4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AMR DA ULTIMATUM CSM – Asociatia Magistratilor din Romania someaza CSM sa reactioneze in scandalul provocat de afirmatiile generalului Dumbrava, care au acreditat ideea implicarii SRI in Justitie: “In situatia in care membrii CSM, in formula actuala, dezamagitoare de multe ori, nu vor dovedi ca inteleg pe deplin care este limita mandatului pe care l-au primit, AMR le solicita public sa-si prezinte demisiile... Sa-si dovedeasca existenta pentru justitie ori, daca nu, sa plece acasa!”

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 mai 2015 19:43
Vizualizari: 6995

Pozitie extrem de dura a Asociatiei Magistratilor din Romania fata de Consiliul Superior al Magistraturii. AMR someaza CSM sa reactioneze dupa afirmatiile generalului SRI Dumitru Dumbrava, care au acreditat ideea implicarii serviciului in actul de justitie, si sa apere independenta magistratilor si a Justitiei. In caz contrar, AMR cere demisia membrilor CSM.

Intr-o adresa semnata de presedinta AMR, judecatoarea Gabriela Baltag (foto), si transmisa CSM marti, 19 mai 2015, membrilor CSM li se reaminteste faptul ca nu au dreptul de a alege un comportament ce trebuie adoptat, ci au obligatia constitutionala de a apara independenta sistemului. De asemenea, AMR le transmite membrilor CSM, despre care precizeaza ca de multe ori au avut o atitudine partinica si dezamagitoare pentru sistem, ca, daca nu vor dovedi ca inteleg pe deplin limita mandatului primit de la colegii lor, ar trebui sa demisioneze din functia pe care o detin si sa lase sansa unei reconstructii adevarate a sistemului.

In aceeasi adresa, AMR solicita judecatorilor si procurorilor din CSM sa isi dovedeasca existenta pentru justitie sau, daca nu, sa plece acasa.


Prezentam adresa AMR transmisa CSM:

Domnule Presedinte,

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) se raliaza demersurilor celorlalte doua asociatii profesionale ale magistratilor, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania si Asociatia Procurorilor din Romania, dar si demersului individual al judecatorilor semnatari, solicitand Consiliului Superior al Magistraturii sa apere independenta justitiei, a intregului corp de magistrati, fata de acreditarea ideii implicarii in actul de justitie a Serviciului Roman de Informatii si sa dispuna deindata toate verificarile ce se impun.

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) aminteste institutiei chemate sa garanteze independenta justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii, ca obligatia constitutionala pe care o are este una asumata si ca nu are dreptul de optiune, de alegere a comportamentul ce trebuie adoptat fata de unul dintre cei mai importanti piloni ai statului de drept, independenta sistemului.

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) solicita membrilor Consiliului Superior al Magistraturii sa trateze cu prioritate acest aspect grav, reprezentativ pentru sistemul judiciar, provocat de declaratiile publice ale generalului Dumitru Dumbrava, director al Directiei Juridice din cadrul Serviciului Roman de Informatii, intr-un interviu acordat site-lui Juridice.ro la data de 30.04.2015, pe care trebuie sa-l lamureasca fara nicio intarziere, responsabil si transparent.

In situatia in care membrii Consiliului Superior al Magistraturii, in formula actuala, dezamagitoare de multe ori pentru sistem prin atitudinea partinica adoptata, nu vor dovedi ca inteleg pe deplin care este limita mandatului pe care l-au primit de la colegii lor atunci cand au fost alesi, Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) le solicita public, in numele unor valori comune, sa-si prezinte demisiile, lasand sansa unei reconstructii adevarate a sistemului.

Magistratura nu mai are nici timpul si nici rabdarea sa suporte si sa accepte comportamente neasumate, de aceea in numele principiilor pe care le promovam, in spiritul legii, solicitam Consiliului Superior al Magistraturii sa-si dovedeasca existenta pentru justitie ori, daca nu, sa plece acasa!

Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania

Judecator Gabriela Baltag

*Cititi aici adresa AMR catre CSM

Comentarii

# mulder, agentul mulder date 19 mai 2015 21:14 +13

dom'ne jos palaria! Daca asa trebuie facuta legea bului simt in tara asta, doar prin ultmaturi, atunci dati-mi voie sa ma inclin in fata judecatorilor care au impus asta "fratilor"(din sri poate!) din csm! Asteptam aceiasi miscare si in cazul ghenerarilor coldea si dumbrava pt haosul institutional si pentru implicarea in domenii in care legea le oferea limite! domn' Iohannis poate inveti cum sa ceri sa fim respectati noi astia care dam voturi....

# unul din lumea cea mare date 19 mai 2015 22:09 +12

ptr mulder//tardiv mulder, tardiv!!!!!daca nu aveau stele ci constiinta de mult trebuiau sa faca asta!!!!!ca o fac acuma este doar pentru orgoliu!!!alta valoare si prestigiu avea corpul magistratilor daca aveau coloana (si nu coloana sanitara)in vremea imperiului raului!!!(al 2 lea comentariu,oare se publca asta?)

# obiectiva date 20 mai 2015 12:40 +3

@unule, daca romanii NU demareaza niste proteste in masa, degeaba !  :cry: eu chiar cred ca suntem atacati cu arme psihotronice, sa NU NE REVOLTAM, ma simt atat de obosita cand merg prin instante, de nu pot sa iti explic......chiar de stau 5 minute....... :-? am sa imi pun ``casca de protectie```, ca in filmul SIGNS !  :P ESTE INCREDIBIL CUM NE SERVESC ASTIA TOT FELUL DE MASURI ECONOMICE  si LEGISLATIVE SI NOI NU NE REVOLTAM, NU REACTIONAM, parca toti stimulii deja au depasit limitele senzoriale,  SUNTEM CA UN POPOR DE OI RESEMNATE  gata de transportat la abator ! 

# obiectiva date 20 mai 2015 07:00 +3

O, DA, DA, DA !!! trebuie o atitudine DURA , nemiloasa, din partea AMJ si nu numai, TOTI JUSTITIABILII AR TREBUI SA FIE IN STRADA SA STIE DACA AU FOST JUDECATI DE SRI...... :cry: :cry: :cry:.EU, inca din2011, CAND MA JUDECAM cu CNCD, din cauza mec, isj bacaU SI SCOALA CARE MI-A DATA AFARA COPILUL DIN SCOALA, am spus in sala de judecata...DOAMNA PRESEDINTA, AS PREFERA SA IMI SUSPEND JUDECATA TUTUTOR PROCESELOR PANA CAND JUSTITIA VA FI LIBERA DE SRI.......NU AVETI DECAT SA CERETI INREGISTRAREA de la curtea de apel bacau, din ACEL dosar cu CNCD judecat in 10.11.2011....la urma urmei, SUSPICIUNEA REZONABILA planeaza asupra TUTUROR judecatorirlo, porcurorilor si am sa scriu PORCUROR pana voi intalni pe primul adevarat care sa imi solutioneze CORECT si LEGAL dosarele mele penale, ca eu NU fac plangeri pentru ca NU am ce face cu timpul si banii, NICI NU SUNT PROCESOMAN, dar NU pot iesi cu molotovul in strada, NU pentru ca NU as vrea, ci pentru ca URASC VIOLENTA , ca as face o si maine... :P

# AMR cam deranjează CSM-ul date 20 mai 2015 07:49 +3

„Sa-si dovedeasca existenta pentru justitie" - AMR cam deranjează CSM-ul compus din tripleta ALINA & OANA & VASILICĂ (oameni luminați în drept ce trîntiră o jalbă la ÎJ pe filă cu antet + parafă CSM, ca de la o privată oarecare) + finii Oanei = 4pezi + cîțiva membri disciplinați (CAPUL PLECAT SABIA NU-L TAIE). S-o găsi careva să-i închidă gura; cum să defăimeze propria tagmă?

# Nu cred că trebuie noi să le spunem cum să-și facă treaba date 20 mai 2015 08:31 -2

Iohannis (întrebat de i se pare normal să fie ofițeri acoperiți în presă și politică): "Da. Face parte din activitatea serviciilor și nu cred că este o problemă. Nu cred că trebuie noi să le spunem cum să-și facă treaba". Cu prima ocazie a întors-o, fu mai tare tentația jobului la Cotroceni decît tăria de caracter. http://www.dcnews.ro/iohannis-spioni-in-presa-i-politica-ceva-normal_454990.html

# mihai date 20 mai 2015 08:33 +5

Dupa parerea mea, acele declaratii trebuia sa declanseze o avalansa de destituiri din cadrul SRI precum si un control dur din partea parlamentului, asemanator celui din SUA, nu cum s-a facut pana acum. Suntem o tara de mamaligi si avem un parlament de plastilina. Suntem sclavii americanilor si ai ambasadelor. De mult nu ne mai conducem noi, romanii, ci altii o fac. Probabil SRI e o divizie oculta, mai mult sau mai putin, a FBI. Apropo, George Maior, fostul director SRI, a fost propus recent pentru functia de ambasador in SUA. Ce coincidenta...Se vede de luna

# nelub date 20 mai 2015 14:19 +4

Omule, e vorba de ROMANIA!

# Salvamar date 20 mai 2015 09:51 +6

cel mai simplu sa intocmim lista !acoperitilor din justitie” este sa facem o lista cu toti cei care au trecut intr-o forma sau alta pe la Academia Naţională de Informaţii „ Mihai Viteazul” (scoala de ofiteri SRI si SIE). Astia ar fi cap de lista de ”acoperiti”.Un exemplu este oana Hainealasi nu este singura. Alti s-au specializate pe la Colegiu de Aparare 9 ca doar si Armata are sistem de iinformatii)/...Ce ziceti de Iulian Dragomir de exemplu...Nu spun ca persoanele amintite sunt acoperite, dar...pot spune ca am ”suspiciuni rezonabile”?

# obiectiva date 20 mai 2015 12:42 +3

si asta, dar si HOTARARILE DE LA CEDO ar trebui sa precizeze cu nume, prenume, CNP ....numele judecatorilor care au dat acele hotarari in tara, care au condus la condamnarea Romaniei ! :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva