12 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Balbaiti si impotenti

Scris de: Gheorghe MOROSANU, fost judecator

11 octombrie 2019 11:06
Vizualizari: 2763

Am pierdut o zi din viata urmarind motiunea de cenzura, pentru ca in final sa ajung la urmatoarea concluzie:

A fost o lupta aproximativ egala intre balbaiti si impotenti.


Balbaitii sunt cei dinainte, reprezentati de Dragnea si Tariceanu, astia mosteniti de Viorica Dancila, care, avand voturile noastre si dreptatea de partea lor, aveau, nu numai puterea si posibilitatea, dar aveau chiar obligatia de a-l suspenda si demite pe un presedinte infractor si dispretuitor de Constitutie. (Am scris asta imediat dupa instalarea aceluia - “Primele Johannis” -, puteti cauta in presa.) S-au balbait, iar Marele Mut i-a jucat cum a vrut.

Nu o data, ci de doua ori, aducand la putere impotentii. Prima data, dupa Colectiv, a doua oara acum. Dea Domnul sa ma insel, dar daca primul Guvernul Meu a fost perfectamente impotent, asta care va fi plantat acum nu are cum fi altfel.

Si balbaitii, si impotentii sunt emanatia unor miscari politice haotice, expresie a capitalismului salbatic teoretizat corect de tatuca Marx.

Solutia?

La treizeci de ani de la marea rasturnare, ar fi cazul sa infiintam, in sfarsit, un partid al normalitatii, avand ca program:

-promovarea unui presedinte care sa nu aiba partid, nici inainte, nici dupa alegeri;

-campanie electorala fara cheltuieli si fara fonduri, de vreme ce s-a intentat Internetul si Facebook-ul;

-o justitie pentru procesele celor multi si amarati, nu numai penal/catuse/DNA;

-atentionarea, gentila, dar ferma, a marilor puteri si ambasadorilor respectivi, sa-si vada de treaba lor si de misia lor.

Si multe, multe altele.

Comentarii

# Nicu date 11 octombrie 2019 11:38 +2

2 nainte 3 napoi c-așa-i hora pe la noi , cam asta ne caracterizează, n-ai ce face cu un partid in care Asta era principiul ; perfect adevărat ce Spuneti

# gelu date 11 octombrie 2019 11:51 +12

Doar demilitarizarea SRI, reducerea numarulu de ofiteri la niveul mediei europene raportat la 100.000 de locuitori si interzicerea desfasurarii de activitati eonomico-financiare vor face ca Romania sa devina cu adevarat o democratie functionala. Pana atunci socetatea romaneasca va fi controlata in continuare de securisti. Alegerile ramanand dar o modalitate prin care cine trebuie e cocotat in frutea civila a statului roman.

# gelu date 11 octombrie 2019 14:50 +6

SRI are acoperiti in Partide, Parlament, Justitie, Mass-medie, Banci, Corporati, Cotroceni, Politie, Jandarmerie, Armata, Culte si Clanuri Mafiote astfel incat SRI controleaza fara nici o problema viata economica, politica si sociala a tarii. Si atata timp cat acoperitii SRI vor continua sa penetreze tot ce misca in tara asta in Romania nu poate fi vorba de o democratie autentica.

# nae girimea date 12 octombrie 2019 07:18 +4

@Gelu Intr-adevar SRI controleaza cam tot . Insa nu pt romani , ci pt straini . SRI a ajuns sluga strainilor . Pt romani SRI a tradat.

# imun/teanu date 12 octombrie 2019 10:41 +2

Lui Nicu: "2 inainte 3 inapoi". Asta a spus tovarasul Lenin, raspuns intrebarii (tot sale), "ce-i de facut". Vedem ca "pas cu pas" a fost TOT inainte, din si Constitutie nemailasand mai nimic. In alti inca 5 (cinci!) ani pana unde va fi! /Basescu, cat de nenorocit el!, tot a mai avut limite. Degeaba "desteapta-te rommane", cand nemtii sunt (si mai) treji, de la Kaizer (cu Bismark), la Domnul "Heil" si la tovarasa Merkel (utecista nuda pe plaja Mamaia) / ne-am iluzionat pentru ca Hohentolernii s-au dovedit mai romani decat aia neaosi. Inca ne mai putem intoarce la Berthold Brecht, "ascensiunea lui Arthuro Ui (mai!) poate fi oprita". Inca! Privind, si cu ochii deschisi, "regele" (cum se viseaza!) ESTE GOL /doar, chiar si orbi, sa vedeti. Nici macar in haina de oaie este dupa el si cu haita.

# c ussu date 12 octombrie 2019 12:42 -1

fara Marx, ta******... e catelul sau pisica Dvs ?

# nuibai date 18 octombrie 2019 20:57 0

Ce-o fi asta?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.11.2019 - Hellvig l-a facut pe Coldea. Nu e bine, doamna Savonea!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva