22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CHIS ATACA CSM LA ICCJ DIN CAUZA DE GIRBOVAN – Judecatoarea Andrea Chis din CSM refuza sa accepte hotararea Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii care a stabilit ca a incalcat reputatia profesionala a sefei UNJR Dana Girbovan cand a rostogolit minciunile la adresa acestia. Chis contesta la Inalta Curte hotararea colegilor sai din CSM, dar mai are de asteptat pana in mai 2022. Contra naturii: Chis e in carti pentru sefia CSM pe 2022

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 August 2021 15:38
Vizualizari: 5571

Total contra naturii: judecatoarea Andrea Chis (foto) din CSM poate deveni presedinta Consiliului Superior al Magistraturii in 2022 desi are mari probleme sa accepte deciziile colegilor sai. Chiar si atunci cand respectivele decizii sunt luate cu o majoritate extrem de solida. Dovada o reprezinta procesul pe care Andreea Chis l-a deschis impotriva Sectiei pentru judecatori a CSM.


 

Astfel, Chis a contestat la Inalta Curte de Casatie si Justitie o hotarare adoptata de colegii sai judecatori din Consiliu. Ne referim la Hotararea nr. 52 din 16 ianuarie 2020 prin care Sectia pentru judecatori a CSM – cu 6 voturi “pentru”, 2 “impotriva”, 1 vot nul si o abtinere – a stabilit ca judecatoarea Andrea Chis i-a incalcat reputatia profesionala sefei Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, judecatoarea Dana Girbovan, presedinta Curtii de Apel Cluj. Hotararea CSM (click aici pentru a o citi) a fost luata dupa ce Andrea Chis, atacand-o pe Dana Girbovan pe motiv ca aceasta acceptase nominalizarea pentru functia de ministru al Justitiei, a pus in discutie intr-o sedinta CSM informatiile false publicate de un site cunoscut pentru limbajul vulgar si agresiv, care scrisese ca Girbovan s-ar fi intalnit cu deputatul PSD Florin Iordache, acasa la acesta.


De ras: Chis a facut plangerea prealabila prea tarziu


Inainte de a contesta la Inalta Curte Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM nr. 52 din 16 ianuarie 2020, Andrea Chis a atacat decizia cu plangere prealabila, la Sectia pentru judecatori a CSM. Chis s-a facut insa de ras cu aceasta ocazie, in conditiile in care plangerea i-a fost respinsa pe motiv ca a fost prea tarziu formulata: “Respingerea, ca tardiv formulata, a plangerii prealabile formulate de doamna judecator ANDREA ANNAMARIA CHIS, membru al Consiliului Superior al Magistaturii, impotriva Hotararii nr. 52/16.01.2020 a Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii. (8 Da, 1 abtinere, doamna judecator Andrea Annamaria Chis)”.


Primul termen: mai 2022


Dupa respingerea plangerii prealabile, Andrea Chis a formulat actiune la ICCJ impotriva Sectiei pentru judecatori a CSM. Dosarul 395/57/2020 a fost inregistrat la 13 octombrie 2020, la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Totusi, Andrea Chis mai are de asteptat pana cand se va judeca la ICCJ cu colegii sai din CSM. Asta intrucat primul termen a fost fixat pentru data de 19 mai 2022 (vezi facsimil).

 


Comentarii

# Ce cauta asta la acest nivel din magistratura ? date 23 August 2021 15:44 +199

Face de ras toata clica profesionala ! Oribil ! Ea si cu "Prostuleț" . Bine ar mai fi si Camelia.

# jos maskricii date 23 August 2021 16:08 +207

:lol: :-x :eek: :P Alta UNEALTA se pregateste, alta COADA DE TOPOR???!!! Mai aveti NULITATI PE FARAS??? Chiar toate functiile le dati la MUIERI SANTAJABILE??? :zzz

# santinela date 24 August 2021 07:33 +102

Daca asta ajunge sefa CSM atunci magistratii din tara asta isi merita soarta.

# Mehedinti date 24 August 2021 12:44 +41

Ce vrea asta? Nu i. A zis nimeni încă sa cânte la alta masa?

# Pintea date 24 August 2021 18:09 +217

Intre ”fă******” asta (are si justiția fătucile ei) si d-na Dana Gârbovan este o distanta ca de la cer la pamant. Distanta care pentru d-na Gârbovan se masoara in cinste, onoare, demnitate, curaj, profesionalism, competenta, toate sunt etaloane care pentru nimica asta țipătoare nu reprezinta nimic. Sa nu va mire daca ajunge si la CSM, i se potriveste, vi se pare ca de la Băsescu incoace CSM a fost condus de ”maeștrii magistraturii”? Numai circ ne serveste CSM. A devenit o juntă a justiției din RO.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva