18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ACORD CONTRA NATURII – Procurorul General Augustin Lazar a dat dreptul membrilor Fundatiei Greenpeace sa participe la activitati de cercetare penala. PICCJ a semnat in 2018 un acord de colaborare cu Greenpeace prin care se obliga sa faca schimb de informatii si sa-si trimita note informative. Cum e posibil ca PICCJ sa aiba acord cu cineva care depune plangeri, denunturi sau sesizari privind savarsirea de infractiuni? Pe cand un protocol cu ONG-urile lui Soros?

Scris de: B.G. | pdf | print

30 August 2018 14:45
Vizualizari: 18232

Lumea Justitiei prezinta o noua colaborare parafata de Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (foto). Nu este vorba despre un protocol secret, si nici de unul incheiat cu vreun serviciu de informatii. Este vorba mai exact despre un acord de colaborare incheiat cu Fundatia Greenpeace Romania. O anomalie in opinia noastra, avand in vedere anumite prevederi din acest document, in special cea prin care membrilor Greenpeace li se dadea dreptul sa participe la activitati de cercetare penala. Ca sa nu mai spunem ca este total "contra naturii" ca un parchet, oricare ar fi el, sa aiba acord de colaborare cu un ONG care poate depune denunturi, plangeri penale si sesizari privind comiterea unor infractiuni la fel ca orice alt cetatean, fara sa beneficieze de drepturi in plus. Deci cu o parte din dosar. Pe acelasi principiu, PICCJ ar putea incheiat un protocol cu orice justitiabil, stabilind termeni clari de colaborare cu acesta si dandu-i posibilitatea de a participa la activitati de cercetare penala.


Acordul de colaborare dintre PICCJ si Greenpeace a fost semnat in data de 27.02.2018, si este publicat pe site-ul Ministerului Public, in conditiile in care acesta nu este unul secret. Obiectul acordului il constituie colaborarea PICCJ si Greenpeace pentru cresterea eficientei actiunilor de prevenire, descoperire si combatere a faptelor pagubitoare pentru integritatea fondului forestier national si a vegetatiei forestiere din afara acestuia, precum si pentru integritatea fondului cinegetic national si integritatea mediului.

Marea anomalie apare la articolul 4, punctul c din acord, care prevede urmatoarele:

Fundatia acorda sprijin procurorilor care efectueaza sau supravegheaza urmarirea penala in cauze care privesc incalcarea faptelor care fac obiectul prezentului Protocol, precum si organelor de politie judiciara din supravegherea acestora, asigurandu-se ca personalul sau raspunde, in cadrul prevazut de Codul de Procedura Penala, solicitarilor acestora de a declara in calitate de martori, de a furniza inscrisuri ori probe materiale pe care le detin, de a participa la activitati de cercetare penala”.

In opinia noastra, este cel putin anormal ca Procurorul General al Romaniei sa dea dreptul unor cetateni, chiar si membri ai unui ONG, sa participe la activitati de cercetare penala. In plus, in document nu se specifica ce inseamna concret acest lucru, formularea extrem de larga facandu-ne sa ne intrebam daca nu cumva activistii Greenpeace au primit chiar si dreptul de a participa la audierile si anchetele facute de procurori.

In acelasi acord, se explica si modul de colaborare dintre cele doua parti. Amintim in acest sens doar obligatiile PICCJ si Greenpeace de a tine la secret informatiile si datele care nu pot fi valorificate ca material probator, sa organizeze periodic intalniri de lucru, dar si sa-si trimita note informative.

Oare de ce a trebuit sa fie semnat un astfel de document, in conditiile in care activistii Greenpeace au dreptul, la fel ca orice persoana, sa sesizeze organele statului in cazul in care detin informatii despre comiterea vreunei fapte penale, iar procurorii au obligatia sa inregistreze si sa cerceteze plangerile, la fel ca in orice alt caz? Repetam, dupa acest model, Augustin Lazar ar trebui sa incheie protocoale cu orice persoana care detine informatii despre comiterea unei infractiuni si face plamgere sau denunt la parchet.

Pe de alta parte, ne intrebam cand va incheia PICCJ un protocol cu ONG-urile finantate de George Soros?

In final tinem sa facem precizarea ca articolul nu reprezinta o critica adusa Fundatiei Greenpeace, ale caror eforturi si actiuni sunt laudabile si apreciate in intreaga lume. Problema este la Procurorul General Augustin Lazar.

Iata Acordul de colaborare PICCJ-Greenpeace:


Comentarii

# Iulian date 30 August 2018 15:32 +18

Taica Lazar, poate inchei protocol si cu gradinita din Coclauti! Ar fi in avantajul ,,administrarii justitiei”! La mintea si pregatirea mata sau la ordinul altora, ai face-o si pe asta si chiar ai fi convins ca este legal, moral si in ,,interesul justitiei”! V-ati pierdut capul cu totul mai neterminatilor profesional!

# Toti viermalaii de pe lista Lazar eliminati din magistratura date 30 August 2018 15:50 +1

Aia de au semant . cica sustinere (de fapt ei se autodeclara ca-si depasesesc atrubutiiile) de fapt se cer afara . Va dati seama ce cocleala era si este in CSM si justitie, in general ? Aia s-au adus unii pe altii si acum cand e vorba sa li se taie macaroana de la banul public , hopa ...ne opunem . Va dau o veste , nu voi decideti !

# misu date 30 August 2018 15:58 +4

Mai sunt ilegalitati nefacute de tractoristul general? Vad ca e campion la protocoale care adauga la lege pentru ca asta vrea tovarasul Lazar. Incep sa cred ca luluta era mai cinstita fata de Lazar. Stiti ce cred eu despre aceste protocoale? Ca si unii si altii sunt incapabili sa isi faca treaba si apeleaza la tot felul de invarteli ca sa isi multumeasca stapanul. Cand un orb conduce alt orb, amandoi cad in groapa, primii orbi au fost coldea si kovesi, sa vedem perechea Lazar-Hellvig cand isi va rupe gatul.

# Edy date 30 August 2018 15:59 +5

De cand ONG-urile fac justitie? E legal? De ce nu sunt arestati? Ce face Tariceanu cu reforma si T ZERO, gandul lui e la alegeri, adica tot la malai si interese personale, nicidecum la reforma si la po******tie. De asta ONG urile au iesit in strada la proteste. E o nebunie curata tara asta. Cu actualii din politica care doar latra si cu justitia actuala plina full de mafie si ilegalitati. ONG urile sa faca justitie?!? Ce prostie de țară.

# morarescu date 30 August 2018 16:01 +2

mici securisti.. :cry: 8)

# Gilu date 30 August 2018 16:20 +6

Slava Domnului , ca Biserica Ortodoxa Romana a scapat ! Pana acum nu s- a dovedit ca ar exista vreun Protocol intre ...Stie cineva , ceva ? Doamne , Dumnezeule !

# Iulian date 30 August 2018 18:11 +1

Nu e nevoie deoarece functioneaza cel dinainte de 89! Mai mult, au ,,comandanti” tot de la ei!!!

# ”preoteasa” date 30 August 2018 19:40 0

:lol: La ce camere video sunt plasate in biserici...protocolul de dinainte de '89 -clar este incă in viguare!

# elena date 30 August 2018 18:44 0

Cel mai tare o sa ni se para aparitia un protocol secret cu biserica,unde popii,ca pe vremea fostei securitati,sa fi raportat toate spovedaniile,pentru a gasi Luluta coruptii.Nu cred ca au ratat aceasta oportunitate si accesul la o sursa primara.Daca-si dadea in primire evlaviosul corupt spaga primita?Sa nu fi la locul potrivit,cu omul potrivit?

# obiectiva date 30 August 2018 19:15 +2

:lol: GREENPEACE este fondata si finantata de catre ilustra familie ROCKEFELLER :P

# Iulia date 30 August 2018 22:49 +1

Pare ca si cum Greenpeace ar fi ajuns la spartul targului, si protocolul ramane fara obiect. Defrisarile masive s-au facut inainte de anul 2018, sunt nenumarate reportaje Tv si articole in ziare, care ne arata dimensiunea dezastrului din padurile Romaniei. Noi ce sa mai intelegem, ca in perioada de dinainte de 2018 Greenpeace nu a avut informatii care sa-l tina ocupat pe Taica Lazar, iar acum, cand nu prea au mai ramas paduri de taiat, o sa apara brusc informatiile iar cei vinovati de jafurile din ultimii ani vor fi pedepsiti? Mi-e greu sa cred. Mai urmeaza sa aflam ca exista protocoale cu Presedintia sau cu extraterestrii. Oare n-ar fi mai simplu pentru toata lumea, daca Taica Lazar si SRI ne-ar spune cu cine nu au incheiat protocoale?

# ION date 31 August 2018 05:20 0

   In ce temei legal accepti  tu ca un ONG "sa participe la activitati de cercetare penala"(art.4/c din PROTOCOL ) ESTI O RUSINE  SI O NULITATE  tovarase prof.universitar DOCTOR ! Pe vremea "impuscatului" ai fi fost judecat in "piata".

# X date 31 August 2018 07:33 +3

Acum cativa ani Greenpeace a vrut sa angajeze un coordonator pentru voluntari. Mi-am trimis CV-ul si am fost chemat la interviu. Tipul cu care am vorbit era un austriac. Interviul a decurs absolut firesc pana in momentul in care a trecut la un nivel "underground" (probabil ca el il considera superior) intrebandu-ma ce parere am fata de strategiiile lor: in momentul in care ei "apara" (sublinierea mea) o cauza si nu obtin rezultatul scontat trec la actiuni mai putin pasnice. Pentru asta ei trimit in tara respectiva niste voluntari la protestele care au un caracter violent dupa care ii extrag. Cred ca am facut o figura la auzul acestor lucruri :))) caci dupa ce i-am spus ca nu pot da un raspuns (i-am spus ca nu stiu ce sa spun) interviul s-a terminat brusc dupa cateva intrebari, individul schimbandu-si complet atitudinea fata de mine. A fost o tentativa de racolare, daca ziceam "e ok sa fiu trimis in alta tara" sau "e ok sa trimit pe altii in alta tara" treceam la alt set de intrebari.

# santinela date 31 August 2018 07:44 0

Nu mai este nevoie sa aratati ca Lazar este un dobitoc,acest lucru este stiut deja !

# mine date 31 August 2018 08:10 0

Daca cineva il scutura bine pe Procurorul General " Augustus"" Lazar , va afla cu Siguranta ca are protocoale,intelegeri cu : Soros, Putin, REGIDA, ANTIFA, Ku-Kux-Klan, Mafia Siciliana, Cosa Nostra,Yakuza si multe altele. SRI are protocoale secrete incheiate cu serviciile tarilor care au interese de orice fel in Romania.

# X date 31 August 2018 09:10 0

Acum cativa ani Greenpeace a vrut sa angajeze un coordonator pentru voluntari. Mi-am trimis CV-ul si am fost chemat la interviu. Tipul cu care am vorbit era un austriac. Interviul a decurs absolut firesc pana in momentul in care a trecut la un nivel "underground" (probabil ca el il considera superior) intrebandu-ma ce parere am fata de strategiiile lor: in momentul in care ei "apara" (sublinierea mea) o cauza si nu obtin rezultatul scontat trec la actiuni mai putin pasnice. Pentru asta ei trimit in tara respectiva niste voluntari la protestele care au un caracter violent dupa care ii extrag. Cred ca am facut o figura la auzul acestor lucruri :))) caci dupa ce i-am spus ca nu pot da un raspuns (i-am spus ca nu stiu ce sa spun) interviul s-a terminat brusc dupa cateva intrebari, individul schimbandu-si complet atitudinea fata de mine. A fost o tentativa de racolare, daca ziceam "e ok sa fiu trimis in alta tara" sau "e ok sa trimit pe altii in alta tara" treceam la alt set de intrebari.

# un mizantrop date 31 August 2018 17:42 +1

Mie mi se pare ca se inlocuieste statul de drept cu statul in cap, adica, orice institutie poate deveni orice alta institutie prin proctocoale. Nu mai e nevoie de puterile statului consfintite prin constitutie, orice vrei, orice ai nevoie obtii prin semnarea unui protocol de "prestari de servicii"...Daca nici asta nu e malignizarea statului, eu nu stiu ce sa mai zic... si a inceput cu ani in urma, odata cu aparitia secretizarilor, a ORNIS, zonelor de securitate, comisiilor de integritate, functionarilor de securitate, adica infiltrarea tuturor institutiilor cu securisti si cu oamenii lor, pentru ca SRI are drept de infiintare de societati comerciale, pentru ei asta putea fi o activitate comerciala, de prestari de servicii, notele de plata vin la dobitocul platitor de taxe...Aici se impune amputarea membrului bolnav si SRI e gangrena principala a statului roman, urmeaza procuratura, important e ca Romania sa supravietuiasca si fara aceste operatii nu prea are cum...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva