13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BAN DIN CSM ARE 6 DOSARE – Procurorul Cristian Ban este vizat in mai multe dosare la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie privind posibile fapte de grup infractional organizat, abuz in serviciu, represiune nedreapta, luare de mita si inducerea in eroare a organelor judiciare. Alaturi de Ban sunt cercetati inclusiv procurori din DNA. Unele dosare se afla chiar la procuroarea Adina Florea, a carei numire la conducerea SIIJ este boicotata fix de catre Cristian Ban

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 July 2019 10:33
Vizualizari: 8380

Incet-incet, se contureaza tot mai clar motivele pentru care magistratii-activisti, slujbasii Sistemului ticalos care a condus Romania cu arma catuselor si boicotistii din CSM se dau peste cap pentru desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Sustinuti de la cel mai inalt nivel de presedintele Klaus Iohannis (el insusi un captiv al Sistemului), toti cei care se zbat pentru desfiintarea SIIJ au un lucru in comun: teama de dosarele pe care le instrumenteaza sectia speciala.


Recent, Lumea Justitiei a dezvaluit ca vicepresedintele CSM Nicolae Solomon – unul dintre cei care faulteaza numirea Adinei Florea la conducerea SIIJ – este vizat chiar la SIIJ de nu mai putin de cinci cauze penale. Practic, desfiintarea sectiei i-ar profita din plin lui Solomon. La fel este situatia judecatorului Bogdan Mateescu, si el parte a boicotului din CSM, vizat in “Dosarul Savarina” de la SIIJ. Mai exista insa un coleg de-ai lor din CSM, tot un boicotist, dar care ii bate la numarul de dosare aflate in lucru la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie. Este vorba despre procurorul Cristian Mihai Ban (foto), fost vicepresedinte CSM.

Ban isi saboteaza procuroarea de caz

In articolul “Interesul poarta fesul”, publicat in 13 iunie 2019, Lumea Justitiei dezvaluia ca procurorul Cristian Ban este vizat in doua dosare la SIIJ. Unul de abuz in serviciu, inregistrat cu numarul 525/P/2019, instrumentat de procuroarea Puiu Zarafina pe care Sectia pentru procurori din CSM a incercat sa o inlature din SIIJ si din sistem; iar celalalt la procuroarea Mihaiela Iorga Moraru, inregistrat la SIIJ sub numarul 976/P/2019.

Surse avizate au precizat pentru Lumea Justitiei ca dosarele lui Cristian Mihai Ban de la SIIJ ar fi de fapt mai multe. Mai exact, pe langa cele doua cauze amintite mai sus, Ban ar mai fi vizat in alte patru dosare. Unele dintre ele ar fi lucrate, din informatiile pe care le detinem, chiar de catre procuroarea Adina Florea, cea a carei numire la conducerea SIIJ este blocata tocmai de Cristian Ban. Cu alte cuvinte, Ban isi saboteaza chiar procuroarea de caz.

Deci in total, procurorul Ban ar fi vizat in sase dosare la SIIJ. In ceea ce priveste posibilele fapte din cauzele membrului CSM, acestea ar consta in:

-constituire de grup infractional organizat;

-abuz in serviciu;

-represiune nedreapta;

-luare de mita;

-inducerea in eroare a organelor judiciare.

Pe de alta parte, trebuie spus ca unul dintre dosarele lui Ban ar privi inclusiv cativa procurori din DNA. Ne referim la Marius Bulancea, George Matei, Cosmin Iordache si Doru Tulus, acesta din urma plecat intre timp din parchetul anticoruptie.

In final, sa amintim la ce se refera dosarele celorlalti doi boicotisti din CSM care se afla in lucru la SIIJ. Astfel, cele cinci cauze ale lui Nicolae Solomon vizeaza posibile infractiuni de:

-luare de mita;

-dare de mita;

-trafic de influenta;

-cumparare de influenta;

-grup infractional organizat;

-abuz in serviciu;

-represiune nedreapta;

-cercetare abuziva.

In ceea ce il priveste pe judecatorul Bogdan Mateescu, de curand Inalta Curte a dispus redeschiderea “Dosarului Savarina” cu posibile fapte de luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu, in care SIIJ ancheteaza:

-posibila primire de catre primarul Mateescu Mihai si magistratul Mateescu Bogdan a unor foloase necuvenite constand in produse de la DOMO, ce ar fi fost achitate printr-un card al unei persoane posesoare de card DOMO;

-posibila primire de foloase necuvenite de catre primarul Mateescu Mihai si magistratul Mateescu Bogdan de la Cofetaria SC Olimp Company SRL si respectiv de la Salonul de coafura, in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu;

-posibila exercitare a influentei asupra magistratilor ce au verificat dosarul penal 1233/P/2010 privind pe fiul numitei (...), cercetat pentru o infractiune de furt calificat in vedere aplicarii unei pedepse cu suspendare;

-posibila efectuare, in perioada 2006-2016, a unor lucrari de reabilitare la apartamentul personal al judecatorului Bogdan Mateescu din CSM, lucrari ce ar fi fost executate de un inginer, “cu forta de munca si materiale alocate pentru lucrarile de reabilitare la Hotelul Palace, precum si cu muncitori alocati pentru realizarea lucrarilor la alte obiective”, asa cum se arata in declaratiile date de martori in dosar. Cei care ar fi efectuat lucrarile de modificare in apartamentul lui Bogdan Mateescu ar fi fost “reprezentantii unor societati comerciale executante ale unor contracte incheiate cu Primaria Baile Govora”, in schimbul acestor lucrari urmand sa fie favorizate niste societati comerciale de catre functionarii publici din cadrul Primariei orasului Baile Govora, “in vederea incheierii si executiei unor contracte privind realizarea unor lucrari publice”.

Comentarii

# nu conteaza date 14 July 2019 12:52 +18

Ei, uitati pentru asa ceva, e absolut necesar sa fie schimbate legile justitiei si sa fie elaborate unele... intregi la minte! E nefiresc si complet aiurea, ca un magistrat anchetat sa poata avea influenta asupra altui magistrat, care-l ancheteaza/judeca intr-o cauza, indiferent de speta! Pe logica asta, orice infractor, ar trebui sa poata sa-i desfaca contractul de munca celui care-l ancheteaza! Asta, ca sa nu mai vorbesc de absoluta necesitate a legii raspunderii magistratului, cu prevederi separate pentru procurori si judecatori!

# Dan date 14 July 2019 19:41 +8

Si ne plangem ca justitia nu functioneaza. Doamna Birchal nu stiu ce face, dar am senzatia ca este alaturi de infractori, pare depasita de situatie. Sper sa fie remaniata, altfel acesti indivizi-procurori de la CSM, se simt pe cai mari cu ea ministru.

# Golan date 14 July 2019 21:01 +8

Atatia penali la secția pt procurori si nu auzim declaratii publice ale președintelui?incredibil. Iar miss Birchal pt a nu il supăra pe acesta si pt a se agăța de scaunul de la mj face front comun cu acești penali. Frumos miss Birchal

# nuibai date 14 July 2019 21:51 +3

CSM - societate civilă 50% + 1. Asta e soluţia: controlul poporului. Dar nu ONG-uri finanţate, ci asociaţii de voluntari idealişti-realişti.

# Vasile date 14 July 2019 22:06 +6

Desigur ca cei care l-au sustinut (ales) sa ajunga in CSM nu stiau de nici unul din acele dosare, nui asa?

# curatenie fara anestezie date 15 July 2019 00:08 +6

Asta-i mafia care-l protejeaza pe Ciolannis ! Mafia basista al unui sitem extrem de putred si ticalosit ! Cina mai POATE FACE CURAT ?Partide precum PNL, PSD, ALDE, UDMR, Pro Mafia România, sunt jegurile sistemului !

# santinela date 15 July 2019 07:33 +7

Acum este clar,jegurile astea din sectia de procurori ai CSM-ului trebuie sa fie "vizitate" de un grup de mineri,pasnici bineinteles, vizita care sa duca la disparitia lor din sistem. Foarte iteresant este ca ceilalti procurori din tara TAC si nu fac nimic.Asta inseamna ca sint multumiti de ce reprezentanti au ales in CSM,adica sint multumiti cu nenorocitii astia ! Daca tot vrea Iohannis sa modifice constitutia ce ar fi sa=i scoatem pe procurori din rindurile magistratilor ?

# Nu uita ca esti roman date 15 July 2019 08:32 +5

Se pare ca nu ne pricepem la nimic! Tot ce facem se face in asa fel ca lucrurile sa nu aiba finalitate. Parca suntem blestemati noi care traim in JunglaRO.

# gelu date 15 July 2019 13:01 +11

Asta e in fapt un srist ce activeaza acoperit sub meseria de procuror in CSM pentru a itne de sase la incalcarile colegilor procurori ce baga oameni nevinovati la inchisoare la ordinul SRI.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva