4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CIOLOS, COMANDA INAPOI – Centru de Resurse Juridice ii cere premierului desemnat sa inceteze cu experimentul Guseth la Justitie: „Nu stiu cu cine v-ati sfatuit de ati ajuns sa propuneti la justitie o persoana fara studii juridice. Sa stiti ca numirea procurorilor este cea mai mica sarcina a unui ministru al justitiei... Niciodata in istoria sa Romania nu a avut la justitie o persoana fara studii de specialitate”

Scris de: G.T. | pdf | print

16 noiembrie 2015 17:25
Vizualizari: 6580

Presiune din ce in ce mai mare pe umerii lui Dacian Ciolos, premierul desemnat care a surprins pe toata lumea propunand-o la Ministerul Justitiei pe directoarea Freedom House, Cristina Guseth, un personaj fara studii juridice. Reactiile fata de nominalizarea prietenei Monicai Macovei la Justitie nu sunt deloc favorabile, propunerea fiind condamnata de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, dar si de Centrul de Resurse Juridice.


Astfel, intr-un comunicat de presa emis, luni 16 noiembrie 2015, Centrul de Resurse Juridice, condus de Georgiana Iorgulescu (foto) - fost membru CSM de unde a plecat dandu-si demisia pentru ca nu a vrut sa fie parte a masinatiunilor si complicitatilor din Consiliu – isi manifesta dezacordul fata nominalizarea Cristinei Guseth la Ministerul Justitiei. CRJ ii explica lui Dacian Ciolos ca numirea procurorilor in functii este cea mai mica sarcina a unui ministru de Justitie si ii atrage atentia ca niciodata, in istoria sa, Romania nu a avut un ministru de Justitie fara studii juridice.

Iata comunicatul Centrului de Resurse Juridice:

Domnule Prim Ministru Dacian Ciolos,

Doamnelor si Domnilor presedinti si co-presedinti de partide parlamentare,

Felicitari!

Ati reusit sa propuneti un Guvern tehnocrat care, in buna masura nu este tehnocrat. Poate cu exceptia persoanelor sosite de la diverse posturi din Bruxelles. Ati reusit, de pilda, sa il sacrificati pe dl. Bogdan Aurescu, diplomat de cariera, justificand ca nu trebuie, pentru linistea strazii, sa mai apara figuri din vechiul Guvern. Dar, se pare, ca ati socotit acceptabil sa il propuneti pe dl. Vasile Dancu pe cel mai important post al noii administratii.

Nu stiu, domnule Prim Ministru Dacian Ciolos cu cine v-ati sfatuit de ati ajuns sa propuneti la justitie o persoana, notabila de altfel in zona ong-urilor, dar fara studii juridice. Sa stiti ca numirea procurorilor este cea mai mica sarcina a unui ministru al justitiei, desi incarcata de emotionalul clipei. Mai trebuie sa stiti ca niciodata in istoria sa Romania nu a avut la justitie o persoana fara studii de specialitate.

Pe de alta parte este demn de mentionat faptul ca partidele parlamentare fac tot posibilul sa nu mai fie parlamentare intr-un viitor apropiat. Cum altfel se explica aducerea in derizoriu a Constitutiei din moment ce partidele au hotarat, inainte de audieri, sa voteze acest Guvern? Daca ele insele joaca parodia audierilor, inseamna ca si-au asumat un rol decorativ, de vot la comanda.

Se pare ca asistam tacit/tacuti, chiar multumiti, la un mare derapaj constitutional.

Georgiana Iorgulescu

Director Executiv

Centrul de Resurse Juridice

Comentarii

# Bravo!!! date 16 noiembrie 2015 18:23 +21

Singura persoana din ONG-uri care chiar gandeste cu capul ei. Aveti tot respectul meu!

# Bravo!!! date 16 noiembrie 2015 18:25 +17

Singura persoana din ONG-uri care chiar gandeste cu capul ei. Aveti tot respectul meu!

# georgescu viorel date 16 noiembrie 2015 22:32 +6

nici in Romania comunista , minstrul justitiei esra absolvent de drept...

# PARSCOVEANU ELENA date 17 noiembrie 2015 01:52 +8

Dle Ciolos chiar va bateti joc de tara asta prin numirea unei rusini la Ministerul Justitiei.

# klopstock date 17 noiembrie 2015 13:09 +2

Toate felicitarile dnei.Iorgulescu pentru gestul sau corect SI PENTRU FAPTUL DE A PRECIZA CA NICIODATA IN TARA NOASTRA NU A EXISTAT VREUN MINISTRU DE JUSTITIE CARE SA NU FI ABSOLVIT DREPTUL.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva