25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BUZATU A FACUT DENUNT – Avocatul Cristian Winzer, aparatorul fostului sef al CJ Vaslui Dumitru Buzatu, dezmite informatiile ca procurorii DNA i-ar fi transms clientului sau ca nu se doreste amestecul acestuia in alegerile din 9 iunie: “Domnul Buzatu a fost audiat in calitate de martor denuntator într-o lucrare aflată la acest moment pe rolul DNA Iași”

Scris de: V.B. | pdf | print

10 April 2024 16:09
Vizualizari: 2976

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui Dumitru Buzatu (foto 1) a fost prezent marti, 9 aprilie 2024, la sediul DNA Iasi pentru a face un denunt, nicidecum pentru a primi de la procurori mesajul ca nu cumva sa se implice in alegerile locale din 9 iunie 2024.Mesajul a fost lansat miercuri de catre avocatul Cristian Winzer (foto 2), aparatorul lui Buzatu, ca reactie la articolele aparute in presa locala.

Chiar daca nu precizeaza explicit, Winzer da de inteles ca este vorba despre un denunt facut pentru ca Buzatu sa-si usureze situatia din dosarul penal in care este anchetat de catre DNA (vizand pretinse fapte de luare de mita si trafic de influenta) – care este, de altfel, singura cauza in care Directia Nationala Anticoruptie il cerceteaza pe politician.

Mai exact, avocatul a mentionat ca Dumitru Buzatu a facut denuntul in baza art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protectia martorilor: „Persoana care are calitatea de martor, in sensul art. 2 lit. a) pct. 1, si care a comis o infractiune, iar inaintea sau in timpul urmaririi penale ori al judecatii denunta si faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor persoane care au savarsit una dintre infractiunile prevazute la art. 2 lit. h) beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de lege”. Winzer adauga ca denuntul vizeaza o presupusa fapta de frauda cu fonduri europene.


Iata postarea avocatului avocatului de pe Facebook (vezi facsimil):


In contextul enuntarii in spatiul public a unor imprejurari / scenarii absolut elucubrante si a unor elemente faptice profund mincinoase si lipsite de orice minim fundament real / adevar referitoare la motivul / contextul prezentei domnului Dumitru Buzatu la sediul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi in cursul zilei de ieri, 9 aprilie 2024, Societatea noastra de avocati este imputernicita in mod expres de catre domnul Dumitru Buzatu sa comunice public punctul domniei sale de vedere, dupa cum urmeaza:

1.1. Domnul Buzatu a fost audiat ieri, 9 aprilie 2024, in calitate de martor denuntator (in sensul dispozitiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protectia martorilor), intr-o lucrare aflata la acest moment pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie – S.T. Iasi si care vizeaza, in esenta, o infractiune de folosire / prezentare de documente / declaratii false, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri / active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori in numele acesteia, cu consecinte deosebit de grave (fapta penala prevazuta si sanctionata de prevederile art. 181 alin. (1) si (3) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie – categoria infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene).

1.2. In mod absolut evident, domnului Buzatu nu 'i s-a pus in vedere' de catre organele judiciare din cadrul D.N.A. – S.T. Iasi ca 'nu se doreste amestecul lui (…) in alegerile locale din iunie', procedura audierii in calitate de martor denuntator fiind una eminamente legala, circumscrisa exclusiv scopului procesului penal (respectiv aflarea adevarului!), fara a se depasi cadrul legal institutional si fara a fi vizate de catre organele judiciare eventuale pretinse chestiuni politice / electorale – aceasta mentiune expresa din presa scrisa locala (halucinanta la nivel de constructie jurnalistica prin insasi vadita si nefireasca nerealitate!) enuntand, intr-o maniera pe cat de clara, pe atat de nepermisa, o pretinsa imixtiune a organelor judiciare in organizarea si desfasurarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2024. Clientul nostru infirma astfel categoric aceasta minciuna grosolana!

Denuntul nu vizeaza pretinse infractiuni de coruptie / infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie (deci nu vizeaza 'fapte de coruptie in institutiile aflate in subordinea Consiliului Judetean Vaslui, in interioul institutiei pe care a condus-o vreme indelungata, dar si in interiorul partidului din care a facut parte, fie ca vorbim de filiala judeteana a PSD sau de PSD central', nu 'descrie traseul spagilor', nu contine 'amanunte picante legate de modul in care se luau spagile in Consiliul Judetean Vaslui, in institutiile aflate in subordinea acestuia, dar si cum ajungeau banii in buzunarele celor din conducerea centrala a PSD', iar domnul Buzatu nu 'a povestit procurorilor modul in care se luau spagile si mai ales cine le lua' – cum in mod deopotriva halucinant, revoltator si vadit mincinos se arata in aceeasi presa locala!), ci doar o infractiune impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, savarsita exclusiv de catre o entitate privata (si de catre reprezentantii in drept si in fapt ai acesteia), iar nicidecum de catre eventuale persoane / entitati publice si / sau partide politice (nici de la nivel local si nici de la nivel central)!

1.3. Domnul Buzatu Dumitru nu a avut si nu are calitatea de suspect / inculpat decat in cauza care a facut obiectul Dosarului penal nr. 19/P/2023 (instrumentat de D.N.A. – S.T. Iasi, finalizat de aceeasi structura specializata a Ministerului Public prin Rechizitoriul din data de 12 decembrie 2023 si aflat in prezent in etapa / procedura camerei preliminare, pe rolul Tribunalului Vaslui – respectiv Dosarul penal nr. 2562/89/2023/a1).

Important: libertatea de informare presupune responsabilitate. Ct.E.D.O. a statuat ca garantia pe care art. 10 o confera jurnalistilor cu privire la relatarea unor probleme de interes general este subordonata conditiei ca acestia sa actioneze cu buna-credinta, sa ofere informatii exacte si demne de crezare, in respectul deontologiei profesionale specifice acestora”.


sursa foto Buzatu: Agerpres

 


Comentarii

# Cârcotaș date 10 April 2024 20:21 0

dezMinte

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva