28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CCR VA FI DISTRUSA – Avocatul Adrian Toni Neacsu se revolta dupa propunerile pentru CCR: „Notar de mucava cu biografie exclusiv politica (Iulia Scantei), cel mai mare oportunist din sistem, plagiator (Bogdan Licu), saltimbancul justitiei, exclus din magistratura dupa ce fusese revocat din CSM chiar de colegii judecatori (Cristi Danilet) si un consilier obscur al lui Iohannis (Mihaela Ciochina)... Inceputul decaderii CCR ca instanta suprema in materie de impunere a regulilor constitutionale”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

27 aprilie 2022 13:23
Vizualizari: 4588

Anul 2022 risca sa marcheze inceputul decaderii Curtii Constitutionale a Romaniei, prin inlocuirea unor profesionisti veritabili ai dreptului – ca Mona Pivniceru si Daniel Morar – cu tot soiul de „lingai politici, fara niciun fel de profunzime academica sau profesionala”, a avertizat avocatul Adrian Toni Neacsu (foto) miercuri, 27 aprilie 2022, cu cateva ore inainte ca Parlamentul sa inceapa audierea candidatilor propusi de catre partide pentru instanta de contencios constitutional.Neacsu ii si nominalizeaza pe acesti candidati pe care ii considera nepotriviti pentru CCR: „un notar de mucava cu biografie exclusiv politica, absolut incoerenta in discursurile ei juridice (Iulia Scantei)”, „cel mai mare oportunist pe care sistemul judiciar il are, plagiator in teza de doctorat auto-asumat (Bogdan Licu)” si „un consilier obscur al presedintelui Iohannis, care cea mai mare parte a carierei sale a fost un simplu birocrat anonim in cadrul Senatului Romaniei (Mihaela Ciochina)”.

Prin astfel de numiri, Curtea Constitutionala se discrediteaza grav, transformandu-se dintr-un bastion al apararii statului de drept – inclusiv in fata asaltului serviciilor secrete – intr-o anexa a unor interese straine. De altfel, s-a vazut felul in care Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decretat ca judecatorii romani sunt liberi sa incalce deciziile CCR, a amintit Toni Neacsu.


Redam cele doua mesaje ale avocatului Adrian Toni Neacsu, publicate pe Facebook aici si aici:


Curtea Constitutionala este cea care a reusit distrugerea sistemului de justitie subterana care a functionat ca o falanga a serviciilor secrete incepand cu mandatele de presedinte ale lui Traian Basescu.

Rolul principal l-a avut judecatorul Daniel Morar, raportor la majoritatea dosarelor importante care au scos SRI-ul din justitie si au obligat Inalta Curte – care mult timp a jucat doar un rol umil de gade pentru decizii luate pe alte culoare – sa functioneze potrivit legii si statului de drept.

Desigur, deciziile nu le-a luat singur, astfel incat intreaga componenta colectiva a CCR a asigurat translatia, nu foarte linistita, de la o justitie arbitrara si revansarda politic la una cat de cat functionala si normala. Pentru asta intreaga Curte merita respectul si recunostinta profesionala a celor ce inca mai cred in justitie, printre care ma numar, inclusiv judecatorii care au votat in general impotriva, cum e Simina Tanasescu, opiniile sale separate fiind modele de stiinta si acribie juridica.

Anul 2022 va marca inceputul decaderii Curtii Constitutionale ca instanta suprema in materie de impunere a principiilor si regulilor constitutionale in functionarea statului si a sistemului judiciar. Recentele decizii ale CJUE, obtinute intr-o miscare de comando juridico-politic al unor forte obscure si extremiste din justitie, transfoma Curtea Constitutionala intr-o anexa a judecatorilor, pentru care deciziile pe care le va da vor deveni facultative. In numele asa-zisei suprematii a dreptului UE, judecatorii romani au capatat dreptul de a ignora deciziile CCR, fara riscul vreunei sanctiuni, aproape cand si cum vor dori. Un judecator de judecatorie sau tribunal se va putea uita cu dispret la deciziile CCR publicate in Monitorul Oficial caci (nu e asa?) Uniunea Europeana ii apara chiar si indepedenta fata de Constitutia Romaniei, cea pe care de altfel depune juramantul cand intra in profesie.

In acest context, numirile pentru un numar de 3 posturi ce se vor vacanta (Valer Dorneanu, Daniel Morar si Mona Pivniceru) cad pe un loc secundar in interesele mele. Nu prea mai conteaza cine va fi pe acolo, daca oricum intreaga Curte va face doar figuratie.

Oricum, propunerile de judecatori facute de partide sunt rusinoase si jenante, sunt simple sinecuri platite unor lingai politici, fara niciun fel de profunzime academica sau profesionala.

De la un notar de mucava cu biografie exclusiv politica, absolut incoerenta in discursurile ei juridice (Iulia Scantei), la cel mai mare oportunist pe care sistemul judiciar il are, plagiator in teza de doctorat auto-asumat (Bogdan Licu), la saltimbancul desavasit si ridicol al justitiei, exclus deja din magistratura dupa ce fusese revocat din CSM chiar de catre colegii lui judecatori (Cristi Danilet) ori la un consilier obscur al presedintelui Iohannis, care cea mai mare parte a carierei sale a fost un simplu birocrat anonim in cadrul Senatului Romaniei (Mihaela Ciochina).

Sa inlocuiesti profesionisti reali, magistrati de cariera, cum sunt Daniel Morar ori Mona Pivniceru, cu astfel de personaje arata si cat de jos a coborat clasa politica romaneasca, dar si dispretul suprem pentru public al unei majoritati politice care poate impune orice.

Astazi, de la ora 13.00, la Comisia juridica de la Camera Deputatilor e primul episod din aceasta saga trista, audierea lui Bogdan Licu (care, evident, va fi numit fara emotii la CCR) si a lui Cristi Danilet (care, fiind somer temporar, isi cauta de lucru la singurul partid politic care inca il mai ia in serios). Daca nu este calitate si profunzime, macar circ sa fie”.


Sa fii judecator la Curtea Constitutionala inseamna in primul rand sa aperi Constitutia Romaniei, sa-i protejezi superioritatea si sa ai atasament real pentru drepturile si libertatile individuale. De asemenea, art. 144 din Constitutie mai cere pentru numirea la CCR dovada unei 'inalte competente profesionale'.

USR propune drept candidat pe judecatorul suspendat Cristi Danilet care, dincolo de scalambaielile din spatiul public si manifestarile de gigolo in politica, a dispus, in calitatea lui de judecator, arestarea unei persoane pe un termen nedeterminat – adica fara numar, cum se arunca banii manelistilor – atunci cand si studentul de anul I cunoaste ca durata constitutionala a arestarii unei persoane in Romania este de maxim 30 de zile.

Bineinteles ca si acum se va autovictimiza ca este hartuit pentru libertatea sa de constiinta si ca nu este lasat sa fie independent, adica sa faca cum vor muschii lui.

Comentarii

# Neanae date 27 aprilie 2022 14:30 +202

MUMIILE SATANISTE DECID! Citeam azi pe Activenews ca “agenții soroșisti” taie și spânzură la CEDO cum vor Mușchii Fosilelor care se cred dumnezei. Au o armata uriașă de adepți spălați pe creiere (presupunând ca adepții mai au acest organ chiar și cipat fiind) care de mult sunt fofilați in mecanismele de conducere, justiție, afaceri, politica, organisme internaționale, ministere din toate Națiunile de pe planeta etc etc Trebuie ca unul sa fie orb și surd ca sa nu observe distopia globală, pe orice nivel. Sunt promovați Tâmpii fiindcă executa comenzile, sunt înlăturați/eliminați toți cei ce au morala, pregătire, spirit dedicat oamenilor și propriilor țări. Peste tot in lume, peste tot in punctele cheie, de la președinți la trepăduși bugetari, ajung “surprinzător” UNII! CCR va fi condus de tâmpiții promovați de CONTROLORII OMENIRII MAI MULT SAU MAI PUȚIN MUMIFICAȚI, SIGUR MONȘTRII DE NEOPRIT IN DISTRUGEREA CONȘTIINȚELOR ȘI A PLANETEI. Dle Neacșu, suntem încă mulți integri, însă … putini!

# Cetateanul date 27 aprilie 2022 14:44 +1

Cum s-ar zice... totul pentru front... cu f de la fratele cel mare sau despre cum a cincea oară sigur e cu noroc :lol:

# ADIO, DAR RAMIN CU TINE!... date 27 aprilie 2022 14:55 -1

:-? <img src=ops:' /> :lol: :-x :eek: Si asa, era doar AMAGIRE acest "CIMITIR A ELEFANTILOR"!!! SA DISPARA, DAR SI PENSIILE MEGA-NESIMTITE A ACESTOR UNELTE... :zzz

# santinela date 27 aprilie 2022 14:58 +153

Nu am crezut a PSD-ul va face o astfel de propunere, "idioata" de-a dreptul , dupa cite a patit.Sa sustii pe cineva care este contestabil din start,un nima-n drum pus politic adjunct la Parchetul General(adica procuror-cind astia au 0,5 % increderea populatiei)inseamna ca te "autosinucizi singur"-politic vorbind. Nu va mai alege nici dracu. Va incurca un profesionist ? In mod evident DA ! Cit priveste celealte propuneri sint de "greata " !

# maxtor date 27 aprilie 2022 15:10 +123

Iulia Scantei trotskysta cu "legile anti-semantismului", una la mana!

# Ioana M. date 27 aprilie 2022 15:34 +122

Politicienii, si numai, ar trebui sa gandeasca serios daca lasa judecatori exclusi de CSM, care amuza lumea ca Globus, un notar ( din pacate am avut tangenta profesionala) care mai are mult de.invatat din Codul civil sa acceada la CCR.Acolo se va face doar politica momentului si se va uita cu totul de Constitutie.Si mai ales de partidul care i a sustinut.

# Ccr date 27 aprilie 2022 17:54 +219

Cum sa ajungi jedecator ccr cu nota 5? Pe bune?

# Iosiv Dumitrache date 27 aprilie 2022 22:34 +1

Cine-l trezeste pe ,,avocatul nostru drag''? Cica curtea ar fi ,,bastion al apararii statului de drept''. Care ,,stat de drept'' d-le? Unde-o fi fost macar in ultimii 2 ani? Ce-a facut ,,bastionul'' cand ne-au fost restranse drepturile? (la libera circulatie, la viata intima, familiala si privata, la învatatura, la greva, inviolabilitatea domiciliului etc). Imi zice un amic ca ,,sigur astia's pusi sa 'ia atitudine' pt. a salva aparantele, avand in vedere ca de ceva timp nu mai misca nici musca cand apar pe banda rulanta fara nici o jena 'no-neamurile' prin toate posturile cheie''.

# Băran Gheorghe date 28 aprilie 2022 08:18 +13

Nu notele din scoala sunt întodeauna problema. Comportamentul si aplicarea cunostintelor in activitate sunt intradevar problema. Conexiunea dintre teorie si practica e o problea. magistratul cu 5 in scoala nu pentru 5 trebuie respins ci pentru practica extinsa si restransa. Ca sa intelegeti la ce ma refer, am avut multi colegi / colege, eminenti/ eminente si nu au reusit nimic in profesie , iar cei care au invatat inteligent pentru u 5 sau 6 sau 7 , nefiind intotdeauna pe placul profesorului , au reusit in profesie . Teoria fara practica e moarta, practica fara teorie e oarba.. Va spune asta un om de succes in toate nișele vieții , care a avut in scoala toate notele intre 5 si 10 .

# Ioana M. date 28 aprilie 2022 08:51 -22

@Ccr: stiu persoane care au terminat cu medii peste 9.00 care au tocit si nu pricepeau nimic din drept.Unii sunt azi, mediocrii consilieri juridici. Nu au intrat nici in magistratura, nici in Barou. Sunt altii care au muncit si au invatat, nu au avut timp de nota 10.Dar s- au perfectionat si azi au functii cheie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.06.2022 – Scutea a pus ochii pe Udroiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva