6 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CATE UNUL PICAT LA FIECARE SECTIE – CSM a afisat rezultatele interviurilor pentru Sectiile a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal ale ICCJ. Un candidat a picat, iar cinci au fost declarati admisi in fiecare parte. Printre cei trecuti de interviul de la sectia de contencios se numara fosta sefa TMB Laura Andrei si judecatorul Vasile Bicu, care a pronuntat sentinta din dosarul Raiffeisen Leaks si l-a dat jos pe Nicolae Ciuca de la sefia Statului Major General (Listele)

Scris de: V.B. | pdf | print

14 January 2022 13:36
Vizualizari: 7109

Rezultate in oglinda joi, 13 ianuarie 2022, la interviurile pentru Sectiile a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal (CAF) ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Sase candidati au intrat la interviuri si intr-o parte, si in cealalta, iar cate unul dintre ei a fost declarat respins.Totusi, situatia este un pic mai relaxata la Sectia CAF, unde ICCJ a scos la concurs patru posturi, spre deosebire de doar doua la Sectia a II-a civila (fosta comerciala).

Mentionam ca simplul fapt ca un candidat a fost declarat admis dupa interviu nu inseamna automat ca el va ajunge la Inalta Curte. Rezultatele finale vor fi publicate in zilele urmatoare de catre Consiliul Superior al Magistraturii.


Ghinionistul cuplu de la CA Craiova


Candidata respinsa la interviul pentru Sectia a II-a civila este judecatoarea Lotus Manuela Gherghina (foto 2), de la Curtea de Apel Craiova, care a obtinut 21,62 de puncte, mult sub pragul de 35 de puncte necesar pentru a fi fost declarata admisa. Sotul ei, Claudiu-Angelo Gherghina, magistrat la aceeasi instanta, a fost declarat respins dupa etapa constand in evaluarea hotararilor pronuntate (click aici pentru a citi – a se vedea tabelul de la finalul articolului).

In partea cealalta, la Sectia de contencios, candidata declarata respinsa la interviu este judecatoarea Adela Cosmina Bodea de la Curtea de Apel Bucuresti (cu 25,20 puncte).


Fosta sefa TMB si judecatorul care l-a dat jos pe Ciuca au trecut de interviu


Tot la Sectia CAF, ii remarcam pe judecatorii Laura Andrei (foto 1) – fosta presedinta a Tribunalului Bucuresti – si Vasile Bicu, ambii activand in prezent la cele doua sectii de contencios ale Curtii de Apel Bucuresti (a IX-a, respectiv a VIII-a).

Amintim ca Bicu a pronuntat cel putin trei sentinte rasunatoare:

- in 2013, l-a repus pe judecatorul Vasilica Danilet in calitatea de membru al CSM, in ciuda celor peste 1.200 de magistrati de la judecatoriile din intreaga tara care votasera pentru revocarea lui (click aici pentru a citi);

- in 2019, in dosarul Raiffeisen Leaks, a obligat Raiffeisen Bank Romania sa execute ordinul ANPC privind aducerea la parametrii initiali a contractelor in franci elvetieni, lei si euro incheiate in 2006-2008 (click aici pentru a citi);

- anterior, tot in 2019, suspendase decretul prin care presedintele Klaus Iohannis ii prelungise generalului Nicolae Ciuca – actualul premier – mandatul de sef al Statului Major General al Armatei.


Prezentam listele candidatilor declarati admisi la interviuri:


I. Sectia a II-a civila (vezi tabel 1):


- Axente-Irinel Andrei, CA Cluj (44,30 puncte);

- Marcela Comsa, CA Brasov (35,41 puncte);

- Marilena Veronica Gavris, CA Bucuresti (37,43 puncte);

- Carmen Sandu, CA Galati (42,83 puncte);

- Adina Oana Surdu, CA Suceava (46,23 puncte).

 II. Sectia de contencios administrativ si fiscal (vezi tabel 2):


- Laura Marina Andrei, CAB (37,29 puncte);

- Vasile Bicu, CAB (41,60 puncte);

- Lucian-Catalin Mihai-Zamfir, CA Craiova (40,40 puncte);

- Elena Diana Ungureanu, CA Pitesti (44,60 puncte);

- Carmen Mihaela Voinescu, CAB (46 puncte).

 sursa foto Laura Andrei: Viatafaraviolenta.ro

sursa foto Lotus Gherghina: Universul Juridic

Comentarii

# Nedumeritul date 15 January 2022 18:16 -49

Lotus?! Pozitia sau floarea???

# întrebare întrebătoare date 16 January 2022 09:02 0

:cry: Ai ordin de execuție, ”nedumerit”-ule?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2022 – Cine a lucrat-o pe Andrea Chis?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva