24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Avocatul Andrei Gherasim, fiul ex-judecatorului suprem Traian Gherasim, a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta. Procurorii anticoruptie sustin ca in schimbul a 100.000 euro, avocatul s-a angajat sa intervina pe langa judecatori de la ICCJ si Tribunalul Brasov

Scris de: L.J. | pdf | print

22 August 2012 12:00
Vizualizari: 5804

DNA l-a trimis miercuri in judecata pe avocatul Andrei Gherasim fiul fostului judecator Traian Gherasim (foto) de la Sectia penala a Inaltei Curti si al judecatoarei Elisabeta Gherasim, sefa sectiei contencios a Tribunalului Prahova, pentru infractiunea de trafic de influenta. In concret, avocatul este acuzat ca a pretins 100.000 euro de la o persoana care avea pe rol doua dosare civile, lasand sa se inteleaga ca are posibilitatea de a interveni pe langa judecatorii cauzelor pentru a obtine o hotarare favorabila. In acest dosar, avocatul Andrei Gherasim a fost retinut la 12 aprilie 2012 de procurorii DNA, insa instantele de judecata au decis ca el poate fi cercetat in stare de libertate. Procurorii DNA au trimis rechizitoriul la Curtea de Apel Bucuresti, care va judeca cauza.


 Acuzatiile din rechizitoriu:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

-GHERASIM ANDREI, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

- trafic de influenta si

- inselaciune si

-MANN NIKOLAUS in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In data de 4 aprilie 2012, inculpatul Gherasim Andrei, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a pretins de la inculpatul Mann Nikolaus, prin intermediar, suma de 100.000 euro pentru a interveni pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Tribunalului Brasov, fata de care a lasat sa se creada ca are influenta, pentru a-i determina pe acestia sa adopte solutii favorabile inculpatului Mann Nikolaus in doua dosare civile. Unul dintre acestea avea ca obiect o cerere de stramutare a cauzei iar altul anularea unui contract. In acest scop, la data de 12 aprilie 2012, inculpatul Gherasim Andrei a primit, prin acelasi intermediar, suma de 50.000 de euro, reprezentând o parte din banii pretinsi.

De asemenea, in cursul lunii februarie 2011, inculpatul Gherasim Andrei, in calitate de avocat ales al unei persoane cercetate intr-o cauza penala aflata pe rolul DNA (denuntator), l-a indus in eroare pe denuntator cu privire la faptul ca, in cauza respectiva, procurorii anticoruptie vor dispune o solutie de netrimitere in judecata in termen de 2 luni de la incheierea contractului de asistenta juridica, contract in valoare de 40.000 de euro.

La data de 12 aprilie 2012, procurorii au dispus retinerea inculpatilor Gherasim Andrei si Mann Nikolaus. La data de 13 aprilie 2012, Curtea de Apel Bucuresti a luat fata de acestia masura obligarii de a nu parasi tara pe un termen de 30 de zile, masura ce a fost prelungita de procurori (detalii in comunicatul nr. 241/VIII/3 din data de 13 aprilie 2012).

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.”

 

 

Comentarii

# maria date 22 August 2012 17:21 +2

Nu mai puneti, bre, poza asta, ca nu i el! Ce naiba, va faceti de ras!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva