este o denumire informala: https://cvlpress.ro/22.04.2021/hexagonul-facultatilor-de-drept-din-romania-editia-2021-la-craiova/

# Ilie date 26 November 2021 21:55 +34

Considerentele Deciziei CCR nr. 45/2018 sunt în sensul că ”nu este admis ca, pe calea detașării, judecătorul sau procurorul să încalce normele constituționale referitoare la incompatibilități”, iar detașarea nu poate fi folosită pentru crearea unor procedee de eludare a unor interdicții de natură constituțională. Cu toate acestea, magistrații detașați în cadrul Serviciului contencios al CSM, desfășoară o muncă specifică avocaților și reprezintă Consiliul Superior al Magistraturii în instanțe, în probleme litigioase.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.03.2024 – Lista pentru magistratura

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva