13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CE CATASTROFA - INM a publicat rezultatele finale la concursul pentru numirea in functii de conducere la curtile de apel, tribunale, judecatorii si parchetele de pe langa acestea. Din cele 118 posturi de conducere vacante la instante, doar 56 au fost ocupate. Nici la parchete nu sunt lucrurile mai roz: 28 de posturi ocupate din cele 99 vacante

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

6 December 2013 15:25
Vizualizari: 18907

 

Institutul National al Magistraturii a facut publice rezultatele finale ale concursului pentru numirea in functii de conducere vacante la curtile de apel, tribunale, judecatorii si la parchetele de pe langa acestea, din sesiunea 13 septembrie-4 decembrie 2013. Concursul a fost organizat de INM in vederea ocuparii celor 118 functii vacante de presedinte si vicepresedinte de la curtile de apel, tribunale, judecatorii, precum si a celor 99 de functii vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror si prim procuror adjunct de la parchetele de pe langa acestea.


Tabelele de clasificare a candidatilor judecatori si procurori, care au sustinut examenele din sesiunea septembrie-decembrie 2013 dezvaluie insa nivelul scazut de pregatire al candidatilor. Altfel, nu se poate explica cum dintr-un total de 118 functii de conducere vacante din instante au reusit sa fie ocupate doar 56. Aceeasi situatie s-a intamplat si la promovarea in functii de conducere de la parchete. Mai exact, daca concursul prevedea ocuparea a 99 de locuri in parchete, ei bine, doar 28 de procurori au reusit sa faca fata subiectelor si sa obtina cel putin notele minime pentru a promova examenul.

Regulamentul aprobat de Consiliul Superior al Magistraturii prin Hotararea nr. 320/2006 prevede la art. 26 alin. 5 ca pentru a promova in functii de conducere la acest examen judecatorii trebuie sa aiba o medie finala de minimum 7, care este calculata din notele obtinute la proiect si proba scrisa, iar aceastea nu trebuie sa fie mai mici de 5.

In acelasi Regulament, se specifica la art. 4 alin. 5 ca procurorii trebuie sa aiba o medie finala de 7, cu conditia ca la cele doua probe sa fi obtinut note mai mari de 5.

La o privire mai atenta asupra tabelelor cu mediile finale ale candidatilor, remarcam in lista judecatorilor ca au existat magistrati care, desi au promovat proba proiectului nu s-au prezentat si la proba scrisa. In acelasi document exista si judecatori care desi au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre probe, nu a reusit sa ocupe postul pentru care a candidat, intrucat nu a indeplinit conditia prevazuta in Regulament, de a obtine mininum nota 7.

Daca la judecatori s-a reusit "performanta" de a promova pe muchie, lucrurile au stat cu totul altfel la procurori. Conform tabelului cu mediile finale ale procurorilor, cea mai mica nota de promovare a fost 7,69. In schimb, majoritatea procurorilor care au promovat concursul au avut numai medii finale de 8 si 9. In randul acestor procurori se incadreaza si procuroarea Maria Militaru - cea care l-a trimis pe politistul Cristian Cioaca in judecata sub acuzatia ca a ucis-o pe sotia lui, avocata Elodia Ghinescu – care a cerut promovarea de la PICCJ la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti in functia de procuror general adjunct si a obtinut o medie finala de 9,39.

*Cititi aici rezultatele finale de la judecatori

*Cititi aici rezultatele finale de la procurori

Comentarii

# fifi date 6 December 2013 15:54 +6

Ala de la Slatina nu a luat nici macar nota 4! A luat aproape 4! Cum sa mai intre in sala de judecata cu un astfel de nivel de pregatire? La sedinta viitoare va condamna oameni, va imparti dreptatea, va judeca... avand nota de nici macar 4. Halal justitie! O bataie de joc la adresa tuturor oamenilor!

# pol date 7 December 2013 07:56 0

Ala nu intra in instanta, ca este ocupat sa alerge lumea pe ulite cu Biblia in mana. Chiar daca ar face si instanta, s-ar limita sa spuna \"las la aprecierea instantei\". De aia scapa toti aia care au condus bauti si au ucis lume pe trecerile de pietoni sau chiar si pe trotuare, dar au avut bani de dat, iar cei care au delapidat Bugetul societatilor de stat, acum se odihnesc dupa condamnarile grele primite \"cu suspendare\", undeva la soare cu bauturi cu umbrelute in fata sau la munte, conducand atv-uri sau snowmobile achizionate din pensile parintilor.....bleah!

# ADEVARUL date 6 December 2013 16:54 +6

MAGISTRATUL ROMAN NU ARE NICI MACAR PREGATIREA UNUI ELEV CARE SI-A LUAT BACALAUREATUL,ISI MOSTENESTE-CUMPARA FUNCTIA.JUDECATORUL VISEAZA SA  DEVINA AVOCAT  :roll: ADICA SA INCASEZE SUFICIENT INCAT SA-SI PERMITA SA SE RETRAGA,INCET DAR SIGUR,LA TARA SI AER CURAT.DAR AICI ARE O SURPRIZAAA,TOTI OAMENII IL URASC DE MOARTE,FARA SA-L CUNOASCA,DOAR PE CONSIDERENTUL CA A FOST JUDECATOR.GUNOIUL RESPECTIV DE JUDECATOR ESTE UN COLECTIONAR DE DOSARE,CA ORICARE ALTUL,DAR VICTIMELE LUI IN ASTEPTARE,FIE CA LOCUIESC PE O SCARA DE BLOC FIE INTR-UN ORASEL,COMUNA SAT,SCUIPA SI IL INJURA CUM II VINE MAI RAU LA GURA, <img src=ops:' /> DE CE PIZDA MAMII VOASTRE NU VA FACETI TREABA SI AMANATI LA NESFARSIT CAUZELE,DE CE VA LASATI CUMPARATI SI DDE CE MAI TRAITI AICI,DACA TOT ATI VANDUT ROMANIA,MERGETI IN PIZDA MAMII VOASTRE,IN IAD SAU GASITI-VA,DACA TOT AVETI BANI,UN LOC INSORIT,MACAR SA NU VA STIM IN ROMANIA,O SA VA TRIMITEM UNDE ZICETI PENSIILE DE HOTI,MINCINOSI,JUDECATORI HANDICAPATI.

# Realitatea date 10 December 2013 13:51 0

ADEVARUL este ca esti un frustrat, semianalfabet care isi descarca nervii aici unde nu-l poate cenzura nimeni. Ai vrea tu sa fii cel putin 10% inteligent si pregatit cat un magistrat. MI-E MILA DE TINE! DUMNEZEU SA TE AIBA IN PAZA!

# speranta ! date 6 December 2013 20:08 +4

:zzzeu tot nu pricep de ce la csm nu se da examen eram si io curios ce nota ar fi obtinut morar si ceausescu ca de zegrean nici vorba sa mai stie vreo notiune juridica din antichitatea antica cind el era jurist consult,pe vremea lu mobutu-te-te-se-cu cum dracu nau bun simt macar sa nu se aseze linga doamna Pivniceru asta da frate cu adevarat judecator ! restul ...prind fluturi !

# Gorila japoneza date 7 December 2013 14:26 +3

In-justitie sigur nu exista examene,doar niste taxe-cotizatii-donatii,care iti permit accesul la ciolan,dupa care urmeaza alte inaintari ca sa ocupi o functie si sa ti-o pastrezi.Ori tu,la randul tau fiind fanariot,trebuie sa incassezi si sa te misti cu ceva,de preferat sa nu te miroasa dusmanii,invidiosii gata sa iti puna bete in roate.Sub numele de  justitie functioneaza in Romania o mafie extrem de rafinata,nu exisa oameni de afaceri si nici firme,inafara monopolului absurd pe care sistemul in-justitiei romanesti il gestioneaza,ca sa picure si magistratiilor din mierea tarii.Ori in aceste conditii Romania este jefuita de chiar cei care ar trebui sa o protejeze,nici socialismul nu era chiar asa hain,cat despre oameni,detinutii de drept comun din Romania pot fi considerati pe drept cuvant detiuti politici.Tortionarii de azi urmaresc,la fel ca niste fanarioti autentici.Magistratii si-au dat examenul,au picat toti,gasca lor face posibila aceasta epoca a excrociilor in care traim.

# BUDDHA date 10 December 2013 13:53 0

Se vede ca ai creier de....gorila!

# sugestie date 6 December 2013 20:14 0

ce spuneti d.Bota???? o plingere impotriva lui Florea cu privire la banii pe care ii incaseaza gloata lui de la MJ fara a avea acte de infiintare? tare sunt curios ce ar iesi de aici in vileag, cum o institutie publica poate vira bani catre o entitate care nu exista de drept!!!

# awa date 7 December 2013 08:33 +1

Sa-i oblige NEINFIINTATUL CSM sa puna mana pe carte! :lol: :D

# TITULESCU date 7 December 2013 13:52 +6

Un circ de examen la fel de corect ca procesul lui Becali,sunteti presa ,ia uitati-va mai atent la canditati si mai ales la candidate . Ce bine e sa poti sa te iubesti cu oricine indiferent de varsta lui, dar apoi esti magistrat de succes ,era sa uit si politicul e la fel de important. Bani aruncati degeaba pe institutii care nenorocesc poporul asta la acest moment ,nu vorbim de magistrati decat in procent de 1% maxim 2% din numarul lor. Vad aranjori de notorietate care au luat examenul acum pe vremea U.S.L.-ului ,asa ceva e examen ,asa ceva plateste statul roman ,stat care nu are bani pentru bolnavii de cancer sau romanii trebuie executati si in justitie si in spitale si in scoli . UNDE MAI E VOCEA NEAMULUI ASTA ROMANESC? PREA MULTI OAMENI CU LACRIMI IN OCHI IN TARA ASTA dar sunt bani pentru justitia injusta si pentru institutia care nu face nimic impotriva abuzurilor din justitie respectiv c.s.m.

# Just Me date 8 December 2013 11:06 +2

Tare as vrea sa-i vad pe toti acesti comentatori la un astfel de concurs, sa vad ce-ar face. Intelegeti ca subiectele sunt extrem de grele, nimeni nu ar putea obtine un punctaj maxim, pentru ca cei care le intocmesc nu au nici o legatura cu realitatea, cu viata, cu instantele de judecata la propriu

# avocat traditional date 8 December 2013 13:10 +1

Corect.Subiecte teoretice nu se prea dau cu mare dificultate dar la management ii taie.Aici ia nota mare cine este in carti.Cunosc oameni foarte bine pregatiti,judecatori ori procurori meseriasi dar care au picat cu brio la management.Realitatea este ca nu trebuie sa cunosti multa carte penttru a fi in post de  conducere.trebuie sa ai si9mtul conduceriiȘtact,intelepciune,femitate,colegialitate,independenta totala de cei de sus etc.dar pe noi avocatii,ori pe justitiabili,nu ne prea intereseaza cine este sef la aceste institutii.

# Bravo CSM. date 8 December 2013 17:30 0

Se vede ca CSM sustine in continuare crima organizata de la Oradea  , in loc sa rada toata familia doamnei presedinte , un simbol al coruptiei si al traficului de influenta din Oradea , aceasta este repusa in functie spre linistea  hotilor si criminalilor bihoreni , celebrii deja in toata tara. 

# ADEVARUL date 8 December 2013 17:49 +1

LE ZIC SI EU BRAVO CA LA MAGARI,TREBUIE FELICITATI PENTRU CA AU JEFUIT SI TALHARIT,IMPREUNA CU 2-3 CLANURI TIGANESTI TIMISOARA,ARADUL,BANATUL,IN MOD EXEMPLAR,AVOCATII SUNT BATUTI DE TIGANI IAR PROCURORII DE CACAT CARE MISUNA IN TIMISOARA IN LOC SA II PROTEJEZE II INVITA SA CIUPEASCA SI EI CEVA,NISTE MAFIOTI ORDINARI.DACA AS FI MINISTRUL JUSTITIEI AS PROMOVA-O PE AVOCATA BATUTA CU ACORDUL PROCURORULUI SEF DIN TIMIS.,NU CRED CA FOSTA JUDECATOARE S-AR LASA BATJOCORITA DE PRALELE DE ACOLO SI COLEGII EI MAFIOTI,DACA AR FI IN SITUATIA DE A SE APARA SI INDIRECT DE A-I APARA PE OAMENI.AZI MAINE O SA URMEZE COVASNA,UNDE SE FURA CA-N CODRU SI T-I SE FACE MILA DE ROMANIA,PANA LA LACRIMI.VOI MAGISTRATIILOR CORUPTI,SUNTETI MAI ORDINARI CA O FORTA DE OCUPATIE,IUZILOR.

# Buddha date 10 December 2013 13:56 0

Site-ul acesta ar fi trebuit sa gazduiasca comentarii oneste , de bun-simt, in schimb aici isi varsa frustrarile toti incultii, semianalfabetii,incompetentii, al caror loc este intr-un spital de psihiatrie. Saracii, fac umbra pamantului degeaba, mai mult, ne intoxica pe toti cu vibratia lor imputita.

# mihai date 12 December 2013 11:44 +1

Acest site se vrea un fel de justitiar al justitiei,dar de fapt este doar un fel de cloaca la fel ca un ,,acces direct,, ,wow bizz,, sau alte asemenea emisiuni de joasa speta ,care nu fac decat sa reflecte decaderea , prabusirea morala a societatii romanesti,a mass mediei pe care o gasesc principala vinovata de decaderea spirituala a acestui popor, si a cetatenilor care posteaza pe acest site injurii si tot felul de comentarii scabroase ,fara nici un control si discernamant.,,Felicitari,, initiatorilor pentru asa o ,,realizare,, . Duceam lipsa de asa informatii pertitente si comentarii ,,dezinteresate,, din partea editorialistilor.Dar cum prostimea e multa,cata frunza si iarba au pentru cine sa scrie mizeriile lor.Arsenie Boca spune sa ne ferim capul de frig si de prostie.Cu frigul e mai usor,cu prostia e mai greu,ca e cata frunza si iarba si e la tot pasul.La noi ,din pacate aceasta mass media s-a transformat din cainele de paza al democratiei in ****** ce linge talpile si pupa mainile anumitor straini de tara si popor care au interesul sa distruga din temelii aceasta natie.Si in aceasta situatie se aplica un principiu simplu- dezbina si stapaneste!Chiar asa sa fie in aceasta tara ,toti sunt bolnavi,corupti,fara credinta ??Poate ca ar tebui sa plecam toti si sa-i lasam aici doar pe procurori si judecatori si pe editorialisti.Si sa nu uitam si pe parlamentari!Sa-l punem pe Vadim presedinte ca a promis ca ii trage in teapa pe toti coruptii si umple puscariile.Cine este pentru??!!!Nu credeti c-ar fi o solutie?Astept comentariile.Oameni buni treziti-va .Am ajuns in aceasta situatie datorita lipsei credintei,datorita faptului ca oameni fara frica de Dumnezeu ne conduc ,altii ne judeca ,altii scriu tot felul de bazaconii,altii le transmit pe posturi ,iar marea masa de manevra ,inerta,inculta si fara initiativa sta si se uita in gura lor,refuzand sa gandeasca cu propriul creier,asteptand sa li se spuna cum sa gandeasca la talk show-uri,prin ziare sau pe diverse site-uri.Bine ,la unii , e mai greu ,pentru ca nu il au.In afara de injurii nu pot emana altceva.Toti trebuie sa raspunda pentru faptele lor,indiferent ca sunt parlamentari,medici,profesori,judecatori,procurori daca isi exercita meseria cu rea credinta sau grava neglijenti,sau simpli cetateni.Dar de aici ,pana la a anatemiza o intreaga categorie de oameni este cale lunga.Dar acesta este planul mass mediei si al infractorilor care conduc aceste trusturi de presa si care nu au nici un interes sa existe o justitie puternica ci una corupta,coruptibila ,iar atunci cand nu o pot face in intregime astfel sa o prezinte de asa natura incat sa apara asa cum este prezentata de diversi deontologi jurnalisti,de a distruge aceasta societate din temelii, de a distruge institutiile statului ,de a le decredibiliza in fata oamenilor ,pentru a slabi capacitatea de reactie a acestora.Chiar nimeni nu observa ca permanent suntem ,,bombardati,, cu stiri negative,cu lucruri groaznice, permanent ni se spune cat de rai, corupti,infractori,scandalagii suntem si ca nu ne mai facem bine niciodata.La toate stirile ni se prezinta aprope in detaliu ,incat nici nu mai e nevoie sa te scolesti ca infractor,crime ,furturi ,batai ,scandaluri ,certuri.De ce e nevoie sa stie o tara intreaga ca baba Leana din Cucuietii din deal a fost violata de un degenerat beat?sau ca un minor fugit de-acasa a furat dintr-o poseta un portofel?Sunt stiri importante pentru intrega natiune ,fara de care nu putem adormi seara,iar mass media aceasta draguta si dezinteresata nu isi doreste decat sa aiba un popor bine informat.HA-HA.Romania, trezeste-te !zice un cantautor contemporan!Citeam zilele trecute ca in Australia cea mai dura stire a fost despre o pisica care ramasese suspendata intr-un copac si a trebuit sa intervina pompierii ptr, a o da jos din copac.Nu discutam aici nici de de cazul lui x sau y ,care a pierdut un proces si care chiar daca nu avea dreptate va considera in mod inevitabil ca a pierdut pe nedrept si va acuza pe toti de la avocatul propriu pana la ultimul judecator din complet ca sunt corupti.S in justitie ,ca si in orice alt domeniu exista uscaturi ,exista oameni care nu au ce cauta acolo si care trebuie inlaturati,insa de aici si pana a arunca anatema asupra unui corp intreg de oameni exista cale lunga...Nu tin sa-mi dea cineva vreo replica la acest comentariu,dar daca goriloii simt nevoia sa se descarce ii rog sa procedeze in consecinta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva