27 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

A INCEPUT DEMASCAREA – Inculpata de DNA, fosta vicepresedinta ANRP Ingrid Mocanu contraataca. Mocanu l-a denuntat la PICCJ pe specialistul DNA Dorel Postelnicu, care a efectuat expertiza la evaluarea imobiliara din dosarul "ANRP", pentru fals in declaratii. Postelnicu e acuzat ca a omis sa declare ca e asociat in firme care au ca obiect evaluari imobiliare si ca a incheiat contracte cu statul, chiar si fara licitatie. Postelnicu ar fi adus la DNA un expert angajat la societatea sotiei (Denuntul)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

11 April 2017 18:45
Vizualizari: 11272

Ingrid Mocanu (foto), fosta sefa a Directiei de avizare din Ministerul Justitiei care a ocupat si functia de vicepresedinte al ANRP, a formulat un denunt impotriva specialistului DNA Dorel Postelnicu, care a efecutat expertiza de verificare a evaluarii imobiliare in primul dosar ANRP, acuzandu-l de savarsirea a doua infractiuni de fals in declaratii, in forma continuata. Denuntul lui Ingrid Mocanu, pe care Lumeajustitiei.ro il prezinta in exclusivitate, a fost inaintat Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, in data de 6 aprilie 2017, si se refera la faptul ca Dorel Postelnicu, in calitatea sa de specialist – functie publica de executie in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Structura Centrala ar fi omis, in mod voit, inserarea in declaratiile sale de interese intocmite de la data angajarii sale in cadrul DNA si pana la data de 6 aprilie 2017 sa specifice calitatea sa de actionar la societati comerciale care au ca obiect inclusiv evaluarea proprietatilor imobiliare. Conform denuntului formulat de Ingrid Mocanu la PICCJ, specialistul DNA-Structura Centrala Dorel Postelnicu ar fi omis totodata, in mod voit, si sa declare contractele obtinute cu entitatile publice, unul dintre acestea fiind obtinut fara licitatie, de catre societatea comerciala la care sotia acestuia detine calitatea de asociat.


In denuntul sau, fosta vicepresedinta ANRP Ingrid Mocanu sustine ca fapta lui Dorel Postelnicu are "caracter continuat deoarece omisiunea declararii s-a perpetuat de-a lungul intregii perioade in care Postelnicu Dorel a avut calitatea de specialist in cadrul DNA si pana in prezent".

Or, precizeaza Ingrid Mocanu, "este evident ca nedeclararea acestor imprejurari are drept scop ascunderea calitatii de actionar a acestuia, pentru a facilita derularea unor afaceri ale acestor societati unor afaceri ale acestor societati, sub paravanul calitatii detinute de numitul Postelnicu Dorel, cea de specialist DNA dar si pe aceea de a ascunde starea de incompatibilitatea in care s-a aflat si se afla acesta. Aceasta cu atat mai mult cu cat societatea la care este actionar numitul Postelnicu Dorel are in obiectul de activitate si realizarea de evaluari, ceea ce poste da nastere unui conflict de interese".

Mai semnaleaza, de asemenea, Ingrid Mocanu in denuntul depus la PICCJ si faptul ca societatea SC Expert Eval SRL, din care Dorel Postelnicu s-ar fi retras la 13 decembrie 2008, partile sale sociale fiind cesionate catre sotia sa, ar fi incheiat contracte cu entitati publice, in urma carora s-au intocmit rapoarte de evaluare, ce nu au fost insa mentionate in declaratia sa de interese.

In opinia fostei sefe din ANRP, exista posibilitatea ca aceste conventii de prestari servicii incheiate de SC Expert Eval SRL sa fi fost determinate de influenta pe care Postelnicu ar fi putut-o exercita la nivelul respectivelor institutii publice, in vederea incredintarii acestora, chiar prin activitatea derulata la DNA.

"Ascunderea calitatii de contractat in conventiile de prestari servicii incheiate cu aceste institutii a societatii SC Expert Eval SRL este determinata de influenta ce poate fi exercitata de numitul Postelnicu Dorel la nivelul acestor institutii publice, pentru incredintarea acestora, chiar prin activtatea derulata in cadrul DNA. Avand in vedere ca si aceasta societate SC Expert Eval SRL are in obiectul sau de activitate efectuarea de evaluari si ca sunt contracte servicii de acest fel, este de inteles de ce a fost aleasa de entitatile sale publice contractante.

Astfel, cu certitudine acele entitati publice nu au fost verificate pana in prezent in privinta "legalitatii" evaluarilor efectuate de societatea la care sotia sa era asociat si nici societatea respectiva nu face obiectul unor anchete DNA, desi un numar foarte mare de evaluatori din Romania au devenit "penali" pentru estimarea unor valori din rapoartele de evaluare", se arata in denunt.

In plus, in acelasi denunt, Ingrid Mocanu dezvaluie ca o fosta angajata a societatii SC Expert Eval SRL, care in trecut ar fi obtinut la un concurs de angajare in functia de inspector de specialitate la Consiliul Judetean Neamt nota 2, a fost angajata la DNA – Structura Centrala ca specialist, in data de 27.03.2017, in specializarea evaluarea proprietatilor imobiliare.

In probarea celor sustinute in denuntul sau, fosta sefa din MJ Ingrid Mocanu a depus si o serie de inscrisuri, solicitand totodata ca, in probatoriu, PICCJ sa solicitate SC Expert Eval SRL transmiterea, in copie, a contractelor pe care le-a incheiat cu entitatile publice, dat fiind ca "este posibil sa existe mai multe astfel de contract si sa verificati procedurile de atribuire a acestor contracte si, daca este cazul, sa extindeti cercetarile si cu privire la acele posibile fapte".

*Cititi aici integral denuntul formulat de Ingrid Mocanu impotriva specialistului DNA Dorel Postelnicu

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 11 April 2017 19:22 +8

stim !!!!!!!!! si asta plingea si UMFLA!!!!!!!

# Canarul date 11 April 2017 19:35 +7

Nu mai scapă țara asta de Dorei ????

# ADEVARUL date 12 April 2017 10:44 +2

99% DINTRE EXPERTII JUDICIARI SUNT PROSTI SAU CORUPTI,AU FIRME CARE NU LE PERMIT SA SE MAI OCUPE DE EXPERTIZELE COMANDATE DE CATRE INSTANTE,ASTFEL TREC ZECI DE TERMENE,PANA CAND O PARTE INTELEGE SA-L PLATEASCA PE PROST SI ATUNCI PORCU GUITA FERICIT,DAR NU SUNT OAMENI.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2024 – CSM a deslusit anonimizarile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva