18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Adjunctul lui Kovesi, Tiberiu Nitu a primit 8.000 m.p. intravilan ca revolutionar, desi a tras cu arma in casele de la Televiziune, ca militar in termen!

Scris de: | pdf | print

13 December 2010 15:42
Vizualizari: 20735

Decembrie este luna in care se celebreaza Revolutia din 1989. Dupa cum se stie, dupa decembrie 1989, Romania a fost impanzita cu certificate de revolutionar. Unele au fost date celor ce chiar meritau, care fusesera raniti, care aveau decedati in familie si au primit certificate de urmasi ai eroilor-martir, altii s-au invartit dupa viciile Legii 42/1990 si au ajuns posesori de certificat de revolutionar si, automat, posesori ai drepturile ce au decurs multa vreme din aceasta lege. Printre persoanele care au certificat de revolutionar si care au beneficiat de avantajele ce decurgeau din aceasta lege si din modificarile ei ulterioare se numara si actualul adjunct al Procurorului General al Romaniei, Tiberiu Mihail Nitu (foto) care a ajuns in aceasta functie venind de la Parchetul Tribunalului Prahova. Din declaratia de avere a lui Tiberiu Nitu reiese ca acesta a beneficiat, ca mare revolutionar, de 8.000 de metri patrati de intravilan in Prahova, conform Legii 42/1990. Ce a facut Nitu la Revolutie? A fost militar in termen. Unde s-a aflat el si ce ordine a executat? La Televiziune. Unde a primit ordin sa traga spre niste case din Dorobanti unde li se spusese, lui si camarazilor de arme ai acestuia, ca acolo s-ar afla teroristi. Dupa cum se stie, in timpul evenimentelor din decembrie, in acea zona au fost ucisi si raniti civili nevinovati prin impuscare.

Iata aici cele mai importante fragmente din propria declaratie a lui Tiberiu Nitu referitoare la implicarea sa in evenimentele din decembrie 1989: Pe data de 28.09.1989 am fost incorporat la U.M. 0596 Bucuresti, apartinand Ministerului de Interne (...) In perioada 28.09-01.12.1989 am efectuat perioada de instructie la sediul unitatii militare, iar pe data de 02.12.1989 am fost trimis sa efectuez serviciul militar la Compania I-a a unitatii, Garda Televiziune (...) Eu am fost repartizat la Corpul de garda al Televiziunii, unde avea sediul si conducerea Companiei I-a (...) Din ziua d 21.12.1989, impreuna cu alti colegi din Corpul de Grada, precum si alti militari de la o unitate militara din Baneasa (tot a Ministerului de Interne) am fost trimisi sa efectuam pe timp de noapte paza si apararea Televiziunii din dispozitivul amplasat pe cladire ”Corp studiouri” (langa Turnul redactional) (...) In noaptea de 21/22.12.1989, am tras cu arma din dotare peste Calea Dorobantilor, in casele situate pe aceasta strada. Arat faptul ca am primit ordin sa tragem in aceste cladiri intrucat acolo ar fi fost teroristi. Personal, in momentele cand nu se tragea din partea noastra, am auzit zgomote de focuri de arma dinspre acele cladiri”, a declarat Nitu in fata procurorilor militari.

 

Dupa orele 12 ale zilei de 22 decembrie 1989, Nitu sustine ca lt.mj. Giuhat a venit si a strans armele si munitia de razboi pe care militarii o aveau asupra lor. Si-a amintit insa ca dupa ce au trecut pe deasupra cele doua elicoptere in care s-ar fi aflat familia Ceausescu, ar fi deschis portile sa intre revolutionarii in Televiziune. ”Dupa un timp foarte scurt, nu mai tin minte exact, am deschis portile Televiziunii astfel incat revolutionarii care protestau la porti au intrat in Televiziune (...) In noaptea de 22/23.12.199, am fost tot pe acoperisul cladirii ”Corp studiouri” si impreuna si cu alti civili, care nu stiu de unde dar unii aveau si arme, am tras in cladirile situate pe Calea Dorobantilor, vis a vis de Televiziune”, a mai declarat Nitu. El a afirmat ca a participat la paza si apararea Televiziunii si in lunile care au urmat, din ianuarie 1990 pana in 13-15 iunie 1990.

Cum a primit Tiberiu Nitu certificat de revolutionar de vreme ce el se afla, ca militar in termen, sub ordin si executa ordinele pe care le primea? Daca Nitu a primit certificat de revolutionar pentru ceea ce spune ca a facut, atunci toti militarii in termen de la acea data trebuiau facuti revolutionari? Si de ce nu, intreaga Armata scoasa pe strazi! Unde s-a mai pomenit o asemenea prostie? Pe de alta parte, unele din lucrurile pe care acesta le-a sustinut sunt nereale sau se bat cap in cap. In primul rand, nu stim de unde a scos din cap domnul Nitu doua elicoptere cu Ceausesti, cand a fost vorba doar de unul, decolat de pe cladirea fostului CC. Apoi, ba a declarat ca dupa fuga Ceausestilor, le-a fost stransa munitia si armele, ba declara ca in noaptea ce a urmat, spre 23 decembrie, a tras impurena cu alti militari ci civili de pe acoperisul cladirii de la Televiziune in casele din jur. Cu ce? Ca doar li se luasera armele!

Cert este ca, in final, veti putea constata singuri ce situatie apocaliptica exista acum in Parchetul General pe dosarele Revolutiei. Marele “revolutionar” in termen din decembrie 1989, Tiberiu Nitu, a semnat cu manuta lui, pentru procurorul general al Romaniei, Ordonanta din 15.04.2008 prin care a fost infirmata ordonanta nr. 529/P/1999 din 26.09.2007 dispusa de generalul Dan Voinea intr-un dosar in care acesta incepuse urmarirea penala impotriva unor persoane care in timpul evenimentelor din decembrie 1989 facusera cam ceea ce facuse si domnul Nitu: trasesera aiurea pe “fronturi cu deschidere redusa ”in zone unde se aflau si oameni, asa cum si in casele in care trasese Nitu ca militar in termen se aflau tot oameni si nu sobolani! Cum a semnat Nitu acest document? Adjunctul procurorului general putea macar sa se abtina. Din prea mult spirit… revolutionar a facut altfel! A semnat in favoarea celor ce fusesera pusi sub invinuire de Voinea pentru fapte identice celor care l-au facut pe el revolutionar!

N-a luptat impotriva Revolutiei”, dar nici pentru ea. Era sub ordin!

Multa lume se leaga de o hartie pe care gen. Voinea i-a dat-o lui Nitu in 2007 si acesta s-a folosit de ea pentru preschimbarea certificatului, la asociatia revolutionarilor din Ploiesti. Numai ca in acea hartie scrie clar ca din dosarul 97/P/1990 reiesea ca Tiberiu Nitu a efectuat mai multe activitati ordonate, respectiv scotociri in cladirile din zona si a executat trageri la ordin. Adresa se incheie asa: “Din cercetarile efectuate pana in prezent rezulta ca nu ati organizat activitati, nu ati actionat, nu ati instigat si nu ati luptat, sub nici o forma, impotriva revolutiei”. Cu alte cuvinte, nu putea fi invinuit ca a omorat sau ranit pe cineva, dar nici ca a facut ceva meritoriu PENTRU REVOLUTIE! Doar atat: a respectat niste ordine! Pentru asta i s-au dat 8.000 de metri patrati de intravilan?

* Cititi aici declaratia de avere a procurorului Tiberiu Nitu!

Comentarii

# pompiliu bota date 13 December 2010 16:12 +7

Nitule dragă, nu cumva primeşti şi ,,pensia" de 30.000.000 ROL/lună, pentru merite deosebite? Remarcăm că d-na procuror general e bine păzită, de adevăraţi puşcaşi!

# ZOMBY date 13 December 2010 19:33 +7

asta e revolutionar? da ce a revolutionat? cuantumul spagii la prahoba? moda prahoveana? astia sint gasca la PG!!! :eek:
AOLEO, A SI TRAS CA PROSTU? PARCA AU FOST SI RANITI PRIN ZONA AIA, DACA RELUAM FILMUL EVENIMENTELOR.....

# diaconu date 14 December 2010 06:39 +3

obserbati ce figura de arogant smecher are nenea Nitu? a mai avut unul romania, la politia romana, tata nitu....di cate il stim noi, facea o justitie si el si consoarta de te luai cu mainile de cal la Ploiesti!

# pani macjiau date 14 December 2010 07:32 +2

Mie mi se pare mai degraba ca e o fata de prost, nu de smecher. Si din auzite tipul nu e prea destept, numit de macovisti de la un tribunal sau judecatorie oarecare, fara gradele profesionale necesare.

# gigi marga date 2 June 2011 18:15 0

Pt "pani macjianu": este tipic românesc sa-si dea cu parerea orice mojic si asta face si "mac donald". daca tot sunteti impartiali, scrieti care a fost parcursul scolar si profesional al tipului asta din articol. ati vedea ca acest tip are mai multa scoala decât foarte multi din cei care-l acuza de una sau de alta iar aceasta scoala nu este facuta la universitati de******particulare post decembriste. Adevarul este ca "revolutia" a dat nastere la multi analfabeti in Ro, care nestiind cum sa-si câstige existenta musca de c-r pe cei din jur à la prochaine

# PARASCHIV date 10 March 2011 04:03 +1

INTREBATI DE FAPTELE LUI TIBERIU NITU? OK. DAR SPUNETI-NE SI NOUA CE FAPTE AE GENERALUL DAN VOINEA IN REVOLUTIE, CE A FACUT DAN VOINEA IN SEARA ZILEI DE 21.12.1989??? STIE CINEVA CEVA CONCRET?SA NE SPUNA SI NOUA!!!

# gabriel date 2 October 2012 21:11 0

Am fost in aceeasi grupa pe timpul perioadei cat si la Televiziune, desi nu am certificat de revolutionar pot spune despre el ca ii placea sa recite din Minulescu.

# ADEVARUL date 6 May 2013 23:34 0

SUNT CONCLUZII DE BUN SIMT 1. fAPTUL CA ASA ZISII REVOLUTIONARI INGROASA RANDUL MICILOR PROFITORI AI REVOLUTIEI DE LA 1989 SI 2. mARII BENEFICIARI AI AVNTAJELOR SUNT CEI CARE FORMEAZA NOUA DICTATURA,IN FRUNTE CU JUDECATORII CARE NU ISI FAC DATORIA,DECAT IN MASURA IN CARE FAPTELE LOR SERVESC INERESELOR DE CLICA-NEOCOMUNISTA.

# Am fost colg cu Nitu la 0596 Chiajna date 20 December 2016 21:47 0

Eu nu cer nimic

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva