3 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 27.09.2023 – Procurorul care a nimicit DNA trece in avocatura

Scris de: L.J. | pdf | print

27 September 2023 19:08
Vizualizari: 9258

* E scandal in Parlament, iar seful comisiei este asteptat la audieri. Din ce motiv, aflati facand click aici.


* Comisarul european Alina Vadean promite miliarde de euro de la UE pentru Romania. In ce domenii vor fi investiti acesti bani si mai ales ce domeniu lipseste din enumerarea Alinei Valean vedeti dand click aici.


* Avem o noutate despre unul dintre cei mai celebri procurori din Romania – cunoscut atat pentru profesionalismul lui, cat si pentru faptul ca a invins Directia Nationala Anticoruptie intr-un dosar fabricat, in care a fost defilat in catuse prin fata presei, apoi aruncat doua luni in arest preventiv si alte cinci in arest la domiciliu. Cauza a sfarsit prin achitare definitiva – inclusiv pe „fapta nu exista” – dupa ce inculpatul a stat suspendat din functie timp de patru ani si sapte luni.Este vorba despre fostul procuror Ioan Gligor Sabau (foto), fost sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Beius, dar mai ales – in ultima parte a carierei – fost adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor. Spunem: „mai ales”, intrucat, in calitate de adjunct al PT Bihor, Sabau ajunsese sa-i fie sef propriului calau. Ne referim la faimosul procuror #rezistent Cristian Ardelean, care a incercat sa-l paradeasca pe Gligor in dosarul de mai sus (click aici pentru a citi).

Revenind: acum, fostul procuror Gligor Sabau a intrat in avocatura, anunta Bihorjust.ro, site-ul avocatului Razvan Doseanu. Nu doar Sabau a facut acest pas, ci si un fost judecator: Ovidiu Blaga Vasilan, de la Curtea de Apel Oradea (Sectia de contencios administrativ si fiscal).

Nu putem decat sa le uram cariere stralucite in noile robe, soldate cu achitari cat mai rasunatoare.


* Iese la pensie judecatorul Mircea-Aur Marian de la Curtea de Apel Bucuresti. In caz ca va suna cunoscut numele, amintim ca magistratul a surprins opinia publica in vara acestui an, cand a plecat de la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie la nici macar doua saptamani dupa ce isi luase postul in primire, prin detasare (click aici pentru a citi).

Pe langa el, alti patru judecatori au primit aprobarea pentru pensionare din partea Sectiei de judecatori a CSM miercuri, 27 septembrie 2023 (vezi facsimil).

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 29 September 2023 23:58 0

la anc e mai rau decat la penal:unii candidati cica au in cazier fapte care nu se exista p-aici.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva