29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

2021: Un gand pentru avocati, un gand pentru av. Robert Rosu, un gand pentru jud. Ionut Matei

Scris de: av. Costel GILCA | pdf | print

31 December 2020 12:03
Vizualizari: 4386

A.Un gand pentru avocati


 

Anul 2021 aduce cea mai mare provocare pentru profesia de avocat, de la epurarile comuniste ale avocatilor care aparau dusmanii poporului - cazul avocatului Titus Stoika (aparatorul maresalului Ion Antonescu) fiind semnificativ.


Anul 2021 va gasi avocatii uniti asa cum nu au fost nicioata, unirea noastra venind din unitatea de principiu: NU putem fi condamnati pentru ca ne indeplinim atributiile prevazute chiar in legea care organizeaza profesia.

Apararea principiilor dreptului la aparare al clientilor nostri este fundamental, este parte integranta a sistemului juridic, unul dintre pilonii fundamentali ai justitiei: doar un avocat liber (liber de frica, liber de presiuni din partea procurorilor si judecatorilor) poate garanta dreptul efectiv la aparare al clientilor.

Avocatii trebuie sa lupte in anul 2021 pentru drepturile cetatenilor la aparare in fata unui stat din ce in ce mia opresiv, din ce in ce mai dictatorial, este primul an in care nu vom lupta pentru un client particular, ci pentru un principiu fundamental.

Anul 2021 aduce obligatia morala pentru fiecare avocat de a apara principiile pe care a jurat ca le va apara la admiterea in aceast nobila si veche profesie.

Unitatea noastra inseamna apararea statului de drept.

Trebuie demonstrat ca avocatura NU este un moft al regimului, nu este a 5-a roata la caruta, ci este un partener puternic, un partener indispensabil al justitiei.

Daca judecatorii pot fi intimidati de diverse structuri de putere, daca procurorii sunt obligati sa respecte ierarhia profesionala, avocatii sunt liberi, sunt cei care prin activitatea lor apara drepturile si interesele legitime ale clientilor lor (inclusiv ale persoanelor care ulterior vor fi condamnate, deoarece avocatul este primul care respecta principiul – calcat in picioare de intreaga presa din Romania – a nevinovatiei pana la pronuntarea definitiva si irevocabila a unei sentinte).

Dragi colegi, avocatii NU pot fi intimidati, corpul profesional din care facem parte (barourile si UNBR) are obligatia de a face demersurile legale necesare pentru apararea independentei avocatului, iar anul 2021 vine cu o mare provocare pentru toate organele de conducere ale acestor instituutii.

Anul 2021 este doar inceputul apararii princiiilor fundamentale, deoarece un ostas in lupta dreptatii – cum este avocatul – nu pune niciodata armele jos, el lupta atat pentru apararea drepturilor si intereselor legitime ale clientului, cat mai ales pentru apararea principiiilor justitiei, si lupta in mod permanent.


 

B. Un gand pentru avocatul Robert Rosu

 

 

Draga Robert,

 

In primul rand te asiguram ca nu te-am uitat, ca in aceste sarbatori ai fost in mintea si in sufletul multor confrati avocati.

Drama prin care treci tu putea sa fie a fiecaruia dintre noi, deoarece noi cu totii la un moment dat am fost in Consilii de Administratie si am sustinut un punct de vedere sau altul, cu totii ne-am insotit clientii la notariat pentru incheierea diverselor contracte, cu totii am emis opinii juridice clientilor, unele dintre ele fiind validate de instantele de judecata, altele fiind infirmate, ceea ce nu ne transforma in infractori.

Gandul meu si al foarte multor confrati in noaptea dintre ani va fi indreptat catre tine, catre familia ta, iar dorinta pe care foarte multi confrati si-o vor pune este aceea de a fi liber in anul 2021.

Liber pentru ca esti nevinovat si pentru ca hotararea pronuntata de completul negru, in ceea ce te priveste, este nelegala si partizana, este un atac direct si frontal la breasla avocaturii.


 

C. Un gand pentru judecatorul ICCJ Ionut Matei

 

 

In noaptea de anul nou ma voi gandi si la judecatorul Ionut Matei, cel care a dispus condamnarea avocatului Robert Rosu (alaturi de alte doua judecatoare).

 

Stimate Domnule Judecator Ionut Matei,

 

Va doresc ca in anul 2021 sa aveti sclipirea emotionala de OM, nu de persoana care isi indeplineste sarcinile de serviciu.

Doar Dvs stiti daca toate sentintele pe care le-ati pronuntat au fost conform constiintei Dvs sau daca au existat alte elemente care au contribuit la formarea convingerii personale.

Va doresc sa aveti constiinta de OM, constiinta umana sa fie vie, sa nu va ascundeti faptele in spatele mastii profesionale, deoarece in spatele fiecarei functii sta individul uman.

Linistea calaului Visinescu, linistea lui interioara a venit mereu, dincolo de lipsa lui de empatie, din constiinta ca si-a facut datoria, faptele sale netrecand din zona strict profesionala in zona emotionala, el fiind incapabil sa vada, uman, propriile lui fapte.

Va doresc un an linistit, cu o constiinta umana linistita, deoarece doar Dvs stiti cum ati pronuntat toate sentintele de condamnare ale celor care deja fusesera condamnati de presa!


Comentarii

# Gilu date 31 December 2020 14:39 +4

Fiti mai vocali în spațiul public! Arătați profanilor care sunt valorile dreptului care trebuie aparate cu orice preț,principiile dreptului,osatura fara de care o societate se prăbușește în dictatura; luptati împotriva mercenarilor de presa care au orgasme cu" Nefertiti" si Slujirea si...Fiti puțin mai activi și uniți în apărarea sistemului de drept...

# nae din dealul feleacului date 31 December 2020 16:01 +9

Iata acum si gindul nostru/al meu pt.avocati si judecatori:Avocatii sa -si insuseasca temeinic prevederile art.34 alin.4 din Legea Nr.51/1995,"Avocatul este indreptatit sa se reatraga si sa renunte...in cazul in care actiunile si scopurile clientului...se dovedescpe parcurs ca fiind infractionale".Pt.Judecatori sa se straduiasca sa le intre in cap art.22 din Codul de Pr.civ intitulat "Rolul judecatorului in aflarea adevarului".Acum pt.toti ,sa militeze ei ,avocati,procurori,judecatori,magistrati,pt.o lege privind raspunderea civila,penala si materiala a Domniilor Lor.Cu aceste doua chestiuni indeplinite se cistiga increderea po******tiei in actul de justitie;altfel vorbim discutii!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva