4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CE TUPEU PE INSPECTIE: OARE NU STIE CINE E HORODNICEANU? – Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara fata de vicepresedintele CSM, procurorul Daniel Horodniceanu. Ancheta vizeaza incidentul in care Horodniceanu a incercat sa intimideze politistii care l-au oprit in trafic: “Nu ma cunoasteti? Dar de ce nu ma cunoasteti, oare?”... Dvs nu stiti cu cine vorbiti... Nu vad cum ati putea avea tupeul asta cu un procuror care a condus structura de crima organizata a tarii”

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 June 2023 12:11
Vizualizari: 3537

Cat tupeu pe Inspectia Judiciara sa il ancheteze pe ditamai procurorul care a condus structura de crima organizata a tarii”. Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara a vicepresedintelui CSM Daniel Horodniceanu (foto).


 

Masura a fost anuntata miercuri, 14 iunie 2023, printr-un comunicat de presa al Inspectiei Judiciare. Ancheta priveste incidentul in care a fost implicat Horodniceanu in luna mai 2023, cand a incercat sa intimideze politistii care l-au oprit in trafic, intrabandu-i pe acestia daca stiu cine este el si laudandu-se cu relatiile sale, inclusiv de la varful Politiei (click aici pentru a citi), cu afirmatii de genul:

“Dom’ne, v-am spus cine sunt? Sunt procuror sef Horodniceanu la crima organizata. Nu ma cunoasteti? Dar de ce nu ma cunoasteti, oare?”

“Eu am sa va dau legitimatia mea de procuror, si am sa va mai intreb o data de ce m-ati oprit”

“Terminati-o dom’ne cu prostiile astea. Dvs nu stiti cu cine vorbiti. Bine…”

“Sunteti foarte scrupulosi, la datorie, vad. Dar ce faceti la ora asta, faceti patrula pe strada principala intr-un sat”

“Vreti sa va invat eu sa va faceti treaba? Vreti sa va invete procuratura?”

“Sunt procuror de 25 de ani, dumneata de cand esti politist?”

“Dvs faceti cu mine chestii de genul asta?”

“Nu vad cum ati putea avea tupeul asta cu un procuror care a condus structura de crima organizata a tarii”

“Eu oricum maine ma duc sa ma vad cu Gitlan (n.r. – Costel Gitlan, seful IPJ Iasi)”

“Eu sunt in masura sa fac orice”

“Din cauza mea dvs aveti undeva un 15% la salariu, adica in favoarea dvs, da? Eu am vorbit cu ministrul Oprea in 2016, si dv ati luat 15%”

“Stiti ce ma mira? Chiar spuneti ca nu ma cunoasteti. Pe mine ma cunoaste toata politia din judet”.


Cercetare disciplinara in faza prealabila


Revenind la actiunea Inspectiei Judiciare, aceasta precizeaza ca a fost declansata cercetarea disciplinara prealabila, fara sa precizeze ce abatere disciplinara concreta este vizata. Chiar si asa, este foarte posibil ca ancheta sa priveasca abaterea disciplinara prevazuta de art. 271 lit. m) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in: “folosirea functiei detinute pentru a obtine un tratament favorabil din partea autoritatilor sau interventiile pentru solutionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii”.


Prezentam comunicatul Inspectiei Judiciare:


Inspectia Judiciara a dispus inceperea cercetarii disciplinare prealabile fata de domnul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu.

Cercetarea disciplinara este o etapa confidentiala si obligatorie a procedurii disciplinare, in cadrul careia se stabilesc faptele si urmarile acestora, imprejurarile in care au fost savarsite, precum si orice alte date concludente din care sa se poata aprecia asupra existentei sau inexistentei vinovatiei magistratului cercetat disciplinar.

La finalizarea cercetarii disciplinare, in functie de rezultatul verificarilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizarii, prin exercitarea actiunii disciplinare si sesizarea Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a CSM, fie respingerea sesizarii in cazul in care se constata ca nu sunt indeplinite conditiile pentru exercitarea actiunii disciplinare”.

Comentarii

# santinela date 14 June 2023 13:02 +28

Apa de ploaie,ciumpalacul magistrat-parchetar nu va pati absolut nimic. De vina va fi politistul care a avut "neobrazarea" sa-l opreasca in trafic.

# IoanaM. date 14 June 2023 13:37 +21

E vice in CSM si seful procurorilor din Inspectia judiciara Conflict de interese? O sa fie sanctionat? E ca in filmarea lui base cand a lovit copilul. Pixelii sunt de vina. Ce parere o sa aiba opinia publica?

# # jos PITEKNTROPUL !!! date 14 June 2023 14:22 +1

BUHAIUL isi va continua faradelegile, NU va fi deranjat!!! Gargara, foc de paie!!! Dak nu erati VOI, nimeni nu se sesiza!!! :zzz :cry: <img src=ops:' /> :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva