29 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ACUM SA-L VEDEM PE HELLVIG CAT E DE CURAJOS – Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu il someaza pe directorul SRI: „Opinia publica asteapta sa vada in ce masura a contribuit SRI la transformarea Romaniei in 'stat mafiot', in ce masura SRI si-a abandonat misiunile legale in favoarea unor actiuni politice partizane, unele chiar impotriva fundamentelor democratiei si statului de drept, cazuri concrete cand Justitia a fost transformata in campul tactic al SRI”

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 ianuarie 2017 12:15
Vizualizari: 11517

Comisia care il va ancheta pe generalul SRI Florian Coldea (foto dreapta) nu trebuie sa se limiteze doar la eventuala incalcare a legii sau deontologiei profesionale de catre acesta, ci trebuie sa mearga mult mai departe si sa explice in ce masura Serviciul Roman de Informatii a contribuit la transformarea Romaniei intr-un „stat mafiot”, expresie uzitata chiar de Traian Basescu. Asta ii cere presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu directorului SRI Eduard Hellvig (foto stanga).


Tariceanu arata, intr-un comunicat de presa, ca verificarea respectarii deontologiei de catre angajatii SRI este o obligatie permanenta a conducerii Serviciului, nu doar atunci cand in spatiul public apar dezvaluiri compromitatoare. In opinia lui Tariceanu, SRI a avut rol de „spectator” in transformarea Romaniei in „stat mafiot”, daca nu cumva a contribuit la randul sau, or asta ar trebui sa verifice in primul rand comisia de ancheta instituita de Hellvig. Calin Popescu Tariceanu da garantii ca se va implica in aflarea adevarului despre contributia SRI la crearea „statului mafiot” si ii cere acelasi lucru si presedintelui Klaus Iohannis.

Iata pozitia lui Calin Popescu Tariceanu:

Am luat nota de comunicatul oficial al SRI, care ne-a adus la cunostinta suspendarea temporara din functie a prim-adjunctului SRI, generalul-locotenent Florian Coldea, si demararea unei anchete interne prin 'constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor incalcari ale legii sau deontologiei profesionale'.

In ultimii aproape trei ani, in ciuda riscurilor si presiunilor la care am fost supus si in ciuda faptului ca am fost aproape singur pe acest front, am militat in mod consecvent pentru respectarea si revenirea la principiile democratiei si statului de drept abandonate in mod premeditat de fostul presedinte al Romaniei in mandatele sale. In ultimii 12 ani, Romania a devenit, asa cum recunoaste chiar Traian Basescu, un stat mafiot in care unele institutii de forta si unele componente ale puterii judecatoresti au fost transformate in instrumente politice si de musamalizare a unor ilegalitati grave comise la cel mai inalt nivel si in anturajul acestuia. Nu doresc sa fac acum un inventar al abuzurilor si ilegalitatilor comise in ultimii 12 ani si in care cazul Rarinca este simbolic. Mass-media independenta si-a facut datoria si a informat la vremea respectiva opinia publica.

Am reluat aceste idei, pentru ca obiectivele anchetei demarate, asa cum sunt ele prezentate in comunicatul SRI: 'verificarea eventualelor incalcari ale legii sau deontologiei profesionale', sunt extrem de vagi. Controlul respectarii deontologiei de catre toti angajatii SRI este o sarcina permanenta a conducerii Serviciului si a compartimentului specializat si nu doar atunci cand apar in spatiul public dezvaluiri incomode si compromitatoare. Cu siguranta, este important sa stim daca prim-adjunctul SRI a respectat regulamentele interne, dar, daca tinem cont de transformarea Romaniei in 'stat mafiot', proces in care SRI a avut in cel mai bun caz atitudinea unui spectator, excursiile platite sau nu de catre generalul Coldea apar ca subiecte minore. Opinia publica romaneasca, mass - media si aliatii nostri asteapta sa vada in ce masura a contribuit SRI prin actiunea sa sau prin pasivitatea sa la transformarea Romaniei in 'stat mafiot', in ce masura SRI si-a abandonat misiunile legale in favoarea unor actiuni politice partizane, unele chiar impotriva fundamentelor democratiei si statului de drept, cazuri concrete cand Justitia a fost transformata in campul tactic al SRI. Acesta trebuie sa fie obiectivul anchetei initiate de directorul SRI, Eduard Helvig. Sunt constient de faptul ca am propus un obiectiv ambitios, dar este ceea ce ne-a aratat electoratul ca asteapta dupa alegeri. La indeplinirea lui va contribui si noul Parlament si, imi doresc foarte mult, sa ni se alature si presedintele Romaniei, care are atributii constitutionale consistente in acest domeniu, mai ales in cadrul CSAT. Daca nu o va face, sunt sigur ca va fi drasatic sanctionat de electorat.

In calitatea mea de presedinte al Senatului si presedinte ALDE, voi folosi toate parghiile legale si intreaga mea influenta politica pentru atingerea obiectivului de mai sus”.

Comentarii

# Camp tactic date 15 ianuarie 2017 14:00 +23

Acoperitul CIA Coldea sub pretextul derusificarii Romania a sprijinit ocupatia americana. Din 2003-2004 s-a intocmit o lista cu oameni politici, afaceristi, oameni de adminisnitratie, ofieri de informatie care nu au fost agreati de US si au fost indepartati cu forta din viata sociala a tarii. In paralel fel de fel de cercopiteci au fost sprijiniti sa ocupe functii importante. Ajutat fiind de domina Coldea, generalul astazi in disgratie a epurat o intreaga generatie de ofiteri tineri si bine pregatiti pentru a ramine fara rivali. Astazi la SRI sunt pe functie doar slugi ascultatoare si fara initiativa. Din acest motiv dezvaluirile lui Ghita au paralizat aceasta institutie. Daca pleaca Coldea, trebuie sa mai plece 100. In caz contrar, Coldea trebuie sa se supuna noilor stapani. Mai multe vom stii dupoa 20 ianuarie.

# remember date 15 ianuarie 2017 19:37 +4

CAMPULE TACTIC, ce sa asteptam noi de la piticul atomic Helving, securist pana in maduva oaselor, omul care la ora actuala controleaza averea serviciilor si implicit averile aservitilor sistemului, estimata la de 5 ori PIB-ul Romaniei???.Isi va periclita piticul atomic pozitia de dragul "prietenilor" externi?? Vom vedea.  

# romania raiul escrocilor date 15 ianuarie 2017 14:23 +11

cind am spus ca tara asta este paradisul sfertodoctilor era unul zis avi traditional care sarea ca tiribomba. toti copiii securistilor, au scoli facute pe genunchi si ocupa functii in statul roman. pentru restul sunt inventate examene de fatada, ei sunt vesnicii candidati la examene. de aia institutiile de stat au incadrati doar loaze fara creier, nu va mirati ca in justitie e la fel. nu mai vorbim de gasca avocatilor unde intra doar progeniturile. analfabetul este aranjat de parinti si apoi nenoroceste oamenii. e destul ca sa deschida gura si sa-i vezi fata si recunosti prostul. astia sunt laudarosi, limitati intelectual, ingamfati si indobitociti in prostia lor. nu-i scoti din ale lor. corect avi traditional? ca taticul tau ambasador a dat o caruta de bani sa-ti cumpere roba si butic avocatesc.

# Vladimârrr...!!! date 15 ianuarie 2017 15:05 +10

Geaba asteptam frati romani ca directorasul cel viteaz Hellvig sa omoare dintr-o lovitura musca Coldea !!! Pai cum s-o faca daca el, ca si predecesorul lui in functie erau pe-o mana cu individul ? O za zica un binevoitor atotcunoscator ca nu-i asa, pentru ca cei doi director_asii! nu stiau ce mânarea instelatul patriote nationale FlorEan pe sub organul lor olfactiv. Pai si ntr-un caz si in celalalt, amandoi sunt vinovati sadea si trebuie trasi la (nu de) raspundere (nu "de", ca din asta n-au!), cel putin cat demisul director al Circului Globus pentru incendiul de la menajerie, pentru GIGAINCENDIUL DE LA MENAJERIA CIRCULUI SRI ...!!! Dar cine s-o faca, un navetist si brevetat hot de case care in noptile de L, M, M, J, doarme in 500 mp si ziua pe El ...?!?! O muri ea speranta ultima, dar dupa cum se vede, NESIMTIREA SI IMPOSTURA NICIODATA ...!!!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 15 ianuarie 2017 15:20 +7

HELVIG CURAJOS????????????ASTA/I CEA MAI BUNA GLUMA!!!!!!!!!!!!!CURAJOS CA SI BIRLIC AL JUSTITIEI!!!!!!!!!!asta/i ca aia ,,una pe zi de matty,,

# pelin date 15 ianuarie 2017 15:40 +13

"Iar a sarit o musca in lapte"!Ma refer evident la M.Makovei,care se implica serios in cazul S.Ghita fara sa aiba aceasta atributie,solicitand explicatii referitoare la:daca s-au ridicat casetele de la RTV,unde s-au expertizat,unde au fost facute,apoi cum au reusit sa fuga de sub supravegherea Politiei.Anchetele trebuie sa afle ce s-a intimplat acolo.E halucinant.Sa raspunda cineva de la M.I.pt.ce s-a intamplat.S-au dat pe mana unui mafioat niste informatii f.importante.Vezi doamne este ucigator faptul ca au fost descoperite abuzurile BINOMULUI,in opinia acestei femei cu o mentalitate bolsevica"gunoiul trebuia sa ramana sub pres"iar roamanii sa fie batjocoriti in continuare.In ce calitate se amesteca aceasta "mascota"in treburile interne securisto-mafioate,sistem la constructia caruia a contribuit insasi aceasta Mokovei!Nu cred ca este sanatos ca intr-o chestiune atat de importanta sa-si faca aparitia o HOASCA,indiferent cine ar fi aceasta!!!!!!!!

# Canarul date 15 ianuarie 2017 15:42 0

Caline, mai bine intreaba fix in dreapta ta cu se numeste dudia careia ii ducea geanta!

# adevarul date 15 ianuarie 2017 16:13 +2

Asteptati voi si mult,inca nu stiti sa cititi evidentele?!?Coldea a fost retras,fara a suporta vreo consecinta(imaginati--va doar o clipa ce urmari ar fi avut un asemena scandal intr--una din tarile civilizate)pt. ca deja stapanii se tem de o revolta populara,nicicum de niste nulitati dpv politic ca Dragnea sau Tariceanu.Toate javrele care au dus la instaurarea statului mafiot(Haineala,Danilet,Zegrean,Daniel Morar,Livia Stanciu etc,etc)au fost recuperate de sistemul transpartinic si puse la alte butoane la fel de esentiale.Romania este moarta,lipsita total de suveranitate si democratie,probabil ca si Kovesi va zbura de la DNA tot de frica unor miscari de strada,fara ca vreun membru din familia de interlopi Lascu sa aiba clintit vreun fir de par.

# remember date 15 ianuarie 2017 20:09 +2

ADEVARULE,  nu stiu deocamdata de ce, dar inclin sa-ti dau dreptate. Tortionarii neamului n-au patit si nu vor pati nimic in veci.Inclin sa cred ca si tine ca tot ce ni se intampla este doar o schibare de cadru, cum spun eu, securitatea ilegalista se da la fund.

# Edelweiss - Oberleutnant von Bukowina date 15 ianuarie 2017 16:39 +7

Mey, nu mai râdeț’ de acest Napoleonaș de Dâmbovița, de acest Bouteflika de Colentina, de acest agent 0,07 dintr-o milionime a unui neuron aparținând lui Bond. (James Bond!) Doar se știe că Mobutu Sese SeKoldea Ngbendu Florea WaZa zBanga se iemoționează atunci când anxietatea expunerii mediatice sau a etalării publice depășește un prag admisibil. P-ormă iar vreți să-nceapă să bată din tacheți, să fluiere din fulia pompei de apă și să trosnească din rulmenții și lagărele încheieturilor? Nu mai râdeț’ de sergentul-major florică – repetentul neinstruit, căci are 2 scuze imbatabile: 1. Circumstanța ereditară: așa e el din născare. Un nărod – beizadea. 2. Circumstanța socială – este imaginea exactă a actualei societăți, ce promovează numai nulități, mediocrități, rebuturi tupeiste, canalii veroase și secături fără pic de conștiință. Florică este ETALONUL OMULUI NOU!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.06.2022 – Scutea a pus ochii pe Udroiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva