14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ASTA E O PREMIERA: JUDECATOARE ACUZATA DE TRAFIC DE DROGURI – Procurorul PICCJ Marcel Sandu a finalizat dosarul inceput de actuala sefa a Sectiei I DNA Mihaiela Iorga-Moraru in care este vizata judecatoarea Ana Maria Chirila de la Tribunalul Suceava. Chirila a fost trimisa in judecata pentru divulgarea de informatii din dosarele DIICOT catre grupari de crima organizata, luare de mita, favorizarea faptuitorului, detinere de stupefiante pentru consum propriu si trafic de droguri

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 February 2024 14:44
Vizualizari: 6157

Avem primul magistrat acuzat de trafic de droguri. Parchetul General a anuntat miercuri, 31 ianuarie 2024, finalizarea dosarului in care este vizata judecatoarea Ana Maria Chirila (foto) de la Tribunalul Suceava.


 

Procurorul PICCJ Marcel Sandu a dispus trimiterea in judecata a judecatoarei Chirila, in dosarul inceput de procuroarea Mihaiela Iorga-Moraru (numita intre timp sefa Sectiei I DNA), pentru acuzatiile de folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, favorizarea faptuitorului, luare de mita, detinere de droguri pentru consum, punere la dispozitie, cu stiinta, cu orice titlu, a unei locuinte pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit in asemenea locuri si trafic de droguri de mare risc.

Concret, procurorii PICCJ o acuza pe judecatoarea Chirila ca ar fi furnizat informatii din dosarele DIICOT in legatura cu perchezitiile care urmau sa fie efectuate si masurile de supraveghere dispuse, actiuni care priveau grupari de criminalitate organizata, inclusiv de trafic de droguri.

De asemenea, pentru hotararile pronuntate intr-un dosar DIICOT, judecatoarea Ana Maria Chirila ar fi primit de la membrii respectivelor grupari de criminalitate bijuterii, folosinta gratuita a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, precum si servicii de paza si protectie.

In ceea ce priveste detinerea de droguri pentru consum, Chirila este acuzara ca in perioada august – octombrie 2023 ar fi avut in locuinta sa cantitati droguri de mare risc in vederea consumului propriu, din care a consumat in mod repetat atat singura cat si impreuna cu o alta persoana. In plus, aceasta va fi judecata si pentru trafic de droguri, procurorii PICCJ sustinand ca a pus la dispozitia unei persoane fizice o suma de bani, comandandu-i achizitionarea de droguri de mare risc, iar ulterior i-a oferit acesteia droguri de mare risc din cele achizitionate urmare a comenzii sale, consumand impreuna cu acesta in locuinta sa.

Judecatoarea Ana Maria Chirila se afla in arest preventiv din luna octombrie 2023.

Impreuna cu Chirila, PICCJ a trimis in judecata alti doi inculpati (Mihai Pinzari si Ciprian Cotoara).

 

Prezentam comunicatul PICCJ:


“In continuarea comunicatelor de presa din datele de 12.10.2023 si 19.10.2023, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa aduca la cunostinta publicului urmatoarele:

Procurorii Sectiei de urmarire penala au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a trei persoane fizice, dupa cum urmeaza:

 

I. O inculpata, judecator la Tribunalul Suceava, sub aspectul savarsirii urmatoarelor infractiuni:

1,2. folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si favorizarea faptuitorului.

In fapt, in perioada 11–14 noiembrie 2022, in baza prerogativelor specifice functiei de judecator pe care o exercita, a luat cunostinta de informatii nepublice privind actele de urmarire penala si masurile dispuse intr-un dosar DIICOT– Serviciul teritorial Suceava (dosar aflat la urmarire penala), privind perchezitiile domiciliare ce urmau a fi efectuate (numarul mandatelor de perchezitie solicitate de organele de urmarire penala, locatiile pentru care s-au solicitat autorizatii, principalele persoane vizate de aceste masuri). Potrivit rechizitoriului, inculpata – inainte de punerea in aplicare a mandatelor de perchezitie – a pus aceste informatii la dispozitia inculpatului de la punctul III si, prin intermediul acestuia, la dispozitia inculpatului de la punctul II. In acest mod, informatiile au ajuns si la alte persoane interesate, urmarind, pe de o parte, obtinerea unor foloase necuvenite, pentru altii, din valorificarea informatiilor, iar pe de alta parte, asigurarea unei protectii in fata legii pentru inculpatul de la punctul II prin ajutorul dat in vederea inlaturarii probelor cu privire la care exista posibilitatea identificarii si care ar fi fost apte a conduce la acuzarea acestuia.

3,4. folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si favorizarea faptuitorului.

In fapt, in perioada aprilie–septembrie 2023, in calitate de judecator de drepturi si libertati intr-un dosar al DIICOT– Serviciul teritorial Suceava, a luat cunostinta de informatii nepublice privind actele de urmarire penala efectuate, masurile de supraveghere tehnica solicitate/autorizate, materialele rezultate din exploatarea mandatelor de supraveghere tehnica. Aceste informatii, in mod direct si respectiv prin intermediul altor persoane, inculpata le-a pus la dispozitia a doua persoane (intre care si inculpatul de la punctul III) , ajungand astfel si la alte persoane interesate, urmarind in aceasta modalitate, pe de o parte, obtinerea de foloase necuvenite pentru altul, iar pe de alta parte ingreunarea cercetarilor si a tragerii la raspundere penala a unei persoane.

5. luare de mita.

In fapt, in perioada 2021– 2023, in mod repetat, a primit direct de la inculpatul de la punctul II, precum si de la o alta persoana mai multe foloase necuvenite (bijuterii, folosinta gratuita a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de paza si protectie s.a.) in legatura cu masurile dispuse si hotararile pronuntate intr-un dosar penal ce fusese instrumentat de DIICOT – Serviciul teritorial Suceava si prin care inculpatul de la punctul II a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si lipsire de libertate in mod ilegal.

6. detinere de droguri pentru consum, in forma continuata (6 acte materiale savarsite).

In fapt, potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit ca, in perioada august – octombrie 2023, inculpata a detinut in locuinta sa cantitati droguri de mare risc in vederea consumului propriu, din care a consumat in mod repetat atat singura cat si impreuna cu o alta persoana.

7. punere la dispozitie, cu stiinta, cu orice titlu, a unei locuinte pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit in asemenea locuri, in forma continuata (5 acte materiale).

8. trafic de droguri de mare risc in forma continuata (doua acte materiale).
In fapt, inculpata a pus la dispozitia unei persoane fizice o suma de bani, comandandu-i achizitionarea de droguri de mare risc, iar ulterior i-a oferit acesteia droguri de mare risc din cele achizitionate urmare a comenzii sale, consumand impreuna cu acesta in locuinta sa.

 

II. Un inculpat sub aspectul savarsirii infractiunii de dare mita, constand in aceea ca - in scopul in scopul obtinerii unor hotarari judecatoresti favorabile lui intr-un dosar al Tribunalului Suceava-Sectia penala in care a fost trimis in judecata - i-a dat magistratului care il judeca pe fond (inculpata de la punctul I) in mod direct si prin intermediul altei persoane o serie bunuri si foloase necuvenite (bijuterii, folosinta gratuita a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de paza si protectie s.a.).

 

III. Un inculpat sub aspectul savarsirii urmatoarelor infractiuni:

1. trafic de influenta, constand in aceea ca a pretins de la o persoana suma de 30.000 de euro, bani pe care i-a si primit, in doua transe, in perioada octombrie–noiembrie 2021, pentru a-si exercita influenta asupra magistratilor de la Curtea de Apel Suceava in vederea obtinerii unei solutii de achitare pentru o persoana trimisa in judecata.

2. detinere de droguri pentru consum, constand in faptul ca, in timp ce se afla in locuinta inculpatei de la punctul I, a detinut pentru consum droguri de mare risc.

3. trafic de droguri de mare risc, in forma oferirii de droguri de mare risc, constand in aceea ca, in timp ce se afla in locuinta inculpatei de la punctul I, i-a oferit acesteia droguri de mare risc, consumand impreuna.

Mentionam ca dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Curtii de Apel Suceava.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Indignat date 1 February 2024 12:52 +6

Deci, avem un magistrat care baga bani in sutienul unei dansatoare la bara, un magistrat de sex feminin care face trafic de droguri, divulga informatii din dosare, doseste probe, trage pe nas samd. Aparent intre cele doua cazuri nu exista vreo legatura. Gresit: sunt beneficiariiunor salarii nesimtite si, care apuca, ai unor pensii nesimtite, si salariile si pensiile fiind intemeiate pe motivul privatiunilor pe care trebuie sa le suporte in viata civila, sa zic asa.

# Indigantule, date 1 February 2024 14:31 -1

avem deocamdata unul filmat cand baga o data bani la sutien, si deocamdata una care ... Unii e prinsi (e, ca 50) .Asta e !

# Robert date 1 February 2024 21:03 +2

Cu judecatorul care baga bani in sutienul dansatoarei, chiar n-am nici o treaba. Ca profesional e bun sau nu, asta e cu totul altceva dar cu dansatoarea, chiar nu e problema. Magar a fost ala care a postat clipul, nu judecatorul. Era la un party privat si facea ce fac toti oamenii in astfel de situatii. Punct. Cu judecatoarea da, e o problema! Eu unul, nu stiu judecatori care umbla cu droguri dar stiu o gramada de procurori care vand si/sau consuma asa ceva! Cum de n-a aparut inca nimic, despre nici unul dintre ei? Deh...

# Comunicatul a venit la tanc, sa mai ia lumina de pe unii date 1 February 2024 22:25 0

@Robert , mamă, te inseli, nu fac toți. Nu băgăm bani in sutienele dansatoarelor. Nu mai abera! Cazul de la Suceava e de plâns, nu te catara pe el. Lasă operațiunea Wag the dog!

# Costel date 3 February 2024 11:24 0

Stati parcati!!! O scapa unul dintre amanti. La el a ajuns dosarul la CA Suceava. Sa nu va mire ca i-a dat la domiciliu.

# E tu Brute... date 3 February 2024 14:28 0

Interesante opiniile. De ce intregul corp al judecatorilor, cetateni onesti, cinstiti,cu coloana vertebrala si cu frica de Dumnezeu precum se pretind, SUNT colegi cu cei care la "party privat?" baga bani in lenjeria intima a dansatoarei, luandu-si ramas bun de la monetar prin solemnul pupic pe locul de destinatie.Educatie?, 7 ani de-a casa? ori nesimtire sfidatoare? Doamna judecatoare cu drogurile, cum a fost tolerata in corpul care se vrea fara pata? Spune cineva ca nu se stia? Si cati mai judeca oare? Acestia nu sunt vulnerabili? Asisderi, procurorii cunoscuti a fii "manuitori" de "ierburi" si "prafuri".Cazuri similare si in MAI. Chiar nimeni nu vede fenomenul ("competenta solutionare") a carui scara este tinuta "secret" dar se vad "efectele de la locurile de munca" FIIND sesizate de cetateni. Cine ii permite PAPUSHARULUI(generic vorbind) shmecher si far' de frica fiind "PRADATORUL SUPREM", sa ne BATJOCORESCA PE NOI SI VIATA NOASTRA?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva