27 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVERTISMENTUL LUI BALTAG SI OPRINA CATRE ALESI – Parlamentari, mai ganditi-va o data daca desfiintati SIIJ: "Nu acceptati stratageme perfide ori mere otravite... Singurele garantii pentru un act de justitie corect sunt deja in lege... Povara vremurilor nu demult apuse va poate apasa, in curand... Dupa judecatori, primii asupriti posibil veti fi chiar dumneavoastra... Sa va asumati ca alegeti sa eliberati un monstru ce-si va pune amprenta pe viata fiecarui judecator si pe destinul cetatenilor"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

22 March 2021 15:12
Vizualizari: 9146

Pofta ministrului Justitiei Stelian Ion de a desfiinta Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) si determinarea cu care aceasta dorinta este indeplinita in Parlamentul Romaniei se va intoarce, la un moment dat, impotriva deputatilor si senatorilor care "aleg sa elibereze un monstru" ce va afecta nu doar magistratii, ci si parlamentarii si cetatenii tarii. Acest lucru se va intampla ca "rasplata" pentru fapta acelora care aleg sa puna la zid Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie desi cunosc faptul ca in prezent SIIJ este singura institutie care functioneaza fara niciun fel de amestec politic, cu procurori cu cel putin 18 ani vechime, cu grad de curte de apel, in care doar CSM are un cuvant de spus in numirea procurorului sef si a procurorilor cu functie de executie.


 

Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate scrisoarea cutremuratoare pe care judecatoarele Gabriela Baltag (foto stanga) si Evelina Oprina (foto dreapta) - membre ale Consiliului Superior al Magistraturii, ca reprezentate ale judecatorilor de la tribunale, care au reusit prin pozitiile lor sa reprezinte cu adevarat interesele magistratilor, aparand valorile constitutionale si independenta Justitiei - au trimis-o deputatilor si senatorilor romani luni, 22 martie 2021, si in care acestea le pun in vedere parlamentarilor faptul ca in loc sa fie desfiintata, "SIIJ trebuie intarita si lasata sa functioneze la capacitatea ei maxima si abia apoi, eventual, reevaluata".

In caz contrar, puncteaza judecatoarele Baltag si Oprina, aproband desfiintarea SIIJ, astfel cum ministrul Justitiei Stelian Ion a cerut, parlamentarii vor elibera "un monstru ce-si va pune amprenta pe viata si cariera fiecarui judecator si, implicit, pe destinul cetatenilor pe care ii reprezentati".


"Votand pentru desfiintarea SIIJ, condamnati acest popor sa nu mai aiba prea curand o justitie cu judecatori peste care sa nu se mai abata abuzurile!"


Si nu doar asta! In scrisoarea trimisa tuturor parlamentarilor romani, judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina subliniaza ca odata cu desfiintarea SIIJ se vor intoarce practicile din vremea in care Statul paralel functiona nestingherit, iar printre primii asupriti se vor afla chiar senatorii si deputati: "Dupa judecatori, primii asupriti posibil veti fi chiar dumneavoastra, indiferent de locul si rolul social pe care-l veti avea".

Regretabil insa va fi faptul ca decizia parlamentarilor se va resfrange si asupra cetatenilor care, la randul lor, vor indura suferinta faptelor si deciziilor parlamentarilor:

"Dupa ani nesfarsiti de filaje, interceptari nelegale, amenintari, intruziuni in viata personala, toate finalizate, cel mai adesea, cu dosare anulate definitiv de instantele de judecata, prin infiintarea SIIJ, judecatorii au avut, in sfarsit, siguranta ca abuzurile la care au fost supusi vor deveni istorie.

Astazi, cruda realitate a destinelor distruse, pe care nimeni nu le-a asumat, este gata sa revina la statu-quo-ul anterior".


De aceea, in scrisoarea adresata parlamentarilor, judecatoarele Baltag si Oprina fac apel la senatorii si deputatii Romaniei sa nu mai permita folosirea justitiei ca arma politica, sa nu adopte cu usurinta decizii ce pot marca destine, sa nu mai ingaduie ca oameni nevinovati sa suporte consecintele unor hotarari pripite, si sa nu isi murdareasca mainile si constiinta "cu fapte ce vor fi greu de uitat in timp, dar mai ales imposibil de iertat!".


Redam in continuare scrisoarea transmisa senatorilor si deputatilor romani de judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina:


"Excelentele Voastre,

Doamnelor si Domnilor Deputati si Senatori,

Sunteti chemati, in curand, sa decideti asupra pastrarii si, astfel, a intaririi independentei celor care infaptuiesc justitia in Romania.

Votul pe care-l veti da va reprezenta nu doar o forma de respect fata de cetatenii care v-au acordat intreaga lor incredere, ci va constitui si o declaratie de credinta fata de tara intr-un moment ce poate fi unul al renasterii constiintei sau, dimpotriva, al pierzaniei.

Nu lasati fariseii sa ia locul invatatorilor, caci timpul acestor incercari poate deveni unul al marilor realizari!

Nu puteti accepta compromisuri, nu aveti voie sa faceti niciun rabat de la principiile carora le-ati jurat credinta si pe care aveti obligatia morala de a le pastra nealterate in numele Adevarului, singurul ideal pe care-l slujim fiecare!

Adevarul nu poate avea mai multe fete! Adevarul este unul singur si pentru el traim sau murim! Nu puteti cere dreptate daca nu luptati pentru ea! Nu irositi sansa pe care o aveti acum, aceea de a dovedi ca intelepciunea si curajul nu pot sta la aceeasi masa cu tradarea si lasitatea. Nu condamnati poporul roman sa-si retraiasca istoria precum Sisif incercand, pe vesnicie, sa ajunga in varful dealului!

Votand pentru desfiintarea SIIJ, indiferent de ce aparente garantii va imaginati ca puneti in loc, condamnati acest popor sa nu mai aiba prea curand o justitie cu judecatori peste care sa nu se mai abata abuzurile!

Ce garantii mai puternice s-ar putea imagina peste cele deja prevazute de lege si anume: procurori cu cel putin 18 ani vechime, cu grad de curte de apel, implicarea CSM in numirea procurorului sef si a procurorilor cu functie de executie din cadrul SIIJ, fara niciun fel de amestec politic?

Nu acceptati, doamnelor si domnilor parlamentari, stratageme perfide ori mere otravite, fiindca singurele garantii pentru un act de justitie corect sunt deja in lege. SIIJ trebuie intarita si lasata sa functioneze la capacitatea ei maxima si abia apoi, eventual, reevaluata.

Nu permiteti ca sub pretextul unor garantii necesare, sa deschideti posibilitatea unor „filtre” de putere!

Povara vremurilor nu demult apuse, despre care prezentul a vorbit pe larg, va poate apasa, in curand, daca ingaduiti sa asezati minciuna peste adevar! Cum sa acceptati ca justitia romaneasca, care abia isi vindeca ranile, sa imbrace din nou vesmintele trecutului pline de noroi?!

Dupa judecatori, primii asupriti posibil veti fi chiar dumneavoastra, indiferent de locul si rolul social pe care-l veti avea, iar cetatenii tarii vor indura suferinta faptelor, dar mai ales a deciziilor a caror responsabilitate o purtati!

Romanii v-au ales pentru ca au crezut in dumneavoastra, doamnelor si domnilor deputati si senatori! Au sperat ca-i puteti elibera de suferinta si ca viitorul pe care l-ati promis, in sensul unei justitii cu adevarat independente, nu va ramane doar o simpla iluzie.

Dupa ani nesfarsiti de filaje, interceptari nelegale, amenintari, intruziuni in viata personala, toate finalizate, cel mai adesea, cu dosare anulate definitiv de instantele de judecata, prin infiintarea SIIJ, judecatorii au avut, in sfarsit, siguranta ca abuzurile la care au fost supusi vor deveni istorie.

Astazi, cruda realitate a destinelor distruse, pe care nimeni nu le-a asumat, este gata sa revina la statu-quo-ul anterior. Prin aprobarea actului normativ de desfiintare a SIIJ, va trebui sa va asumati faptul ca alegeti sa eliberati un monstru ce-si va pune amprenta pe viata si cariera fiecarui judecator si, implicit, pe destinul cetatenilor pe care ii reprezentati.

Doamnelor si domnilor deputati si senatori,

- nu mai permiteti ca justitia sa fie arma politica,

- nu acceptati sa deveniti partasi ai Raului ce se poate reinstala,

- nu refuzati sa vedeti Adevarul,

- nu adoptati cu usurinta decizii ce pot marca destine,

- nu mai ingaduiti ca oameni nevinovati sa suporte consecintele unor hotarari pripite,

- nu va murdariti mainile, dar mai ales constiinta, cu fapte ce vor fi greu de uitat in timp, dar mai ales imposibil de iertat!”


Judecator,                                                                                                               Judecator,

Gabriela BALTAG                                                                                                 Evelina OPRINA

membru ales in                                                                                   membru ales in

Consiliul Superior al Magistraturii                                                   Consiliul Superior al Magistraturii

 

* Cititi aici varianta in limba engleza a articolului

Comentarii

# Neamul lui Bicilis date 22 March 2021 16:10 +16

No, aceasta scrisoare trebuia trimisa prin intermediul ambasadelor, poate asa o citeau si bolsevicii din USR sau PNL. Si ar fi trebuit tradusa si in ungureste ca s-o inteleaga si parlamentarii UDMR. In rest, numai de bine. Procurorii si judecatorii paraditori dau bairam pe valsuri marxiste. Sa-i fereasca zeii sa nu se intampla in Romania ceea ce s-a intamplat in Polonia, pentru ca nu cred sa mai ramana 300 de judecatori au procurori in functie, Restul se vor inghesi la croitor sa-si faca pijamale.

# YYY date 22 March 2021 16:13 +15

Ultima linie de apărare a S.I.I.J. rămâne Curtea Constituţională. O decizie a Curţii Constituţionale este mai grea decât orice demers parlamentar neconstituţional de desfiinţare a secţiei.

# Scheissegal ist für mich der Richter von Walachei date 22 March 2021 16:26 -2

Mey, sincer să fiu, mi-aș dori ca să înceapă să le fie rău acestor poltroni hedoniști din magistratură. :eek: Păi ce, numai nouă, pop_ulimea să ne fie rău? :sad: Las' să vază și Duomniile Lor cum îmblă prin lume Dreptatea cu capul spart. :P

# Valter Cojman date 22 March 2021 16:32 +16

Din cauza asta, IohaniSS+PNL+USR-PLUS, vor desființarea SIIJ (Secția de Investigare a infracțiunilor din Justiție): Cazul Iohannis-magistrați-FDGR succesor în drepturi al unei organizații naziste în anchetă la SIIJ http://valter-cojman.blogspot.com/2021/03/din-cauza-asta-iohanisspnlusr-plus-vor.html

# MN date 22 March 2021 16:56 +30

Cum cineva poate sa asculte si sa ia in considerare ce spune acest ministru, parerea nea ca acest maimutoi tema lui este foarte bine stabilita. Am mai avut noi un prost ca asta si ati vazut unde am ajuns , trebue facut ceva foarte urgent cu acest gunoi, el are ordin sa desfinteze Sectia de la grupul Alba- Sibiu aici este marele pericol, aici sunt infractorii, Barna, Mihai Ban, Kovesi si Iohanis. Atentie mare ca acest infractor cu functie de ministru este foarte periculos.

# Cetateanul date 22 March 2021 17:38 -20

A se scuti cu ifosele de crocodil împăiat! A mieunat careva când a fost de exemplu scoasă din producție la cesezmeu paraditoarea prietenă a lu dorel din ograda lu mme saponea? Nu. Au aprobat cu două mâini. Aaaa, doare burta doar când e de voi? Când e despre cetățeni e cu dat în plm? Deci... a se scuti!

# Lita date 22 March 2021 18:07 +42

Initiativa salutara. Apararea SIIJ trebuie preluata pe agenda parlamentarilor patrioti, cati mai sunt.

# Aceiași și aceiași 5 ani soroc de împlinire date 23 March 2021 04:34 -22

Acum vreo 5 ani (sept 2016), într-o inedită cerere de recuzare a unui puishor judiciar (art. 64 lit. f C.p.p.- judele este cam nătâng) am enunțat o frază al cărei conținut semantic se dezvăluie astăzi în întreaga sa plenitudine. Iacătă fragmentul: :-? „Toate aceste elemente mediatice recente îmi confirmă profeția sumbră enunțată în martie și nu fac altceva decât să mă încarce cu o nedisimulată satisfacție sardonică: Voi, magistrații melcilor, ați creat această blestemăție de stat polițienesc, pe cale de consecință MĂ BUCUR ENORM să constat că sunteți victimele propriului monstru creat! Ați dat gir de legalitate neosecurismului de tip colhoznic, acum păziți-vă cururile obeze și aveți grijă să nu fiți devorați de propriul monstru zămislit. Mi se rupe-n paișpe și mi se fâlfâie cu entuziasm proletar dacă systemul olimpian ticălos și balcoanele voastre uraniene, de la care ne priviți cu superioritate infatuată, își anunță în scrâșnet de tinichele iminenta prăbușire!” AM ZIS! :eek:

# santinela date 27 March 2021 07:41 0

Degeaba doamnelor aceasta scrisoare.Monstruasa coalitie,formata numai din timpiti si handicapati, condusi de unul si mai mare au votat !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.01.2023 – Favoritul pentru sefia PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva