15 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BEC TRIMITE CANDIDATII LA PARCHET – Judecatorii BEC sunt acuzati ca nu pot asigura existenta unui proces electoral corect la prezidentiale. Candidatul Ninel Peia: "Ca judecator, sa nu cunosti aplicabilitatea legii penale si sa-ti fie transmisa informatia de catre CCR, este echivalentul inexistentei cunostintelor elementare de drept... Partidele sunt cele care va dicteaza „independenta”... Sunt in aceeasi mare oala a intereselor meschine, a supunerii fata de oricine le pune banuti in punguta!"

Scris de: L.J.

25 septembrie 2019 18:08
Vizualizari: 2672

Decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a sesiza organele de urmarire penala cu privire la verificarea semnaturilor prezentate de opt dintre candidatii inscrisi in curs prezidentiala a starnit revolta celor care aspira la demnitatea de presedinte al Romaniei, dar si a celor care doresc sa ii voteze. Membrii Biroului Electoral Central sunt acuzati ca au tratat in mod injust dosarele candidatilor inscrisi in cursa, ca au nesocotit o decizie a Curtii Constitutionale a Romaniei, dar si ca au interpretat legislatia partinitor, dupa bunul plac, bazandu-se pe faptul ca nu vor fi trasi la raspundere, avand oricum garantia ca "pensionarea le este asigurata".


Vizati de aceste acuzatii sunt presedinta BEC, judecatoarea Adina Georgeta Nicolae de la Sectia I civila a Inaltei Curti, judecatoarea Nina Ecaterina Grigoras de la Sectia I civila a ICCJ, judecatoarea Elisabeta Rosu de la Sectia a II-a civila ICCJ, judecatorul Adrian Remus Ghiculescu de la Sectia de contencios administrativ si fiscal a instantei supreme si judecatoarea ICCJ Simona Elena Cirnaru de la Sectia penala, pe care candidatul Ninel Peia (foto) presedinte al Partidului Neamul Romanesc ii acuza intr-un comunicat de presa remis Lumea Justitiei ca si-au demonstrat "incapacitatea reala, practica, de a garanta, printr-o asa zisa experienta profesionala judecatoreasca, existenta unui proces electoral corect, obiectiv si, mai ales, in interesul cetatenilor".

Publicam in continuare comunicatul lui Ninel Peia din 25 septembrie 2019:

"Pozitia oficiala a candidatului fata de atitudinea judecatorilor ADINA-GEORGETA NICOLAE, NINA-ECATERINA GRIGORAS, ELISABETA ROSU, ADRIAN REMUS GHICULESCU, SIMONA CIRNARU membri ai Biroului Electoral Central

Va multumesc pentru transmiterea comunicatul de presa nr. 3/CP/24.09.2019. Este cea mai buna metoda pe care Biroul Electoral Central o putea alege pentru sustinerea campaniei mele electorale. Indiferent de rezultatul actiunii de urmarire penala, prin faptul ca:

1.Ati ales sa tratati injust dosarele candidatilor, asigurand accesul imediat al unor candidati in detrimentul altora;

2.Decizia Curtii Constitutionale a aratat ca decizia luata in cazul unuia dintre candidati a fost lipsita de bunul simt al cunoasterii si respectarii prevederilor Constitutiei;

3.Ati considerat ca interpretarea legislatiei electorale dupa bunul plac, fara logica si partinitor reprezinta gestul firesc pe care orice judecator il poate face, fara riscul de a fi tras la raspundere, dar cu garantia ca pensionarea ii este asigurata;

ati prezentat fara urma de indoiala, incapacitatea reala, practica, de a garanta, printr-o asa zisa experienta profesionala judecatoreasca, existenta unui proces electoral corect, obiectiv si, mai ales, in interesul cetatenilor.

Mergand pe firul evenimentelor este usor de remarcat cum comenzile venite din mediul politic sunt legi mai presus de legile, strambe oricum, ale Romaniei. Ati demonstrat ca oricat de stramba ar fi o lege, o puteti stramba si mai mult. Ca judecator, sa nu cunosti aplicabilitatea legii penale si sa-ti fie transmisa informatia de catre Curtea Constitutionala a Romaniei, este echivalentul inexistentei cunostintelor elementare de drept din anul I de facultate! Ma intreb oare cat de dificila v-a fost absolvirea. Si cum ati reusit sa convingeti atat de multa lume ca aveti capacitatea exercitiului profesional?

Romanii merita orice alt presedinte decat oricare dintre candidatii actuali! Toti sunt in aceeasi mare oala a intereselor meschine, a supunerii fata de oricine le pune banuti in punguta!

V-ati „ingrijit” sa pastrati in afara optiunilor de vot cea mai importanta dintre variantele de exprimare pe care o poate in mod firesc oricare dintre alegatori: NICIUNUL! Partidele care v-au adus numirile sunt cele care va dicteaza „independenta”. Ati ales sa fiti mai presus de prevederile legale, la comanda acestor partide. Nu ati reactionat NICIODATA cand ati vazut legile strambe, multumindu-va sa urmariti locurile in care puteti stramba si mai mult legile in interesul celor care v-au numit!

Pe scurt, reprezentati cea mai buna dovada a faptului ca incompetenta si slugarnicia fata de clasa politica, este singura cale prin care poti ajunge „un nume”. Chiar daca la rubrica: „Asa nu!”. Si cum clasa politica actuala arata prin atitudinea si competentele demonstrate de buna voie de voi, alegatorii vor intelege EXACT ce spun in aceasta campanie:

„NICIUNUL” este singura optiune reala!

Multumesc intreg Biroului Electoral Central pentru sustinerea acestei campanii".

Iata precizarile Biroului Electral Central referitor la sesizarea parchetului cu privire la semnaturile depuse de candidatii la alegerile prezidentiale:

Luand in considerare cele retinute in motivarea Deciziilor Biroului Electoral Central privindu-i pe candidatii Viorel Catarama (Partidul Dreapta Liberala), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Romanilor Patrioti de Pretutindeni), Catalin Sorin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate National), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Romanie), Alexandru Cumpanaşu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Romanesc), Bobby George Marius Panescu (candidat independent), in sensul ca s-a constatat un numar semnificativ de semnaturi, prezentate ca apartinand unor persoane diferite, prezinta elemente de similitudine evidenta, de natura de a influenta indeplinirea conditiei legale referitoare la numarul minim de sustinatori de 200.000. Membrii BEC au inteles sa sesizeze organele de urmarire penala cu privire la verificarea imprejurimilor de fapt care au stat la baza constatarilor mentionate in cuprinsul Deciziilor BEC indicate anterior”.


Comentarii

# Pe un picior de plai date 25 septembrie 2019 21:11 +9

In primul rand Legea electorala cu cele 200.000 de semnaturi (aberant) incalca legea GDPR de protectie a datelor personale. Eu cetatean onest ar trebui sa pot sa semnez fara sa-mi dau numele complet, CNP, adresa,...Iar tu nu strangator de semnaturi nu indeplinesti conditiile legale sa-mi pastrezi datele mele cu caracter personal!

# cu privire la verificarea imprejurimilor de fapt date 25 septembrie 2019 21:39 +9

:D ce-or fi alea "imprejurimi de fapt"? :lol:

# obiectiva din IRan date 25 septembrie 2019 21:42 +12

:D ahh, ador cand vad ce elegant poate casapi dl. Peia un pluton de ifose judiciare !!! :P ``Sunt in aceeasi mare oala a intereselor meschine, a supunerii fata de oricine le pune banuti in punguta!" :lol: `poate in castronel sau cutie de conserve la da si mie, NEAMULE :))))))) :P :P

# Pintea date 25 septembrie 2019 21:46 +12

Dar semnaturile lui Barna si Johannis, de ce nu sant analizate? Pt ca nu am vazut deloc persoane care sa se inghesuie cu semnaturi pt cei 2, rar reuseau sa agațe cate o persoana! Nu numai in Bucuresti, dar si in tara! Si acum vin si spun ca au avut nilioane de semnaturi? De unde? De la diferenta de 2 milioane de persoane aduagate in plus pe listele electorale? Ca nu mai santem 19 mil de romani in tara, sant sub 17 milioane.

# Adina date 28 septembrie 2019 04:05 0

Am scris un comentariu la un articol curios din aceeasi ediție si pagina luju.ro, vorbind despre “frauda la Bussiness Email Counts”, deci initiale tot BEC, nu cred ca se confunda cu fraude electorale, ca in Parlament comisia de ancheta anunțase ca nu s-au inchis cu cheie tip electronica cam 1000 de secții de vot si 1 mil de voturi din diaspora, la TV si Parlament... ati terminat, dnii de la BEC cu sesizările la Alegerile Parl European din 26 mai 2019? Ca vin alte alegeri, nu V-ati descurcat inca la celelalte si cu noile verificari pentru alegeri prezidențiale, chiar rog STS sa faca lumina si acolo... fara sa se lase intimidați, ca sa se bage si date noi... acușica!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.11.2019 – Vine apocalipsa liberala peste magistrati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva