2 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ATENTIE LA FALSII AVOCATI – UNBR le-a declarat razboi celor care profita de starea de urgenta si se pretind avocati pe Internet sau la telefon, ca sa insele romanii: „In starea de urgenta profesionistii sunt obligati prin lege sa comunice cu clientii aproape exclusiv online sau prin telefon. Identitatea persoanelor este mai greu de verificat. Sunt promovate tot mai frecvent oferte de consultanta juridica online din partea unor neavocati... Verificati in Tabelul Avocatilor”

Scris de: V.B. | pdf | print

8 April 2020 11:50
Vizualizari: 5702

Aviz celor care vor sa profite de starea de urgenta ca sa faca bani necinstiti: Uniunea Nationala a Barourilor din Romania – condusa de Traian Briciu (foto) – a anuntat miercuri, 8 aprilie 2020, ca le va face plangeri penale tuturor celor care insala romanii, pretinzandu-se avocati pe Internet sau la telefon.


UNBR a primit deja sesizari privind falsi avocati care profita de faptul ca pe durata starii de urgenta interactiunile profesionale sunt limitate aproape total la cele desfasurate la distanta. In consecinta, Uniunea avertizeaza ca va depune plangeri penale impotriva acestor escroci.

Persoanele care vor sa evite a cadea victime fraudelor au la dispozitie un instrument foarte simplu: site-ul UNBR, unde pot verifica personal daca o persoana care le ofera consultanta juridica figureaza sau nu in Tabloul Avocatilor.


Redam comunicatul UNBR:


In contextul actual, in care anumite drepturi ale cetatenilor sunt restranse, apar probleme juridice noi si complexe, dar si un teren propice pentru fraude, inclusiv pentru avocatura falsa.

Avand in vedere ca in perioada starii de urgenta profesionistii sunt obligati prin lege sa comunice cu clientii aproape exclusiv online sau prin telefon, iar identitatea persoanelor este mai greu de verificat, sunt promovate tot mai frecvent oferte de consultanta juridica online venite din partea unor neavocati.

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania atentioneaza publicul sa verifice pe site-ul www.unbr.ro daca persoanele de la care solicita servicii de consultanta juridica sunt avocati inscrisi in Tabloul Avocatilor. Acolo vor gasi si datele de contact ale avocatilor, inclusiv email si telefon, pentru a-i putea identifica si a avea siguranta unui serviciu oferit legal.

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania avertizeaza ca va avea toleranta zero fata de cei care practica fara drept profesia de avocat, prin oferta de consultanta juridica promovata in special in mediul online.

Conform legii, consultanta juridica este domeniu rezervat avocatilor , prin formele de exercitare a profesiei asa cum sunt definite de Legea nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Nicio societate comerciala sau persoana fizica autorizata nu are dreptul sa factureze consultanta juridica, chiar daca pretinde ca provine de la un jurist.

O serie de societati comerciale fara drept de a furniza consultanta juridica incearca sa profite de aceasta situatie, in care oamenii sunt obligati sa comunice aproape exclusiv prin mijloace electronice, si sa racoleze clientela oferind si consultanta juridica pe langa alte servicii.

Au aparut foarte multe domenii online de consultanta juridica, inregistrate pe persoana fizica, astfel incat detinatorul acestor site-uri sa nu poata fi identificat in registrele de evidenta a numelor de domenii, intrucat datele personale sunt protejate de Regulamentul general privind protectia datelor. Unele dintre aceste site-uri poarta nume de domeniu de natura sa induca in eroare deoarece folosesc termeni precum „juridic”, „legal”, „drept” uneori chiar „avocat”.

UNBR avertizeaza aceste firme care practica consultanta juridica in mod ilegal sa-si retraga imediat oferta de consultanta juridica. Continuarea unor asemenea activitati constituie infractiune si se pedepseste potrivit legii penale.

UNBR va incepe imediat o ampla campanie de identificare a acestor firme si va uza de toate instrumentele legale pentru aplicarea sanctiunilor penale si civile, inclusiv radierea numelor de domenii care induc publicul in eroare cu privire la natura serviciilor oferite”.

Comentarii

# Cetateanul date 8 April 2020 15:29 0

Foarte bine! DAR! Pentru avocații loviți de covirus faceți ceva concret? Și nu mă refer la conturi unde să li se depună niște bani de milă! Ce faceți cu cei ce trăiau din oficii? Cu stagiarii? Din taxe s-a creat vreun fond de ajutor? Ați amânat măcar plata taxelor precum ratele de la bănci? PS Salariile merg în continuare pentru consiglieri?

# Ultimul Charrlot date 8 April 2020 15:58 +5

Astora, acum flămânzi, înca le este frică de avocații din barourile cu acte. Visează avocați din structura Bota. Hai băieti la muncă, fiți inventivi. Nu cereți pomană la guvern. Reprofilați-vă că oricum tăiați frunze la câini. Să vă dea UNBR și barourile unde cotizați. Vindeti hotelul.de la Techerghiol

# danndeac date 8 April 2020 16:08 +2

va referiti la avocatii din UNBR-Bota?,Domnu Presedinte dar acesti avocatii sint legali si functioneaza in baza legi nr 51/95 si au acte de infiintare,stimate Domn Presedinte,unde este infractiunea?

# Botomei Vasile, doctor in drept, presedinte UNBR nr.3; date 8 April 2020 16:20 +2

Botomei Vasile, doctor in drept, autor conceptului de PLURALISM de organizatii profesionale de tip UNBR inregistrate la nivel national,astfel cum este publicat in teza de doctorat denumita: Raspunderea administrativa.Aspecte practico-stiintifice in plan comparat:Republica Moldova-Romania,autorizata de MEN din Romania prin Atestat de doctor nr.66035/17-04-2020,confirma ca acordarea consultantiei juridice prin SRL sau prin PFA-uri, constituie infractiune prevazuta cu inchisoare; Totodata exprim opinia catre Dnul dr.Traian Briciu presedintele UNBR-ului din str.Splaiul Independentei nr.5 Bucuresti,ca legea avocaturii 51/1995,comporta neaparat unele modificari prin care inscrisrea in profesia de avocat sa fie fara examen pentru doctorii in drept si juristii cu vechime de minim 5 ani;Avand in vedere ca legea 51/1995 nu distinge la care UNBR se refera, rog pe juristii care vor sa profeseze ca avocat sa depuna diligente pentru recunoasterea UNBR nr.3, in care juristi se pot inscrie liber.

# danndeac date 8 April 2020 16:57 +1

foate bine ,felicitari ptr ultimu charlot si Dr Botomei ,haideti sa ii invingem, le este frica de concurenta,unde este stat UE? alte tari au cite 5-6 barourii si nu isi scot ochi,numai in RSR este problema,rusine sa va fie ,in ce barou din un e se face cheta pentru acest Covid,ca si asa sint avocatii de exemplu la Cluj care stau pur si simplu cu scaunul pe holurile judecatoriei imbracati in roba si aboreaza clientii,asa ca bravo,succes domnu Botomei,la cit mai multe barouriiiiiiii

# justitiabil date 8 April 2020 19:15 +4

Nu ati invatat nimic din pandemia asta , ca nu totul se rezuma doar la bani, trebuie sa intelegem ca toti trabuie sa avem o armonie intre noi ,si ca toti trebuie sa traiasca sa munceasca .Nu trebuie sa ne calicim si sa devenim surzi si orbi, si sa va intereseze numai profesia voastra si bani . Ganditiva ca marea majoritate sunt juristi si au dat o data examen in barou ,si nu au luat examenul ,oare erau prosti ? s-au exista un semna al( ?) Nu mai fiti asa hrapareti ca este loc pentru toata lumea pe pamant , ca pe urma cand o sa va loveasca vreo nenorocire o sa va intrebati unde ati gresit,si aveti multe pacate , nici pamantul nu va poate inghiti cat de avari sunteti dupa putere . Asa sa va ajute dumnezeu dupa cum ganditi .

# Milogu srl date 8 April 2020 23:43 -1

Astia au inca cosmaruri. Briciu vine cu pacaleli ca sa amageasca gloata de someri in robe. Stati linistiti ca va da statul pomana, 75% din salariul mediu pe economie. Pentri sclavi suma este enorma, nu-i asa aviuta? ???? Vai de capul vostru de amărâți!! Va doresc sa aveti parte de bani cum au avut parte de dreptate colegii vostri din baroul concurent legal.

# Falsi avocati? date 9 April 2020 20:18 +6

Oare la cine se refera acest individ? Fals avocat. Probabil că se refera la aia care sunt desfiintati din 1948 prin Legea 3. Ce bine ar fi dacă ar pune mana pe carte si nu ar mai debita ineptii juridice. Majoritatea celor care citesc acest site sunt juristi. Spune tovarase care lege v-a înființat dupa 1948, sa vedem si noi scris negru pe alb verbul a înființa. Terminati odată sa ne mai luati de prosti. Si nu inteleg de ce trebuie sa va dea statul 75% cind voi nici nu aveti incasari declarate la aceasta suma lunara. Majoritatea dintre voi nici nu taiati chitante.

# da date 9 April 2020 23:18 +1

Da! sunt fonduri! din taxe, cotizatii si fondul de pensii sa caonstruit hotelul de la Techirghiol. Mai vrei ceva? Taci si indura, pozitie de ghiocel si stii tu ce intre picioare.

# Ultimul mohican date 9 April 2020 23:22 +3

Ce vorbesti domle? cum adica sa se vanda hotelul de la Techirghiol? acolo-s banii dumneavoastra! Dormiti linistiti...aici sunt banni dvs...(stiti reclama veche de la TV cu celebra banca) Hotelul momentan nefiind po******t de consilieri si corifei, sta drept investitie pentru nepotii nostri.

# Rusine jegurilor! date 9 April 2020 23:33 +3

Dumnezeu sa aiba grija de voi si de progeniturile voastre, pe masura in care voi ati sicanat ani de zile avocatii din baroul concurent. Rusine sa va fie!si nici chitante nu taiati? ordinarilor

# NENEA date 10 April 2020 12:46 +3

Mi-e scîrbă de rușinea și ticăloșia voastră,înfometatule nr.1 din primul secol al mileniului III.Ce faceți voi în instanțele de judecată înfometaților.Aveți noroc că v ă apără în mod ilegal procurorii de toate gradele și judecătorii că de altfel,ce-i care confecționează cătușe s-ar îmbogății.Urîții lumii în România.La muncă dulăilor.

# Scarba date 11 April 2020 15:33 +3

Avocatura a ajuns in acest hal deoarece dupa revolutie, o clica, o gloata de fosti securisti au pus mana si au monopolizat profesie, care de altfel este libera!Pana in ziua de astazi aceste scursuri ale societatii, securistii sunt bine infipti in conducerile barourilor din toata tara, la nivelul fiecarui judet exista o grupare de securisti care in lucratura si intelegere cu unii magistrati fac tot posibilul sa condamne avocatii legal constituiti ai lui Bota.Marea majoritate a acestora provin de pe bancile securitatii si au fost formati ca atare. Urmand ca dupa ce-si termina cariera de magistrati, sa acceada in avocatura.Aceasta clica de securisti care nu au mame nu au tati, impreuna cu unii actuali acoperiti din justitie, legaturi stranse cu sistemul, conduc fraiele avocaturii in interesul lor.Treaba-i puturoasa rau, deoarece astia si-au bagat si plozii si progeniturile in avocatura, care duc mai departe ,,mostenirea'' Vai de capu vostru de nenorociti, sunteti paria europei, AMIN!

# Lasa gargara! date 13 April 2020 21:02 +3

Hai lasa gargara!impotriva falsilor avocati,cica....(falsii avocati, cu acte in regula)La o scurta analiza a comportamentului acestui idivid, observam cu usurinta faptul ca este o tehnica bine pusa la punct prin care, pentru a distrage atentia prostimii de la adevaratele probleme ale barourilor din tara, pentru a ascunde si a face uitate excrocheriile care se fac la nivelul conducerii barourilor, din cand in cand se arata pisica: adica baroul bota legal constituit. Astfel prostimea se canalizeaza asupra unei structuri de avocati legal constituita cu acte in regula, dar care nu este lasata sa functioneze datorita cardasiei si a complicitatii unor excroci fara acte care momentan inca sunt tolerati de un sistem putred de corupt.Dar...nu mult timp.Iar surpriza va fi mare.De Sfintele Sarbatori de Paste le doresc exact ceea ce-si doresc si ei unor bieti oameni care doresc sa-si castige o paine cinstita,structuri de avocati legali, copiilor si nepotilor lor la fel. Sa nu aveti liniste si pace

# dan dan date 8 May 2020 08:18 0

cum va explicati ca un stat de drept nu isi pune in practica proprile decizi!!!! Decizia Tribunalului Bucuresti lasa practic fara obiect recursul in interesul legii in materie penala, promovat de Procurorul General al Romaniei Tiberiu Nitu, care in primavara acestui an a cerut Inaltei Curti sa constate ca avocatii de la Bota ar practica ilegal profesia de avocat. Recursul in interesul legii va fi solutionat de un complet de 28 de judecatori ai ICCJ in data de 17 septembrie 2015, dar este la mintea oricui ca in conditiile in care UNBR – Bota nu poate fi desfiintata, fiind atestata cu autoritate de lucru judecat personalitatea juridica a acesteia, ca avocatii din aceasta structura sa poata fi acuzati in penal ca ar practica profesia de avocat fara drept.

# cosmarul lui avi date 14 June 2020 19:20 0

Este mijlocul iunii iunie. Pot sa va spun ca e foame mare la instante. Ici colo cate o roba. Mor de foame avocatii lui Briciu. Nu au clienti, sunt analfabeti. A ajuns judecatorul sa le citeasca legea si sa le faca seminar. Cum naiba intra acesti anafabeti in timp ce altii cu vechime nu reușesc sa faca cele 70 de puncte? E clar ca examenul e o prosteala si e pe spaga. Astia nu stiu lucruri elementare. Sfatul meu este sa nu mai incercati daca nu aveti pile, alfel sunteti cotizanti fraieri. 10 milioane, plus cazare, drum pentru provincie. Aia care intra au bani, nu traiesc din onorarii ci din crisma lui taticu. Bachus este de actualitate in avocatura. Orientati-va spre magistratura sau juristi la o unitate. Garantat castigati mai mult daca nu vreti sa beti cafeaua cu plata pe caiet.

# August date 5 August 2020 22:12 +2

E foame mare. Avocat =muritor de foame. V-a ajuns blestemele celor care au refuzat sa plateasca admiterea in baroul spagarilor. Briciule avocatura e o afacere pentru gasca comunista care se imbogateste din taxele sclavilor. Niciodata nu am crezut ca un biet viris va pune pe butuci. Intr-un an va autodesfiintati. Sa-l vad pe temb-elul ala de avi avi la podul calicilor.

# Gabriel date 25 November 2021 15:36 0

dna avocat Enescu Ana-Maria a fost Cenzor al Asociatiei de Locatari Oltenitei 12D din Popesti-Leordeni si a fost creat un grup pe whatsapp pentru majoritatea locatarilor. Prin urmare mai multi cetateni participau la diverse discutii cu privire la problemele din cadrul acestei Asociatii. Aceasta dna ( avocat din ce reiese ) Enescu Ana-Maria, fara un anume motiv, blocheaza accesul la aceste discutii, eliminand unii participanti, dupa voia dumneaei ! Consider a fi un abuz cras ! Daca aceasta dna este avocat, ar trebui sa apere drepturile si libertatile cetatenilor, sa lupte impotriva abuzurilor ! Ironic, dansa in fapt ingradeste drepturile si comite abuz ! Ma intreb-retoric- cum isi ajuta clientii ? Cand manifesta cu nonsalanta o atitudine sfidatoare si total neprofesionala ...

# UNBR date 22 August 2022 23:21 0

Citiți pe gougal articolul genial: Pluralismul și profesia de avocat.Concept stiintific autorizat din teza de doctorat dr.Botomei Vasile,președinte al UNBR-ului succesor de drept al Uniunii Avocatilor din Romania.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.03.2024 – Milu si Gluga au zambit pentru poza de grup, dar au stat separati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva