15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ACTIVISTII ATACA MAGISTRATII CURAJOSI – Asociatia procurorului Bogdan Pirlog, cel care le-a facut dosar jandarmilor care au oprit lovitura de stat a bandelor #rezist, a pus ochii pe presedinta Tribunalului Timis Adriana Stoicescu. ONG-ul activist a sesizat Inspectia Judiciara dupa demascarea “pseudo procurorilor” si “pseudo judecatorilor” care au sarit la gatul Danei Giorbovan. Adriana Stoicescu: “Nevoia de dreptate m-a determinat sa devin judecator. Nevoia de adevar m-a impins sa ies public”

Scris de: George TARATA | pdf | print

28 August 2019 12:25
Vizualizari: 9632

Au inceput atacurile la adresa magistratilor onesti si curajosi, care si-au exprimat sustinerea fata de judecatoarea Dana Girbovan, propusa la Ministerul Justitiei. Prima care a fost luata la ochi de tabara #rezist din magistratura este judecatoarea Adriana Stoicescu, presedinta Tribunalului Timis. Iar “vina” ei consta in faptul ca a facut o radiografie cat se poate de corecta, credem noi, a cangrenei care a cuprins Justitia, explicand in acelasi timp de ce magistratii activisti care au declansat o campanie impotriva Danei Girbovan sunt disperati de gandul ca aceasta ar putea deveni ministru al Justitiei.


Concret, un oarecare ONG unde presedinte este procurorul militar Bogdan Pirlog - cel care le-a facut dosar jandarmilor care au oprit lovitura de stat pusa la cale de bandele #rezist, care se suie pe trepetele Curtii de Apel Bucuresti ca sa protesteze impotriva puterii politice si legii, facandu-si insa timp si pentru imbratisari tandre cu vestita Camelia Bogdan (foto 1), si care a luat nota 3,25 la concursul pentru sefia SIIJ – a sesizat Inspectia Judiciara impotriva judecatoarei Adriana Stoicescu, pe care o acuza de manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu, dupa o postare in care sefa Tribunalului Timis isi anunta sustinerea fata de Dana Girbovan. Actiunea ONG-ului lui Pirlog, denumit pompos “Asociatia Initiativa pentru Justitie”, a fost anuntata de un site frecventat de magistratii #rezistenti, G4media. In mare, judecatoarea Adriana Stoicescu este acuzata ca si-a permis sa vorbeasca despre “pseudo justitie”, despre “pseudo procurori” sau “pseudo judecatori”, dar si despre republica procurorilor, referindu-se la cei care fac scandal de teama ca Dana Girbovan ar putea deveni ministru al Justitiei. In aceeasi sesizare, acelasi ONG-activist a mers pana acolo incat a facut chiar si o analiza gramatica a afirmatiilor Adrianei Stoicescu, doar-dora vor reusi sa obtina ceea ce isi doresc.

Replica Adrianei

De partea cealalta, dupa aparitia stirii cu sesizarea Inspectiei Judiciare, judecatoarea Adriana Stoicescu (foto 2), unul dintre magistratii apreciati de colegii si romanii de buna credinta pentru pozitiile sale, a replicat elegant, anuntand ca se va abtine de la orice declaratie si comentariu public pe parcursul verificarilor disciplinare, si ca se va supune hotararilor Inspectiei Judiciare. Totusi, presedinta Tribunalului Timis a tinut sa sublinieze ca nevoia de dreptate a facut-o sa devina judecator, iar nevoia de adevar a impins-o sa vorbeasca public.

Iata raspunsul judecatoarei Adriana Stoicescu la atacul activistilor:

Nevoia de dreptate m-a determinat sa devin judecator.

Nevoia de adevar m-a impins sa ies public.

Sa va vorbesc.

Sa ma cunoasteti.

Azi, mai mult ca niciodata, va promit din nou ca nimeni si nimic nu ma va impiedica sa respect si sa aplic legea cu buna credinta, sa fac dreptate, cu smerenie si cu privirea indreptata tot timpul spre Supremul Judecator.

Sa va ascult si sa va inteleg, sa ma aplec cu grija si responsabilitate asupra destinelor ce vin in fata mea, acolo unde cred eu ca imi este locul, in sala de judecata.

Fidela principiilor pe care mi le cunoasteti deja, ma voi abtine de la orice comentariu si declaratie publica, pe parcursul derularii procedurii disciplinare.

Si, mai presus de orice, ma voi supune, cu respect, hotararilor Inspectiei Judiciare”.

In final, prezentam din nou postarea presedintei Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, text care i-a scos din minti pe magistratii #rezistenti:

"Atacurile imunde la adresa Danei Garbovan dovedesc micimea incredibila a unei societati rupta complet de normalitate si moralitate.

Politicienii corupti in tovarasie cu interlopii sponsori nu isi pot imagina o justitie altfel decat cea pe care aproape au reusit sa si-o creeze.

Pseudo justitia lor.

A pseudo politistilor, agramati si burtosi, platiti regeste sa anunte cand vine potera cu vreo enervanta perchezitie domiciliara.

A pseudo procurorilor, cei care au pus bazele republicii lor, in care inculpatul spune ce lapte a supt de la mama doar sa isi scape sotia insarcinata de un mic viol, asa cum discret i s-a sugerat ca s-ar putea intampla daca nu declara ce trebuie.

A pseudo judecatorilor care scriu minute la dictare, asteptand infrigurati concediul intr-o tara exotica, pentru a sta linistiti in jacuzzi cu prietenul tocmai salvat…

Asta s-a dorit.

Partial au reusit, cata vreme pare ca avem magistrati care folosesc codul penal doar sub piciorul mesei, pentru a nu tulbura spriturile care ii asteapta, numai bune si racoritoare dupa o zi obositoare ….

Partial au reusit, cata vreme avem fotografii de busturi bine lucrate si recitaluri de manele…

Partial au reusit, cata vreme avem procurori care nu au intocmit in viata lor un rechizitoriu, dar tin lectii de drept constitutional.

Partial au reusit, cata vreme avem juzi care tin discursuri politice, declarand apoi ca inspectia judiciara trebuie tratata cu sictir si o discreta flegma…

Oamenii simpli nu vor, insa, pseudo justitia infractorilor. Vor sa stie ca cei in fata carora vin cu respect si speranta cunosc legea si o aplica cu buna credinta.

Vor sa stie ca cei care gresesc platesc.

Vor sa se simta aparati si respectati in propria tara.

Politicienii avizi de putere si corupti, cei in asteptarea puterii si flamanzi, rubedeniile si prietenii lor nu vor asta.

Vor o justitie a lor, aservita politic si care sa raspunda doar ordinelor.

Minciunile ordinare, dezinformarea si laturile aruncate in capul magistratilor onesti sunt singurele lor arme impotriva justitiei normale.

Pentru ei si pentru magistratii pe care ii protejeaza, inspectia judiciara si sectia de investigare a magistratilor sunt cele mai mai mari rele care pot exista in justitie pentru ca sunt singurele institutii care pot opri reinstaurarea republicii pseudo procurorilor, domnia autosuficientei, a lipsei de profesionalism, a lipsei de responsabilitate.

Iar un ministru integru si profesionist echivaleaza cu un dezastru.

Vestea proasta e ca Dana Garbovan nu e singura.

Chiar daca nu ii vedeti, are alaturi de ea magistratii care cred cu tarie in vocatia lor.

Care nu fac compromisuri.

Si care nu vor permite sa va folositi de ei pentru a va atinge scopurile murdare”.

Comentarii

# George date 28 August 2019 13:06 +2

Felicitarii Doamna judecator entru interesul dvs.de a apara legea ,dreptatea care o asteapta atita lume neindreptatita de catre unii din sistem care nu gindesc ca dvs.Doresc sa fiti un exemplu si pentu altii ,sa apere interesele celor care au dreptate si care merg de anii de zile prin instante pentru un drept ce le revin dar , luat de escrocii

# un oarecare date 28 August 2019 13:46 +2

De când cadrele militare sunt angajate politic, au opinii politice? Grav este că acest Pîrlog este și procuror militar, care a protestat (ilegal!) în fața Curții de Apel București, a înființat un ong fiind ofițer al armatei române pe care-l conduce! Pîrlogul ăsta încalcă multe legi care nu-i permit să se manifeste public în calitatea sa de ofițer al armatei române și procuror militar...

# Ioana M. date 28 August 2019 13:46 +2

Se incalca cumva art.28 lit.a) si art. 29 lit.g) din Legea nr.80/1995 ?

# Edelweiss - Ivory Tower Scout date 28 August 2019 13:47 +5

Asta cu reclamația împotriva Stoiceascăi este plecată nu de la prostovanul de pîrlog ci e parte componentă a războiului infam dus de danileț & cicisbeii & țucălarii & trollii. La mijloc e asociația idiotului acela de pîrlog, care simte că lucrurile se mișcă pe scena socială și o să ajungă și el și amicul danileț, pentru mulți ani locatari ai imobilului de pe șos. Alexandriei nr. 154. Nimeni n-a po******rizat reclamația lui pârlog decât U.M. g4media și, interesant!, săgeata lui danileț, reclamagioaica dereglată la căpuț ce răspunde la numele de Oliviana Ursuleac. Omuleața asta, care redactează petiții online cerând Trib. Buc să... fie desființat PSD-ul, este un monument de infamie, fiind nimeni alta decât cea care a bombardat-o pe Adina Daria Lupea cu nu mai puțin de 8 reclamații la IJ.

# Edelweiss - Ivory Tower Scout date 28 August 2019 13:48 +2

Iacătă ce postează săgeata danilețului pe pagina creată și utilizată în vederea hărțuirii unor magistrați: „Voi dubla și eu sesizarea pentru postarea făcută de jud Stoicescu.” https://www.facebook.com/OlivianaUrsuleac/ E clar acuma cine sunt aceste săgeți și ce derbedei cu robe îi sforăresc?

# Edelweiss - Ivory Tower Restorer date 28 August 2019 13:58 +3

Ce anume se frăsuiesc și se bulbucă pîrloguții, nătăfleții, danileții? Citez de pe U.M g4media: „”Inițiativa pentru Justiție” consideră că postarea prin care Stoicescu își exprima sprijinul pentru Dana Gîrbovan pentru preluarea postului de ministru al Justiției conține termeni ofensatori la adresa unei părți a magistraților.” :roll: Poate acuma, la ora 23.59.59, o să le intre și juzilor la căpuț necesitatea obiectivă a eliminării porcușorilor din casta celor învestiți religios, social, istoric, cutumiar, legal cu atributul îndeplinirii actului de justiție („Caută Dreptatea și numai Dreptatea!”. Poate acum vor conștientiza și juzii - singurii magistrați conform semanticii și tradiției - necesitatea aducerii porcușorilor la nivelul podelei sălii de judecată, la un statut normal de funcționari publici cu statut special, absolvenți de științe juridice și al căror rol este apărarea și protejarea unor valori sociale”. Heraus porcușorii din rândul magistraților!

# I.J. date 28 August 2019 14:38 -2

Veste proastă pentru autorii sesizării: Soluţia I.J.: Dispune clasarea...(d-na jude de la Timiş s-a exprimat în termeni generali...)/(sau foarte puţin probabil să se dispună respingerea sesizării). Trimiterea în judecată disciplinară... la calendele grevceşti! Când mai formulaţi sesizări, studiaţi mai atent art. 99/lg. 303/2004.

# Pintea date 28 August 2019 15:56 +2

”Domnule, jandarmii bat în toată lumea asta! Când se dă cu pietre în ei, ei reacționează. În toată lumea jandarmul este protejat de lege. Da, dacă ar veni măicuțe, care să nu atace jandarmii, să nu dea cu pietre, să nu dea cu scânduri după ei, aș zice că e bine să faci o asemenea amenințare publică. Ei au însă intervenția în forță reglementată, de-asta sunt dotați cu bastoane. Să le ia bastoanele! Au de apărat instituții, uneori sunt situații de oarecare criză, când o mulțime furioasă se îndreaptă către instituțiile respective. Ce să facă jandarmii, să se dea deoparte că a spus dom ministru? Are în lege să apere instituția!” Cine ne spune chestia asta? Basescu, in Evz, pe 29 iulie! ”Fostul șef al statului a mai punctat că decidenții aleg să atace instituțiile, pentru că știu că acestea nu vor reacționa, în loc să aplice sancțiuni celor care au greșit”.

# Valter Cojman date 28 August 2019 16:04 +1

Coruptilor, infractorilor, incompetentilor si securistilor din "justitea" de******romana nu le convine cand cineva spune adevarul... Ei vor ca doar ei, cu minciunile lor, sa fie ascultati si bagati in seama... Magistratii competenti, onesti si necontrolabili de statul paralel securisto-stalinisto-nazist de tip mafiot sa nu aibe dreptul la opinie si la libertatea cuvantului.

# Pintea date 28 August 2019 16:04 +2

Tot Basescu:”Deci n-avem de ce să ne întrebăm de ce instituțiile în general sunt timorate, pentru că politicienii se răcoresc pe ele. Au lașitatea de a nu spune românilor în față ce-i de spus și se îndreaptă către instituții, că știu că alea trebuie să tacă. Mai ales astea militarizate înghit și tac, pentru că sunt dependente de politicieni. Deci, vorbim de niște instituții timorate, iar dl. președinte Iohannis, ca de altfel și dna Dăncilă fac parte dintre oamenii politici care frecvent au atacat instituțiile în loc să le apere. S-au obișnuit să atace instituții, în loc să acuze oameniI care au greșit. Ăia trebuie sancționați, dar nu instituțiile în ansamblul lor! Vine un nou ministru într-o zi și spune: Jandarmeria să nu…Păi, asta e o instituție, frate, de care ai nevoie, de care poți avea nevoie oricând”.

# Pintea date 28 August 2019 16:05 +1

Tot Basescu:”Deci n-avem de ce să ne întrebăm de ce instituțiile în general sunt timorate, pentru că politicienii se răcoresc pe ele. Au lașitatea de a nu spune românilor în față ce-i de spus și se îndreaptă către instituții, că știu că alea trebuie să tacă. Mai ales astea militarizate înghit și tac, pentru că sunt dependente de politicieni. Deci, vorbim de niște instituții timorate, iar dl. președinte Iohannis, ca de altfel și dna Dăncilă fac parte dintre oamenii politici care frecvent au atacat instituțiile în loc să le apere. S-au obișnuit să atace instituții, în loc să acuze oameniI care au greșit. Ăia trebuie sancționați, dar nu instituțiile în ansamblul lor! Vine un nou ministru într-o zi și spune: Jandarmeria să nu…Păi, asta e o instituție, frate, de care ai nevoie, de care poți avea nevoie oricând”.

# Pintea date 28 August 2019 16:06 +2

Tot Basescu:”Deci n-avem de ce să ne întrebăm de ce instituțiile în general sunt timorate, pentru că politicienii se răcoresc pe ele. Au lașitatea de a nu spune românilor în față ce-i de spus și se îndreaptă către instituții, că știu că alea trebuie să tacă. Mai ales astea militarizate înghit și tac, pentru că sunt dependente de politicieni. Deci, vorbim de niște instituții timorate, iar dl. președinte Iohannis, ca de altfel și dna Dăncilă fac parte dintre oamenii politici care frecvent au atacat instituțiile în loc să le apere. S-au obișnuit să atace instituții, în loc să acuze oameniI care au greșit. Ăia trebuie sancționați, dar nu instituțiile în ansamblul lor! Vine un nou ministru într-o zi și spune: Jandarmeria să nu…Păi, asta e o instituție, frate, de care ai nevoie, de care poți avea nevoie oricând”.

# Procurorul date 28 August 2019 16:08 +3

Foarte interesant cum un nimeni în drum, o nulitate profesională, un securist de cea mai joasă speță, un nesimțit pe față și o caricatură nereușită a sorții, are îndrăzneala să inițieze un demers jalnic împotriva unei foarte respectate judecătoare. Asta da tupeu în formă continuată, de la unul care numai tâmpenii a făcut în funcția de procuror. Dar, la ce să te aștepți de la un Pârlit... ăăă...pardon Pârlog ? Ar trebui ca, după ce Inspecția Judiciară, va da cuvenita clasare a mizeriei oengisto-haștagisto-soroșisto-securiste, d-na judecător să-l acționeze în instanță pe individ, pe persoană fizică, și să-l execute ulterior silit, de nici chiloții de pe el și nici câinele din casă să nu-i mai rămână. Numai așa se vor învăța aștia minte, altfel nu.

# Trebuia până acum! date 28 August 2019 16:14 -1

După mai bine de doi ani în care s-au mai slăbit metodele "statului de drept", apar curajoșii! Acum au curaj! Până acum de ce nu ați strigat domnilor/doamnelor ? De aceea acum este foarte greu și tardiv a mai îndrepta ceva, de a mai reforma ceva! Pentru că ați stat cu capu-n nisip ani de zile, știați ce și cum se întâmpla!....

# 14you date 28 August 2019 16:34 +2

Salut curajul,profesia bine facuta in spiritul adevarului,a legii si a constiintei curate!Salut astfel de judecatoriSalut numirea dnei Garbovan,om de inalta tinuta,nimic de reprosat!Micimile astea parlogite vor disparea in neantul prostiei lor,sunt zvacnete de muribunzi,nu-si vor mai avea loc intre profesionisti!E tot ce pot sa spun,atata timp am vorbit despre astia ca acum doar ma uit la ipocrizia,minciuna si prostia lor cum iese la liman!Respect!

# O informatie! date 28 August 2019 16:59 +2

STIE cineva , de unde a aparut BOSCHETARUL JEGOS pe nume Ceausescu Marian , care bantuie prin Bucuresti ca un strigoi lasat liber fara LESA. biografie. loc de munca(salariu). certificat medical. cazier juridic. cine dirijeaza si-l informeaza. .etc. Rog informatii Cu multumiri!

# Vasile date 28 August 2019 17:26 +3

Acest individ Pirlog, este cadru militar activ, constat ca nimeni nu ia nici o masura impotriva acestui individ avind in vedere ca pe linga calitatea de procuror este si cadru militar activ! Legea 80/ 1995: Secțiunea a 3-a Interzicerea sau restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți Art. 28. - Reviste (1) Cadrelor militare în activitate le este interzisă exercitarea următoarelor drepturi: c) să declare sau să participe la grevă. Art. 29. - Cadrelor militare în activitate le este restrânsă exercitarea unor drepturi și libertăți, astfel: g) participarea la mitinguri, demonstrații, procesiuni sau întruniri cu caracter politic ori sindical este interzisă, cu excepția activităților la care se participă în misiune; Art. 30. -....... Pai ce face acest individ este clara incalcarea legii 80/1995

# Un condamnat la comanda pseudo-procurorilor date 28 August 2019 18:01 +2

Va felicit cu mare bucurie Stimata Doamna Judecator Adriana Stoicescu. Cu regret, va spun insa ca I.J. va va executa. Nu vor avea curajul sa le dea peste bot JAVRELOR . Eu unul am trecut pe la I.J. intr-o reclamatie impotriva unei lichele de procuror de la Constanta. Cand le-am aratat marilor inspectori inscrisuri ca am fost trimis in judecata pe Protocoalele odioase si pe Planuri de Actiune Comuna I.J. nici nu a vrut sa auda, sa retine acele inscrisuri sau sa faca vreo trimitere la ele in Raportul lor. S-au multumit sa constate ca au trecut mai mult de doi ani de la data savarsirii abaterii disciplinare de catre Marea Lepra de porcuror ( nu am gresit, e porcuror nu procuror ) si a intervenit prescriptia raspunderii. Vedeti cat de egali sunt cetatenii Romani in fata legii, cum Constitutia garanteaza ?!. Porcurorii si Judecatorii corupti ( nu neaparat cu bani sau foloase necuvenite, coruptia putand fi si sub alte forme ) beneficiaza de termene de prescriptie speciale.

# Un condamnat la comanda pseudo-procurorilor . Continuare date 28 August 2019 18:39 +2

Dupa cum ati spus Doamna Judecator Adriana Stoicescu nu veti mai comenta in nici un fel, nimic, pana la finalizarea cercetarii disciplinare si solutia Raportului I.J. Intreb insa, pe alti cititori ai acestui comentariu, stiind ca inca mai sunt judecatori de buna credinta ( nu pot identifica si nici nu l-as banui pe vreun porcuror de asa ceva ). Ce parere aveti despre faptul ca o contestatie in anulare este, prin prev. NCPP, lasata in competenta de judecata a aceleiasi instante ? Va avea cineva, vreodata, castig intr-o contestatie in anulare judecata de aceiasi C.A. ?? IOC zice Tur cul, si eu la fel. Ati vazut cat de mult a fost amputat recursul in casatie ? Rog profesionistii in domeniu sa comenteze despre gradele de jurisdictie si, mai ales, despre caile extraordinare de atac, contestatia in anulare si recursul in casatie. Vis'a'vis de practica CEDO in materie vor avea ce scrie. Cei ce cititi aceste comentarii rog sa va amintiti semnificatia talerelor Balantei justitiei.

# Nale Masiuv date 28 August 2019 23:10 0

Curaj, d/na judecator. Nu ati gresit cu nimic. Ce vi se intampla este o ilustrare perfecta a pildei cu fariseul, ce arata dispretuitor pe vamesul pocait. Cei ce va ataca sunt coplesiti de perfectiunea sistemului cu care se identifica si militeaza pentru o justitie dupa chipul si asemanarea lor. Intr-atat de independenta, incat nu mai rezoneaza cu nevoile celor mici. Tragedia de la Caracal nici ca a existat. Burtosii de serviciu si-au revenit din socul de moment si ataca din nou. Dupa toate cele intamplate au gasit de cuviinta sa se razbune tot pe cei mici, inasprind, nu-i asa, sanctiunile pentru deranjul la 112. Cine va stabili oare caracterul nejustificat al apelului 112. Tot politistul care i-a raspuns Alexandrei. Si ce fac cei ce protestau de mama focului de grija justitiei si a cetateanului. Va ataca, pentru ca nu laudati in corul lor perfectiunea unui sistem judiciar dezumanizat .

# Pîrlog un jeg rezist date 29 August 2019 01:05 0

Pîrlog, un jeg rezist. Și fiecare jeg moare pe limba lui.

# santinela date 29 August 2019 07:29 0

Bai procuror,purtator de un neuron militar, ai curajul sa-ti faci prezenta prin Timis nenorocitule ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva