13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

WERNER, BAGA LA CAP – Presedinta CSM Lia Savonea il someaza pe Klaus Iohannis sa respecte echilibrul puterilor in stat: "Speculatii publice, formulate intr-o modalitate continua si agresiva, cu depasirea limitelor admisibile ale discursului public, de natura a intimida si afecta in mod grav independenta procurorilor implicati in derularea procedurii judiciare in curs, precum si de a exercita presiune cu privire la modalitatea in care activitatea acestora ar trebui sa se desfasoare"

Scris de: E.D. | pdf | print

15 February 2019 15:22
Vizualizari: 6634

Reactie binevenita din partea presedintei Consiliului Superior al Magistraturii judecatoarea Lia Savonea (foto) in contextul afirmatiilor publice lansate de anumiti politicieni, in frunte cu presedintele Klaus Werner Iohannis, dupa anuntul facut de procuroarea Laura Codruta Kovesi, conform caruia face obiectul unui dosar penal constituit in urma unei plangeri formulate de fostul deputat Sebastian Ghita. Intr-un comunicat de presa publicat vineri, 15 februarie 2019, pe site-ul CSM, judecatoarea Lia Savonea, isi manifesta "in mod ferm dezacordul" fata de afirmatiile si speculatiile lansate in spatiul public, cu depasirea limitelor admisibile ale discursului public. In opinia presedintei CSM, afirmatiile politicienilor si ale lui Klaus Iohannis sunt de natura sa intimideze si sa afecteze independenta procurorilor din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, aceasta maniera de exprimare constituind totodata si o presiune asupra modalitatii in care activitatea acestei Sectii ar trebui sa se desfasoare.


Fata de aceasta situatie, judecatoarea Lia Savonea atrage atentia politicienilor, si inclusiv lui Klaus Iohannis, ca au datoria de a respecta, inclusiv prin declaratiile pe care le formuleaza in spatiul public, principiul separatiei si echilibrului puterilor in stat, fiind obligatoriu pentru acestia sa abordeze "in mod echilibrat si cu responsabilitatea necesara garantarii independentei procurorilor, in vederea cresterii si consolidarii increderii societatii in actul de justitie".

Publicam in continuare comunicatul de presa al presedintei CSM judecatoarea Lia Savonea "referitor la discursul clasei politice si al unor lideri de opinie in legatura cu activitatea de urmarire penala derulata de Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie in urma citarii unei persoane in calitate de suspect intr-un dosar penal":

"Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii retine ca in cursul zilelor de 13 si 14 februarie 2019 au fost lansate in spatiul public, prin intermediul mass media, de catre clasa politica si alti lideri de opinie, afirmatii grave ce acrediteaza ideea desfasurarii unei cercetari penale de catre Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie in afara cadrului legal, la comanda politica si in scop de intimidare.

Presedintele Consiliului isi manifesta in mod ferm dezacordul fata de astfel de speculatii publice, formulate intr-o modalitate continua si agresiva, cu depasirea limitelor admisibile ale discursului public, de natura a intimida si afecta in mod grav independenta procurorilor implicati in derularea procedurii judiciare in curs, precum si de a exercita presiune cu privire la modalitatea in care activitatea acestora ar trebui sa se desfasoare.

Presedintele Consiliului, respectand dreptul la opinie al fiecarui cetatean, reitereaza in mod categoric ca activitatea de cercetare si urmarire penala fata de magistrati se desfasoara numai de catre organele abilitate in drept, in cadrul legal incident, precum si cu respectarea independentei procurorilor in privinta solutiilor adoptate in cauzele penale pe care le solutioneaza.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii atrage atentia cu privire la imperativul respectarii separatiei si echilibrului puterilor in stat in cadrul dezbaterii publice, ce trebuie abordata in mod echilibrat si cu responsabilitatea necesara garantarii independentei procurorilor, in vederea cresterii si consolidarii increderii societatii in actul de justitie".

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 15 February 2019 16:10 +16

in sfirsit cesemeaua da semne ca se trezeste din boala cauzata de musca tzetze.cam tirziu foarte tirziu!!!!!!!dar de ce nu aparati si justitia de hitlerica in spilhozeni?ca doar a sarit si pentru jeorjete,cum de nu intrebati de ce nu este chemata si jorjete la audieri?

# DODI date 15 February 2019 16:38 +3

Unde sunt veremurile când ciolanis mergea la CSM ca la bodegă și arunca cu mucii pe masă cu penalii? Acum când a devenit un scut pentru penalii slujirea, tractoristul și garcea și-a pierdut bilețele de voie pe care le primea de la SRI? Și mai ales de când s-a aprobat bugetul nu-i ajung batistele pentru lacrimile vărsate pentru SRI.

# DODI date 15 February 2019 16:49 +2

Unde sunt veremurile când ciolanis mergea la CSM ca la bodegă și arunca cu mucii pe masă, înjurând penalii? Acum când a devenit un scut pentru penalii slujirea, tractoristul și garcea și-a pierdut bilețele de voie pe care le primea de la SRI? Și mai ales de când s-a aprobat bugetul nu-i ajung batistele pentru lacrimile vărsate pentru SRI.

# Gheba date 17 February 2019 01:22 0

Să facă Iohannis și abulicii din PNL, ca-n India., Să o transforme pe Kovesi în vacă sfîntă și să nu o atingă cumva că se sparge. Mai bine dădea nazistu Klaus un Comunicat referitor la nevastăsa Carmen, care are audiere la procurori și nu se prezintă fiindcă palatu Cotroceni a ajuns stat în stat. :lol:

# Gilu date 15 February 2019 16:11 +10

Nu - i vorbiti lui de echilibru , pen' ca nu intelege ... El este profesor de fizica ,care profesr , a dat meditatii si a facut avere , deh , ca oricare ...Baga la troaca , neamtule , ca vine o vreme pentru fiecare ....Si o sa te sperii de singuratatea ce se va forma in jurul tau ... Ti- au pus astia o palarie prea mare , pentru tartacuta ta

# Erwin date 15 February 2019 16:15 +12

Apreciem atitudinea lor, in a spune lucrurilor pe nume. Macar sa aiba curajul sa o faca in direct, cu ocazia vizitelor oficiale ale boului JWK. Si mai bine ar fi sa-si mobilizeze neuronii si alte cadre academice, inainte ca revolta poporului sa-i ofere nazistului o camasa de forta ...doar atunci, se vor risipi si #rezistii cu ineptiile lor, stiut fiind ca nulitatile nu au valoare, decat sa creeze vid in jurul lor. Este mai mult ca oricand nevoie sa iesim din acest maelstrom, black hole al nihilistilor, al prostilor guralivi! "Royal Pains Kings & queens, princes & princesses. They're made of blood and bones like the rest of us, but they're told they can do whatever they damn well please. This can cause problems. The Madness could be treated, but never cured!!"

# Nicu date 15 February 2019 16:22 +4

Cred că-l doare undeva pe Iohannis de faptul că încalcă separarea puterilor în stat ,nu.are el treabă sa respecte nimic ,se crede puternic dar nu cred că mai prinde al 2-lea mandat anul acesta . Totuși este bine că-l mai trage cate cineva de urechi când o ia pe arătură ,pe mine unul nu mă mai mira nimic la acest individ odios plin de ura față de poporul român . Unde era când se făcea justie cu cătușe și când oamenii cu adevărat nevinovați au fost băgați la pușcărie ? Sare in apărarea lui Kovesy ? Sau il mai are cu ceva la mana ? Asta e întrebarea....

# Statu-Palma-Barba-Cot date 15 February 2019 16:29 +3

În sfârșit CSM-ul ia apărarea unei instituții care, deși e înființată numai de câteva luni, a-nceput deratizarea în justiție. Dacă CSM-ul si-ar fi făcut treaba pt care e plătit c-un purcoi de bani pe cap de cesemist,secția pt investigarea criminalității din justiție n-ar mai fi avut de lucru.Dacă CSM--ul îi dădea afară din magistratura pe infractorii în roba imediat ce acestia încălcau legile ,procedurile,Constitutia,atunci noua secție pt investigarea prezumtivilor ticăloși. n-ar mai fi avut de lucru.Nu numai ca s-a făcut ca nu vede infractiunille unor magistrați, dar le-a oferit acestor ticalosi o imunitate mai tare ca a presedintelui.Dacă se propune retinerea unui magistrat ,nu se poate c-așa vrea CSM-- ul ,nu contează daca magistratul lăsat în libertate poate distruge probele care l-ar putea incrimina ,nu contează dacă magistratul poate influenta/ameninta/intimida martorii,CSM-ul e tare pe poziție, apară tocmai pe cei ce au săpat cel mai adânc la temelia justiției. CSM=o rușine.

# SPARTAKUS date 15 February 2019 17:33 +4

Kaiserul de la Cotroceni,traiste cu impresia ca in justitie se poate face orice,motiv pt.care a refuzat sa desemneze,noul procuror sef DNA,impreuna cu alti procurori in functii de conducere,pe motiv ca nu exista dovada ca nu au colaborat cu fosta securitate.Interesant ramane faptul ca la 08.09.2016 cand a fost numita C.Tarcea pre4sedinta ICCJ,nu a mai fost nevoie de nici o verificare.In prezent spera sa o poata salva pe Kovesi,invinuita de un intreg concurs de infractiuni,misiune dificila,deoarece cea in cauza este penala pe toate partile.Personal nu cred intr-o reusita,motivul nu vad cum un procuror sef penal pana in gat,daca ar junge la C.E.la o adica sa poata uncheta alti penali!Acest lucru nu este posibil!!!!

# TOVARASU Iohanis NU A INTELES date 15 February 2019 17:49 +2

si a vorbit inainte de a cel putin o luna de zile, timpul minim necesar ptr a citi si intelege un text. va rog sa fim ingaduitori cu el si sa-i mai lasam timp de citit. Sa schieze si sa citeasca si mai ales sa inteleaga este clar peste puterile lui.

# nu conteaza date 15 February 2019 18:37 +6

Imi place titlul articolului! Tare!! Doar ca, asa cum dintr-un ou din lemn n-are cum iesi vreun pui, nici in capul construit din acelasi material, al lui iohannis, n-are cum intra vreo idee. Ce ar putea baga ala la cap, cand el nu intelege nici macar fraze scurte si simple?

# Marin TULUS OLT date 17 February 2019 05:11 +1

da,faceti afirmatii care par corecte.dar hai să vedem dacă CSM/ul si IJ/ul fac treabă/ apără cetateanul român!Eu zic ca pana acum nu si-a facut treaba,că nu poate reprezenta nici capul si cu atat mai putin talpa statului de drept!Abuzurile magistratilor sunt din ce in ce mai grave si se dovedeste ca li s-a dat ...apă la moară, căei pot să facă ce vor si nimeni nu/i trage la raspundere.Cat priveste Presedintele, se pare că nu este consiliat cum tebuie,iar cetățeanul român nu poate fi apărat astfel de nicio institutie a statului!Părtile beligernate se luptă pt.putere si nu au in vedere valorile si pcincpiile democcratiei si statului de drept.Ca silegislativul puterea judecatoreasca a devenit un SRL si v-am dat nenumărate exemple de modul in care sunt innobilati magistratii si avocatii,ei reprezentand o putere discretionara fată de poporul roman pe care in mare parte il asupresc prin hotarari nelegale,apărându/si in acelasi timp clanul!Represiunea impotriva avocatilor lui Bota este

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva