gandul.ro
28 mai 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAB NU SE PREDA – Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti continua protestul impotriva taierii pensiilor, prin suspendarea activitatii: “Volumul aproape inuman de munca, bolile profesionale, unele incurabile, subdimensionarea cronica a schemelor de personal, incompatibilitatile si interdictiile profesiei, sunt aspecte ce trebuiau cantarite de legiuitor, atunci cand a decis sa loveasca nemeritat corpul magistratilor si al personalului auxiliar”. UPDATE - Si alte instante continua protestul

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 ianuarie 2020 16:17
Vizualizari: 3413

Daca unele instante au ales sa se predea si au decis sa isi reia activitatea imediat dupa taierea pensiilor de serviciu ale magistratilor de catre regimul Iohannis-PNL (asa cum s-a intamplat in judetul lui Vasilica Danilet, Cluj), iata ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti nu fac niciun pas inapoi.


 

Curtea de Apel Bucuresti a anuntat miercuri, 29 ianuarie 2020, ca in urma Adunarii Generale a judecatorilor s-a decis continuarea protestului prin suspendarea activitatii, urmand sa fie solutionate doar cauzele urgente. Instanta condusa de judecatoarea Luminita Cristiu Ninu (foto) considera ca prin taierea pensiilor de serviciu s-a lovit nemeritat in magistrati si in personalul auxiliar, fara sa se tina cont de volumul urias de munca al acestora, de bolile profesionale, unele chiar incurabile, de subdimensionarea schemei de personal sau de incompatibilitatile si interdictiile profesiei.

Totodata, Curtea de Apel Bucuresti precizeaza ca pensia de serviciu este consacrata in legislatia nationala inca din anul 1997, iar Parlamentul nu a oferit niciun argument rezonabil pentru a o elimina. De altfel, conform CAB, eliminarea ei este in dezacord cu jurisprudenta CCR.


Prezentam comunicatul Curtii de Apel Bucuresti:


Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, intruniti astazi in Adunarea Generala, au decis, cu majoritatea celor prezenti, continuarea protestului prin suspendarea activitatii de judecata, cu exceptia cauzelor urgente mai jos mentionate, pana cand puterea legiuitoare le va respecta statutul si munca tot mai impovaratoare de la an la an, atat a lor, cat si a personalului auxiliar de specialitate.

Volumul aproape inuman de munca, bolile profesionale, unele incurabile, in randul judecatorilor si grefierilor, subdimensionarea cronica a schemelor de personal, neadaptate de ani de zile volumului urias de cauze, incompatibilitatile si interdictiile profesiei, sunt aspecte ce trebuiau cantarite de legiuitor, atunci cand a decis sa loveasca nemeritat corpul magistratilor si al personalului auxiliar de specialitate, prin afectarea statutului si a independentei, prin lezarea chiar a demnitatii profesiei.

Facem cunoscut opiniei publice faptul ca regretam profund ca am fost nevoiti sa recurgem la aceasta forma de protest, insa este in interesul societatii ca statutul magistratului sa fie unul puternic, respectat si independent. Statutul magistratului nu este un privilegiu al acestuia, ci este dreptul societatii de a avea o justitie independenta si impartiala. Independenta magistratului nu poate face obiectul negocierii politice, iar un corp profesional desconsiderat nu va mai oferi societatii acele garantii de independenta, atat de necesare.

Pensia magistratilor, de serviciu si nu speciala, asa cum s-a afirmat in spatiul public, este consacrata in legislatia nationala inca din anul 1997, iar legiuitorul nu a oferit niciun argument rezonabil pentru a o elimina. Ea a fost conceputa tocmai pentru a consolida statutul magistratului si garantiile de independenta pe care acesta trebuie sa le ofere.

Eliminarea acestei componente a independentei magistratului este in dezacord cu jurisprudenta Curtii Constitutionale, care s-a mai pronuntat si in trecut si a decis ca eliminarea acestei pensii pentru magistrati este contrara exigentelor actuale pe care importante documente internationale le exprima in mod direct cu privire la drepturile magistratilor, in considerarea importantei rolului acestora in apararea statului de drept.

Totodata, judecatorii intruniti in Adunarea Generala au decis sa sesizeze Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a sprijini intregul corp al magistratilor, prin formularea obiectiilor de neconstitutionalitate la Curtea Constitutionala a Romaniei.

Pentru a nu prejudicia interesele justitiabililor, s-a decis in Adunarea Generala, judecarea urmatoarelor cauze:

-in materie civila: ordonanta presedintiala, masuri asiguratorii, suspendare provizorie executare, rapiri internationale de copii, plasamente, adoptii, custodii publice, declarare ca indezirabili;

-in materie penala: cauzele in care sunt inculpati sub imperiul masurilor preventive, cauze de competenta judecatorului de drepturi si libertati”.

 

UPDATE: 

 

-Tribunalul Bucuresti a decis continuarea protestului, prin suspendarea activitatii;


-Tribunalul Timis a decis continuarea protestului, prin suspendarea activitatii;

 


Comentarii

# N.M date 29 ianuarie 2020 16:23 +1

magistratilor! ca domni nu pot sa va spun. Acum la știri a fost anunțat ca un barbat din Gorj după 7 luni de arest Tribunalul la achitat. ba vouă chiar nu va este rușine , boi sunteți mai tari decât ******. Voi aveți f.mare tupeu. Cum cereți mă voi pensii speciale când boi in gândacilor distrugeți oameni nevinovați. tupeistilor

# Andrei date 29 ianuarie 2020 16:44 +2

Mai stimați magistrați! Cum e posibil sa aveti pensia mai mare decât salariu? Cum e posibil sa va tolerați acei colegi (procurori si judec.) îcare iși bat joc de justitia rom.si au comis abuzuri de neimaginat??? Cum e posibil ca in aceasta tara sa se condamne pt evazi.fara prejudiciu sa dai 6-8 ani si toți pedofili,violatori tâlhării sa ia câte 3-4 ani??? Pt anomaliile sistemului si pt abuzurile săvârșite de voi stimati magistrați nu vreti sa va revoltați?!!! Mi-e tare sila!!!

# Galibardi date 29 ianuarie 2020 16:56 +6

Toți cetățeni sunt egali în fața legi. Bunăoară eu cu aceleași studii ca domnii și doamnele în cauză, bașca un doctorat luat pe bune , voi avea pensia de vreo 10 ori mai mică. Apoi despre răspunderea lor să fim serioși. Atunci când cineva ajunge la CEDO plăteste statul român. Să vă spun că dau soluți aberante că nu iau în considerare probe. Munca unui om obisnuit poate fi cuantificată prin număr ,cantitate și plătită în consecintă. Cum cuantificăm munca procurorului. Un membru al acestei caste cu mult prea multe avantaje spunea că nu după nr. de dosare sau calitatea deciziilor. Atunci după numărul amanarilor după numărul de achitări după aroganta lor după nr de soluții desfiintate în căile dde atac??? Dacă nu le place sunt locuri la firme private. Paote aș fi de acord cu pensiile lor dacă aș vedea o lege a răspundere și că judecătorul care a gresit plăste din buzunar iar dacă este corupt pierde pensia asta nemeritată.

# Sorin date 29 ianuarie 2020 16:58 -1

Judecatorii nu au voie sa faca greva !!! Parlamentul este unica putere care pot emite legi. Judecatorii se supun legii emise de legiuitor (parlament). Voi magistratii aveti salarii mari, privelegii, decontari, s.a.m.d. Pensie speciala ar trebui sa ia oamenii de la salubritate care se expun la multe boli facand curatenie pe strada si ridicand gunoiul. Nu va convine ca vi s-a taiat pensia speciala? Puteti demisiona, mergeti si angajati-va la salubritare, apoi sa ne spuneti daca cei de la salubritate ar trebui sa primeasca pensie speciala in locul celor din magistratura !!!

# basicuta date 29 ianuarie 2020 17:01 +2

fantastic saracii magistrati, ce spuneti de cazul de la Braila cu tinerii batuti sa recunoasca un viol, arestati preventivi si apoi achitati dupa expetiza ADN ? raspund cumva magistratii care au anchetat si arestat, in vrun fel ? si muncesc asa doar 20 de ani ca e rău cu praful, biroul, instante aglomerate....de doctorii care mor cu boli profesionale si muncesc 35 de ani ce spuneti echitate!

# ce are madam, .. cu prefectura ? date 29 ianuarie 2020 17:16 +1

Adicatelea, ce are pensiile cu sporurile si salariile ("volumul de munca, bolile profesionale, incompatibilitatile si interdictiile profesiei).Pai madam, pe când obligarea TUTUROR MAGISTRATILOR la plata a CASS și,eliminarea protecției asigurărilor de sănătate pt TOTI magistrați și neamurile lor până la a 4-a spita (adicătelea,sa "plătiți și ultimul piramidon"- vorba Dnei. Stoicescu).

# NU ATI INTELES A B S O L U T NIMIC! date 29 ianuarie 2020 17:20 -1

Europa nu mai vrea socialism, nu mai vrea social democratie, nu mai vrea asistati sociali (nevoiasi sau de lux) . E pricaz sau ucaz de la UE . a surse, pa NV. Iar in cazul vostru, al magistratilor chiar magistratii din tari UE nu v-au mai vrut beneficiile - ca sa fiti in rand cu toata lumea (daca puteti) . Discutam la o cafea o data ... .

# antim date 29 ianuarie 2020 18:14 +5

Felicitari pentru demnitate,curaj si unitate celor care isi apara drepturile,profesia si mai mentin cat de cat statul de drept!! Magistratii au devenit calul de bataie al puterilor in stat,obiectul mocirlei populare revarsata de cei care nu pricep nimic din ce se intampla in aceasta tara si care sunt manipulati cu o usurinta inspaimantatoare! Ma ingrozeste atata incultura si violenta! Nu va fie frica,abuzurile politicului va vor trasni si pe voi cat de curand! Nu va scapa nimeni! Atunci sa va vad cat sunteti de viteji!

# lasati baieti,ca veti completa cu pensiile de colonei,maiori date 29 ianuarie 2020 18:16 0

si cei mai devotati, de general ! Ca oricum alea nu e publice .

# unul din lumea cea mare date 29 ianuarie 2020 18:55 +2

pentru bani ati vindut justitia ca VOI sa puteti face mermeleala si NUMAI MERMELEALA.ba magistratilor din toata mermeleala,INTRO ZI O SA VA SUNE CEASUL,SI SPER CA O SA FITI INTEROGATI DE UNUL CA LAZARICA AL DE PAIE SI TORTIONAR.ZIUA NU/I DEPARTE,SI O SA VINA CHIAR MAI REPEDE DECIT VA IMAGINATI,INSHALAAAAAAA

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 140
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2020 – Ciocanitorul Werner. Margareta din CSM a mai facut una tare (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva