13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JALE LA DREPT – 11 facultati de Drept din tara nu au niciun student care sa fi luat examenul de intrare in avocatura. UNBR - Gheorghe Florea a publicat statistica privind procentul de promovabilitate al candidatilor care au absolvit Dreptul. Universitatea Bucuresti este prima in top, cu doar 37% promovabilitate, fapt ce oglindeste nivelul scazut al pregatirii viitorilor magistrati si avocati. Cititi lista (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

17 November 2013 13:18
Vizualizari: 25382

 

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, al carei presedinte este avocatul Gheorghe Florea (foto), a facut publica o statistica cel putin ingrijoratoare pentru viitorul studentilor de la Facultatile de Drept, care releva nivelul de pregatirea foarte scazut al absolventilor. Ce este si mai alarmant este faptul ca dintr-un total de 47 de Facultati de Drept, doar 14 dintre ele au un grad de promovabilitate peste 0%.


Conform statisticii privind mediul academic de provenienta al candidatilor admisi la examenul de primire in profesia de avocat (in calitate de avocat stagiar sau de avocat definitiv), pe prima pozitie in clasamentul Facultatilor de Drept cu cei mai multi candidati declarati admisi este Universitatea Bucuresti, cu 291 de studenti care au promovat examenul, reprezentand 37,40% din totalul candidatilor admisi conform distributiei procentuale.

Pe pozitia a doua, se afla Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca, unde un numar de 134 de candidati au fost declarati admisi, reprezentand 17,22%. Locul al treilea in statistica prezentata de UNBR este ocupat tot de o universitate de stat, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Aici, au fost admisi 82 de absolventi ai Facultatii de Drept, ceea ce inseamna 10,54% din totalul candidatilor admisi conform distributiei procentuale.

Aceeasi statistica ne arata ca in topul celor 10 universitati se mai regasesc: Universitatea Nicolae Titulescu, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea din Craiova, Universitatea Petre Andrei Iasi, Universitatea Romano-Americana Bucuresti, Universitatea Spiru Haret si Universitatea Transilvania Brasov.

Toate aceste universitatii de pe pozitiile 1-10 au un procent de promovabilitate care variaza intre 37,40% si 1,93%, respectiv intre 291 de candidati admisi la examenul de admitere in profesia de avocat si 15.  

Lista facultatilor de Drept fara niciun candidat admis la examenul de admitere in profesia de avocat

Exista insa universitati din care niciun candidat nu a reusit sa promoveze examenul de intrare in avocatura, si au inregistrat un procent de 0 % promovabilitate. In aceasta situatie sunt 11 universitati si un institut de drept:

- Universitatea Agora din Oradea

- Universitatea Andrei Saguna din Constanta

- Universitatea Bogdan-Voda din Baia Mare

- Universitatea Dimitrie Cantemir Targu Mures

- Universitatea Nicolae Titulescu Craiova

- Universitatea de Stat din Moldova

- Universitatea Ecologica Bucuresti

- Universitatea Ecologica Dimitrie Cantemir din Iasi

- Universitatea Ecologica Dimitrie Cantemir in Targu Mures

- Universitatea Romana de Stiinte si Arte Gheorghe Cristea Bucuresti

- Universitatea Romano-Germana din Sibiu

- Institutul de Drept si Relatii Internationale Nicolae Titulescu

* Cititi aici statistica UNBR privind promovabilitatea la examenul de admitere in profesia de avocat in functie de mediul academic de provenienta


Comentarii

# Dan date 17 November 2013 14:39 +14

Rezultatul previzibil al fabricilor de diplome. Astea nu mai sunt demult facultati. Vai de mama ei de magistratura si de avocatura, majoritatea sunt varza  <img src=ops:' />

# Ultimul Charot date 17 November 2013 17:01 -3

Criza a lovit in mod violent. Studentii care mai invata nu au bani de spaga cewruta de Florea si studentii de bani gata, cu bani de spaga nu au treaba cu cartea... Vrem procentul de studenti absolventi in 2013 si procentul de absolventi mai vechi care au intrat in avocatura anul asta. 

# se pare ca trebuie bani la barou!!!! date 19 November 2013 22:05 0

http://www.baroul-bucuresti.ro/stire/fotografii-privind-starea-imobilului-din-str-dr-raureanu-nr-3

# Tudor Raneti date 18 November 2013 02:19 -12

Stati linistiti, ca din Romania, in comparatie cu toti politistii, porcurorii, avocatii, judecatorii pe care i-am intalnit, eu stiu legea mai bine si mai ales s-o interpretez corect, si n-am diploma in drept, si nici salariu de sute de milioane. Asta spune tot.

# Tudor Raneti date 18 November 2013 02:24 -5

Presedinta Tribunalului Bucuresti Laura Andrei, grefiera Paula Creci si tot personalul specializati in informatica mai ales, adica vreo 10 inginerii IT, habar n-au sa deschida un fisier zip! :D Functionarii in justitie sunt ultimii hoti prosti cocliti.

# Tudor Raneti date 18 November 2013 07:44 0

Si meditand asupra ideii de ce este permis unor retardati mintal sa fie judecatori in buricul Romaniei cu salarii de sute de milioane, am aflat adevarul. Unor unelte, unor servanti nu le trebuie creier, nu trebuie sa gandeasca, ci trebuie doar sa se execute

# penionarul date 18 November 2013 10:46 +2

nu se numesc servanti,ci mateloti sau marinari si nu executa ci fura,sunt lupii la oi.

# Tudor Raneti date 21 November 2013 05:47 0

Pirati. Marinar si matelor sunt ocupatii legitime

# penionarul date 18 November 2013 11:03 +1

nu se numesc servanti,ci mateloti sau marinari si nu executa ci fura,sunt lupii la oi.

# Hipster date 18 November 2013 08:47 +4

[quote name=\"Tudor Raneti\"]Stati linistiti, ca din Romania, in comparatie cu toti politistii, porcurorii, avocatii, judecatorii pe care i-am intalnit, eu stiu legea mai bine si mai ales s-o interpretez corect, si n-am diploma in drept...[/quote] DACA pentru simplul fapt ca esti inginer, crezi ca le cunosti pe toate, esti roman! Interpretatea corecta unui text de lege nu este intotdeauna un lucru usor! Doar credeti ca stiti sa o faceti! Din pacate si juristi sunt multi care considera ca stiu sa interpreteze texte, considerand ca facultatea de drept este nu numai necesara, dar si suficienta spre acest sfarsit! 

# Tudor Raneti date 18 November 2013 22:57 -2

Spre diferenta de tine care esti doar vorbe, eu am si facut dovada. Cauta pe internet \"plangere penala magistrati mafioti\" fara ghilimele si ai sa vezi. Oare cum s-o numi unul care vorbeste fara sa stie ce spune ca tine? :D

# Goe date 17 November 2013 14:45 +16

In anii \'90 era suficient sa fii absolvent de drept pentru a intra in avocatura fara examen. In acest mod si-au facut loc o gramada de petarde analfabete. Acum ca examenele au devenit draconice (cam exagerat de grele, totusi) normal ca giurumele s-au mai triat.

# Rahat date 17 November 2013 15:18 +5

Despre care examene faci vorbire stimabile? Acelea trucate? ori cele masluite. Nu fiti naivi, de la desfiintarea descalecatoarei UNBR inexistenta momentan de jure, doar de facto si asa doar cu complicitatea si toleranta institutiilor, pana in ziua de astazi si de acum mult timp inainte, examenele au fost facute pentru prosti, pentru cotizatii si donatii deghizate, porcul din ograda si mertanul din garaj( se stie in intreaga tara ). Problema se pune in felul urmator: UNBR(aripa mahnita) sa prezinte baza legala a organizarii examenelor, TOATE ACTELE de functionare si INFIINTARE a structurii.Pana una alta sunt si foarte multi absolventi nepregatiti e drept. Dar la ce va asteptati de la un sistem lipsit in totalitate de sisteme de valori? de puncte de referinta, de sprijin? o constructie haotica, gaunoasa si urat mirositoare.

# Goe date 17 November 2013 15:34 +7

Auzi dragalasule! Lasa-ma drac\' in pace cu discutia asta interminabila despre care barou e mai legal si mai cinstit decat celelalat. Eu ca simplu justitiabil am observat o chestie. In ambele barouri sunt oameni de toata isparava care isi fac munca cu pasiune si daruire, la fel de bine cum in ambele structuri gasesti un mare procentaj de imbecili si de escroci. Eu daca am avut un proces am reusit sa mi-l duc singur si spre satisfactia mea am imprastiat prin instante tot felul de maimutoi purtatori de roba. Iar cea mai mare satisfactie e cand dau de cate un judecator mai experimentat care matura pe jos cu inchipuitii astia cu foame-n glanda.

# Rahat date 18 November 2013 15:30 0

Auzi dragalaso! asa am sa-ti spund e acum, desi esti semnat cu ,,Goe\'\' schimb elementele de adresare. C eeste cu care barou e mai legal si care nu? Esti cam nepregatit in ale dreptului, diletant ashea... care crede ca le stie pe toate.Ce obiect avea procesul tau in care imprastiai maimutoii? taxa de poluare cumva?de mediu?

# Goe date 18 November 2013 16:12 0

Pasarica sexoasa, am avut mai multe procese anul trecut si le-am castigat pe toate. Am avut minori si familie, am avut o plangere contraventionala, am avut un proces in pretentii, un litigiu cu profesionisti...in fine, treaba mea. Si ma felicit si acum ca m-am aparat singur si nu m-am lasat pe mana unor maimutoi care imi cerusera niste onorarii astronomice. Deh, foame-n glanda....

# Rahat date 18 November 2013 19:54 0

Mdaaa si daca ,,e treaba ta\'\' ce te tot dai rotund cu ce ai castigat si pe cine ai pus la punct prin instante, vezi sa nu se urce la cap, sa nu fii tu pus la punct odata, intr-un moment de respiro.Da, e drept e caam foame in glanda cum bine zici. Dar, asta e,,, numa mai rau sa nu sie\'\' ca dye foami nyam cam saturat badye.

# Goe date 19 November 2013 11:28 0

Sorry, dar experientele mele cu justitia romana s-au terminat (definitiv, sper eu) in primavara acestui an. Au durat aprox. 4 ani. Din punctul de vedere al nespecialistului a fost o experienta utila, interesanta si chiar placuta. Dar nu imi doresc sa se mai repete, pentru ca nu ma pasioneaza asa de tare fenomenul.

# facultate bucuresti date 17 November 2013 15:06 +1

stimate dom florea, nu mai dezinforma. subiectele sunt formulate cu posibilitatea de a da nastere la interpretari.mai bine spune matale cati bani trebuie sa scot din buzunar ca sa fiu avocat alaturi de \"inteligentii\" de la spiru haret care predomina casta matale. o zi buna si scuteste-ne cu clasificarile de doi bani.si sa nu uitam ca am vazut aici comentatori care se dau avocati traditionali si habar nu au de limba romana si de gramatica.

# Tudor Raneti date 18 November 2013 02:37 0

Domnule idiot, eu am terminat Spiru Haret la info, si am unul din cele mai mari si relevante portofolii in informatica din tara, si-n plus, din Romania, in comparatie cu toti politistii, porcurorii, avocatii, judecatorii pe care i-am intalnit, eu stiu legea mai bine si mai ales s-o interpretez corect, si n-am diploma in drept, si nici salariu de sute de milioane. Asta spune tot despre voi absolventii la stat :D Cocalar imputit calomniator ce esti, servant al proastei satului Malovat Ecacaterina Andronescu The Destroyer a invatamantului romanesc :-x

# tudor cacaneti date 18 November 2013 18:06 -1

figi ba cretinule ca esti un besinos.

# jorge date 18 November 2013 21:56 +1

auzi si la cacaneti a lu tudor, el stie mai bine legea decat toti... omul e cel putin tacanit. in ignoranta noastra ne ierti mister cacaneti ca spiru haret nu este decretata cea mai buna facultate din tara. as suntem noi , toti prosti numai tu destept.oare doctorul tau ce spune, mai scapi?

# Tudor Raneti date 18 November 2013 22:56 -1

Te oftici ca eu muncesc si tu esti un trandav? :D Du-te si da o spaga si linisteste-te :D

# don date 17 November 2013 15:12 +7

3 de la danubius galati, 2 de la dunarea de jos etc...te pufneste risul cind stii ce bombe predau aia de la facultatile de acest gen cu invatamint de la distanta.stim cu totii ca si femeia de serviciu termina cu brio o astfel de facultate la x si 0. sa fim seriosi, examenele sunt circ curat si intra orice imbecil care cotizeaza.

# doion date 17 November 2013 15:14 +4

„fapt ce oglindeste nivelul scazut al pregatirii viitorilor magistrati si avocati” Fiind unul dintre cei admisi pot sa va spun cu mana pe inima ca examenul de admitere in barou nu presupune numai sa fi invatat suficient ci sa ai si un pic de noroc (din pacate). Puteti arunca de exemplu o privire peste barem si o sa va convingeti. Sunt sigur ca din toti avocatii definitivi din tara asta maxim 10 la suta ar fi luat examenul de admitere. 

# un oarecare date 17 November 2013 15:28 +3

Ce statistica mai face acest florea, presedinte UNBR... Cine dracu sa intre in aceasta casta a avocatilor, altii decat rubedeniile si cei care platesc spaga indestulatoare ca sa profeseze ca avocat? Grav este ca majoritatea avocatilor-cel putin din Rm. Sarat si Buzau, sunt interesati sa obtina onorarii grase de la clienti si dupa aceea nu-i reprezinta macar in spiritul si litera Legii nr.51/1995, republicata si a Statututului profesiei de avocat! Sunt multe de spus pe aceasta tema, ideea este ca avocatii incaseaza onorarii dar nu isi fac datoria conform contractului de asistenta juridica incheiat intrre parti!

# pilosul date 17 November 2013 16:15 +2

si uite asa cind te duci si citesti pe usile ciorilor gasesti tot neamul lui papuc, fiii -fiice, nurori, gineri, cumetri, nasi etc. toti judecatorii, procurorii, avocatii, parlamentarii si patronii au loc asigurat pentru odraslele \"geniale\". restul sunt respinsi, vezi doamne nu au invatat. examenul e ca o piesa de teatru, actorul vine cu scenariul pregatit de dinainte iar restul sunt asistentii de decor. doar nu credeti ca daca stii carte iei examenul. nicaieri in tara asta nu iei examenul daca nu-l aranjezi dinainte. se vede clar ca si la ministerul justitiei examenele sunt cu dedicatie, ia cine trebuie. nu ia din prima se mai da odata examenul.asa si la avocati, nu ei din prima incepe licitatia si de la nota 1 nenea examinatorul iti pune de la 7 in sus.

# penionarul roman date 17 November 2013 16:24 0

Toti romanii stiu ca intrarea in randul avocatilor presupune norocul de a da mita de la cateva zeci de mii de lei-milioane vechi-in sus,fapt valabil si pentru intrarea in magiastratura,aceleasi cifre in euro.Cum sa nu faca basescu bani-nu doar el,sigur.Cand in fapt justitia este confiscata,raman interesele personale sa poarte robele si fesul.Justitia romana este un colos cu picioare de nisip...la fel ca si romania pe care o reprezinta la timpul trecut.O mafie generalizata.

# legis date 17 November 2013 16:25 +1

Toashu florea, inca nu ati prezentat actele de infiintare a cartelului pe care il \"stapaniti\". Aveti de gand sa o faceti sau mergeti pe \"burta, ca-i apa mica si nu face valuri\"? Abureala-i abureala, dar cand veti trata matur problema? N-aveti cu ce? N-ati avut nici pana acum. Va ajuta CEDO in curand!

# avocat traditional date 17 November 2013 16:36 0

ce ba babacul ambasador a vindut doua rinduri de case ca prostul de fiusu sa treaca examenul. voi vreti sa concurati cu mine ba?eu va ingrop in euroi, la mine nu tine sa stii carte eu sunt de ala care tin la baietii de dorobanti, beau , ma droghez, sunt pederast si am ca prieten pe vasilina. :lol: :lol: :lol: :lol:

# Dorel date 17 November 2013 17:22 -1

Pai cum sa intre oamenii daca nu au pregatite lovelelel de spaga....!!!?????? sa vad eu unul care intra la astia fara a scoate spaga din buzunar.....La ce freza are nenea asta care-si zice presedintelel lor e si normal ca nu au sanse decat pilele cu bani si neamurile lor!!!! HUOOOOOO!!!! de aia nu poate omul cinstit sa acceada l;aprofesie ca le-au confiscat-o astia desfiintati din 48 incoace!!!! Curat neamuri proaste si fara pic de etica profesionala!!!RUSINEEE!!!!!! 

# avocat traditional date 17 November 2013 17:34 -2

Mai feciorul lui Pigus,om cu parul vopsit.Aici,pe acest articol, semnezi in draci cu n pseudonime.,,legis,avocat traditional,Dorel,, etc.Nimeni nu te mai crede.Esti in afara problemelor si pe deasupra esti chiar analfabet.Ia o carte de  limba gramatica si vezi cum se sc rie ,,fiusu,,.Iar o dati cu spaga chiar daca au intrat putini in avocatura.Daca intrau multi iarasi nu era bine.Dar,vorba lui Dabija,fratele lui Jijia,ce te preocupa pe tine grija de altii?In loc sa te bucuri ca vei avea alti fraieri sa doneze la baroul tau de crasma sateasca tu vii acum (iarasi si iarasi) cu spaga.Pe ine cine te-a facut avocat mai nefericitule?Cu cine ai dat examen?Jalnic om poti sa fii!

# avo-rahat traditional date 17 November 2013 21:44 +1

Baietas, chiar ai o obsesie paranoica cu bota. Poti dormi noaptea? Te odihnesti suficient? Ai paranoia schizoida. Asa se numeste boala ta.

# fast date 17 November 2013 19:06 +1

Mult mai relevanta ar fi si o comparatie a acestui criteriu statistic, pentru ultimii 7-8 ani, pentru ca doar asa nu ne putem da seama care este tendinta de variatie in timp, iar concluziile sunt doar partiale si sub rezerva datelor din ultimii ani.

# fast date 17 November 2013 19:11 +2

De asemenea ar fi de interes si o analiza a nivelului de dificultate a subiectelor date, pentru ca daca este asa cum se spune ca se intra numai pe \"pile\", atunci este logic sa cresti pana la absurd nivelul de dificultate al subiectelor si in felul acesta nu vor accede decat cei care au deja rezolvarile.

# Stan Popa date 17 November 2013 19:44 +3

Cu parere de rau dar trebuie sa spun \"asa profesori,asa studenti\".Nici nu indraznesc sa ma gandesc daca acesti studenti sunt ,macar,in in stare sa citeasca cele peste 14.000 de legi in vigoare in Romania.Daca mai adaugam ordinele de ministru si instructiuni de aplicare deja ne apuca tremuratul.Cu ce este de vina poporul roman pentru ca are o asemenea justitie??

# Av. Tiberiu KOVACS date 17 November 2013 20:23 +5

Expunerea este falsa pentru urmatoarele considerente: 1. Subiectele sunt create astfel incit acestea creaza confuzii de logica pur potestativa. 2. 99% DINTRE actualii avocati nu ar trece aceste examene. 3. Nicaieri in lume nu exista astfel de examene. 4 Este criminal ca un Flocea comunist, sa faca parte din profesia de avocat in conditiile in care s-a bucurat de binefacerile perioadei comuniste in timp ce peste 100 000 de juristi/studenti la drept au fost masacrati de alde ca flocea 5. Este o atitudine criminala ca niste escremente de avocati comunisti sa organizezeprofesia de avocat. Ca efect Barourile judetene nu exista ca subiecte de drept identificabile. Flocea si ai lui nu fac altceva decit sa vorbeasca despre lururi total straine capacitatii lor de intelegere. 6. Este pacat ca generatia tinara se raporteaza la niste nonvalori umane din punct de vedere genetic , mental si profesional precum floceas pe a caror diploma scrie cu litere mari REPUBLICA SOCIALISTA ROMANIA. etc.

# aMarius date 18 November 2013 11:17 +1

Asa este, din pacate. Felicitari pentru observatiile fara injuraturi, chiar daca Florea&co le merita!

# Av. Tiberiu KOVACS date 17 November 2013 20:32 +6

Cei mai autentici pupincuristi din lume erau studentii de la drept din perioada comunista. Eu am reusit sa intru in 1987 apoi m-au dat afara pentru ca am avut atitudini neconforme cu orinduirea socialista. Flocea si ai lui insa au avut-o, si astfel, a fost formata clasa juristilor comunistoizi cu rahat la gura, si care azi pozeaza in avocati de elita. flocea asteapta ca cei CA MINE sa disparem si atunci pot duce de nas tinarul jurist. El mai vorbeste despre Scoala de Drept Romaneasca. Pai cum se intra la drept in vremea lui flocea? Ce examene a dat alde ca flocea? Ce acte semnau alde flocea si cum se comportau cei ca flocea cu cei care spuneau si demonstrau ca la dreptul socialist se intra doar daca pupai in cur si numai daca avocatii sustineau rechizitoriul parchetului? Iata cum si-au facut cariera cei ca flocea!

# Stanca date 17 November 2013 21:04 -4

 Şi? Ce te f grija, pupi tu avocatură la Cluj când mă renasc eu.

# taica flocea date 17 November 2013 21:46 +2

Nu mai intrebati de acte de infiintare ca nu este. O aburim si noi, cat o merge. Nu le-avem nici p-alea de desfiintare, dar mergem inainte pe burta, cat or mai fi comunistii la putere. Dupa aia, om mai vedea. Ne inscriem toti la bota si tot iesim la vopsea...

# TITULESCU date 17 November 2013 23:38 +2

Daca sunt avocati si de la facultati particulare ,e clar ca a fost un examen foarte greu. Intr-o tara in care nea Alecu si nea Georgica se apara singuri si se mai si lauda cu asta nu putem vorbi de justitie si nici de civilizatie . Eu nu am auzit de oameni din Germania,Franta,S.U.A., care se duc sa se apere singuri ci exista o profesie respectiv cea de avocat la care apeleaza. Nu cred ca auzi in sala de sedinta din Germania ca un justitiabil ii spune judecatoarei ,,Mancati-ar mamica coadele\'\' asa cum poti sa auzi deseori in instantele noastre cand se apare omu singur ca ce el nu stie sa vorbeasca ?

# Tudor Raneti date 18 November 2013 02:49 -2

Am eu un examen la care garantez ca pica toti functionarii justitiei romane, avocatii inclusiv, si e cel mai banal. Examenul in Constitutia Romaniei, pe care nici nu trebuie sa-l dea, ci l-au dat deja prin lucrarile lor, si va garantez ca toti pica. Romanii chiar sunt o natie de psihopati, tigani, criminali inveterati cum ne vad strainii, fiindca in primul rand totit acestia care ar trebui sa faca justitie sunt in primul rand cei mai mari criminali si promotorii infractionalitatii din Romania

# pentru romanul Kovacs si dacul Raneti date 18 November 2013 08:26 -1

Dca te-au dat afara din facultate este clar ce fel de om ai fost si esti.Zici ca ai intrat la drept.Atunci tu ce dracu ai facut daca ai reusit?Nu ai fost si tu un pupincurist?Esti ticalos mai kovacs si nu meriti sa te semnezi avocat.Esti precum mentorul tau,feciorul lui Puigus,un ratat si un om de nimic.Iar tu mai raneti,cu pararea ta despre romani ar trebui sa păleci unde vezi cu ochii si sa ne lasi pe noi in tara de care,vad ,ca nu dai doio bani pe ea.Rusine sa va fie,oameni de nimic.iar tu mai kovacs ,invata limba romana ca de aia traiesti aici.Ordinarilor!

# avo-carnat traditional date 18 November 2013 09:43 0

Esti bolnav, baietas. Cu capul. Mergi la doctor sau cauta-te la balamuc. Esti un stresat si un frustrat. Ia-ti un job, fii util societatii care te suporta.

# Av. Tiberiu Kovacs date 18 November 2013 11:28 0

Sunt profund impresionat de nivelul maturitatii tale, de profunzimea capacitatii tale de analiza si de argumentele substantiale care iti sustin pounctul de vedere. Iata de ce Romania este pe ultimul loc in Evul Mediu. Oamenii inteligenti si geniali ca tine sunt foarte greu de inteles. Bafta in viata si sa speram ca nu vei contribui la perpetuarea speciei umane in Romania. Imi pare rau ca am intrat in dialog cu asemenea genialitati umane mimetic primitive. Bafta!

# al de la18 noiembrie 2013, ora8,26 date 18 November 2013 22:00 0

iti este rusine sa mai semnezi cu avo******t traditional?cred si eu, ca un al2lea prost pe acest site nu mai exista. toata ziua sa stai acasa e nasol, face rau la bibilica, incepi sa ai fetisuri cu bota.

# Tudor Raneti date 18 November 2013 22:59 0

Amice, esti bolnav mintal si visezi urat noaptea? Nu m-a dat nimeni afara de la facultate

# santinela date 18 November 2013 10:32 +1

TUDOR RANETI- sint coplesit de \"cultura\" ta,de inaltele tale cunostiinte in materie de drept si informatica dar mai ales de limbajul \"civilizat\" folosit,limbaj care deriva dintr-o instruire fara seaman. Pacat ca toate astea stau inghesuite intr-un singur neuron.

# Tudor Raneti date 18 November 2013 23:01 0

Amice, du-te la terapie psihiatrica. Esti grav complexat de cultura si educatie :D Pana si de aia inghesuita intr-un neuron, ca la inteligenta ta nici sa insulti nu esti capabil :D

# Tudor Raneti date 18 November 2013 23:31 0

Macar ai dreptate intr-o singura idee. Nu m-a instruit nimeni. Au incercat sa ma spele pe creier in 17 ani de invatamant romanesc si n-au reusit sa ma tina prost ca tine

# maxim date 18 November 2013 15:20 +2

Breasla avocatilor este inchisa. Cam greu sa mai poata accesa vreun tanar aceasta meserie. De aceea mai lasati-ne cu ingrijorarile acestea false.

# mirko date 18 November 2013 18:26 +1

subiectele au fost rezonabile. baremul lor este de neinteles in conditiile in care nu indica bibliografie de studiu. de exemplu la procedura civila se puncteaza strict dupa prof. Ciobanu. daca inveti dupa prof. Magureanu nu este tocmai ok. in plus se corecteaza dupa barem la cuvintel, fara a se puncta sinonimele sau alte asemanari conceptuale.

# punctajul date 18 November 2013 22:39 +3

se puncteaza la cine da spaga. la restul pa si p...

# Av. Popa Nicolae - Tulcea date 18 November 2013 22:41 +2

Este foarte interesant sa stim cine sunt cei care acorda notele ; pe ce criterii sunt desemnati sa-si efectueaze competentele pentru a actiona in conformitaten cu legea, cat timp ei, dupa 24 de ani de la Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 nu inteleg ce inseamna statul de drept si principiile democratiei in Romania ? De asemenea, sefii executivului prin Basescu si Ponta, impreuna,ambii participand la congresul barourilor \"clasice\"sau \"traditionale\" neinfiintate legal ca persoana juridica de interes public in Romania de astazi si \"fara a putea fi asimilati functionarului public sau altui salariat\" potrivit art.37 din Legea nr.51/1995, republicata, este inca o dovada ca la cel mai inalt nivel in institutiile de stat nu se asculta de normele ce constituie fundamentul, limitele morale prevazute de acestea in cadrul actiunii centralizatoare de control (art.1 alin.5 din Constitutia Romaniei). Totodata, ei crerd in actiuna directa a normei generale si impersonale Legea nr.51/1995 ? 

# Tudor Raneti date 18 November 2013 23:03 0

Nici macar nu e nevoie sa fac dovada ca toti activantii in justitie pica la examenul Constitutiei Romaniei. Inainte de acest examen, precum se vede in comentariile de aici, unde multi sunt avocati, acestia pica in primul rand la capitolul logica si coerenta in exprimare

# aMarius date 18 November 2013 23:13 -1

Corect!

# tudor jenati date 18 November 2013 23:32 +1

ai mai inventat mestere un examen?examen la constitutia romaniei?  :D :D :D :D :D ia mai deschide tu un de  zip  de ala si lasa-ne ca esti ca mister bean pe acest site.

# Tudor Raneti date 19 November 2013 02:39 0

Stelele sunt stele doar noaptea. Ziua sunt invizibile

# barourile libere date 19 November 2013 12:35 0

\"unbr\"-flocea functioneaza ilegal. Dupa revolutie, aceasta nu a dobandit PERSONALITATEA JURIDICA ! Nu numai ca Legea 51/1995 nu a infiintat barouri si unbr, dar nici nu putea s-o faca intrucat doar persoanele juridice de drept public se infiinteaza prin lege. Or, barourile sunt entitati juridice de DREPT PRIVAT de interes public(ceea ce nu e totuna cu dreptul public) si pentru a fi infiintate era obligatoriu sa se parcurga procedura de dobandire a PERSONALITATII JURIDICE ! Din cauza lipsei de diligenta a baronilor avocaturii, acest lucru nu s-a intamplat niciodata ! Magistratii mafioti se fac ca nu cunosc acest aspect. E strigator la cer si doar in statul mafiot roman se poate intampla asa ceva.

# Rudolf date 19 November 2013 15:12 +2

Principalii vinovati, pentru persecutarea avocatilor din legala(singura!) UNBR-Bota, sunt magistratii corupti(deci, nu toti magistratii). Aceste mizerii umane, care isi bat joc de lege, stiind ca nu vor pati nimic, ar trebui dati afara din magistratura si condamnati pentru abuzurile savarsite asupra avocatilor amintiti. Ai impresia ca fostii securisti si comunisti s-au metamorfozat devenind magistrati. Pana nu vom scapa de acesti mafioti, nu va fi bine in Romania.

# avocat traditional date 19 November 2013 17:13 -2

Sa mori tu,mai Rudy?Abuzuri asupra avocatilor,zici?care avocati mai ca aia aburiti cu donatii din asa zisa unbr legala nu sunt avocati.Mai studiaza baietas 

# Vava date 19 November 2013 17:30 +2

\" traditionalule\", ai hotarat tu ca membrii legalei UNBR-Bota nu sunt avocati ?! Stiu ca ti-ai dori din tot sufletul, dar, din pacate pentru tine, nu ti se va indeplini visul.

# AVOKKT date 21 November 2013 17:58 +1

avo******t trad. studiaza tu Legea 3/48, unica voastra lege ! de desfiintare !

# Ultimul Charlot date 19 November 2013 17:22 +1

cum adica nu mai sunt?  au fost deci...de cand?  pana cand?

# A. Popa Nicolae - Tulcea date 21 November 2013 17:42 0

Fratilor, uniti-va macar spiritual si colegial pentru infratirea profeiei juridice (libera, independenta si autonoma) astfel sa fie pace intre noi oamenii simplii. Or, e grav ce se intampla astazi in justitia din Romania si, in toate ionstitutiilr publice de stat, mai ales, fie chiar si in spitalele judetene din toata tara ce trimit bolnavii acasa ca au expirat zilelel de spitalizare, iar boala nu le este macar ameliorata. Or, Ponta si Antonescu, ce stiu ei in afara de a se lupta sa apara pe sticla televiziunilor si in mass-media. Nu va ambalati pre tare; sa aiba in sfarsit ragaz politicienii sa se mai imbogateasca, si sa-i mai alegem tot pe ei cu rubedeniile lor in continuu, adica tot pe cei care ne conduc in prezent, asa vom asista la regrezul umanitatii continuu pana vom ajunge la sapa construita din lemn de pe marginea asfaltului considerata padurea tarii. Au distrus si au vandut tara, iar autoritatile statului daca erau independente se autosesizau pana astazi fiind sesizati scris 

# nuconteaza date 3 July 2015 22:24 0

vorbiti mult si prost sau chiar sunteti cum vorbiti. nu stiti nimic...nu vreti sa recunoasteti sau va faceti ca nu stiti cum se dau bani si cum se intra in barou..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva