5 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ACTELE BINOMULUI – Colonelul SRI Daniel Dragomir prezinta o noua mostra din colaborarea DNA-SRI. Procurorii DNA Claudiu Dumitrescu si Ana Dana i-au cerut generalului SRI Florian Coldea, date despre mai intrarea in tara a unor cetateni greci: “Unde apare in fisa postului Primului Adjunct ca trebuie sa verifice intrari in Romania la solicitarea directa a DNA? Nicaieri... Avea Coldea SRL baze de date cu privire la intrarile in tara a cetatenilor UE? Sper ca nu” (Adresa)

Scris de: G.T. | pdf | print

12 October 2017 17:36
Vizualizari: 7487

Colonelul SRI Daniel Dragomir continua dezavluirile despre “Binom” si despre colaborarea dintre Serviciul Roman de Informatii si Directia Nationala Anticoruptie, in perioada in care cele doua institutii au fost conduse de generalul Florian Coldea (foto stanga), respectiv Laura Kovesi. Dragomir a prezentat, joi 12 octombrie 2017, un nou document care priveste “culoarul justitiei”.

Este vorba despre o adresa, din aprilie 2014, a fostului sef al Sectiei a II DNA Claudiu Dumitescu (foto dreapta) si a procuroarei Ana Dana catre fostul prim-adjunct al SRI, generalul Florian Coldea. Cei doi procurori DNA ii solicitau lui Coldea date despre intrarea in tara, in anul 2004, a trei cetateni greci, despre care Dragomir afirma ca nu erau nici teroristi, nici spioni, nici criminali organizati.


In textul care insoteste documentul publicat pe blogul propriu – dragomirdaniel.ro -, colonelul SRI se intreaba, pe buna dreptate, de cand pana cand seful operativ al Serviciului Roman de Informatii are in fisa postului verificarea intrarilor in tara la solicitarea DNA. De asemenea, Dragomir se intreaba daca avea Florian Coldea baze de date in legatura cu intrarile in Romania ale cetatenilor UE.

Nu in ultimul rand, Daniel Dragomir aminteste de practicile Securitatii dinainte de 1989, care obisnuia sa controleze strict cetatenii straini. Colonelul SRI subliniaza in acest context ca Romania a devenit intre timp tara UE, dar ca Florian Coldea si Laura Kovesi se considerau stat in stat, nefiind interesati nici macar de regulile Uniunii Europene.

Iata textul colonelului SRI Daniel Dragomir si documentul prezentat de acesta:

Va prezint astazi un document relevant, o solicitare directa si personala a DNA catre Prim Adjunctul SRI, Florian Coldea.

Culoarul justitiei pus in lumina.

In acest document se arata ca in luna aprilie 2014, DNA ii cere direct Primului Adjunct date cu privire la intrarea pe teritoriul Romaniei in anul 2004 a trei cetateni UE (greci). Cei trei greci nu erau nici teroristi, nici spioni si nici criminali organizati.

Unde apare in fisa postului Primului Adjunct ca trebuie sa verifice intrari in Romania la solicitarea directa a DNA?

Nicaieri.

Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, care are in competenta aceste lucruri, exista in 2014?

Da.

De ce s-a facut aceasta solicitare la SRI?

Coldea SRL stie. Se specializase in 2014 sa caute denuntatori. Mare lucru daca putea sa ii agate si pe niste cetateni UE.

Avea in 2014 Coldea SRL baze de date cu privire la intrarile in tara a cetatenilor UE?

Sper ca nu.

Desi, una din preocuparile intense ale fostei Securitati era controlul strict al strainilor. De aceea, pana in 1960, Comandamentul de graniceri se aflase sub jurisdictia Ministerului de Interne pentru a lucra direct cu DSS. Dar punctele de frontiera au ramas pana la Revolutie cu dubla comanda – mai ales la DSS.
De aceea in Rusia si astazi trupele de graniceri si punctele de frontiera se afla sub coordonarea FSB.

Problema este ca in 2014 Romania era deja stat membru al UE.

Democratia si UE arata bine la TV, dar Coldea SRL si PFA Kovesi se considerau stat in stat.

Nici regulile UE nu ii interesau.

Doar, DNA sa vina sa va ia…


Comentarii

# 112 date 12 October 2017 21:59 +1

Voi nu observati ca pentru Claudiu Dumitrescu semneaza altcineva.Noroc ca eu ii cunosc semnatura si mi-am dat seama de acest aspect.

# Co-ko date 12 October 2017 22:04 +5

Relevant e ca a semnat ala sau altul ptr el? Asta ai inteles tu? Relevant e ce spune documentul. Relevanta e stransa colaborare sri-dna. Relevant e ca gheneralul coldea se ocupa cu intrari din tara

# 112 date 12 October 2017 22:12 +1

Eu nu sunt de acord cu metodele DNA-ului dar am sesizat o chestiune de forma.Eu am inteles mai mult decat crezi tu :lol:

# Pif date 13 October 2017 08:44 0

Bre, Co-Ko, daca procurorii DNA l-ar fi intrebat pe Coldea unde este comoara lui Decebal ar fi fost un indiciu evident ca el, Coldea, ar fi gasit comoara si ar fi uitat s-o imparta cu cei din DNA ? In rest, da,din solicitarea respectiva se poate deduce ca exista o stransa colaborarea sri-dna in virtutea careia il puteau intreba si cat este ceasul...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.12.2023 – Iata viitorii sefi ai CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva