20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CA LA NOI LA NIMENI – Guvernul a lasat parchetele fara bani. Procurorul General Alex Florenta atentioneaza Executivul: “Este absolut necesara aprobarea creditelor de angajament si a creditelor bugetare in limita carora institutiile din subordinea Ministerului Public sa poata sa-si realizeze programul de investitii... Propunem aprobarea suplimentarii limitelor de credite: 3.038 mii lei, credite de angajament, 2.632 mii lei, credite bugetare” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 September 2023 12:52
Vizualizari: 5008

Greu de crezut, dar adevarat. Guvernul Romaniei a lasat parchetele fara bani. Reiese acest lucru dintr-un memorandum aflat pe ordinea de zi a sedintei Guvernului de joi, 14 septembrie 2023.


 

Astfel, Procurorul General al Romaniei, Alex Florenta (foto), a atentionat Executivul Romaniei, printr-un memorandum trimis Guvernului, ca pentru luna septembrie 2023 nu au fost aprobate credite de angajament si credite bugetare la capitolul “Active nefinanciare”. Or, sumele de bani sunt cat se poate de necesare pentru incheierea contractelor si a comenzilor de achizitii, precum si plata achizitiilor deja contractate de catre unitatile de parchet, DNA si DIICOT.

In acest sens, Procurorul General al Romaniei Alex Florenta a solicitat suplimentarea limitelor de credite de angajament si credite bugetare pentru luna septembrie 2023 cu suma totala de 5.670.000 lei.


Iata un fragment din memorandumul trimis Guvernului de seful Ministerului Public Alex Florenta (documentul este atasat integral la finalul articolului):


“In sedinta Guvernului din data de 24 august 2023, Guvernul a aprobat Memorandumul cu tema 'Stabilirea limitelor de credite bugetare si credite de angajament pe luna septembrie 2023'. Pentru Ministerul Public, prin memorandum s-au aprobat credite de angajament in suma totala de 37.328 mii lei si credite bugetare in suma totala de 125.211 mii lei.

In cadrul limitelor de cheltuieli comunicate Ministerului Public pe luna septembrie 2023, la titlul 71 'Active nefinanciare' nu au fost aprobate credite de angajament, respectiv credite bugetare.

In luna septembrie a.c. se impune, cu celeritate, atat incheierea contractelor si comenzilor ferme de achizitii propuse de unitatile de parchet, DNA si DIICOT, in calitate de autoritati contractante, cat si plata achizitiilor ce decurg din angajamentele legale incheiate.

In acest context, apreciem ca este absolut necesara aprobarea creditelor de angajament si a creditelor bugetare in limita carora institutiile din subordinea Ministerului Public sa poata sa-si realizeze programul de investitii la nivelul prevazut in Legea bugetului de stat pe anul 2023, nr. 368/2022.

(...)

Fata de cele de mai sus, propunem aprobarea suplimentarii limitelor de credite de angajament si credite bugetare la titlul 71 'Active nefinanciare', pentru luna septembrie anul curent, astfel:

-3.038 mii lei, credite de angajament;

-2.632 mii lei, credite bugetare”.

 


Comentarii

# Abbigail date 14 September 2023 13:45 0

Vor să producă haos în societate și sa taie accesul oamenilor la justiție în timp util. Despre asta e vorba. De la maestru Soros citire

# obiectiva date 14 September 2023 14:08 +1

:D inseamna ca putem incepe PURGE NIGHT , s ane facem dreptate singuri.....iupiiii !!! :P

# Ioana M. date 14 September 2023 16:53 +1

Parca zicea dom' prim ministru ca nu are nicio mila fata de infractori, procurorii sa lupte. Lupta.Dar cu ce bani ?

# Licente pentru securitate? Chemati pe dom Bo loga. Crin niku date 14 September 2023 18:12 -1

Va face iel parade de sekuritate ca atunci cand era militar in termen la unitatea speciala albastra a militiei.

# parerea mea date 16 September 2023 08:01 0

Din fondurile alocate M.Public, in ultimii X ani, cati bani au fost cheltuiti pe "DECAPAJE", CATE SOLUTII DE tip "AN", CATE DOSARE AU FOST TRIMISE INAPOI LA PARCHET? Cu alte cuvinte care este randamentul functionarii? In plus se pune problema volumul pierderilor statului in urma celor de mai sus. Furtul generalizat din PATRIMONIUL STATULUI ROMAN (DACA DORITI EXEMPLE..LA TV(cate NU !) -DE LA paduri la imobile si mii de ha de teren agricol si cu investitii de stat pierdute intre institutiile statului si folosite de catre "CETATENI" PE ACTE FALSE, ANULATE sau INTOCMITE IN FALS, ca le stie lumea mai putin "oamenii legii"(interdependenta?). Este jignitor si jenant in acelasi timp ca plangerile oamenilor comuni, normali ,bazate pe DOCUMENTE OFICIALE autentice cu faptasul "la lumina zilei"sa se soldeze cu AN, prescriptia faptei fara confiscare "prejudiciului",cu incetarea procesului penal, in civil degeaba. Aceasta este "existenta" omniprezenta -REALITATEA! Cetateanul face decontul crizei!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva