2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BICA O ASTEAPTA PE KOVESI IN CAPUL SCARILOR – Exclusiv: plangerea penala incendiara pentru cercetare abuziva si represiune nedreapta impotriva sefei DNA Laura Kovesi, facuta de fosta sefa DIICOT Alina Bica: “Procurorul Gheorghe Popovici cu acordul si cu sprijinul Laurei Kovesi a incercat prin promisiuni si amenintari sa-l determine pe denuntator sa ofere declaratii mincinoase in ceea ce ma priveste... Au trunchiat in mod fals convorbiri telefonice” (Plangerea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 June 2018 18:53
Vizualizari: 15143

Lumeajustitiei.ro publica in exclusivitate plangerea penala pe care fosta sefa DIICOT Alina Bica (foto centru) a formulat-o la PICCJ impotriva sefei DNA Laura Kovesi (foto stanga), cea care, asa cum insasi Bica a dezvaluit, a asteptat-o in capul scarilor din DNA in momentul in care a fost adusa la parchet dupa ce fusese saltata din plina strada pentru a fi arestata. Plangerea penala a fost expediata de Alina Bica din Costa Rica, demersul fiind dezvaluit la Inalta Curte de aparatorul fostei sefe DIICOT, avocatul Doru Traila. Iar sefa DNA Laura Kovesi este acuzata de Alina Bica de cercetare abuziva si represiune nedreapta. Nu singura, ci la pachet cu seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici (foto dreapta).


Plangerea vizeaza modul in care DNA a fabricat cel de-al treilea dosar impotriva Alinei Bica. Este vorba despre cauza in care Bica a fost trimisa in judecata pentru luare de mita si participatie improprie la abuz in serviciu, pe motiv ca ar fi primit bani ca sa solutioneze favorabil un dosar al lui Horia Simu. Un dosar in care, asa cum se bine se stie, Alina Bica a fost acuzata si arestata doar pe baza unui denunt contradictoriu al fostului sau consilier Ionut Mihailescu, dat sub presiunea catuselor si nesustinut la ICCJ. Un dosar in care Alina Bica a fost condamnata la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului, fapta pentru care insa nu fusese trimisa in judecata. Cauza a ramas in pronuntare la ICCJ pentru decizia definitiva, insa foarte important este ca in urma cu cateva saptamani omul de afaceri Horia Simu a dat o declaratie exploziva chiar in fata judecatorilor de la instanta suprema, dezvaluind cum procurorul DNA Gheorghe Popovici i-a promis libertatea in schimbul denunturilor impotriva Alinei Bica, dar si impotriva actualului vicepresedinte CSM Codrut Olaru (click aici pentru a citi).

Alina Bica: “Amenintari, santaj si promisiuni de netrimitere in judecata”

Revenind la plangerea penala formulata de Alina Bica, aceasta acuza presiunile si amenintarile pe care DNA le-a facut asupra denuntatorului Ionut Mihailescu. Mai exact, Bica arata in plangerea penala ca procurorul Gheorghe Popovici, avand acordul si sprijinul sefei DNA Laura Kovesi, a incercat sa-l determine pe denuntatorul Ionut Mihailescu, dar si pe omul de afaceri Horia Simu (acesta inculpat la randul sau in dosar) sa ofere declaratii mincinoase care sa sustina acuzatiile de luare de mita si abuz in serviciu. De asemenea, Bica sustine ca cei doi procurori au trunchiat in mod fals anumite convorbiri telefonice pe care le-a purtat cu Ionut Mihailescu, pentru a induce in eroare instanta de judecata astfel incat aceasta sa dispuna arestarea sa.

Prezentam un fragment din plangerea formulata de Alina Bica impotriva sefei DNA Laura Kovesi si a sefului Sectiei I DNA Gheorghe Popovici, care este atasata integral la finalul articolului:

Cu ocazia instrumentarii acestui dosar au fost comise o serie de abuzuri si nereguli, ce se circumscriu unor fapte de natura penala, asa cum le-am evidentiat mai sus, din care amintesc doar cele mai importante aspecte de nelegalitate si anume:

-Procurorul sef al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Gheorghe Popovici, cu acordul si cu sprijinul Laurei Codruta Kovesi, la data savarsirii faptelor Procuror Sef Directie al Directiei Nationale Anticoruptie, a incercat prin promisiuni si amenintari sa-l determine pe martorul denuntator Mihailescu Florentin Ionut si pe inc. Simu Horia sa ofere declaratii mincinoase in ceea ce ma priveste, referitor la pretinsele infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu;

-Aceiasi procurori au trunchiat in mod fals anumite convorbiri telefonice purtate de mine cu martorul denuntator Mihailescu Florentin Ionut, inducand in eroare instanta de judecata pentru emiterea mandatului de arestare in ceea ce ma priveste;

-Declaratiile inc. Simu Horia care a mentionat in repetate randuri, in fata instantei de judecata, ca anterior inculparii si arestarii sale procurorul sef Gheorghe Popovici l-a chemat in biroul sau si i-a solicitat sa declare mincinos ca as fi fost implicata in acest dosar, propunandu-i calitatea de martor daca face acest lucru, iar in momentul in care a refuzat s-a trezit inculpat, retinut si arestat. (…)

Referitor la existenta infractiunilor de cercetare abzuiva, prevazuta de art. 280 Cod penal si represiune nedreapta, prevazuta de art. 283 alin. (1) Cod penal, doresc sa precizez urmatoarele:

Caracterul ilegitim al modului in care cei doi procurori, Gheorghe Popovici si Laura Codruta Kovesi, la data savarsirii faptelor procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie si Procuror Sef Directie al Directiei Nationale Anticoruptie, au procedat la adunarea materialului probator in ceea ce ma priveste, rezulta din declaratiile persoanelor mai sus mentionate: amenintari, santaj si promisiuni de netrimitere in judecata.

Aceste abzuri se reflecta in reglementarile continute de art. 280 Cod penal si art. 283 Cod penal, fapta de ticluire de probe, in mod malversiv, represiv, exercitand actiunea penala si dispunand trimiterea in judecata, desi cunosteau ca probele au fost obtinute in mod ilegal, ticluite, dezvaluite ilegal, ca nu exista asadar niciun fel de temei juridic legal stabilit in baza caruia sa se dispuna tragerea mea la raspundere penala. Toate aceste actiuni, comise in diverse forme de participare, fie directa in cazul procurorului de caz, fie direct mediata in cazul Procurorului Sef Directie al Directiei Nationale Anticoruptie, atrag in mod clar necesitatea declansarii de cercetari in vederea tragerii la raspundere penala a celor vinovati, si, in raport de aceste elemente, si de dovezile care vor fi administrate va solicit sa dispuneti declansarea de cercetari penale si luarea masurilor legale impuse care vor conduce la tragerea la raspundere penala a tuturor persoanelor vinovate care au facut posibila o asemenea situatie”.


Comentarii

# sanchi date 11 June 2018 19:22 +31

:P Adică plîngerea trebuie rezolvată de Lăzărică fără frică și făr' de prihană? Poate o trimite la ... DNA. :P :P :P

# steluta date 12 June 2018 00:52 +3

PARUIALA INTRE SLUGILE BASAULUI

# Masuri??? date 12 June 2018 11:35 +1

Vrajeala intre slugile basaului. Chiar nu vedeti ca se joaca "bambilici"? In continuare sunt in functii ori la pensie pe bani foarte multi toti infractorii din justitia ilegala? Nu vedeti ca se pierde vremea si nu se doreste desecretizarea si interzicerea tuturor protocoalelor ilegale? Stam si comentam doar despre maruntisuri din astea, se scriu super titluri in presa doar despre 2-3 persoane cand de fapt toata justitia s-a facut si se face ILEGAL de 10ani !? Ce e cu toata mascarada asta cu destructurarea statului paralel? Masuri ZERO. In continuare ies public infractorii din justitie si dau lectii despre justitie si "respectarea" legii cand de fapt ei sunt cei care o incalca! De ce nu sunt la puscarie? Astia sunt adevaratii infractori care au vandut si ruinat tara, nu maruntisurile aflati in prezent in puscarii! Ce se face in privinta asta? Nimic. Tot joaca bambilici cu legile, ba le adopta,iar se contesta la CCR, Protocoale desecretizate si interzise zero, masuri 000.doar vorbe

# Mîine se rezolvă! date 11 June 2018 19:30 +5

Unde credeti ca a ajuns plangerea pe care fosta vicepresedinta ANRP Ingrid Mocanu a depus-o impotriva sefei DNA Laura Kovesi? Chiar la DNA! Se observa un lucru interesant. PICCJ nici macar nu a indraznit sa mentioneze numele Laurei Kovesi, informand-o pe Ingrid Mocanu despre „plangerea dvs.”. Bine ca fosta vicepresedinta ANRP nu a depus mai multe plangeri impotriva lui Kovesi, caci atunci ar fi fost ceata totala. La fel de interesant este ca adresa PICCJ este din 21 iunie 2017, adica la doar o zi dupa ce Ingrid Mocanu a depus plangerea la PICCJ impotriva lui Kovesi. m.luju.ro, 28.06.2017

# un mizantrop date 11 June 2018 19:31 +7

Paradoxal, asta e sansa noastra, sa se bata astia, componentii "statului vertical si protectiv" intre ei, ca sa-si mai gaseasca si bietul roman dreptatea, macar, pe la colturi, asa, ca precedent. Dupa criminalul deceniu 5, dupa dezvaluirile si acuzatiile publice, in plenare si sedinte de partid (si partidul era in toate, ala chiar conducea Romania!), victimele abuzurilor au ramas cu condamnarile (adica tinicheaua) si tortionarii, in cel mai nefericit caz, cu pensiile si aprovizionarea la Gospodaria de partid. Plus casele din care-i alungasera (prin falsuri si abuzuri in cele mai multe cazuri) pe adevaratii proprietari si cu ce mai "obtinusera" la perchezitii...Dupa, cand ne holbam la "Memorialul durerii" si ne crucim la icoanele eroilor, nu spune nimeni ca nu li s-a facut dreptate, ca tot niste "dusmani ai poporului" au ramas, ca nicio instanta n-a admis revizuiri...Hai, ca ma apuca sila!

# unul din lumea cea mare date 11 June 2018 19:58 -5

si madame udrea si madame bica mint ca in costa rica!!!!!!!incearca sa ne spuna ca rata/npunge si ca laptele are oase.nimeni,nici o autoritate coasta lui bica nu le interzice sa plece .si nimeni nu le/a garantat STATUTUL DE REFUGIAT POLITIC. CERERILE LOR DE AZIL POLITIC JUST PENDING,SI NIMIC NU/I CLAR PINA UN ,,COMPLECT,, DE JUDECATORI DE IMMIGRATIE NU DECID IN CAUZA LOR. CE LI S/A DAT DREPTUL PINA ACUSILEA ,PROBABIL CA LI S/A DAT DREPTUL LA MUNCA PE CARE ORICUM PUTUROASELE ASTEA NU SI/L EXCERCITA DECIT PRIN MALLURI,MINCIUNI CU APA SI CANAL SI ALTE ,,ASFALTARI,,.ma bufnea risul cind o auzeam pe udrea ca :,, de ce au nevoie oamenii astia aici,, si se duse ea sa le faca programe de ,,absorbtie,, ( ca la cotroceni) si probabil bica s/a dus la m.j.ul lor sa le spuna ca/s imbracati prost si ca ,,trebuie,, sa se imbrace cu jachete de 5000 de eu ca la diicot si ea sa le faca coduri penale ca la mermelica,ca doar era ,,experta,,asta este si astea ca si koivesi,de la pui si antricoate au a

# Titi date 12 June 2018 19:06 0

Tataie, la spitalul de prosti adunarea

# unul din lumea cea mare date 13 June 2018 09:35 0

bai adina constitutioinalizda (alias titi de la berlogea) ai trecut prin proceduri de azil politic? DACA NU....ATUNCI TACI

# incompetent este parchetul care nu s-a autosesizat date 11 June 2018 22:37 +3

cu privire la declaratiile din coeea de sud cu ocazia vizitei la samsung corporation ale ministrului elena udrea cu privire la suprafetele de teren din romania care depasesc suprafata tarii )avea agentia nationala de cadastru in subordinea ministerului pe care-l conducea)... se cheama ca 41 de prefect1 + municipiul bucuresti au emis titluri de proprietate vreme de peste 28 de ani fara ca numarul lor sau suprafata totatle de teren inscrisa in titlurile de proprietate emise prin ordinul prefectului sa fie vreodata obiect de interes pentru DNA ? ce tara plateste depagubiri fara numar si DNA nu ancheteaza ? Laura Kodruta Kovesi nu s-a autosesizat ? este cumva incompetenta ? cu siguranta trebuie anchetata si  trebuie intrebata de ce nu s-a autosesizat prefectii trebuiau demult sa faca coada la DNA !!! ! Inspectia Judiciara nu vede, nu aude si nu vorbeste ? OMERTA ?!?!? Orban de la PNL (si cei de la PDL ) sunt cumva partea din alianta DA care a realizart "restitutio in integrum" in Romania ?

# un mizantrop date 12 June 2018 13:18 0

Daca institutiile chiar ar fi existat, daca si-ar fi urmarit rostul lor firesc, daca s-ar fi urmarit recuperari de prejudicii, daca s-ar fi vrut condamnarea vinovatilor de jaful generalizat, n-r fi trebuit decat sa urmareasca Monitorul Oficial din vremea tandemului furacios Oprea-Udrea...Ceea ce fac ei acum nu e decat o rafuiala intre tzatze, o "ba, p-a ma-tii, pentru ca pot", o parte, aflata in varful muntelui de gunoi, numit "institutiile facatoare de stat de drept" se stropseste catre colegii de ticalosii, temporar alunecati la baza...Din pacate, nu cu "recuperarea prejudiciilor" trebuie inceput, ci cu cei ce calculeaza si numara, uneori ani din viata altor oameni

# asrerix date 11 June 2018 22:39 -3

ce tupeu are madam costaricana.

# Edelweiss(R) date 12 June 2018 01:37 -3

Luju-le,ești nebun ? Cum,Dragnea ăsta amenință în direct pe un post de tv porcurorii neostalinişti și eu fac carcerā pentru o minciună online nici măcar dovedită ? De câte ori mi-a fost clonat usernamul ? Ț plus nşpe ori. Cum poți dovedi în cazul acesta ultrajul și hărțuirea ?În baza la care dovezi ? A unui melițean kaghebist căruia i s-a promis o avansare ? Cică toamna se numără bobocii,sper să nu lipsesc la apel. Dā-o naibii de treabă dar nu merită să pierd și anul ăsta bunătate de tulburel din viişoara mea. Băiat fain caprarul ăsta de noapte,am și uitat gradele din armată. Atâta știu că avea două macaroane pe umăr și purta cascheta cu cizorocul la spate la fek ca rapperii cu șapca aia New York,New Jarsii ,NS(NEW STALLIN). Ahoe !

# Golan date 12 June 2018 03:09 +2

Unde ajung plangerile penale in statul securistic?Tot la gradatii SRI.La sectia penala a SRI,adica DNA,cum a fost cazul Elenei Udrea(ce a si fost condamnata definitiv,cf.''interesului pana la final al campului tactic''),la procurorul gen.,ce a zis ca protocolul sri -parchetul general e o mica ''inginerie'',sau la Horodiceanu,unde a ajuns d-na Dancila,care am impresia ca e mai gradat decat insasi ''Slujirea-Nefertity,deci mai rau ca aceasta.

# Nu conteaza date 12 June 2018 08:23 +1

Ca indivizi, cu totii avem si simpatii si antipatii insa, nici justitia, nici cei ce o servesc, nu au voie sa judece in termenii astia. A savarsit Bica o fapta prevazuta de legea penala? Eu unul, habar n-am! Probabil ca da insa daca acesta este cazul, cei chemati sa faca justitie, trebuie sa dovedeasca daca fapta imputata ei este reala iar dovada, in mod obligatoriu, trebuie facuta folosind mijloace EXCLUSIV legale! Nimeni nu poate pretinde ca face justitie, daca in demonstarea unei ilegalitati, foloseste metode ILEGALE! Iar fapta ilicita a cuiva, trebuie oprita IMEDIAT ce a fost descoperita si apoi anchetata, nu invers! In aceste doua conditii sta esenta problemei!

# Marcel date 12 June 2018 16:40 0

Jos cu dolofana plagiatoare dovedita ! :P

# Jean Matuselu date 12 June 2018 20:27 +2

Pai dvs d-na Bica nu la fel pastoreati trucarea de probe si expertize impotriva PSD si indezirabililor cand erati secretar de stat la MJ? Cand procurorul Sorin Vasilache impreuna cu expertii INEC din subordinea dvs ii contrafaceau lui Grigoras Catalin cererea de concediu si-i inscenau cercetare disciplinara? Sau cand expertii INEC trucau expertize sustinand ca "over" din lb. engleza inseamna "mai mic decat" in limba romana?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva