4 aprilie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ANA, IA AMINTE – Exclusiv. Presedinta de onoare a AMR Viorica Costiniu, mesaj pentru Ana Birchall: “Nu exista nicio norma legala care sa oblige presedintele CSM sa stabileasca agenda plenului dupa agenda ministrului justitiei... Boicotul procurorilor este unul politic... Considera ca au spatele asigurat si incalca cu frenezie legile, normele deontologice si cele penale care vor trebui activate fata de cei care inca se cred Dumnezei pe pamant... Adina Florea sa dea in judecata CSM”

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 octombrie 2019 12:04
Vizualizari: 2692

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii nu este obligat de nicio norma legala sa stabileasca sedintele de Plen ale CSM in functie de agenda ministrului Justitiei. Este mesajul pe care presedinta de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania, fosta judecatoare Viorica Costiniu de la Curtea de Apel Bucuresti (foto), i l-a transmis miercuri dimineata, 9 octombrie 2019, ministresei Justitiei Ana Birchall.

In acelasi mesaj, Viorica Costiniu o avertizeaza pe Birchall in legatura cu actiunile procurorilor din CSM, care de luni bune, printr-un boicot politic, absenteaza de la sedintele de Plen pentru a impiedica validarea numirii Adinei Florea la conducerea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Actiuni care nu doar ca defaimeaza justitia, dar reprezinta un cras abuz in serviciu. Aceiasi procurori din CSM, acuza Viorica Costiniu, promoveaza anarhia, sfidarea legilor si excesul de putere, incalcand normele deontologice si cele penale care, considera presedinta de onoare a AMR, ar trebui activate fata de cei care se cred Dumnezei pe pamant.


In ceea ce o priveste pe Adina Florea, Viorica Costiniu subliniaza ca aceasta ar trebui sa dea in judecata CSM pentru a-i plati daune morale si materiale, in conditiile in care este impiedicata sa isi preia functia de procuror-sef al SIIIJ pe care a castigat-o prin concurs si datorita prestatiei profesionale.

Iata mesajul trimis de presedinta de onoare a AMR Viorica Costiniu ministresei Justitiei Ana Birchall:

Indiferent de deficientele de comunicare, de conlucrare nu exista nicio norma legala care sa oblige presedintele CSM, indiferent care este acesta ca persoana, sa stabileasca agenda plenului dupa agenda ministrului justitiei oricare ar fi acesta. Obligatia care incumba ministrului justitiei ca si tuturor celorlalti membri CSM indiferent daca sunt alesi sau de drept este sa ia act de agenda si sa participe la sedinta care reprezinta prioritate fata de alte activitati desfasurate de membrii alesi.

Boicotul procurorilor din sectie este unul politic, se vede din univers, din cosmos, si sunt asa de 'curajosi' pentru ca ei considera ca au spatele asigurat si incalca cu frenezie legile, normele deontologice si cele penale care vor trebui activate fata de cei care inca se cred Dumnezei pe pamant.

Un coleg de-al lor a castigat, prin prestatia profesionala, doua concursuri si referitor la cel de-al doilea din iunie procurorii lipsesc in mod organizat, (i)responsabil, printr-un abuz cras de serviciu (altii erau de mult suspendati si deferiti justitiei) refuzand, in ochii lumii, sa participe la sedinta plenului pentru validarea concursului.

In opinia mea, doamna Adina Florea ar trebui sa dea in judecata CSM-ul pentru a-i plati daunele materiale si morale.

Daca un procuror ori judecator ar refuza sa intre in sedinte, de mult era exclus din magistratura.

Procurorii din sectie promoveaza anarhia, sfidarea legilor, excesul de putere in detrimentul legii si al moralei, degringolada in sistem, conjugarea cu interesele politicului oricare ar fi acesta ca nuanta, ca substanta.

Am convingerea ca nu agreati o astfel de stare de lucruri care defaimeaza justitia prin exponentii ei reprezentativi care se cred vesnici la carma si ignora o zicala: roata morii se-nvarteste..., ori ulciorul nu merge de multe ori la apa ...etc...

O opinie. Numai bine!”

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 9 octombrie 2019 13:28 +10

daca coana dancila ar avea ceva minte,ar intreprinde orice,orice ca sa o cheme pe aceasta eminenta judecator si i/ar incredinta PORTOFOLIUL JUSTITIEI.sint convins ca mermeleala s/ar transforma in justitie sub inaltul PATRONAJ AL ONORABILEI COSTINIU.onorabila doamna judecator a simtit pe pielea ei ce inseamna MERMELEALA,si nimeni nu ar avea curajul sa/i sufle in ciorba.MULTA SANATATE VA DORESC DOMNA JUDECATOR COSTINIU!!!!!!!!!

# ION date 9 octombrie 2019 21:11 +2

Domna COSTINIU = Marea DOAMNA a justitiei! Romania ar merita un asemenea ministru:demn, echilibrat, cu fata umana si profund dedicat profesiei.Nu avem noi,romanii, norocul asta!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 137
    • VERDICTUL ZILEI - Credeti ca ar trebui reluate activitatile economice?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.04.2020 – Medicii refuza mita lui Iohannis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva