12 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BAROMETRUL ECONOMIEI ROMANESTI - Camera de Comert si Industrie a Romaniei premiaza cele mai performante companii romanesti in cadrul Galei „Topul National al Firmelor”, editia a XXVI-a. Pentru realizarea clasamentului Topul National al Firmelor 2019 au fost analizate 706.144 de bilanturi financiar-contabile ale companiilor active in Romania. Dintre acestea, 225.362 de bilanturi au intrat in competitia pentru primele 10 pozitii in clasamentul national

Scris de: L.J.

28 octombrie 2019 15:03
Vizualizari: 1053

De peste 25 de ani, Camera de Comert si Industrie a Romaniei premiaza cele mai performante companii romanesti, fiind singura institutie abilitata printr-o lege organica sa stabileasca o astfel de ierarhie la nivel national. Topul National al Firmelor reprezinta, totodata, un martor important al tranzitiei economiei romanesti de la o piata centralizata, de stat, la una libera, concurentiala.


Prima editie a Topului National al Firmelor s-a desfasurat in 1994, iar pe primele 15 locuri se regaseau numai 759 de companii. Pentru stabilirea clasamentului s-a utilizat o baza de date de doar 1000 de societati comerciale. Totodata, domeniile de activitate analizate pentru a realiza Topul National al Firmelor, editia 1994, s-au rezumat la agricultura, constructii, servicii, comert si industrie.

In 1994, Romania inregistra un nivel al Produsului Intern Brut (PIB) de aproximativ 22,6 miliarde de dolari, o rata a inflatiei de 136,7%, precum si un procent de 55,4% populatie inactiva (someri+pensionari). Totodata, valoarea salariului mediu net era de 119 dolari, iar cea a schimburilor comerciale era de numai 8 miliarde de dolari.

La baza evolutiei pozitive a economiei romanesti au stat doua evenimente extrem de importante, cu impact direct asupra dezvoltarii per ansamblu a intregii tari, si anume: aderarea, in 2004, la Alianta Nord-Atlantica (NATO) si integrarea in Uniunea Europeana (UE), la 1 ianuarie 2007. Aceste doua importante procese au reprezentat pentru Romania o crestere puternica a investitiilor straine, datorata unui grad mult mai mare de incredere a companiilor straine in economia romaneasca, precum si intr-un volum mai mare al schimburilor comerciale, data fiind deschiderea catre piata Uniunii Europene.

Astfel, pentru realizarea clasamentului Topul National al Firmelor 2019 au fost analizate 706.144 de bilanturi financiar-contabile ale companiilor active in Romania. Dintre acestea, 225.362 de bilanturi au intrat in competitia pentru primele 10 pozitii in clasamentul national, in conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementata de Camerele de Comert in toate judetele tarii. Spre deosebire de prima editia e Topului si ca o consecinta fireasca in progresul economic al Romaniei, sunt premiate si companii si din domenii precum: silvicultura si pescuit, cercetare, dezvoltare si high tech, turism.

Din punct de vedere macroeconomic, Romania a incheiat anul precedent cu o valoare totala a Produsului Intern Brut de 202 miliarde de euro si o crestere economica de 4,1%. Rata medie a inflatiei s-a situat la 4,6%, iar salariul mediu brut la 4162 de lei. In ceea ce priveste volumul schimburilor comerciale, exporturile au insumat 67,732 miliarde euro, iar importurile au fost 82,865 miliarde euro.

CCIR premiaza cele mai performante companii din Romania, in cadrul Galei „Topul National al Firmelor” (TNF), editia a XXVI-a, eveniment care va avea loc, joi, 7 noiembrie a.c., la Centrul Expozitional Romexpo. La eveniment sunt asteptati sa participe peste 600 de invitati – reprezentanti ai celor mai performante companii, personalitati ale autoritatilor publice centrale, precum si presedinti ai Camerelor de Comert Judetene.

Comentarii

# Mai "esista" si firme romanesti ?! date 28 octombrie 2019 22:46 +1

Ar trebui premiate toate 3 . :-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.11.2019 – Ana nu a putut sa deschida gura. Predoiu a intrat in paine

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva