13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ADEVARUL DESPRE INEC (I) – Expertul criminalist Camelia Grigore dezvaluie in premiera cum au contribuit tovarasiile de pahar, ilegalitatile si interesele judiciare, la mentinerea unei institutii de tip sovietic - Institutului National de Expertize Criminalistice, si la impiedicarea reformarii sistemului independent de expertize criminalistice

Scris de: L.J. | pdf | print

18 November 2012 13:08
Vizualizari: 19119

 

Expertul criminalist Camelia Grigore, una din victimele conducerilor Institutului National de Expertize Criminalistice (INEC) din subordinea MJ, care au cautat continuu sa scape de orice expert incomod care dorea reformarea sistemului national al expertizelor, face in premiera prin intermediul Lumeajustitiei.ro dezvaluiri despre fata nevazuta din interiorul acestei institutii. O institutie care a ramas ca pe vremea comunista si care, gratie factorilor de raspundere din ultimii 20 de ani de la varful Ministerului Justitiei, a mentinut un control continuu al statului asupra expertizelor criminalsitice de tot felul. Acesta este motivul pentru care in Romania inca nu exista un sistem independent de experti criminalisti, acestia fiind pastoriti de INEC astfel incat instantele de judecata sa fie obligate sa aleaga numai din randul acestora. Din cauza ca nu avem experti independenti, in Romania nu exista garantia ca un invinuit/inculpat si nu numai sa poate combate cu experti parte independenti acuzatiile si faptele stabilite de reprezentantii statului. Practic, in Romania, statul te acuza si tot el face expertizele criminalistice pe baza carora esti trimis in judecata ori prejudiciat, tara noastra nefiind aliniata cerintelor europene in acest domeniu.


Expertul criminalist Camelia Grigore (foto 2) este al doilea expert de marca mazilit de conducerile INEC, dupa eliminarea cunoscutului expert pe voce si vorbire Catalin Grigoras. Camelia Grigore a fost eliminata din INEC la inceputul acestui an, de catre procurorul Catalin Ceort, adus ilegal la conducerea acestei institutii. Ea a formulat plangerea penala impotriva procurorului Catalin Ceort, pentru desfacerea contractului sau de munca pe baza unei sesizari depuse de seful sectorului I - Identificare Criminalistica din INEC, in luna ianuarie 2012.

Publicam in continuare dezvaluirile expertului Camelia Grigore despre starea de fapt care domneste in INEC din perioada ministrului Justitiei Valeriu Stoica, precum si o serie de fotografii din care reiese atmosfera de voie buna din interiorul INEC.

De ce sindicatul din INEC nu s-a sesizat la numirea ilegala a procurorului Catalin Ceort ca director al INEC in 2012

<< Prin Sentinta Civila nr. 1/18 ianuarie 2007 din dosarul nr. 479/302/ 2007 a Judecatoriei Sectorului 5 si decizia nr. 637/27.04.2007 a Tribunalului Bucuresti Sectia V Civila, instanta a admis cererea formulata de petenta SINDICATUL „CRIMINALISTII” prin reprezentantul Betiu Grigoras (avand functie de conducere in institut - sef de sector; n.n. - actual director adjunct al INEC) si a dispus inscrierea SINDICATULUI „CRIMINALISTII” in registrul special privind organizatiile sindicale pastrat la grefa Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti. Sediul Sindicatului este mentionat a fi in Bucuresti, Bd. Regina Elisabeta nr. 53, Sector 5; INEC nu este proprietarul cladirii/sediului in care functioneaza, proprietarul cladirii este Ministerul Justitiei;

Prin adresa nr 429/10.07.2006 numitii Betiu Grigoras si Dumitrescu Cristian (sefi de sectoare in cadrul INEC la acea vreme) au solicitat conducerii INEC (directorului adjunct Rusitoru Florin) acordul pentru stabilirea sediului si functionarea Sindicatului la adresa unde functioneaza INEC. Prin adresa nr 429/10.07.2007 (din anul 2006 !!!) directorul adjunct Rusitoru Florin a aprobat functionarea si stabilirea sediului in cadrul INEC (anexam prezentei o copie a adresei „nr. 429 / 10.07.2007”). Adresa nr. 429 din 10 iulie 2007 (din anul 2006 !!!) depusa la dosarul instantei este semnata de Rusitoru Florin in calitate de „Director”, desi acesta nu a avut niciodata aceasta calitate; Registrul de Intrare-Iesire Corespondenta INEC NU contine referiri la un raspuns scris dat de conducerea INEC de la acea data, respectiv adresa nr 429/10.07.2007 (din anul 2006 !!!) semnata de Rusitoru Florin;

Provesul-Verbal de constituire a sindicatului din data de 27 decembrie 2006 contine numele si semnaturile unor persoane care nu mai erau angajati ai INEC si nu se aflau in tara la acea data !!! Persoanele din provincie nu au fost la sedinta de constituire.

In diferite medii, numitul BETIU Grigoras s-a laudat ca sotia sa, avocat Betiu Liliana, fost judecator, are intrare „beton” la Judecatoria sectorului 5 si rezolva toate problemele sindicatului.

Conform HG 458/2009, „6. La articolul 8, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:  "Art. 8. - (1) Directorul si directorul adjunct ai institutului sunt numiti prin ordin al ministrului justitiei si libertatilor cetatenesti dintre expertii cu grad profesional maxim si cu studii juridice.", paragraf incalcat cand a fost numit un procuror pe functie de director, intai procurorul Sorin Sandel Vasilache de la Brasov pe functie de director adjunct, urmat de procurorul Ceort Catalin Nicolae pe post de director.


* Cititi aici documentele privind infiintarea Sindicatului Criminalistii al salariatilor din INEC

Documente neinregistrate si acte disparute

In repetate randuri Catalin Grigoras (n.n. - fost director adjunct al INEC, unicul expert veritabil pe voce si vorbire din Romania) a solicitat conduceri INEC de pana in anul 2006 eliberarea unor copii si adeverinte din dosarul de personal. A fost refuzat sistematic si i s-a dat ordin secretarei sa nu i se inregistreze nicio cerere in acest sens. A fost pus in garda de asemenea ca, deoarece este o persoana incomoda, i s-a umblat la dosarul de personal de unde i-au fost sustrase si modificate documente pentru compromiterea si santajarea sa. De mentionat ca în prezent, procesul-verbal din 16 august 2002, in forma in care se afla in arhiva INEC, contine elemente de nelegalitate, numitul Cristian Dumitrescu (n.n. - fost director al INEC) fiind cel care l-a si amenintat in repetate randuri cu privire la acest lucru. Acest aspect a fost folosit in decursul anului 2007, cand au fost depuse mai multe sesizari la ministerul justitiei de grupul care-l sustinea pe Dumitrescu Cristian sa ajunga director.

Tot referitor la modificari de documente, in situatii similare au fost si alti colegi din INEC printre care si Mario Pop caruia o cerere de inscriere in tabelul nominal cu experti criminalisti autorizati i-a fost stearsa din registru. Registrul exista si analiza acestuia poate evidentia inscrisurile originale. Din relatarile colegilor, aceasta operatiune s-a facut la ordinul fostei conduceri, directorul de atunci, Lucian Ionescu inscriindu-se insa in acest tabel impreuna cu cativa dintre acolitii sai.

Au fost depistate disparitii de documente originale de personal din arhiva INEC si de la alte persoane (dna Cristache Lenuta).

Au fost depistate disparitii de documente originale de achizitii din arhiva INEC, fosta conducere refuzand sa incheie un proces-verbal de predare-primire a documentelor existente in INEC la data de 1 noiembrie 2006.

Deoarece, la ora actuala, aceleasi personaje au ajuns din nou la conducere, reusind prin diverse actiuni (care se afla in diverse stadii de lucru la organele competente), sa scape de directorii Camelia Grigore si Catalin Grigoras, situatia este aceeasi. Astfel, cu toate ca arhivarul I.N.E.C. a facut mai multe adrese prin care semnaleaza ca nu i s-au predat de la secretariat arhivele pe anii 2009, 2010, 2011, iar ce i s-a predat are documente lipsa, nici Chivu Marilena, nici Betiu Grigoras, nici procurorul Catalin Ceort nu au luat nicio masura. Din contra, directorul adj. Betiu i-a dat calificativ „bine” pe anul 2011, iar impreuna si cu Rusitoru Florin au amenintat-o ca la anul va avea calificativ „suficient”. Aceste afirmatii pot fi verificate in plangerea facuta la Ministerul Justitiei, inregistrata sub nr. 47.196/2012.

Cum se faceau incadrari ilegale in INEC

Numitul Sandu Dumitru (numele este schimbat), a facut facultatea in U.R.S.S., iar la revenirea in tara a fost repartizat la Laboratorul Central de Criminalistica (vechea denumire a I.N.E.C. pana la aparitia HG 368/1998), ulterior fiind numit sef al Laboratorului Interjudetean Bucuresti. Aici a functionat pana in 1997, de unde, cu cateva luni inainte sa se pensioneze (nascut in 1932), a avansat consilier in ministerul justitiei. Dupa mai putin de un an de zile, s-a pensionat, dar cu pensie de magistrat, ceea ce nu a fost niciodata (pensie pe care o primeste si acum).

Conform prevederilor art.13 din Hotararea Guvernului nr. 368 din 3 iulie 1998: „(1) Expertul criminalist este functionar public. (2) Incadrarea ca expert criminalist pe post vacant se face prin concurs sau examen.”

Prin ordinul ministrului justitiei nr. 1287/b/c din 14 iulie 1998 s-a dispus angajarea fara examen, pe post de expert criminalist la INEC a numitului SANDU Dumitru.

Mentionam ca ordinul susmentionat, tehnoredactat computerizat, contine o adaugire efectuata cu o masina de scris, fara a avea o stampila si o semnatura a persoanei care a operat aceasta modificare, dar Sandu Dumitru a primit aceste drepturi.

In perioada 14 iulie 1998 – 31 decembrie 2006 acesta a efectuat in cadrul I.N.E.C., atat individual cat si in comisii cu alti experti, o serie de expertize ce au concluzii fara suport stiintific si care au determinat erori judiciare.

In decembrie 2006 i s-a pus in vedere de conducerea nou numita ca incepand cu 1 ianuarie 2007 nu mai este angajat al I.N.E.C.-ului, deoarece are 74 de ani, ceea ce contravine legislatiei in vigoare.

Dar acest personaj nu a fost singurul angajat care a depasit cu mult varsta de pensionare intr-un institut apartinand ministerului justitiei, garantul respectarii legilor din Romania.

In aceeasi situatie, in decembrie 2006, se gaseau si Chebeleu Rodica-Iosefina, sotia lui Traian Chebeleu, purtatorul de cuvant a lui Ion Iliescu si Anghelescu Olga Stefania, ambele in varsta de 65 de ani, dar care nu-si facusera dosar de pensionare. In acel moment, varsta de pensionare pentru femei era 55 de ani la cerere si 57 obligatoriu – deci au mai primit salariu inca 8 ani de zile.>>

* Cititi aici o fotocopie a ordinul ministrului justitiei nr. 1287/b/c din 14 iulie 1998

(va urma)

Comentarii

# Expertul Bachus date 18 November 2012 13:31 +13

Alo, doamna ministru! Astia beau de sting in sediul INEC? Pai e permis asa ceva, ce e acolo, bodega? :-*

# Expertiza date 18 November 2012 13:35 +18

Trebuie facuta o expertiza sa se vada ce e lichidul galben din butoias. Poate e un club MISA.

# gradul de alcoolemie date 18 November 2012 14:25 +15

Vedeți, asta e epoca bețivilor, adică epoca BĂSESCU-MACOVEI. ROMÂNIA a ajuns bețiva EUROPEI! Ce nevoie au bețivii de profesionițti, că le-ar încurca afacerile golăniile și smecheriile. Din cauza asta au alungat oamenii pricepuți , ca să rămână numai clanul lor de beșivani!!! PREDOIULE își place cu mare pricoseală era la INEC? Dar, BICA ce are de spus ?

# Ion_roata-patrata date 18 November 2012 19:45 +6

Camelia vorbeste? ea care a fost angajata pe pile, ea care a picat examenul de incadrare si pe urma la interventii de sus s-a creat un loc pt ea? ea care nu a dat niciun examen de promovare ci a fost incadrata direct expert I ca si cum din burta de la ma-sa a iesit experta?.... ea care a fost data afara de la LIB si prin interventii de sus a fost incadrata la INEC? Ea care prin fitileala la madam Macovei a ajuns directoare? Ea care de incompetenta ce-i a fost destituita din postul de director de aceiasi echipa care a numit-o? Ea care de incompetenta ce-i a fost data afara si din INEC? Asta inseamna reforma, curatarea INEC-ului de ciurucuri bagate pe gat de pile si aranjamente.

# Herlea date 20 November 2012 08:37 0

;-)

# Ion_roata-patrata date 18 November 2012 20:04 +4

Camelia vorbeste? ea care a fost angajata pe pile, ea care a picat examenul de incadrare si pe urma la interventii de sus s-a creat un loc pt ea? ea care nu a dat niciun examen de promovare ci a fost incadrata direct expert I ca si cum din burta de la ma-sa a iesit experta?.... ea care a fost data afara de la LIB si prin interventii de sus a fost incadrata la INEC? Ea care prin fitileala la madam Macovei a ajuns directoare? Ea care de incompetenta ce-i a fost destituita din postul de director de aceiasi echipa care a numit-o? Ea care de incompetenta ce-i a fost data afara si din INEC? Asta inseamna reforma, curatarea INEC-ului de ciurucuri bagate pe gat de pile si aranjamente.

# roata morii date 18 November 2012 20:53 -7

Posteaza de cate ori vrei minciunile, ca adevarul tot iese la lumina. Te-ai si incurcat in ele. Iti fuge scaunul de sub fund?

# Da date 18 November 2012 22:16 +2

Te refereai la minciunile tale Camelia, nu? Da scaunul meu fuge de sub fung si-l mananci tu la luju ! :D :lol:

# roata morii date 18 November 2012 23:49 0

Ha, ha, ha, mai sapa. De suparat nici nu stii sa mai scrii. Mai citeste ce ai scris mai sus.

# nedumerire date 18 November 2012 23:41 +3

Daca Sandu Dumitru avea detasare un an, cum a stat din iulie 2009 pana in decembrie 2006? Sau acel ordin era pana la moarte, indiferent de varsta de pensionare? 74 de ani si sa primesti salariu de la stat si pensie de magistrat, cand nu ai fost o zi magistrat, e tare rau.

# SD date 20 November 2012 18:14 0

Asa a vrut muschii mei sa fiu expert pe viata la INEC, dar au venit niste bulangii la putere la INEC care n-au vrut sa fie de gasca si mearga cu noi la un sprit. Au bagat texte ca cica legea trebuie respectata in Romania si ca sa ma pensionez la 74 de ani. Cu ce-i deranjam? Nu-i incurcam cu nimic, cumulam si eu ca smecherul pensia de magistrat cu salariul de la INEC, veneam din ani in paste pe la INEC, eram si expert parte si mai impuscam si de acolo niste bani. Las' ca i-am facut cu Rodicuta Stanoiu, le-am bagat strambe si l-am numit director la INEC pe un mecanic de locomotiva. Si a inceput sa mearga din nou treaba la INEC, adica spritzul si gratarele.

# razvan date 18 November 2012 23:46 +5

Pe expertul parte din poza il cheama Dorin Constantin. Atentie pentru cei care il au adversar. concluzia expertizei de la INEC va fi cum o da si el. La fel si in cazul lui Virgil Lauric, alt om de casa de-a lui Rusitoru, Betiu, Dumitrescu, care isi face veacul prin INEC.

# adrian date 29 October 2014 15:48 0

salut razvan daca poti sa imi raspunzi si mie pe email sau aici cu date despre lauric virgil1 mi-a facut o expertiza nasoala la un accident cred fiind pe blat cu astia de la allianz tiriac asigurari

# Nea Costica date 19 November 2012 10:35 +5

Cand un director (Camelia Grigore) se comporta ca un dictator, emitand fara sa se consulte cu nimeni decizii care contravin flagrant legislatiei si urzeste sanctiuni impotriva angajatilor care refuza motivat indeplinirea ordinului vadit ilegal, ce solutii LEGALE exista? Actiunea sindicala este una din ele. Dar despre expertii-parte pe care ea ii proteja (a se citi "le proteja interesele dincolo de limitele legii si incalcand legea"), de ce nu isi mai aminteste?

# nea mitica date 19 November 2012 14:40 +3

Camelia Grigore este o tuta semianalfabeta, care nu stie sa se exprime in scris, ce mare sau redutabila experta este ea, nu are nicio lucrare stiintifica pe teme de crminalistica, are cateva dume de toata jena, poate totusi cei de la INEC se enerveaza intr-o zi si publica ce tampenii a scris in rapoarte si in adrese 

# Aramis date 19 November 2012 13:12 +3

Ar fi foarte bine daca dl. prim ministru Ponta ar renunta la adevaratele defecte comuniste, cum e si cel reprezentat de INEC, pe langa cel cu painea si sarea. Ar fi grozav sa depaseasca faza declarativa a maleficului t.b si sa puna in practica ruperea de comunism.

# Imre date 19 November 2012 16:04 +2

Cum este domnule Betiu sa se afle de adevarurile din INEC, ati golit o sticla cand ati vazut ? Va mai urma . Asteptam cu nerabdare.

# vad şi aud date 19 November 2012 20:39 +5

Stimată Doamnă Expert Criminalist (DE MARCĂ – aşa zice articolul) Camelia Grigore, Zvonuri (bată-le vina !) spun că întrebări care circulă de mult timp printre experţii criminalişti din România (atât din Ministerul Justiţiei cât şi din Ministerul de Interne) aşteaptă, evident, răspuns : 1. Este adevărat că atunci când aţi dat examen să vă faceţi expert criminalist nu aţi luat examenul şi că s-a înfiinţat un post special (DE MARCĂ) pentru dvs ? 2. Este adevărat că după ce dvs aţi “luat” examenul respectiv (şi aţi devenit primul EXPERT DE MARCĂ) aţi fost încadrată direct expert nivel maxim (sau cum se numeşte funcţia respectivă) ? 3. Este adevărat că, deşi nu puteaţi să faceţi nici un fel de raport de expertiză, din cauza vechimii infime (trei nule ca la făină, spun unii...), primeaţi un salariu la fel de mare ca şi cei mai vechi experţi ? 4. Este adevărat că pentru a fi încadrată pe o asemenea poziţie v-a fost considerată vechime de specialitate perioada pe care aţi petrecut-o ca expert (DE MARCĂ) în papetărie ? Pentru că zvonurile spun că adevărul "vă călăuzeşte" şi atunci răspunsul dvs (DE MARCĂ - evident) este DA la toate întrebările puse, înseamnă că aţi trecut la nivelul superior. Prin urmare, la episodul dvs nr. 2 întrebările cu răspunsuri cunoscute vor atinge teme de interes ca : colaborarea dvs cu colegii din Ministerul Justiţiei INEC şi comentariile acestora, relaţiile cu colegii din Ministerul de Interne INC şi comentariile lor, « excursii » la ENFSI, promovările dvs profesionale, “articole de specialitate” compuse de dvs etc. P.S. Credeţi că ar fi mai interesant cu poze ?

# nu vad nu aud date 19 November 2012 21:16 +5

Dle ~vad si aud~, hotaraste-te. Ori vezi, ori auzi, ambele nu se poate. Doar aceasta experta de marca a putut si sa vada si sa auda atatia ani. Daca tot spuneti ca auziti, nu cumva a ajuns pana la dvs si zvonul ca dna aceasta avea carnetel si isi nota cand venea si cand pleca fiecare la si de la serviciu? Doar aceasta luptatoare pentru adevar a putut cat timp a fost director sa mearga la cursuri de marketing in toiul verii pe litoral, sa se plimbe in toata Europa, cica pe la conferinte, sa faca pe expertul de acreditare sau cum s-o numi asta pe la alte institutii. Prin urmare, dle vad si aud, constat ca mai nimic nu ai auzit. daca si vezi la fel cum auzi, stau si ma intreb la ce poze te uiti acum? Si in alta ordine de idei, la ce articole te referi, la cele de imbracaminte? ca atunci cand a fost directoare primul lucru de marca a fost sa interzica bluzele si sutienele de dantela. :-x . :lol: mai intreaba, ca vad ca nimic n-ai auzit si vazut 

# Toma date 20 November 2012 00:16 -2

Niste acloolici si spagari notorii, santajati de tripleta PDL-SRI-DNA care i-a utilizat pentru a-si bate joc de opozitie si indezirabili inscenandu-le expertize trucate, sa-i falsifice lui Grigoras Catalin documente si sa-i insceneze cercetare disciplinara, sa o dea afara din INEC pe Grigore Camelia prin abuzuri si plangeri plasmuite, si care fac expertize pentru cine da mai mult. Exista o singura solutie: desfiintarea INEC.

# I-auzi ia ! date 20 November 2012 11:30 +4

ia vezi ca de auzit n-ai cum.... http://i50.tinypic.com/34ipl77.jpg

# Si mai date 20 November 2012 11:58 +4

Interesant, asteptam episodul II http://tinypic.com/r/ntel2/6

# K-meleon date 21 November 2012 11:50 +1

Deci problema nu e ca altii beau si danseaza. Problema Cameliei e ca nimeni nu vrea sa bea cu ea, sta si bea de una singura :))

# Aron date 20 November 2012 08:31 +1

Uitati-va bine la betivii din imagini, pe astia i-au promovat PDL-ii, SRI-ul, Catalin Marian Predoiu si Alina Mihaela Bica in functii de conducere in Ministerul Justitiei. Pentru astia a intervenit SRI-ul la DNA si la Sectia 17 Politie pentru a le musamaliza dosarele penale pentru fals, uz de fals, abuz in serviciu si delapidare 10.000 USD fiecare in 2004. Astia sunt expertii criminalisti ai Ministerului Justitiei care au in Romania monopol pe expertizele criminalistice de accidente rutiere, inscrisuri, documente, inregistrari audio/video, s.a. Este o grupare mafiota, cu interese exclusiv personale, sub umbrela Ministerului Justitiei. Daca se va incerca desfiintarea INEC, multi alti mafioti vor sari sa apere interesul mafiei. Solicitam conducerii MJ sa anunte oficial numele persoanelor si institutiilor care vor "interveni" pentru apararea acestei mafii.

# Arona date 21 November 2012 21:00 +1

Dar uitati-va si la camelia ca nu duce la ureche, sta cu burtoiul în sus ca un bulibasa si goleste la pahare apoi țopăie cu manuțele în sus... acum e cu gura mare, a ramas pe dinafara si cere desfiintarea INEC-ului

# Nea Costica date 20 November 2012 09:52 +3

Citez dintr-o lucrare "stiintifica" a expertei "de marca" Camelia Grigore (cacofonia nu e intamplatoare): "Solul este un corp viu minunat. (...) Solul adăposteşte animale microscopice, dar şi râme, furnici şi termite"  Sursa: Revista "Criminalistica" http://www.asociatiacriminalistilor.ro/Linkuri/Reviste/2008/Revista42008.pdf pagina 8. Alte lucrari "stiintifice" prezentate de experta "de marca" au constat in traduceri ale cartii tehnice a unor aparate. 

# Maria date 20 November 2012 18:07 -1

Dar din Dumitrescu Cristian, Chivu Marilena et Co nu ne citezi nimic? Si nu zici nimic de articolul din 2003 din Criminalistica in care Chivu Marilena a plagiat un raport de expertiza efectuat de Fratila Adrian?

# Nea Costica date 21 November 2012 09:58 0

Ba da, cum sa nu? "BALLPOINT PEN INKS AND TONER EXAMINATION BY FT-IR", Constatntin Mirea, Marilena Chivu. Lucrare prezentata la o conferinta internationala a expertilor criminalisti din institute din Europa si din lume. Nu publicata intr-o revista cu tiraj minuscul. Zicea cineva ca nu se face cercetare stiintifica la INEC? Ba uite ca se face!

# Maria date 22 November 2012 08:22 -1

Eu am intrebat de directorii Dumitrescu Cristian si Chivu Marilena si de citarea dintr-o lucrare publicata intr-o revista internationala de specialitate, peer-review, nu despre o prezentare de doi bani, de 10 minute la o conferinta care zici ca este pentru angajati de stat din Europa si din lume. Si mi-l mentionezi pe limbricul INEC Constantin Mirea are o bulanea pe Bica Alina. Deci? Hai sa o luam pe indelete: ce articole zici ca a publicat Dumitrescu Cristian? Ca vad ca s-a documentat, a citit multe etichete de bautura.

# melcu date 20 November 2012 10:00 -4

si cu ce a resit??? da, solul e un corp viu minunat, in sensul ca din sol se naste viata incepand cu radacinile plantelor, api microorganimse si restul, vietati care misuna pe acolo dar si in capul vostru de betivani comentatori!

# Belcu date 20 November 2012 12:12 +6

invata sa scrii, Camelia

# Nea Costica date 20 November 2012 10:14 +6

Britanicii au considerat ca este necesara privatizarea criminalisticii, intrucat institutele de criminalistica (existente in toate statele) sunt de sorginte sovietica. Iata la ce concluzii au ajuns dupa aceea: http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/privatisation-is-a-catastrophe-warns-godfather-of-forensics-7606789.html

# Un cititior date 20 November 2012 13:47 +4

Am citit articolul din revista Criminalistica... Cei de la aceasta revista nu au recenzori? poate publica oricine orice tampenie? Articolul mi-a starnit rasul de la titlu si pana la incheiere. Camelia grigore, experta de marca (ce marca o fi avand ?) m-a facut sa nu mai contest atat de vehement teoria lui Darwin. Dar cate veririgi a sarit aceasta personalitate stiintifica?

# Un alt Costica date 20 November 2012 14:01 +3

Sistemul juridic American, unde poti întâlni pâna si judecatori privati, a efectuat un studiu privind activitatea de expertiza, sub egida Academiei de Nationale de Stinte, iar in 2009 a fost prezentat ceea ce toti criminalistii cunosc sub denumirea: "NAS Report". Documentul cuprinde mai multe recomandari iar prima dintre ele este chiar aceea de a infiinţa un Institut National de Expertizie: http://www.nap.edu/openbook.php?record_id=12589&page=19

# D. Dragan date 20 November 2012 17:38 -1

Raportul NAS propune un institut national de cercetare stiintifica si nu un institut care doar sa faca expertize. A ramas ca o propunere utopica, neputand fi pus in practica. INEC-ul este un institut care nu face cercetare stiintifica ci doar efectueaza expertize pe bani, cu metode dezvoltate de altii. E cam ca o echipa de fotbal care pretinde ca doar joaca in meciuri si nu se antreneaza, sau ca un spital in care medicii spun ca ei doar opereaza si nu fac cercetare. Trageti voi concluzia mai departe.

# Maria date 20 November 2012 17:55 -3

Astia la INEC citeaza raportul NAS doar atunci cand le convine si cand se tem ca vor fi desfiintati, dar atunci, cand se pune problema sa apara experti independenti ca in SUA se opun repede prin Parlament impreuna cu aia de la SRI. SUA are un sistem anglo-saxon cu specialisti de stat si specialisti privati care dobandesc calitatea de expert in instanta si pe termen scurt, uneori de cateva ore. Haideti sa avem si noi in Romanica un sistem anglo-saxon si dupa aia mai vedem cat de util ar fi un alt INEC in paralel cu alte institute nationale ca cele de la Politie si SRI.

# Darwin Jr. date 21 November 2012 22:04 +3

Pai daca ai lipsit de la lectie de evolutionism , aceasta pseudo personalitate care a lucrat ca tehnician la inst de pedologie ca nici macar cercetator stiintific n-a fost d-apoi CP III sau CP II , este un cefalopod pentapid - adica are cinci picioare unul din ele fiind mai mic si adaposteste sistemul nervos. Face parte din genul ”homunculus” specia ”humus” . Homuncul, pt ca are infatisare umanoida dar e ceva mai mic decat omul cu aspect neterminat si humus, de la continutul piciorusului mai mic in care sunt fixate terminatiile nervoase.

# Logic date 22 November 2012 22:18 +3

ECCE Homunculus !

# Maria date 20 November 2012 18:02 -4

Articolul este scris de somerii de la Forensic Science Service pe care nu-i angajeaza nimeni. Cam asa va fi si cu membrii clanului INEC dupa ce va fi defiintat, de buni ce sunt nu-i va angaja nimeni si se vor vaita singuri pe la colturi ca ce dezastru este fara ei. Marea Britanie are laboratoare de forensic science la Metropolitan Police si Scotland Yard. Nu exista dezastru mai mare decat INEC-ul cu alcoolici, spagari, si cu monopol pe expertizele criminalistice. Practic statul roman nu detine monopolul, ci un grup de infractori angajati la INEC detin monopolul in Romanica si fac ce vor.

# Cititorul date 22 November 2012 22:00 +1

Da si voi alti doi someri, fosti experti forensic ai INEC, complexati si incompetenti scrieti la luju.

# Vespasian date 21 November 2012 10:49 +1

Probleme sunt peste tot: http://www.kqed.org/news/story/2012/11/20/111401/forensic_crime_lab_scandals_may_be_due_to_oversight?source=npr&category=u.s. dupa cum se zice: ASCLD/LAB inspectors found a long list of problems at the New York lab years before it was closed. But they never revoked its accreditation, and it's not their policy to notify the public when they find issues. Ralph Keaton, the executive director of ASCLD/LAB, says accreditation can't prevent every problem. Articolul este recent, din 20.11.2012!

# Armand date 22 November 2012 09:09 +1

Corect! La fel s-a intamplat si cu laboratoarele politiilor din Houston si San Francisco, au fost desfiintate iar partile care au avut de suferit din cauza lor i-au dat in judecata. In penal au fost gasiti vinovati pentru falsificarea de probe iar in civil au de platit averi celor pe care i-au prejudiciat.

# Consult date 22 November 2012 09:16 0

Nu exista standarde reale de calitate in expertizele criminalistice, asta este o utopie. Se vede foarte clar la INEC cum falsifica expertizele (vedeti jud Zarnesti), traduc fraudulos instructiunile aparatelor (vedeti expertizele audio/video), fac experti peste noapte la apelul bocancilor, iar FIATEST doar le incarca nota de plata iar RENAR se face ca nu vede si continua sa le mentina acreditarea. Este o chestiune de onoare pentru conducerea MJ, mentine acest institut sovietic si toate ilegalitatile din el, sau pur si simplu il desfiinteaza. Franta, Germania, Italia, Spania s.a. nu au astfel de institute la MJ, rolul unui MJ european nefiind acela de a imixtiona in actul de justitie. Tarile civilizate din UE nu-si permit luxul de a avea 2 sau 3 institute de stat (Franta are 2, Germania 1, Marea Britanie 1), pe cand Romania isi permite luxul de a avea 3: MJ, Politie, SRI. Este absurd!

# pasa date 1 December 2012 23:34 +1

Marea experta Camelia Grigore isi bate parintii de optzeci si ceva de ani si incearca sa ii dea afara din casa dupa ce toata viata a stat pe spinarea lor. E mare moralista, mai ceva ca Danilet.

# mari experti date 2 December 2012 11:09 +1

Un alt mare expert, sef de laborator fara CV, Ovidiu Stoienel, un agramat analfabet, care arata ca un******si vorbeste ca o lingura. 

# link date 10 March 2013 12:51 0

sunteti dementi. femeia e o bandete de om, iar parintii ei sutn niste batrani mani******ti de fratele ei, asta e litigiul. adica parintii vor s-o dea afara din casa, nu ea! pa

# Mihai date 10 March 2013 12:24 0

Citind si articolul dar si comentariile nu pot sa spun decat ca acolo la INEC ceva este putred. Poate are cineva interesul pana la urma sa vada despre ce este vorba

# Georgescu date 25 October 2013 17:43 0

Va rog sa ma ajutati cu erori materiale dovedite ale expertilor de la INEC(daca se poate numere de dosare ,instanta si expertul care a efectuat expertiza)!Va multumesc anticipat!

# savu date 20 September 2014 11:54 0

Cat de curand o sa va dau eu o dovada in acest sens.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva