18 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

A dat strechea in CSM

Scris de: Razvan SAVALIUC

1 iulie 2019 16:36
Vizualizari: 11546

Intregul sistem judiciar este oripilat de actiunea vadit politica a Sectiei de procurori a CSM si a catorva judecatori din Sectia de judecatori a CSM (care reprezinta o minoritate) de a face inaplicabile legile Justitiei, care au infiintat Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ) si au stabilit regulile de functionare ale sectiei. Actiune care de cateva saptamani a paralizat activitatea Plenului CSM, unde nu se mai poate decide nimic din lipsa de cvorum, spre disperarea multor magistrati, instante si parchete.


Intrucat in CSM nu exista majoritate pentru a impiedica functionarea SIIJ si numirea la sefia ei a procuroarei Adina Florea, care a performat excelent cu o medie de succes la concurs – vazuta de multi in prezent ca o adevarata Silvia Conti in Justitie – o minoritate de rau-facatorii din CSM a format un grup organizat in care au luat decizia in mod deliberat de a se baricada in birouri si de a nu cobori la sedintele de Plen CSM, pentru a nu se implini cvorumul de doua treimi din numarul celor 19 membri ai CSM pentru a putea avea loc sedintele de Plen, in care pe ordinea de zi se afla validarea numirii Adinei Florea la sefia SIIJ. Adina Florea a castigat concursul pentru sefia SIIJ cu cea mai mare nota si trebuie sa ia locul fostului sef al SIIJ procurorul Gheorghe Stan, care a fost numit judecator la Curtea Constituionala a Romaniei.

Grupul de rau-facatori a boicotat pana in prezent trei sedinte de Plen ale CSM, spre revolta sistemului judiciar si a cetatenilor din aceasta tara, care asista la un act deliberat de incalcare a legii comis de niste indivizi care si-au pierdut reperele si care cred probabil ca daca se au bine cu serviciile, pot sa faca ce vor ei pentru ca au protectie.

Ar trebui sa-i crape obrazul de rusine procurorului general Bogdan Licu, care nici el nu a participat, desi are obligatia de a asigura buna functionare a tuturor structurilor din Ministerul Public si care ar fi trebuit sa le deschida imediat dosare penale mebrilor CSM care au absentat deliberat.

Inteleg ca Licu este practic santajat de Sectia de procurori ca daca nu da frumos din coada – adica daca nu pupa in cur sistemul securistic - nu i se mai prelungeste interimatul. Sa nu uitam ca dupa plecarea la pensie a procurorului general de trista amintire Augustin Lazar, lui Licu i s-a stabilit mai intai un interimat de doua luni (unic in istorie) si, pentru ca nu a suparat adunatura de la Sectia de procurori, i s-a mai prelungit in iunie 2019 interimatul cu inca 6 luni.

Fiti atenti la manevre si la cronologia lor:

- Sectia de procurori a CSM boicoteaza numirea Adina Florea la SIIJ, cu nesimtire, in conditiile in care unii membri ai acestei sectii sunt in vadita incompatibilitate, avand dosare penale la SIIJ. Stau in birourile de la etajele superioare si nu coboara la etajul 1 cand au loc sedintele de plen, transmitand mesajul ca daca nu dispar de pe ordinea de zi punctele privitoare la SIIJ, ei nu participa. Cu alte cuvinte sunt la serviciu, dar trag chiulul si iau salariul in continuare incalcand obligatia legala de a participa la sedinte, mergand pana la limita santajului cu presedinta CSM Lia Savonea, careia ii cer sa elimine de pe ordinea de zi punctele referitoare la SIIJ, ca sa binevoiasca ei sa se arate la fata. Va dati seama ca pana in prezent, o groaza de probleme din sistemul judiciar nu s-au putut rezolva pentru ca rau-facatorii au chiulit;

- trei judecatori din CSM (unul #rezist, unul cu nevasta procuror la DNA, si unul cu dosar penal in curs de activare la SIIJ) si-au dat la randul lor mana cu Sectia de procurori si au facut front comun la boicotarea SIIJ. Nu am niciun dubiu ca boicotistilor li s-a transmis dinspre servicii mesajul ca au spatele asigurat, adica nu li se vor deschide dosare penale. Iar fraierii chiar cred...

- procurorul general al Romaniei face front comun cu boicotistii si, in loc sa tipe ca nu se asigura sefia SIIJ si respectiv capacitatea ei de a emite rechizitorii (care trebuie obligatoriu validate de procurorul sef sectie), face pe niznaiul si nu se prezinta nici el la sedintele de Plen, ba chiar da declaratii smecheresti la presa cum ca era in sediul CSM, dar nu a coborat la Plen pentru ca stia ca nu are rost sa se deranjeze intrucat membrii Sectiei de procurori nu se vor prezenta. In loc sa intervina public, sa le deschida dosare penale boicotistilor, Bogdan Licu s-a dat cu baietii rai ca nu cumva sa nu mai pupe dupa cele 6 luni de interimat, o alta prelungire mult visata. Zau Licu? Te-ai nascut procuror general? Chiar te poti preta de dragul unei functii la o asemenea complicitate? Cu cine? Cu astia care au o imagine execrabila in sistem? Tare rau te-ai mai coborat... In locul tau faceam ceva pe functie si in cele 6 luni de interimat aplicam legea. Chit ca ma intorceam pe o functie de executie, dar blat cu astia nu faceam!

- in tot acest peisaj, noul ministru al Justitiei Ana Birchall - care are autoritate asupra procurorilor conform Constitutiei - se fofileaza. Dupa ce a lipsit si ea la prima din cele trei sedinte (motivat a zis ea). Nu face niciun scandal si nu accelereaza procedura numirii viitorului procuror general. Pare ca ii convine interimatul. Ne lasa cu Licu legat de maini de Sectia de procurori. De ce Ana Birchall nu se ingrijoreaza ca nu avem procuror general en titre? De ce ne tine cu Licu, care se dovedeste mult prea slab pentru a face fata Sectiei pentru procurori?!? De ce nu condamna public ce se intampla la Plen? E cumva pe blat cu pucistii? PSD ce pazeste, nu vede ce se intampla cu ministrul pus la Justitie?

- boicotistii ne vrajesc pe la colturi cu explicatia ca ei nu vor sa se prezinte la sedintele de Plen intrucat sedintele de Plen nu sunt previzibile intrucat nu sunt anuntate cu trei-patru saptamani inainte ca sa stie ei din timp ce probleme sunt pe ordinea de zi. Asemenea explicatii sunt pentru prosti, caci obligatia boicotistilor era sa se prezinte la sedintele de Plen, indiferent ce nemultumiri aveau, si acolo totul sa se transeze prin vot. Dar ei stiu ca nu au majoritatea si ordinul de zi pe unitate e sa nu fie numita Adina Florea la SIIJ.

Care sunt mizele boicotarii Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie?

In niciun caz faptul ca majoritatea membrilor Sectiei de procurori are dosare penale la SIIJ. Astia sunt atat de servili, compromisi si obedienti incat daca li se ordona sa faca cativa ani de puscarie, se duc incolonati la Rahova si mai si multumesc din inima pentru marinimie. De aceea au si adoptat comportamentul de sinucidere profesionala. Stiu ca pot fi oricand inlaturati si fac ce li se ordona dinspre cei pe care ii considera stapanii si protectorii lor.

Iar stapanii au ordonat ca nu cumva SIIJ sa functioneze si sa fie trimisa in judecata Laura Codruta Kovesi, pregatita de stapani pentru viitoarea functie de procuror sef european.

Stiti ce se vorbeste azi la varful DNA? Ca sefii acestui parchet au dat declaratii ultra compromitatoare despre Laura Codruta Kovesi, cum dresa ea dosarele pe vremea cand era mare si tare, si ca au fost date toate probele si marturiile la SIIJ suficiente pentru trimiterea Zeitei in judecata, dar nu intelege niciunul de ce nu se emite inca rechizitoriul.

Voi realizati romani, cum au ajuns sa se prostitueze profesional astia in sistem, ca sa nu fie trimisa in judecata Kovesi? In ce hal a ajuns sistemul de Justitie la varf, aservit in totalitate incat daca astora li se ordona sa nu mai vina la serviciu, chiar nu mai vin?!? Vai de tarisoara asta!

Jalnicul spectacol de la CSM este dovada suprema a politizarii actului de justitie. Niste indivizi cocotati vremelnic in functii refuza sa respecte legile statului roman. Actiunea politica este dezavuata in intregul sistem judiciar, nu doar in societate, caci nimic nu poate scuza sau justifica comportamentul membrilor CSM care mictioneaza pe lege. Ce rusine si tradare nationala pe acesti boicotisti sa se agate cu disperare ba de GRECO, ba de Comisia de la Venetia, ba de MCV sau Curtea de la Luxemburg, pentru ca nu mai sunt in stare sa fie independenti, au agende ascunse si nu mai vor sa judece dupa legile statului care ii plateste. Si ce avantaje financiare si materiale au acesti indivizi! Ce salarii uriase! Ce plimbari prin strainatate! Cate slugi si masini la scara!

Bai, baieti, judecatorii si procurorii din Asociatia Magistratrilor din Romania sunt recunoscuti ca magistrati europeni inca din 1993 de cand sunt membri ai Asociatiei Magistratilor si Uniunii Internationale a Magistratilor! La fel si Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, condusa de Dana Girbovan e arondata la o multitudine de asociatii europene ale magistratilor. Magistratii romani nu au nevoie de certificate de calitate din partea nimanui, cum tot incercati voi sa invocati ba GRECO, ba MCV, ba nu stiu ce comisii pentru a va justifica faradelegea! Ce diferenta este intre cei care parau tara pe vremuri la Inalta Poarta si ceea ce faceti voi acum? Din cauza unora ca voi stam cu MCV-ul si blamul european pe cap, ca nu va mai saturati cu datul cu para, ca sa va acoperiti voi faradelegea!

Avem o lege in vigoare! De ce nu o respectati!?!? Dupa cum trebuie respectat si candidatul care a castigat competitia profesionala la SIIJ - Adina Florea. Aveti agende politice anti-romanesti?

Actiunea politica initiata de Sectia de procurori a CSM si cativa judecatori – o minoritate din CSM – trebuie investigata urgent de Inspectia Judiciara. Iar singura sanctiune nu poate fi decat excluderea din Magistratura. Mars afara! Miroase prea urat!

Comentarii

# Io* date 1 iulie 2019 17:19 +7

Nichts Neues in der Kolonie. Nur sieben Gestapoaxtgriffe!

# nae din dealul feleacului date 1 iulie 2019 19:34 +9

D_lor perceptia populatiei cu privire la Judecatorii si Procurorii RO:"Precupeti(vinzatori precum cei de aprozar)ai dreptatii in robe si costume cu comportament de calai".Nu sint departe nici avocatii si ei fiind veleitari decit cu vocatie.

# Neanae date 1 iulie 2019 20:05 +9

Vina nu este a judecătorilor/magistraților/procurorilor care-și permit reguli proprii, ci a celor care permit indivizilor ăstora sa se manifeste ca niște golani de periferie. Caci vreau sa cred ca încă aceasta breasla are o deontologie, are de aparat valori și nu in ultima “instanța” sa lupte pentru DREPTATE! OPRIȚI-I ... MAHALAGII ȘI HAIMANALELE nu au ce cauta in CSM. Afara cu ei din magistratura dacă fac politica.

# Istrate Stelian date 1 iulie 2019 21:58 +8

Nu inteleg dece M.Justitiei nu intervine! La fel si Presedintele tarii si parlamentul Romaniei! Urgent masuri disciplinare si dati afara si din CSM si din magistratura! Tocmai ei nu respecta legile tarii?

# visu date 1 iulie 2019 22:40 +8

Rușine juzilor și procurorilor onești care tolerează și nu se opun cu orice preț unor astfel de comportamente! Rușine avocaților care nu se trântesc în instanțe la auzul ticăloșiilor inimaginabile! Rușine poporului ca nu protestează împotriva abuzurilor administrațiilor de orice fel! Da hai o dată în stradă omule și nu te lasă păcălit de agitatori și provocatori!

# ioaan date 2 iulie 2019 07:14 +7

Extaordinar! Chiar sa fie aceasta o problema fara solutie?

# X-link date 2 iulie 2019 07:17 -2

ROMANIA a fost predata la keie de psd 2.0

# Retardanis date 2 iulie 2019 10:12 +8

Daca membrii CSM nu se prezentau la comisie in care se discuta despre infiintarea DNA care sa aresteze nevinovati atunci chiulul era ilustrat ca "scut pentru infractori", dar in cazul SIIJ atunci chiulul se numeste "boicot" si cica este legitim. Aceleasi fapte se vad altfel, depinde ce ochielari iti pui, de la putere sau de la opozitie. De ce nu se propune o regula, ai lipsit de la 2 sedinte (motivat sau nemotiva, nu are importanta pentru ca nu te bagi intr-o comisie sa aduci adeverinte medicale) iti pierzi locul. As merge chiar mai departe, la curtile de apel si la ICCJ ar trebui sa fie complete care sa aiba in componenta jurati din randul cetatenilor.

# AIASTA PANORAMA IE DOVADA SUPREMA A DEPENDENTEI JUSTETEI date 2 iulie 2019 10:33 +7

Avocatul Poporului NU SE AUTOSESIZEAZA !?? Ministra Justitiei pare ca nu face fata functiei in care a fost desemnata: nu are nici un cuvant de spus in ceea ce priveste magistratii procurori care nu se prezinta la sedintele CSM? In aceste conditii cetateanul obisnuit nu pricepe cu ce se ocupa institutia Avocatului Poporului care ar trebui sa vada ca respectivi nu-si indeplinesc cu onestitate atributiile de serviciu si profita de banul public dupa bunul plac. Ce sa spunem de juramantul ministrului care pretinde ca slujeste natiunea!? Primul Ministru si Parlamentul Romaniei trebuie sa urgenteze schimbarea din functie a Ministului Justitiei care nu reuseste sa asigure responsabilizarea procurorilor in ceea ce priveste activitatile administrative la care acestia sunt obligati prin lege sa participe. Oare nu avem de-a face cu un grup organizat care nu slujeste interesul national prin incalcarea abuziva si repetata a obligatiilor pe care le au potrivit leglor si Constitutiei Tarii !??

# zatarra date 2 iulie 2019 11:47 +6

Penalii se acund in spatele functiilor pe 10.000 de euroi lunar. Pe banii nostrii. Frumos. El Presidente vede doar penalii rosii, aia albastrii e buni.

# Credite tonifiante pentru vrajeli, fericeala si iluminareli date 2 iulie 2019 12:01 +6

Pamfletele bunastarea ajuta... "Guvernacele de dup'89 miceshte rapid numarul de cetateni in tarc prin e-vapor-area mijlocurilor de productie egzistente in posesiunea tuturor citizenilor... dupa burzuluiala de umplere a boznarelor privatizante, apare-mare nevoede securidad si apara-ne - unloco de-dup'45, un'niciodat cineoare nu intrebat vot-la-urne daca vream neutrio, - donde gargaron-dregeao-carpeao neobosit bunu-mers haoretic al al jeustitziei dar in realidad treba sta pitito-co-coase multiple chiarsi dup9zeci - un loc unde parca respunsurile la intrebarile despre involutie-e(sic!) cautate inca de militia de dinainte de 1989 si se pare doar ca aflarea e o treaba care a fost interzisa pentru ca nu se gasesc protagonistii deloc nici la30 de ani de la evenimente...In toata a-ceatza vremuri... recolta'i vegheat' cu avereoane, raghete sau tance de descurajeu priete******asca in exercitii de inviorare multi-nationala... Caragialesc reloaded into digital-lampant-placut" Burzu-lu-ia-la-promotie

# rusine celor care i-au ales date 2 iulie 2019 14:26 +4

iar de nu le-o fi, sa le fie de cap si la zile mari sa le cada hardaie de jilava-n cap

# Pintea date 2 iulie 2019 14:51 +10

Ah, demult! Ati uitat ce fel de CSM am avut pe timpul cupletei ghica si hăineală? Nu le strunea nimeni pe cele 2 nevricoase! De fapt, cat timp a trecut de cand in CSM au fost judecatori mai normali la cap? Ah, mi-am amintit, inainte de dictatura basescu - coldea - macovei - kovesi! Insa vreau sa stiu de ce nu o trage nimeni la raspundere pe prichindica de birchall, asa cum s-au infoiat la d-nul Tudorel Toader cei din PSD, Luju, Antena 3, iar acum tacere! Birchal pretena lui klemm si gata! Ciocu mic!

# Nu mai e valabil : 3 nemotivate = out ? date 2 iulie 2019 23:58 +2

Ce bine ca mai realizam si noi , in urma paruielilor din justitie , ca si ei e varza (ca si tara , cum altfel) , ca prea ii credeam pana mai ieri rupti din soare . Ce greseala ! :-x

# Florins date 3 iulie 2019 00:01 +5

"Intregul sistem judiciar este oripilat de actiunea vadit politica."... D-le Savaliuc, lasati deoparte vaicarelile! SCRIETI si ACTIONATI in asa fel incat sa scapam de aceste naparci! CE TREBUIE FACUT: desiintarea CSM; alegeri noi pentru un nou CSM; OG a ministrukui Justitiei( la ce paparuda e acolo, nu prea cred); o LEGE a Parlamentului? CUM pot fi trase la raspundere aceste naparci? Acesti nemernici au facut o tara de rusine cu boicotul lor!

# Legea Societatilor Comerciale: La a 3-a Adunare Generala date 3 iulie 2019 10:12 +2

Orice Hotarare se poate adopta legal cu MAJORITATEA SIMPLA A CELOR PREZENTI - daca pe restul nu-i intereseraza sa-si exprime votul... Iar daca privi, sistemul de votare... cei care nu se prezinta nu-i pot impieica pe ceilalti sa voteze iar rezultatul votului este utilizat pentru stabilirea alesilor neamului... De ce la CSM e asa de complicat ? Ca sa-si faca de cap niste bugetari nesimtiti cu agenda secreta care nu reprezinta interesele romanilor ci interese straine !?? Ce spun procurorii care boicoteaza CSM cand DNA avea o sectie speciala care deschidea  dosaer tuturor judecatorilor pe baza de note secrete si protocoale: ERA DEMOCRATIE !??... Adicatelea Procurorii DNA REPREZENTAU DICTATURA PROCURORILOR IN ROMANIA !?? Si vor sa fie la fel ca inainte, nu !?? Afara cu ei din magistratura!!

# penalul date 3 iulie 2019 10:27 +8

Data viitoare cand voi fi citat de ... sabotor ... de Licu, nu ma voi prezenta pina cand citatia este semnata de Comisia de la Venetia si GRECO! :P

# romanul date 3 iulie 2019 12:08 +13

"Jalnicul spectacol de la CSM este dovada suprema a politizarii actului de justitie." Nu dragul meu, e dovada ca la CSM avem un grup infractional organizat de tip mafiot tolerat!

# mitocanu date 3 iulie 2019 13:23 +9

...eu votez plesoianu la prezidentiale...

# gelu date 3 iulie 2019 15:38 +5

Faceti-le voi cei de la luju ca entitate juridica plangere penala de abuz in serviciu, constituirea unui grup infractional organizat precum si de trafic de influenta in interes propriu i... securisti procurori si judecatori din CMS ce boicoteaza numirea Adinei Florea in fruntea SIIJ.

# manu date 3 iulie 2019 20:52 +1

trebuie data afara rezistenta Birchall

# AURA KAMINSCHI date 5 iulie 2019 11:38 -4

adina florea si cristian deliorga doi COLABORATORI NEDESPARTZITZI din Constantza unul DINTRE CELE MAI CORUPTE SISTEME DE JUSTITZIE DIN RRROMANICA.....OARE CUM PUTEA PLECA UNUL FARA CELALALT DIN CONSTANTZA...TREBUIE SA FIE LA BUTOANE SI IN CAPITALA.....CINE II SCAPA PE FOSTII PECERISTI.........CORUPTZI SI DISTRUGATORI AI STATULUI.... :-x

# Solomon de la CSM cica o protejează pe umflata Lancrănjan date 7 iulie 2019 15:47 0

Să ne ******m pe ei că ăia , greviștii siulii din CSM numai magistrați nu sînt, ci niște pomanagii politicxi Soros. Niște mîncători de rahat Sorosz. Mai mult, unuii din cei rebeli din CSM sînt drogați rezist. Solomon de la CSM cică o protejează pe umflata Lăncrănjan, procuroara rezistent , corb la corb nusi scoate ochii. cîtă încredere să mai ai într-o astfel de justiție? zero barat

# Kaminski esti o drogata rezist trimisa aici ptr FAKE NEWS date 7 iulie 2019 16:54 +1

Aura Kaminski esti o drogata rezist trimisa aici ptr FAKE NEWS. Nu dai exemple,doar orăcăi ca broasca rîioasă.Dna Florea reste unul din cei m ai onesti si muncitori procurori din Romania. Recomandata de un alt profesionist, dl Tudorel Toader

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.11.2019 – Tulus s-a dedulcit la viata de provincie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva