Vorbe de fumoar – 29.01.2019 – Tradatorii Romaniei. Zbaterile disperate ale magistratilor activisti
* Interesanta lista care circula pe internet. Unii mai rai de pe Facebook i-au numit pe cei din lista "tradatorii Romaniei", altii i-au identificat drept cei care batjocoresc Romania si urmaresc distrugerea Statului. Numitorul comun al acestor persoane este acela ca sunt nascute in Transilvania. Ce coincidente sinistre!... Noi credem ca cei din lista pe care o prezentam mai jos sunt toate la un loc. La fel ca alte persoane din spatiul public, ne bazam, evident, pe actiunile lor si pe ceea ce scot pe gura. Nu e greu de observat ca acesti oameni au ca unic scop defaimarea tarii si a oamenilor care o populeaza. Si ca tot veni vorba de defaimare, trebuie sa ne aducem aminte ca pana in 2005, "defaimarea tarii sau a natiunii" era o infractiune prevazuta in Codul penal (art. 236/1), pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. A fost scoasa insa din CP, dupa ce Monica Macovei, in chip de ministresa a Justitiei, a modificat Codul penal si a hotarat ca infractiunea este aberanta. Asta desi in Constitutia Romaniei la art. 30 alin. (7) se prevede ca "sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii". Care sa fi fost oare scopul Monicai Macovei? Nu cumva a urmarit ea, inca de atunci, permiterea defaimarii Romaniei? E drept, Monica Macovei e nascuta in Bucuresti, dar la raul pe care l-a facut si continua sa il faca Romaniei prin denigrarea tarii la nivel european, putem lejer sa o incadram si pe ea in categoria tradatorilor de tara proveniti din Banat si Transilvania.
* Si ca tot vorbim de tradatori de tara, aflati ca marea asociatie Forumul Judecatorilor din Romania, formata preponderent din procurori, a obtinut la Tribunalul Olt ceea ce si-a dorit si a amenintat de luni de zile ca va face: a ajuns cu Raportul MCV la Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Desigur, pentru naivi, acest demers este plin de speranta si de bune intentii, numai ca, vedeti, noi am auzit din surse sigure care sunt, de fapt, planurile FJR-istilor. Astfel cum reiese din minuta sedintei din 29 ianuarie 2019 de la Tribunalul Olt, unde FJR a inteles sa dea in judecata Inspectia Judiciara pe motiv ca nu i-a raspuns complet la niste solicitari, instanta a admis cererea FJR de sesizare a CJUE cu privire la modul in care trebuie sa fie perceput MCV de catre autoritatile romane si, mai ales, care este perioada de "valabilitate" a acestuia. Dincolo de faptul ca CJUE trebuie sa stabileasca daca poate sau nu sa supuna interpretarii Mecanismul de Cooperare si Verificare, cererea FJR ascunde alte doua probleme pe care activistii din Justitie si-au dorit cu ardoare sa le exporte si sa faca un scandal international, respectiv:
-cererile de revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi si a lui Augustin Lazar formulate de Tudorel Toader, urmarindu-se de fapt ca europenii sa vina in cele din urma si sa spuna ca cei doi trebuie pastrati in posturi;
-mentinerea in functie a conducerii Inspectiei Judiciare pana la organizarea de noi alegeri, prin decizia Guvernului, in acest caz FJR dorind sa auda de la CJUE ca actualii inspectori-sefi ai IJ trebuie sa plece din functie. De ce? Pai, e simplu: persoane vocale si binecunoscute din FJR stau la panda pentru aceste posturi, Inspectia Judiciara devenind pentru multi membri ai Sistemului obscur cea mai detestata institutie, mai ales dupa ce a avut curaj sa ii faca dosare disciplinare chiar lui Kovesi.
Dupa cum vedeti, mizele FJR sunt extrem de marunte, totul limitandu-se la niste functii, nicidecum la clarificarea unor aspecte privitoare la MCV, aspecte care, din punctul adevaratilor oameni de Drept, sunt extrem de limpezi, in sensul ca CJUE nu are ce sa discute pe MCV, dat fiind caracterul documentului si, mai ales, faptul ca acesta este caduc.
Dincolo de aceste zvonuri, se mai aude prin piata si ca solicitarea depusa de FJR la Tribunalul Olt are la baza niste indemnuri facute chiar de fosta ministresa Macovei, care ar fi dat chiar asigurari ca se va ocupa ea ca totul sa iasa bine. Si daca nici astia nu sunt tradatori de tara...
Va tinem la curent cu demersul activistilor din magistratura!
Publicam in continuare minuta Tribunalului Olt:
"Solutia pe scurt: Admite cererea reclamantei ASOCIATIA „FORUMUL JUDECATORILOR DIN ROMANIA” privind trimiterea a patru intrebari Curtii de Justitie a Uniunii Europene, in temeiul articolului 267 TFUE. Dispune sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene cu cererea de pronuntare a unei hotarari preliminare (in procedura accelerata), continand urmatoarele intrebari:
1. Mecanismul de cooperare si de verificare (MCV), instituit potrivit Deciziei 2006/928/CE a Comisiei Europene din 13 decembrie 2006, trebuie considerat un act adoptat de o institutie a Uniunii Europene, in sensul articolului 267 TFUE, care poate fi supus interpretarii Curtii de Justitie a Uniunii Europene?
2. Continutul, caracterul si intinderea temporala a Mecanismului de cooperare si de verificare (MCV), instituit potrivit Deciziei 2006/928/CE a Comisiei Europene din 13 decembrie 2006, se circumscriu Tratatului privind aderarea Republicii Bulgaria si a Romaniei la Uniunea Europeana, semnat de Romania la Luxemburg la 25 aprilie 2005? Cerintele formulate in rapoartele intocmite in cadrul acestui Mecanism au caracter obligatoriu pentru Statul roman?
3. Articolul 19 alineatul (1) al doilea paragraf din Tratatul privind Uniunea Europeana trebuie interpretat in sensul obligatiei statelor membre de a stabili masurile necesare pentru o protectie juridica efectiva in domeniile reglementate de dreptul Uniunii, respectiv garantii ale unei proceduri disciplinare independente pentru judecatorii din Romania, inlaturand orice risc legat de influenta politica asupra desfasurarii procedurilor disciplinare, cum ar fi numirea direct de Guvern a conducerii Inspectiei Judiciare, chiar si cu titlu provizoriu?
4. Articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeana trebuie interpretat in sensul obligatiei statelor membre de a respecta criteriile statului de drept, solicitate si in rapoartele din cadrul Mecanismului de cooperare si de verificare (MCV), instituit potrivit Deciziei 2006/928/CE a Comisiei Europene din 13 decembrie 2006, in cazul unor proceduri de numire directa de catre Guvern a conducerii Inspectiei Judiciare, chiar si cu titlu provizoriu?
Suspenda judecarea cauzei, in temeiul art. 412 alin. 1 pc. 7 Cod de procedura civila. Cu drept de recurs pe toata perioada suspendarii, recurs ce se va depune la Tribunalul Olt.
Document: Incheiere - Suspendare 29.01.2019"
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# florin
29 January 2019 19:16
+12
# DOREL
30 January 2019 07:58
+10
# DODI
30 January 2019 17:36
0
# Greceanu
1 February 2019 00:58
+1
# cineva
29 January 2019 20:21
+6
# romanul
30 January 2019 10:56
+2
# Chiar nu verificati nimic?
29 January 2019 21:43
+1
# AndreiV
30 January 2019 08:26
+3
# biet roman saracu'
2 February 2019 10:11
0
# oooo JULIen
30 January 2019 10:06
+4
# Baran Gheorghe
30 January 2019 11:52
+3
# escu
30 January 2019 11:11
+3
# nae girimea
30 January 2019 17:48
+1
# biet roman saracu'
2 February 2019 10:06
0
# Agenul Guvernamental
1 February 2019 09:49
0
# biet roman saracu'
2 February 2019 10:02
0