21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ADUNARE GENERALA LA DIICOT – Procurorii DIICOT someaza Legislativul: “In situatia in care propunerile formulate de catre CSM si sustinute de procurorul general nu vor fi avute in vedere de catre Legislativ, se va convoca o noua adunare generala a procurorilor directiei pentru a se stabili daca se initiaza o forma de protest, iar in caz afirmativ, formele graduale de protest ce urmeaza a fi adoptate”

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 June 2023 14:18
Vizualizari: 2897

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, condusa de procuroarea Alina Albu (foto), anunta declansarea protestului fata de proiectul de lege privind pensiile de serviciu ale magistratilor, care prevede printre altele inclusiv o crestere a varstei de pensionare.


 

Se va intampla in cazul in care Parlamentul va ignora propunerile formulate de CSM si sustinute de Procurorul General al Romaniei. Decizia a fost luata marti, 20 iunie 2023, in urma Adunarii Generale a procurorilor DIICOT.


Prezentam comunicatul DIICOT:


“In temeiul art. 91 alin. (1) din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciara, procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, a convocat la data de 20 iunie 2023, Adunarea Generala a procurorilor din cadrul directiei, avand ca obiect exprimarea unui punct de vedere privind proiectul de lege pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu si manifestarea sustinerii Consiliului Superior al Magistraturii, in calitatea sa consacrata de Constitutie, de garant al independentei justitiei.

In urma dezbaterilor s-a supus la vot si a fost adoptata manifestarea sustinerii procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a Consiliului Superior al Magistraturii, de a participa la discutiile de negociere privind proiectul de lege pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.

In situatia in care propunerile formulate de catre Consiliul Superior al Magistraturii si sustinute de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nu vor fi avute in vedere de catre Legislativ, se va convoca o noua adunare generala a procurorilor directiei pentru a se stabili daca se initiaza o forma de protest, iar in caz afirmativ, formele graduale de protest ce urmeaza a fi adoptate”.

Comentarii

# Scariada! date 20 June 2023 14:30 +19

Aparatorii miroschilotzii si portocala joaca extreme. Paraditorii din unitatile de elita joaca mijlocasi centru, varfuri joaca vasilica pe partea de atac la minori si domproc69 pe partea cu "-isme". De partea cealalta joaca legea. Care ..uite ca nu e lege pentru unii care e mai egali. Deci, daca legiuitorul modifica pensiile la mineri si minerii guitza ...vine magistratii sii ii aresteaza ca nu respecta legea. Daca legiuitorul modifica pensiile la magistrati ...magistratii zice ca la ei nu se aplica respectul legii. Sa te miri? Nu. E normal? Da. Romanistan.

# jUSTie date 20 June 2023 14:59 +23

Potrivit legii, si DIICOT si DNA sunt conduse de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prin intermediul procurorilor sefi ai acestor directii. Procurorii sefi DIICOT si DNA sunt asimilati prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Este asadar laudabil, ca prin aceste comunicate de presa, si DIICOT si DNA au inteles sa se raporteze la procurorul general si sa isi coordoneze pozitiile. Felicitari! Important este sa existe o astfel de coordonare pe tot parcursul activitatii dvs, dand astfel contur prevederilor legale. Si viceversa - pentru procurorul general - este valabila, mai ales in planul actiunilor externe unde Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie sa iasa din zona de confort!

# Somatia parazitismului social date 20 June 2023 15:39 +50

Priviti tupeu! Ei SOMEAZĂ! Dar nu vreti voi mai bine sa plecati prin Burundi si Burkina Faso si sa santajati acolo? Ce tupeu de borfas pe capusele astea! Ei! Cei mai mari paraziti ai statului mafiot SOMEAZA o institutie democratica aleasa de poporul roman! Unii pe care nu i-a ales nimeni, s-au ales doar unchii cu verii si fratii cu nepotii, au ajuns sa transforme justitia in bisnita si acum SOMEAZA! Mergeti la Nutu Camataru si la Ghenosu, sa va dea ei bani! Ca pe ei ii iubiti, nu pe cetatenii onesti!

# dulapul securelii, pelticiunii si pierzaniei nationale date 20 June 2023 22:26 +135

JOS LABELE DE PENSIILE MAGISTRATILOR! TRAIASCA SUVERANITATEA CONSTITUTIEI GARAnTA DREPTURILOR MAGISTRATILOR!

# mirat date 21 June 2023 09:13 0

Adica someaza legislativul ?? Azi maine il vor soma sa dea un act normativ care sa le acorde titlul de cetatean de onoare a Romaniei...In esenta,pensiile speciale(dar si salariile imparatesti)sunt un furt in dauna po******tiei,si ei someaza ??!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva