22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ASA GANDESTE UN MAGISTRAT ADEVARAT – Mesajul de forta al judecatoarei Evelina Oprina din CSM: “Preocuparile periferice ale unora dintre cei ce vremelnic decid soarta justitiei sa fie abandonate imediat, iar cetateanul sa redevina centrul atentiei si interesului justitiei... Principiile accesului liber la justitie, dreptului la aparare si la un proces echitabil sunt preocuparile constante ce trebuie sa anime institutiile si autoritatile statului, dar si profesionistii dreptului”

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 October 2020 14:19
Vizualizari: 8149

Asa gandeste un magistrat adevarat. Ne referim la judecatoarea Evelina Oprina (foto) din CSM, cea care care in prezent este tinta unei operatiuni subterane prin care diversi colegi de-ai sai din Consiliu incearca sa o blocheze sa ajunga presedinta CSM, pentru a-i face culoar judecatorului Bogdan Mateescu.


 

Judecatoarea Oprina a avut duminica, 25 octombrie 2020, un mesaj cu ocazia “Zilei Europene a Justitiei”. Un mesaj in care chiar se transmite ceva, nefiind unul plin de banalitati. Un mesaj care devoaleaza in opinia noastra un mod de gandire serios, in care cetateanul este pus in prim plan, drepturile acestuia trebuind sa fie garantate cu orice pret.

In acest sens, judecatoarea Evelina Oprina precizeaza ca toti cei implicati in actul de justitie trebuie sa fie preocupati in mod constant de asigurarea dreptului la aparare si la un proces echitabil, precum si de asigurarea accesului liber la justitie. De asemenea, orice preocupari periferice trebuie abandonate - inclusiv de catre cei care astazi sunt factori decidenti in sistem, dar care nu sunt vesnici pe functii -, fiind obligatoriu ca cetateanul sa redevina centrul atentiei si interesului Justitiei. “Valori precum echilibrul, moderatia si seninatatea trebuie sa ramana coordonatele unui act de justitie independent si impartial”, precizeaza Evelina Oprina in mesajul postat pe pagina sa de Facebook.


Iata mesajul transmis de judecatoarea Evelina Oprina din CSM cu ocazia Zilei Europene a Justitiei:


Simbolistica zilei de astazi este despre constientizare si responsabilizare, despre nevoia de transparenta si accesibilitate in infaptuirea actului de justitie, despre educatie juridica, dar si despre deschidere si comunicare.

Principiile accesului liber la justitie, dreptului la aparare si la un proces echitabil sunt doar cateva dintre preocuparile constante ce trebuie sa anime institutiile si autoritatile statului din domeniul justitiei, dar si profesionistii dreptului.

Ziua de azi imi da prilejul de a reitera ca valori precum echilibrul, moderatia si seninatatea trebuie sa ramana coordonatele unui act de justitie independent si impartial, ca este absolut necesar ca preocuparile periferice ale unora dintre cei ce vremelnic decid soarta justitiei sa fie abandonate imediat, iar cetateanul sa redevina centrul atentiei si interesului justitiei.

La multi ani justitiei romane si europene!”

Comentarii

# Andrei Muresan date 26 October 2020 17:19 +3

O singura floare nu aduce primavara.

# Este o lumina ... date 26 October 2020 18:15 +7

Este si o floare... dar de la o lumânare aprinsa ... se pot aprinde multe altele... Fata asta Draga, este si floare si lumină!!! Luați exemplu voi, magistrați, care stați cu nasul in țărână...si luptați alături de ea!

# DODI date 26 October 2020 21:38 +12

Este și explicația pentru care ratații profesional, plantați de SRI în CSM, nu o suportă. Lor le dăunează prezența acestei profesionsite pentru că există, prin prezența doamnei, un termen de comparație iar nonvaloarea lor iese la iveală. Acest lucru este remarcat și în partidele politice (indiferent de culoarea lor politică), nulitățile știu să facă front comun în fața valorilor. Este și motivul pentru care ciolaniSS nu suportă nici dialogul și nici preocuparea pentru a se înconjura de profesioniști.

# Stefan date 27 October 2020 13:45 +2

Din umbra, serviciile secrete Românești, care lucrează pe bani din ce în ce mai multi contra intereselor naționale ale României și ale poporului roman, stabilesc regulile principale și actorii care le aplica. Neo-securitatea își numește oamenii în pozițiile cheie, ii înlătură pe cei incomozi și ''neascultători'', ii blochează punându-le bete în roate celor care merita și vor sa facă treaba buna în posturi cheie ale aparatului de stat din tara noastră. Securiștii numesc judecători, tot securiștii ii tin apoi din frâu și fac ceea ce vor cu ei. Iar conducătorii aleși ai tarii, de la cel mai mic pana la si mai ales CEL MAI MARE (ANTI-ROMAN)se complac in aceasta situație benefica lor: nu-i deranjează pe securiști, aceștia ii lasă în pace pe ai noștri ''aleși'' cu micile lor ciupituri . . . ASTA ESTE TARA IN CARE TRAIM !

# Nicolae Ularu date 28 October 2020 15:08 +1

Panarama de justiție a validat primarul la Sectorul 1 pentru că așa au vrut mușchii ei.Probele de invalidare,mai mult decât evidente,nu au contat.Asa se înfăptuiește actul de justiție?

# Diaconescu Marinela date 29 October 2020 16:37 +1

,,Dreptul la aparare, un proces echitabil, independent si impartial,, actiuni la care multi oameni nevinovati aspira atunci cind ajung sa isi strige cu disperare nevinovatia si mai ales sa spere ca poate sa si-o dovedeasca in instanta. Nici nu conteaza numele lor ei devin doar un numar de dosar penal XXXX aflat pe rolul unei instante. De fapt numele lor nici nu a contat vreodata ....ci doar functia pe care a ocupat-o intr-un anume moment al vietii lor, dupa ani de invatat si munca.Cariere profesionale distruse, vieti distruse, copii suferind, parinti plangand cu ochii ridicati spre cer si rugandu-se sa apuce ziua sa isi vada copilul scapat si declarat nevinovat. Oare plateste cineva pentru atata suferinta? Poate doar in fata Bunului Dumnezeu....

# Dragos Barna date 29 October 2020 22:14 +1

Frumos mesajul,emotionant, dar ce face CSM-ul ? Doarme cand e sesizat, inainteaza sesizarile Inspectiei Judiciare care se face ca verifica, fara a o face propriu zis si asa, unii judecatori fac ce li se spune stiind ca nu vor fi de nimeni verificati. Am multe sesizari la IJ ,inspectorii nu fac decat ca se fac ca verfica. E dezgustator cand vezi ce salarii au si ce pot scrie in rezolutii. Asa ca, cu intentii, povesti si fraze frumoase nu se face decat literatura. De altfel, totul e in regula in justitie.

# Diaconescu Marinela date 3 November 2020 11:54 -1

Respect dna judecator ne dati speranta ca totul se va schimba in justitie si in CSM.O justitie dreapta, independenta care sa asigure dreptul la aparare. Numai asa isi pot dovedi nevinovatia oamenii pentru care expresia,,ma ard lacrimile pe obraz,, nu mai este demult o metafora.Destine frinte ale unor oameni pentru care doar speranta a mai ramas.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva