30 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Avocata Liana Bala, din Arad, a fost retinuta de DNA pentru trafic de influenta. Bala ar fi promis ca va obtine gratierea unui condamnat cu ajutorul unui parlamentar. In dosar a fost audiat ca martor si senatorul PNL Ovidiu Marian, nasul copilului avocatei. Presedintele UNBR Pompiliu Bota: “Noi am exclus-o din profesie pe Bala in urma cu trei ani!”. Avocata Bala a fost arestata preventiv

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 November 2012 14:13
Vizualizari: 6407

UPDATE - Avocata Liana Bala a fost arestata preventiv vineri, 23 noiembrie, de Tribunalul Timis.

Procurorii DNA Timisoara au retinut-o joi, 22 noiembrie 2012, pe avocata Liana Patricia Bala (foto) din Arad pentru trafic de influenta. Aceasta este acuzata ca a cerut 17.000 de euro pentru a interveni pe langa un parlamentar in scopul obtinerii gratierii individuale a unei rude a denuntatorilor. Potrivit procurorilor anticoruptie, avocata Liana Bala ar fi primit din suma solicitata 10.000 de euro. Liana Patricia Bala a fost avocat la UNBR-Bota pana in urma cu trei ani, cand potrivit documentelor Uniunii, a fost exclusa din aceasta structura.


Prezentam in continuare comunicatul DNA cu privire la acuzatia de trafic de influenta care i se aduce avocatei Liana Patricia Bala:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara efectueaza cercetari penale fata de invinuitii:

- BALA PATRICIA LIANA in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta si

- MARINEATA IONEL in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In perioada februarie – iunie 2012, invinuita Bala Patricia Liana a pretins de la trei persoane denuntatoare suma de 17.000 de euro sustinand ca poate interveni pentru gratierea unei rude a persoanelor denuntatoare care era in executarea unei pedepse cu inchisoarea pentru savarsirea infractiunii de talharie. Bala Patricia Liana le-a comunicat denuntatoarelor ca are influenta la persoanele abilitate sa examineze si sa avizeze cererea de gratiere individuala printr-un intermediar, membru in Parlamentul Romaniei. Din banii pretinsi, invinuita a primit de la denuntatoare suma de 10.000 de euro, in mai multe transe.

In demersul sau, Bala Patricia Liana a fost ajutata de invinuitul Marineata Ionel care a intermediat atat relatia cu persoanele denuntatoare cat si pretinderea si primirea sumelor de bani.

Invinuitilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 22 noiembrie 2012, procurorii au dispus retinerea invinuitei Bala Patricia Liana pe un termen de 24 de ore, urmand a fi prezentata Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva pe un termen de 29 de zile.

Fata de invinuitul Marineata Ionel, procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi tara pe un termen de 30 de zile”.

Copilul Lianei Bala a fost botezat de senatorul PNL Ovidiu Marian. Liberalul sustine ca nu a mai vorbit cu avocata de zece ani

Avocata Liana Bala este ruda cu senatorul PNL de Arad Ovidiu Marian, care i-a botezat copilul. Ovidiu Marian a fost audiat ca martor in acest dosar, joi, 22 noiembrie, iar la iesirea de la DNA senatorul a precizat ca nu s-a mai intalnit si nici nu a mai vorbit cu Liana Bala de zece ani: “Este o capcana, pentru ca eu nu am avut niciun trafic de influenta cu nimeni. Bala Patricia Liana a fost angajata mea acum zece ani, de atunci nu ne-am mai vazut si nu am mai vorbit deloc. Am fost nasul copilului ei, dar asta acum 20 de ani”.

Contactat telefonic, presedintele UNBR, Pompiliu Bota ne-a declarat despre avocata Bala: “Avocata a fost exlusa din profesia de avocat de catre structura noastra la data de 22 iunie 2009, intrucat a pretins si primit pentru taxa de inscriere la examenul de intrare in profesie suma de 9600 lei, in doua transe”.

Comentarii

# Mixer date 23 November 2012 15:31 +3

Care Liana Bala? Asta e Nikita.

# Adevarul date 23 November 2012 15:50 -1

E Liana Bala 100%

# Sile Camataru date 23 November 2012 16:04 -4

Astia sunt BOTA-nistii! Pun botul la vrajeala ca altceva nu stiu! Ii astept pe toti linga mine, LA PUSCARIE!!!!

# Alupigus Sile date 25 November 2012 10:32 0

Atata stii bah...la puscarie...si sa te iei de Bota....Insa nu ai invatat sa interpretezi propozitiile pe care le citesti , cu greu ce-i drept dupa cat de anal-fabet esti!

# vasile date 23 November 2012 18:43 +1

rusine.

# gogu date 23 November 2012 20:53 +1

Daca are statut de avocat, trebuie prezentata la Curtea de Apel....

# gogule date 24 November 2012 12:59 0

Gogule ce nu intelegi.?Botanistii nu sunt avocati. Cum sa o prezinte la Curte?

# latraule date 24 November 2012 13:30 +3

Lacheule cutumiar, Bala e membra a "baroului",structura Florea, desfiintat legal prin Legea 3/1948 !! Asa ca mai musca o data !

# CONDAMNARE BACAU date 23 November 2012 21:38 +2

La CURTEA DE APEL BACAU, judecătoarea Topor Anișoara a fost condamnată la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru luare de mită și trafic de influiență. A primit o pedeapsă mai mare decât suprema DAVID. Important este faptul că justiția nu se lasă păcălită de nimeni, caci uite judecata a mers repede și cred ca și în condiții normale, cu respectarea regulilor ce guvernează un proces echitabil. Oricum, vom vedea cum stau lucrurile după recurs.

# avocat legal BB date 23 November 2012 22:30 +5

Pai a zis ca din acest trafic de 17.000 recupereaza si ea ce a dat la TRADITIONALI -lui FLOREA cand a intrat la ei in barou.

# Paul date 25 November 2012 10:35 0

Sunt convins ca a taiat chitanta doar pentru 1000 lei, ca sa plateasca zeciuiala mai mica! De aia se plang justitiabilii la DNA si le pun de un flagrant, ca sunt lacomi si idioti!Evazionistii lu' euroi!

# hipocambere fantocomoras date 24 November 2012 13:38 +4

Ce sa caute la Curtea de Apel daca de 3 ani nu mai este avocat ? Chiar nu stiti legea ? 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.03.2023 – Cami a primit a doua sansa. Intra pe spalarea banilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva