22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 7.04.2024 – Nebunie dupa ordinul Corinei Corbu pentru ochelari

Scris de: L.J. | pdf | print

7 April 2024 19:25
Vizualizari: 4039

* Guvernul PSD-PNL al lui Marcel Ciolacu a dat aviz negativ pe un proiect de lege privind bugetarii initiat de catre zeci de parlamentari ai PNL. Care este motivul si ce se va intampla luni, 8 aprilie 2024, aflati dand click aici.


* Poate ca presedinta ICCJ Corina Corbu (foto) a fost bine intentionata cand a emis Ordinul nr. 128/2024, prin care a stabilit un plafon de 3.000 de lei pentru decontarea ochelarilor de vedere necesari judecatorilor care lucreaza in fata unui monitor (2.500 de lei pentru lentile + 500 de lei pentru rame). Un ordin emis ca urmare a unei decizii pronuntate de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene (click aici pentru a citi).Problema este ca s-ar putea ca acel ordin sa aduca mai mult haos decat ordine in sistem. Spunem acest lucru, intrucat, din cate auzim, magistratii si grefierii in cauza sunt nemultumiti de plafonul pentru rame. Mai exact, lumea din sistem vorbeste ca rame decente gasesti doar de la 700 de lei in sus. Poate chiar de la 1.000 de lei. Adica rame care sa reziste mai mult de sase luni.

De aceea, ne asteptam la un val de procese, prin care atat judecatorii si procurorii, cat si grefierii sa atace ordinul emis de sefa Inaltei Curti. Aceasta cu atat mai mult, cu cat ordinul nu spune nimic despre indexarea plafoanelor cu inflatia.

Iar daca instantele vor desfiinta definitiv acel ordin, lucrurile se vor complica si mai mult: nimic nu va impiedica petentii sa ceara decontarea unor sume din ce in ce mai mari. De aceea, nu este deloc exclus ca in final sa se ajunga din nou la CJUE, astfel incat instanta europeana sa spuna daca beneficiarii de ochelari pot solicita decontari oricat de mari sau daca, dimpotriva, trebuie sa existe o limita rezonabila.

Asadar, luati-va popcorn!


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Second hand date 7 April 2024 20:09 +7

Doamna Presedinta, 3000 de ron e putin, miroase a saracie, ne facem de ras, ne rade mujicii....bagati si dvs un 3000 de euro, sa ne luam un Prada, ceva frumos, sa fie toata lumea multumita.....

# maxtor date 7 April 2024 23:42 0

-cei mai scumpi sint la numai 3500 de $,ochelarii Apple Vision Pro VirtualReality....(se pot folosi in penal,la sedinta pe tik/tok)

# maxtor date 7 April 2024 23:44 0

"rame care sa reziste mai mult de sase luni" -trebuie asigurare pe viatza..........

# Electrocasnica date 8 April 2024 07:56 -1

Cand se constituie grupul de lucru pentru decontarea mixerelor de bucatarie, a blenderelor si a fundurilor de lemn? Am niste investitii de facut pentru la vara, in salata verde si ridichi si vreau sa stiu care e plafonul la decontari. Va multumesc respectuos.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva