17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BILANTUL LUI MOLOMAN – Avocatul George Moloman, unul dintre cei mai activi consilieri ai Baroului Bucuresti, isi prezinta realizarile din mandatul 2019-2023 si demonstreaza de ce avocatii din Capitala vor castiga votand echipa lui Daniel Fenechiu: „M-am implicat in implementarea programului informatic de repartizare aleatorie a cauzelor in SAJ... Sunt membru fondator al Fondului Intrajutorarea Avocatilor... In starea de urgenta, m-am implicat in sprijinirea avocatilor retrasi din activitate”

Scris de: L.J. | pdf | print

13 September 2023 14:11
Vizualizari: 3433

Avocatul George Moloman (foto 1 centru si foto 2 stanga) – unul dintre cei mai activi consilieri ai Baroului Bucuresti si candidat pentru un nou mandat in alegerile din acest an – si-a prezentat marti, 12 septembrie 2023, realizarile din mandatul 2019-2023, argumentand de ce avocatii din Capitala vor castiga daca vor vota echipa prodecanului Daniel Fenechiu.George Moloman – un avocat cu o prezenta de 100% la sedintele Consiliului Baroului Bucuresti si consilier raportor in peste 250 de cauze disciplinare – si-a prezentat sinteza activitatii din ultimii patru ani (care contine realizari remarcabile) si a facut apel catre toti colegii sa voteze echipa prodecanului Daniel Fenechiu (foto 3 dreapta), singurul candidat la functia de decan care a coagulat in jurul sau o echipa puternica de avocati de prestigiu (click aici pentru a citi).

Mai exact, George Moloman a aratat ca inca de la inceputul mandatului de consilier, s-a implicat personal in implementarea programului informatic de repartizare aleatorie a cauzelor in cadrul Serviciului de Asistenta Judiciara (care coordoneaza avocatii din oficiu).

De asemenea, Moloman aminteste ca a participat la organizarea tuturor activitatilor externe profesiei, precum campionate de sah, fotbal, tenis de masa si de tenis de camp.

Totodata, avocatul a participat direct, prin initiativa, sponsorizare si desfasurare alaturi de colegii de echipa Daniel Fenechiu, Silvana Racoviceanu si Julia Zorkoczy, la organizarea evenimentului AvocArt (cel mai mare eveniment de arta din profesia de avocat), precum si a proiectului 'Fii Avocat in Scoala Ta!'

Nu in ultimul rand, George Moloman a fost membru fondator al fondului Fondului Unitatea si Intrajutorarea Avocatilor (FUIA), alaturi de avocatii Daniel Fenechiu, Silvana Racoviceanu, Ion Dragne, Flavia Teodosiu si Mihai Tanasescu. „Mi-am donat intreaga indemnizatie primita in calitate de consilier CBB pentru intrajutorarea colegilor care se aflau in situatii dificile la nivelul anilor 2020-2021”, subliniaza Moloman.

In fine, consilierul din Baroul Bucuresti mentioneaza ca in starea de urgenta din pandemie s-a implicat direct in grupul avocatilor voluntari, intr-un program coordonat de Silvana Racoviceanu, pentru sprijinirea avocatilor retrasi din activitate. Astfel, doi avocati seniori au beneficiat de asistenta confratilor, constand in cumparaturi uzuale, medicatie si prezentari la controale medicale de specialitate.

 Iata intregul comunicat al avocatului George Moloman:


Dragi colegi, ma numesc George Moloman, sunt Avocat pledant, tata a 2 copii (22 si 28 de ani), iar in prezent sunt Consilier in cadrul Consiliului Baroul Bucuresti, cu un prim mandat inceput in anul 2019.

Activez in profesia de avocat de 24 de ani, timp in care am incercat sa-mi dezvolt progresiv abilitatile profesionale si antreprenoriale, astazi fiind coordonatorul SCA Moloman, Lazar si Asociatii, societate infiintata in anul 2011.

Ma consider un om cu spirit de echipa, atat in relatia cu colegii mei din cadrul societatii, dar si in relatia cu toti ceilalti colegi din Bucuresti sau din tara pe care i-am intalnit in cariera mea de avocat, preponderent pledant, in domeniul dreptului penal.

Sunt Doctor in Stiinte juridice sub indrumarea domnului profesor Liviu Stanciulescu inca din anul 2010. Am absolvit cursurile Colegiului National de Aparare in anul 2010 si un Master in Drept Penal in anul 2006 in cadrul Universitatii Nicolae Titulescu sub coordonarea domnului Prof. Dr. Ion Neagu.

Pe langa experienta profesionala dobandita in cadrul exercitarii profesiei in ultimii 4 ani, am desfasurat cu onoare, demnitate, interes si implicare un mandat de Consilier, atat in cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, cat si in cadrul Baroului Bucuresti.

Desi nu imi place sa vorbesc foarte mult despre mine nici in viata privata, cu atat mai mult in mediul online, cred cu tarie faptul ca un om se defineste mai mult prin ceea ce face decat prin ceea ce spune. M-am implicat si am considerat intotdeauna ca a veni in sprijinul profesiei sau a confratilor nostri este un lucru natural, pe care intr-un anumit punct al carierei il poate face oricare dintre noi.

Cred cu onestitate ca dialogul direct / personal cu colegii poate fi mai eficient decat expunerea publica, in ciuda vremurilor pe care le traim.

Raman astfel fidel principiilor nostalgice ale pledoariei pe care maestrul meu Vasile Bucovicean mi le-a inspirat acum un sfert de secol si pe care ma straduiesc sa le adaptez felului in care evolueaza noua paradigma in care intram, guvernata de fenomenul de digitalizare si AI.

Cu toate acestea, nu imi pot permite sa va cer votul pentru un nou mandat de consilier fara a va prezenta, fie si in cateva randuri, rezultatele activitatii mele in timpul mandatului de consilier pe care l-am avut.

Mai intai de toate, e bine sa stiti ca in toate proiectele in care m-am implicat am lucrat in echipa, avand alaturi de mine colegi care m-au sustinut si incurajat in tot ce am realizat pana acum.


Succint, am sa va expun principalele proiecte pe care le-am finalizat sau care sunt in curs de finalizare, urmand ca pe parcursul campaniei electorale, daca este cazul, sa dezvolt punctual fiecare proiect in parte:

1. De la inceputul mandatului de consilier, m-am implicat direct si personal in implementarea programului informatic de repartizare aleatorie a cauzelor in cadrul SAJ (n.r. Serviciul de Asistenta Judiciara).

Doresc sa subliniez ca acest proiect a fost unul dintre programele mele electorale pe care le-am promis colegilor mei in campania din 2019.

Scopul acestui proiect a fost acela de a elimina suspiciunile cu privire la corectitudinea repartizarii delegatiilor catre avocatii din cadrul SAJ, suspiciuni care circulau intre colegii inscrisi in sistem ca urmare a diferentelor mari dintre veniturile obtinute de catre acestia.

Programul informatic a fost conceput pe un algoritm simplu – si anume: acela de a se acorda delegatii avocatilor cu veniturile cele mai mici, astfel ca, intr-o medie a veniturilor calculate pe un interval de timp scurt (sase luni), toti avocatii sa aiba venituri aproximativ egale.

Pe parcursul derularii proiectului, am constatat cu satisfactie ca majoritatea avocatilor din cadru SAJ au apreciat utilitatea si necesitatea programului informatic.

Incurajat de rezultat, am continuat sa lucram la acest proiect cu scopul de a-l face cat mai facil in raport de necesitatile sesizate de colegii avocati privind situatiile concrete care apareau in relatia avocat-SAJ-organ judiciar.

Astfel, in urma unor discutii si consultari cu specialistii IT (dar si cu colegi care s-au implicat in mod direct – si as vrea sa le exemplific pe doamnele Avocat Aurora Raducanu si Carmen Petrescu), care au lucrat la proiect. Astfel, am reusit sa transformam acest program informatic intr-o aplicatie moderna si accesibila oricarui avocat cu ajutorul telefonului mobil, aducand un plus de confort si optimizare a activitatii avocatului si sistemului in sine.

Cu siguranta, cel mai mare plus este reprezentat de faptul ca am eliminat factorul uman la repartizarea delegatiilor, ceea ce a condus implicit si la echilibrarea veniturilor obtinute de catre avocati.

Prin intermediul aplicatiei, activitatea din cadru SAJ a devenit mult mai eficienta, facila si transparenta, in sensul ca fiecare avocat primeste delegatia pe telefonul mobil (indiferent de sistemul de operare, Android sau IOS), avand posibilitatea de a o accepta sau respinge printr-o simpla apasare a butonului accepta sau respinge.

Referitor la transparenta, fiecare avocat din cadrul SAJ poate sa verifice atat propriile incasari, cat si incasarile celorlalti colegi, astfel avand posibilitatea sa monitorizeze modalitatea echitabila de repartizare a delegatiilor.

Sunt multe de discutat despre acest proiect care poate fi imbunatatit permanent, avand in vedere ca suntem in plin proces de digitalizare.

Asa cum am mentionat mai sus, acest proiect nu s-ar fi concretizat fara sa am ajutorul si suportul echipei care s-a ocupat de Resortul SAJ: domnul decan Ion Dragne, domnul prodecan Daniel Fenechiu, doamna prodecan Flavia Teodosiu, domnul consilier Mihai Tanasescu.

2. Am participat la organizarea tuturor activitatilor externe profesiei, precum campionate de sah, fotbal, tenis de masa si de tenis de camp.

Dupa cum se poate observa, am extins aria de acoperire cu alte trei discipline sportive. Ce am dorit atunci cand le-am organizat? Sa avem evenimente / ocazii in care avocatii sa socializeze, sa uitam de rivalitatea din sala de judecata si sa descoperim impreuna spiritul de echipa, de unitate, confraternitate. Vazand relatiile de amicitie si colegialitate dezvoltate intre participanti, tind sa cred ca obiectivul a fost atins.

Cu aceasta ocazie, va anunt ca Baroul Bucuresti va organiza la data de 23 septembrie 2023, in premiera, un Grand Prix la karting, atat pentru doamne / domnisoare, cat si pentru domni.

Cred cu tarie ca sportul nu va aduce doar sentimentul de confraternitate, ci si acea sanatate a spiritului de care are nevoie profesia noastra.

3. Am fost consilier raportor in peste 250 de cauze disciplinare, incercand sa inteleg fenomenul, atat din perspectiva avocatului reclamat, cat si din perspectiva clientului.

Aici pot spune ca am interactionat cu diferiti colegi pe care i-am ascultat si consiliat, cu scopul – firesc, de altfel – ca litigiul dintre avocat si client sa fie solutionat pe cale amiabila. Solutionarea unui astfel de dosar presupune studierea lui, redactarea unui punct de vedere si sustinerea acestuia in sedinta de consiliu.

4. Am participat direct, prin initiativa, sponsorizare si desfasurare alaturi de colegii mei de echipa, Daniel Fenechiu, Silvana Racoviceanu si Julia Zorkoczy, la organizarea evenimentului AvocArt (cel mai mare eveniment de arta din profesia de avocat), dar si a proiectului 'Fii Avocat in Scoala Ta!', in care am avut calitatea de coordonator sectorial cu gestionarea relatiilor cu un numar de peste 40 de avocati, 15/20 de unitati de invatamant, cu o medie de aprox. 100 de clase si 3.500 de elevi.

5. Am fost prezent si implicat activ la toate sedintele CBB, avand o participare de 100%. Este adevarat ca nu este un motiv de lauda faptul ca mi-am indeplinit obligatiile asumate la preluarea mandatului, insa doresc sa arat disponibilitatea pe care am avut-o de-a lungul intregului mandat de consilier.

6. Sunt membru fondator al fondului FUIA (n.r. Fondul Unitatea si Intrajutorarea Avocatilor) – initiativa colegei Silvana Racoviceanu –, alaturi de Daniel Fenechiu, Ion Dragne, Flavia Teodosiu, Tanasescu Mihai, astfel incat mi-am donat intreaga indemnizatie primita in calitate de consilier CBB pentru intrajutorarea colegilor care se aflau in situatii dificile la nivelul anilor 2020-2021.

7. In perioada starii de urgenta, m-am implicat in mod direct in grupul avocatilor voluntari, intr-un program coordonat de Silvana Racoviceanu, pentru sprijinirea avocatilor retrasi din activitate, constransi de normele in vigoare la acea vreme; in acest sens, am contactat, tinut legatura si asigurat, la nevoie, toate solicitarile de cumparaturi uzuale, medicatie si prezentari la controale medicale de specialitate, pentru 2 avocati seniori.

Asa cum am aratat mai sus, tot ce am realizat nu ar fi fost posibil fara sa am sprijinul permanent al unei echipe de colegi inimosi, dar mai ales dedicati profesiei si confratilor.

Pe aceasta cale, gasesc o buna ocazie de a multumi unor colegi langa care imi doresc sa raman si in viitor alaturi – atat profesional, cat si spiritual:

- Daniel Fenechiu (cel care imi doresc sa devina Decanul BB),

- Ion Dragne (mentorul langa care in toti acesti ani am invatat o mai buna administrare a intereselor corpului nostru profesional),

- Flavia Teodosiu (actual Prodecan al BB si o frumoasa reflexie a celui care a fost un simbol pentru noi toti, Flavius Teodosiu),

- precum si bunii mei colegi, dar mai ales prieteni, Julia Zorkoczy, Silvana Racoviceanu, Danny Bardan, Lavrin Covaci, Mihai Tanasescu,

fara de care nu as fi avut aceste rezultate.

In urmatorul mandat, daca voi fi votat, imi doresc, la fel ca si pana acum, sa ofer tot ce am mai bun din mine, sa continui proiectele pe care le-am inceput si sa contribui la mentinerea prestigiului profesiei de avocat.

As vrea sa nu uitam un lucru: demnitatea acestei profesii depinde cel mai mult de atitudinea demna a fiecaruia dintre noi – atat in relatia cu institutiile, cat si in relatia cu colegii sau clientii nostri.

Este important sa identificam, dar mai ales sa intelegem cauzele care afecteaza in prezent sau care au un potential de afectare in viitor a imaginii profesiei de avocat, pornind de la perceptia rolului profesionistului avocat in actul de justitie, fie in cadrul SAJ, fie in cadrul relatiei client-avocat ales sau in cazul raporturilor dintre avocat si celelalte institutii, precum parchete, instante si alte autoritati publice sau de interes public.

Am convingerea ferma ca unitatea corpului profesional, increderea in organele profesiei, dar si increderea in noi insine ne pot transforma in acel pilon esential al oranduirii sociale la nivel national, iar fundamentarea principiilor de intarire a dreptului la aparare va consolida nu doar statutul profesionistului avocat, ci si functionarea sistemului de asigurare a asistentei juridice obligatorii prin negocierea progresiva a unui Protocol solid, bazat pe egalitate de tratament, echitate si respect, intre UNBR, Ministerul Justitiei si Ministerul Public.

Ma opresc aici si va multumesc pentru timpul acordat si, nu in ultimul rand, va multumesc pentru increderea acordata, asigurandu-va ca voi face tot ce imi sta in putinta pentru a ma ridica la inaltimea asteptarilor dumneavoastra!”

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva