18 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CE N'EST PAS POSSIBLE, CLOTILDE – Romprest a obtinut la Judecatoria Sectorului 1 executarea silita a administratiei Sectorului 1 in patru dosare pentru neplata facturilor aferente serviciilor de salubritate. Alte cinci cauze asteapta verdictul. Primarita Clotilde Armand a primit o lovitura si din partea colegului de partid Alin Stoica, prefectul Capitalei, care a refuzat sa declare stare de alerta in Sectorul 1 (Minutele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

11 iunie 2021 13:28
Vizualizari: 4797

Zilele de joi, 10 iunie 2021, si vineri, 11 iunie 2021, au adus urgia asupra Primariei Sectorului 1, conduse de USR-ista Clotilde Armand (foto). Judecatoria Sectorului 1 a aprobat nu mai putin de patru solicitari de executare silita a Consiliului Local S1, toate venite din partea SC Compania Romprest Service SRL, pentru neplata facturilor de salubritate.Este vorba despre dosarele:


- 22145/299/2021:


Admite cererea de incuviintare a executarii silite. Incuviinteaza executarea silita in temeiul titlului executoriu, prin toate modalitatile de executare prevazute de lege, simultan sau succesiv, pana la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum si a cheltuielilor de executare. Fara cale de atac. Pronuntata azi, 10.06.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei instantei”;


- 22162/299/2021:


Admite cererea de incuviintare a executarii silite. Incuviinteaza executarea silita, in conformitate cu dispozitiile din titlul executoriu. Fara cale de atac. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei astazi, 10.06.2021”;


- 22164/299/2021:


Admite cererea de incuviintare a executarii silite. Incuviinteaza executarea silita. Fara cale de atac. Pronuntata azi, 10.06.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”;


- 22147/299/2021:


Admite cererea. Dispune incuviintarea executarii silite. Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica, azi, 11.06.2021”.


In plus, urmatoarele cauze asteapta solutia din partea JS1:


- 22142/299/2021 (instanta este asteptata sa se pronunte vineri, 11 iunie 2021);

- 22141/299/2021 (primul termen a fost programat pentru luni, 14 iunie 2021);

- 22143/299/2021;

- 22149/299/2021;

- 22160/299/2021.


Lovitura si din partea prefectului


Pe langa cele patru lovituri de mai sus incasate in instanta, primareasa Clotilde Armand a mai incasat un croseu chiar din partea unui coleg de partid. Ne referim la prefectul Capitalei, Alin Stoica (de la PLUS, formatiune care intre timp a fuzionat cu USR). Reprezentantul local al Guvernului a refuzat instituirea starii de alerta la nivelul Sectorului 1, asa cum Clotilde a cerut in mod insistent, sub pretextul situatiei dezastruoase a gunoaielor.


Iata mai intai declaratiile prin care Clotilde Armand cerea instituirea starii de alerta in S1:


Am solicitat Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta sa inainteze Prefecturii Municipiului Bucuresti o adresa prin care sa declare starea de alerta din cauza situatiei sanitare de pe raza teritoriala a Sectorului 1 cauzata de santajul si suspendarea colectarii gunoiului de catre operatorul de salubritate.

In paralel, am purtat discutii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 si am ajuns la un acord. Am aflat ca statiile de sortare si-au redeschis portile incepand de astazi dimineata pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste statii erau inchise din cauza neachitarii de catre compania Romprest a facturilor datorate in ciuda platilor facute de Primaria Sectorului 1.

Va rog sa sunati la Politia Locala Sector 1 si continuati sa reclamati neridicarea gunoiului Dvs. Este foarte important acest lucru. O sa va explic mai tarziu de ce. Stiu ca nu este cea mai confortabila situatie: va citesc mesajele, umblu zilnic in sector si vad cu ochii mei ce se intampla. Dar de asta suntem noi aici. Sa rezolvam problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupti si mafia gunoaielor va lua curand sfarsit. Va promit. Multumesc tuturor celor care sunteti alaturi de mine”.


Operatorul de salubritate lucreaza pentru statul roman si nu invers. Ce se intampla acum e un santaj, un santaj total inacceptabil pe care statul roman nu trebuie sa il accepte. Pe strazile Sectorului 1, muncitorii operatorului de salubritate presteaza servicii scumpe, dar cand e vorba de serviciul public, de ridicare de gunoi, ei nu presteaza, desi acest serviciu este obligatoriu prin lege, prin regulamentul de salubritate, prin contract.

Acest santaj nu mai poate continua. Am facut solicitare la ANRSC (n.r. Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice) pentru a analiza ridicarea licentei acestui operator santajist.

Solicit in continuare Institutiei Prefectului Capitalei declararea starii de alerta. Asta mi-ar permite sa-i platesc direct pe sortatori si sa identific o situatie de rezerva - o alta companie care sa faca curatenie atunci cand vedem ca operatorul nu respecta contractul”.


Prezentam si refuzul prefectului de a declara starea de alerta:


In aceasta dimineata (n.r. joi, 10 iunie 2021), am primi documentatia si nota de constatare (de la Garda de Mediu – n.r.). Din notele de constatare primite de la aceste autoritati nu rezulta ca exista un pericol iminent, drept pentru care nu este indeplinita a doua conditie prevazute de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alerta. Amenintarea nu este suficient de grava pentru masuri de urgenta, exceptionale pentru inlaturarea situatiei. Voi continua sa caut solutii impreuna cu Primaria sectorului 1 si cu prestatorul. In acest moment, nu pot da acordul pentru solicitarea Sectorului 1. Exista disfunctionalitati in serviciul public de salubrizare, este un lucru evident pentru toata lumea si de aceea eu voi continua sa caut solutii impreuna cu Primaria Sectorului 1 si cu prestatorul in asa fel incat disconfortul pentru cetateni sa fie cat mai mic. Sper ca in scurt timp, o ora, doua, sa vin catre populatie in general si catre locuitorii sectorului 1 care asteapta o rezolvare, sa vin cu o alta solutie. Prima solutie nu a functionat in care si prestatorul ar fi fost de acord. Incercam sa gasim o solutie care sa nu implice acordul prestatorului de serviciu.

Eu am fost in legatura tot timpul cu toate partile, inclusiv cu doamna primar. Avand in vedere ca acestea sunt prevederile legale, nu am cum sa trec peste ele. Conform declaratiilor prestatorului, aceasta presteaza mereu si e vorba de incapacitatea sortatorului”.


De asemenea, vedeti mai jos iesirea Clotildei Armand dupa refuzul lui Alin Stoica:


Sub amenintarea declararii starii de alerta, santajul Romprest-ului nu a mai functionat, el a fost obligat sa ridice gunoiul.

De la sfarsitul lunii mai si chiar mai devreme, venim cu propunerea ca Primaria sa preia aceste datorii si sa-i plateasca direct pe sortatori si sortatorii, la randul lor, sa plateasca groapa de gunoi. Am facut aceasta propunere de multe ori catre operatorul de salubritate, iar Romprest a refuzat sistematic.

Echipele de juristi de la Primarie, de la Prefectura si de la sortatori au gasit o solutie ca noi, Primaria, sa putem prelua aceste datorii si sa-i platim direct pe sortatori. Ideea este ca plata sa nu mai treaca prin Romprest, care nu ii plateste pe sortatori”.


In fine, redam reactia primaritei fata de executarile silite dispuse de judecatorie:


Vom contesta cererea de incuviintare a executarii silite si vom castiga. De cand sunt aici, am castigat toate procesele. Somatiile nu pot merge mai departe, nu are rost sa facem ipoteze”.

Comentarii

# Cetateanul date 11 iunie 2021 15:24 +12

O surpriză prefectele! Mare! Sau i s-a explicat că nu se ține să faci pușcherie pentru imbecilitățile unora. Sau i s-a explicat că pe meleagurile astea sportul național este belirea foștilor jupâni?

# Gilu date 11 iunie 2021 16:42 +10

Prefectul capitalei a dovedit(Pana acum) ca are coloana vertebrală...numai de nu s-ar schimba...Felicitări,domnule !

# Neanae date 11 iunie 2021 17:02 +25

Nu știu dece, dar făptura asta dă semne de dezintegrare neurala! Ieri nu exista contract cu Romprest, azi iese la iveală contractul cu 11 anexe. Dădui o privire. Sunt in jur de 1100 de străzi in S1. In decursul timpului, de la începutul contractului “uite popa, nu e popa” s-au ajurnat tot felul de situații. Au fost scumpiri de utilități, măriri de salarii, adăugări de clădiri, blocuri, creșterea populației, creșterea cantității de deșeuri. MADAM asta cu perje vrea ca un contract sa rămână NESCHIMBAT IN VESNICIE. Ca la ea in Gudalupa. Cucoana asta încă nu a înțeles ca e țicnită cu vedenii. Atacatori, mafioți, turmentați, hoți si pirați sunt omniprezenți. Du-te fato la mare la tine. De fapt mai rămâi ca sa plătești niște daune aduse ROMÂNIEI. Ca Spioană nici Mata Hari nu a scăpat … ADIEU!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2022 – A murit o victima a Completului negru

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva